Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:04 | april 30, 2009

Den största gåvan

Äntligen!!! Hon är den vackraste lilla flicka jag sett. Hon doftar himmel, ser ut som en ängel och är så snäll, så snäll. Just nu ligger hon på Peters bröst och sover. Hon gillar att sova hela dagen och ligga och plira och prata natten lång :-).

soverbb

Vi kom hem igår, efter en natt på BB. Jag blev ju som du vet igångsatt i tisdags förmiddag. Värkarna startade långsamt och jag orkade och hann med att blogga (till många arga typers förskräckelse, vilket jag inte kan förstå med tanke på att det var flera timmar innan det vag dags!) flamsa och tramsa med Peter så barnmorskan sa att detta barn kommer att skrattas till världen.

Efter mitt sista inlägg till dig var allt fortfarande frid och fröjd, snälla värkar med några minuters mellanrum, men sedan satte det igång. Fy sjutton, jag hade riktig dödsångest. Hade glömt bort hur fruktansvärt ont det gör. Jag bara skrek, och andades in lustgas som en galning, vilket jag förövrigt inte alls tycker hjälper eller är bra. Den fick mig bara att börja gråta och bli konstig i huvudet. Barnmorskorna var fantastiska. Lugna och stöttande. Den stora hjälten i det hela var såklart min älskade Peter som var ett starkt underbart stöd. Jag hängde och kravlade mig fast på honom och han klappade på mig och pratade lugnt. Narkosläkaren var upptagen på annat håll så jag låg i över en timme med de värsta värkarna jag någonsin upplevt och var nästan helt öppen. Jag fick inte epidural för det skulle ta för lång tid innan den hann verka, så istället fick jag Spinalbedövning som verkade med en gång. Efter en liten stund kom krystverkarna och på 18 minuter var hon ute. Det gick hur bra som helst.

Klockan 18.40 kom hon till världen, 3785 gr och 51cm lång. Hon har alldeles svart hår, skrattgropar och en liten hakgrop, lite konstig, men såklart världens finaste näsa, en liten rosa putmun och tjocka goa kinder. Ser lite ut som en eskimå. Och hon har jättelånga fingrar och tår, det anade vi att hon skulle få, med tanke på mina och Peters E.T-lemmar .-).

Idag kommer pojkarna hem och ska få träffa sin lillasyster för första gången. Det ska bli så kul.

jagliv

Tänk att man kan älska någon så oerhört starkt och mycket som man bara har känt i snart två dagar. Jag älskar detta underbara mirakel, denna vackra gåva av hela mitt hjärta. Och hon heter Liv.


52 kommentarer52 kommentarer om “Den största gåvan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh så gullig!! Man blir definitivt sugen på en bebis även om det i mitt fall är för sent men jag har ju 3 som är vuxna.

  Ett stort GRATTIS till er båda och framförallt Peter som det är första gången för. NJUUUUUT säger jag bara, tiden går så fort (men det vet du ju).

  Svara
 • Åh så gosig hon ser ut 🙂 Ett fantastiskt litet mirakel. Skönt att allt gick så bra och ett stort grattis igen! Ta hand om er hela familjen! All lycka och kärlek till er! Varma kramar från Annelie

  Svara
 • Ett stort grattis till Dig Hanna och till din familj !!
  Är själv mamma till två grabbar och moster till en liten tjej. Henne skämmer man bort med riktigt tjejiga saker…..
  Tack för en riktigt bra och underhållande blogg !!!!

  Svara
 • Grattis och lyckönskningar!!!

  Svara
 • Aaaa, vad jag ar glad for er skull! Hon ar sa fin. Jattegrattis! Kram fran Milla.

  Svara
 • Stort grattis till Dig och Peter, men även till de stora bröderna. Hon är ju såå fin. Hoppas att du lägger upp lite mer bilder snart=).. All kärlek och lycka till er och er familj.. Kramar

  Svara
 • Grattis!! Vad gullig hon är! Man saknar verkligen det där lilla. Dem växer så fort. Lycka till!!

  Svara
 • Stort grattis till er! Vilken fin liten flicka. Jag fick tårar i ögonen när jag såg första bilden på er, själv har jag 12 veckor tills vår nr 2 ska vara färdig! Man längar verkligen när man läser dina ord. Lycka till!!

  Svara
 • GRATTIS!!!
  Kärlek till er, och som andra också hälsat; NJUT!!! Denna tid kommer aldrig tillbaka. Vi bloggläsare kan vänta…
  Kramar

  Svara
 • ÅH VACKRA HANNA OCH LIV!!! Grattis!
  Ni är så underbara så jag gråter floder här bakom skärmen! Tack för att du gör mig till en positivare människa! Och hälsa din Peter att han är fantastisk! KRAM!

