Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:29 | maj 7, 2009

Dubbelmoral+Elisabeth Höglund=?

Fick precis höra att fina Elisabeth Höglund kritiserat mig i Expressen för några dagar sedan för mitt bloggande. Efter Let´s Dance gillar jag henne verkligen och tycker att hon verkar mysig och hon var min favorit när Maggan fick lämna tävlingen. Jag gick in och läste hennes krönika. Här följer ett litet utdrag:

Gud, vilken tur att bloggarna finns. Annars hade ju ingen av oss tråkmånsar, som framlever våra liv utan flärd och glamour, haft något att ägna oss åt, vare sig på arbetstid eller på fritid. Då hade vi inte kunnat vältra oss i alla dessa ytliga meningslösheter, trivialiteter och gränslösa exponeringar av kändisars privatliv, som vi nu kan göra.
Jag tycker naturligtvis inte så här. Tvärtom. Den fråga jag vill ställa är, varför så många i dag lägger ut hela sitt privatliv till allmänt beskådande på nätet? Har folk inget behov av en ”privat sfär” längre? Varför direktbloggar en kvinna om sin egen förlossning? Varför ska allt i ens liv vara tillgängligt för alla? Fick dessa bloggare inte tillräcklig uppmärksamhet, när de var barn? Eller finns det andra motiv?
Ja, pengar. En del bloggare påstår, att de bloggar därför att de älskar att skriva. Det tror jag inte ett dugg på… Jag undrar därför, hur mycket Hannah Graaf tjänade på att via sin blogg ställa sin egen förlossning till allmänhetens förfogande?

För att stilla Elisabeths tankar tänkte jag upplysa henne om hur det gick till på min förlossning och vad jag fick betalt. Eftersom jag hade haft väldigt ont valde BB ”igångsättning” dagen efter bebisen var beräknad. Kvinnor som upplevt detta vet att det tar ett antal timmar. Vi kom in till sjukhuset vid 9-tiden på morgonen och barnmorskan berättade att vi skulle börja med dropp vid 14-tiden. Där emellan hade vi några timmar att slå ihjäl, jag och Peter, i väntan på att det skulle bli dags. Sedan fick jag dropp och efter det var det ytterligare timmar av väntan. Vi satt och tramsade och tog massa löjliga bilder på Peter som vi la ut. Där någonstans skrev jag ett inlägg. Efter det dröjde de flera timmar innan själva förlossningen. Mitt sista blogginlägg var med andra ord skrivet flera timmar innan själva förlossningen. Elisabeth verkade tro att jag låg med datorn i famnen samtidigt som Livs huvud tittade ut. ”Nuuuuuuu kommer hon snart för er som följer min förlossning live på bloggen och pay-per-view” tycks Elisabeth uppfattat situationen trots att hon uppenbarligen läst inlägget. Nej Elisabeth, det var inte så dramatiskt som du tolkat det och jag driver själv min egen blogg så jag har inte ens unnat mig själv en högre veckopeng för mina inlägg flera timmar innan själva förlossningen.

Jag kan ändå inte låta bli att förvånas av att det är just Elisabeth som kritiserar hur personer lägger ut sitt privatliv till allmän beskådan. Är detta samma Elisabeth som deltog i Sveriges största dokusåpa Let´s Dance och prydde samtliga kvälls- och skvallerpress löpsedlar? Är detta samma Elisabeth som talade ut om alla sina sjukdomar och sin barndom? ”Fick dessa bloggare inte tillräcklig uppmärksamhet, när de var barn?” frågar sig Elisabeth i sin krönika. Just den frågan blir ganska kul om man läser en intervju där hon säger att hon hoppas att alla hennes mobbare i unga år tittade på henne i Let´s Dance för att visa hur långt hon kommit. Kanske var det Elisabeth som inte fick tillräckligt med uppmärksamhet och nu tar igen förlorad tid? Jag vill verkligen förtydliga att jag tycker om Elisabeth. Det blir bara lite konstigt när en person som deltagit i Sveriges största personfixerade PR-jippo, irriterar sig på att folk söker uppmärksamhet och skriver för pengar när hon själv framför sina vardagsbetraktelser i en krönika i kvällspressen som hon dessutom får betalt för det. Nej, Elisabeths krönika om att hon plågar sig genom att läsa Linda Rosings blogg är inget litterärt mästerverk och det var säkert inte tanken heller. Kanske borde Elisabeth se sig i spegeln innan hon klankar ned på mig och mina vardagsbetraktelser.

Nu har vi tre timmar kvar till Malmö, det märks att jag är uttråkad va?!

Snart kan du min kära vän nog vänta dig ett nytt ointressant inlägg, är så ohyggligt rastlös. Liv sover som en stock och Peter fokuserar på körningen i ösregnet.

 

Jag bloggar direkt från bilen :-).

Jag bloggar direkt från bilen :-).

 

Kramar.

 

 


28 kommentarer28 kommentarer om “Dubbelmoral+Elisabeth Höglund=?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah!
  Din blogg är jättefin. Den får många människor att må bra. Det syns på alla fina kommentarer.Vad är fel i det. Du väljer ju själv hur privat du vill vara. Men ”hitta peter” kanske inte inkräktar på ert privatliv? Du skriver varmt och fint. Fortsätt du med det!
  Verkar som Elisabeth inte själv läser dina inlägg. Synd – hon kanske skulle må