  Svara
 • GRATTIS GRATTIS!!!
  Ett stort grattis till dig Hannah, Peter och sönerna! Vilken helt underbar liten flicka. Skulle vilja vara där och känna på hennes goa runda kinder. Njut av det lilla underverket nu.
  Ha det så bra alla och stor kram Madelene Abrahamsson

  Svara
 • Grattis! Jag blir så rörd av att läsa allt du skrev & påmind om min förlossning juni-08….det är ju så underbart. Ta vara på varje minut för det går ju så fort…min Evian är redan 10 mån nu 🙂

  Svara
 • lika vacker som sin mamma.. kram på er

  Svara
 • Tack för att vi får följa med på din resa! Att få barn är en gåva till livet, fint att hon heter Liv! Hoppas första tiden går bra även om den är mycket omtumlande. Stor KRAM

  Svara
 • Va fin hon är, Grattis Grattis! 🙂

  Svara
 • Grattis till den otroligt vackra lilla flicka!

  Jag vet själv hur det är att ligga där ont gör det, men när det lilla livet kommer ut så är det hur underbart som helst.
  Jag fick en son November-08 känndes verkligen som jag fick honom i går.

  Ha det bra nu och sköt om familjen!
  kramar / Johanna

  Svara
 • Får en liten tår i ögat när jag läser detta. Så himla glad för er skull!

  Kram på er!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Stort grattis till dig och Peter, så vacker hon är eran lilla Liv. Njut, ha en mysig helg.

  Kram Sanna!

  Svara
 • Hannah, vad duktig du varit, vilket jobb! Grattis ännu en gång till Er prinsessa, äntligen är hon hos er :). Både du och hon är helt bedårande vackra där du sitter och sover med en sovande Liv i famnen*. Spännande o få höra sen hur mötet med storebröderna blev :D. Kram till Er.

  Svara
 • Hej på er! Kan det bli annat än vackra barn efter så vackra föräldrar??? Nästan så att man blir sugen på en liten igen….men tyvärr försent för vår del. Får njuta av mina ”små”, en 13-åring o en 15-åring.Njut nu av lilla Liv och gosa o snuffa lite för mig oxå (de luktar ju så himmelskt gott). KRAM Nicada

  Svara
 • GRATTIS till er alla, vilken underbart söt flicka!! Nu längtar jag efter min bebbe som kommer om ca 19 veckor, en evighet känns det som! Säger som många andra: NJUUUUT! För det går ju så fort, men det vet du redan. 🙂 Min dotter är sju år och det känns som det var igår hon var bäbis.
  Massa kramisar!! /Malin

  Svara
 • Åh, vad söta ni är. Tack för att du bloggar mitt i lyckoruset!! Spännade för William och Mio att få träffa Liv!! Kramar till er alla!

  Svara
 • Så underbart!!!! Vilka underbara bilder, sååå mycket kärlek:-) Grattis igen fina Hannah

  Svara
 • Stort grattis till vackra Liv 🙂 Passa på och njut nu, tiden går ju så fort. Min lilla är 6 mån, vad hände ?? Längtar efter en till, fast det blir inte fler för oss, och dina bilder får mig att minnas tillbaka….Underbart !
  För övrigt så packade jag dagis kläder, betalade räkningar och gick ut med hunden under mitt värkarbete, så om du bloggar, vad e det för konstigt med det ?? Knäppt att folk ens reagerar…….:(
  Kram Kram

  Svara
 • Gravid hormoner eller inte, sitter här och nästan storbölar när jag ser bilderna…Det är sannerligen ett mirakel var gång ett nytt ”Liv” kommer till världen,
  lyckönskningar M!!!

  Svara
 • Välkommen vackraste Liv med det fantastika namnet! Tänk att få heta Liv, vilken ära, det är ett magiskt ord till en magisk flicka…
  Jag önskar er en fantastisk framtid och lycka fylld med kärlek, skratt och glädjetårar.Lilla Liv du kommer svämmas över av ömhet av dina bröder, kusiner, moster och alla fina släktingar och vänner. Lukta in er fina bebis och bevara den finaste lukten i hjärtat! Stor kram Malinapralina

  Svara
 • Stort grattis till er båda! Hon är så fin:)

  Svara
 • Underbara Hannah, jag önskar er allt gott! Inte ett öga tort efter detta känslofulla inlägg. KRAM

  Svara
 • hej hannah..
  grattis fan va söt hon e..visst e det helt underbart o bli mamma..hoppas det går bra nu med allt..
  kramar från mig

  Svara
 • Jätte grattis till Bebisen=) Å jätte kul vi har fått följa dig genom graviditeten ända till bb å kommer fortsätta följa era liv med spänning! Känns nästan som vi är en familj satt med spänning å vänta på ett inlägg med besked, tråkigt med strul men så är de ibland. Ha en bra Valborg Kram

  Svara
 • Hej Hannah och Peter. Jättegrattis till eran dotter LIV. Hon ser så fin ut. Hoppas ni får en fin valborg. Kärlek och Kram

  Svara
 • Världens största GRATTIS! Liv är underbart söt!

  Svara
 • Åh så söt 😀

  Svara
 • Du beskriver så vackert, blir varm i kroppen o minns så klart hur det var när våra barn föddes. 🙂 kan man va lyckligare? Måste bara säga att jag också kallade min Elvira för min lilla eskimå, det va bara så hon såg ut helt enkelt!
  Ha en skön kväll, kramar Lina

  Svara
 • Åh, jag blir alldeles rörd! LIV är ett så vackert och ”talande” namn tycker jag. Hon ser fantastisk ut och det gör även du! Tänk, nu är du 3-barnsmor Hannah! Grattis 🙂 rå om varandra och KRAM på er nu 🙂

  Svara
 • Förresten, inlägget Hitta Peter var ju jättekul! Tog folk illa vid sig!? Konstigt i såna fall. Såg att ni tagit bort inlägget 🙁 JAG diggade i alla fall inlägget, det var ju skönt 🙂

  Svara
 • Grattis till lilla Liv!
  Jag kollade bloggen under hela dagen, kändes som att det var en nära vän som skulle föda barn.
  Ta hand om varandra!

  Svara
 • Grattis !!!
  Till den största gåvan, hon e jättesöt.
  Och tack för all underhållning vi fick medan vi väntade med er 🙂

  Svara
 • GRATTIS SÅÅÅÅ SÖTTTTT

  Svara
 • GRATTIS!!! Njut nu av livet och Liv:) Många kramar

  Svara
 • Grattis!!! Åhh så fin!
  Ja du, man glömmer bort hur hiskligt ont det gör annars skulle varje familj endast ha ett barn 🙂

  Hoppas att allt går bra nu, och jättegrattis igen!!!!
  Kram

  Svara
 • Åh grattis!! Så söt hon är lilla Liv. Kikade in i din blogg för att se om det hänt något på bebisfronten. Och det hade det, äntligen har hon kommit till er. Grattis igen till dig fina Hannah och till din familj. Kram

  Svara
 • ÅÅÅÅ så kul att få se dessa vackra bilder, önskar er all lycka med lilla Liv och storebröderna som måste vara såå stolta över sin lillasyster:-)

  Svara
 • Att folk blivit upprörda av inlägget ”Hitta Peter” förvånar mig mycket. Vet ni om att ett av de bästa sätten att släppa på spänningar och mildra stress är att SKRATTA. Att Hannah och Peter hade kul innan Liv tittade ut underlättade med all säkerhet deras förlossning. Det fick mig att skratta också…Vad är det för trista människor som reagerat? Och varför? :S

  Svara
 • Sååå fina bilder!

  VINN ett prinsesstält – barnshoppingbloggen!
  http://barnshoppingbloggen.blogg.se

  Svara
 • Vad härligt att höra att allt gick så bra!
  Nu är det värsta över så nu är det bara att njuta!

  Svara
 • Jag har gråtit nästan varje dag sen den 11 januari!!!Men gråten jag haft nu i 2 dagar, har varit glädjetårar. Jag har gläds så med din underbara familj,så jag har glömt min egna tragedi för en stund.Jag kämpar mig igenom varje dag….din blogg har hållt mig upp.Jag går in varje morgon och söker mitt stöd från dig TACK för att du FINNS….Grattis till lilla LIV

  Svara
 • Stort stort GRATTIS till er lilla söta söta tös…Liv…otroligt vackert namn.
  Va rädda om er o ta det bara lugnt nu ett tag o njuuut….av denna underbara första tid…förutom amningshormoner o annat spektakel…men bara man kommer förbi det så blir det toppen sen….men visst är det lite tufft första veckorna innan man kommer in i nya rutiner….men än en gång GRATTIS…har vaarit fantastiskt o följa dej på bloggen o nu äntligen få se vem som legat där inne hela tiden…stora kramar & lycka till

  Svara
 • Grattis till er!!! Nu är hon är! Så söt!
  Klart man ska få ha kul! jisses vad folk ska lägga sig i då! Dom är bara avisar för att dom aldrig fick den tankeen själv i deras tråkiga liv!! Vad skönt att allt gick bra!
  puss på er!

  Svara
 • Åh, stort grattis till lilla Liv. Tänkte precis när jag läste dina tidigare inlägg att Nu anländer Liv, vet att du tyckte om det namnet och det är verkligen vackert. Vi har ju redan en liten tjej som växt upp från 2300g till en blomstrande tonåring (ja, kilon är ju inte viktiga nu längre 🙂 )
  Kram på Er!

  Svara
 • Grattis till er söta flicka,finaste Hannah!!!
  Vad skönt att allt gick bra:-)
  Många Kramar!!!!

  Svara
 • […] Idag för tre år sedan föddes Liv. En oerhört älskad och underbar liten tjej. Som jag skrev för tre år sedan… Den största gåvan. […]

  Svara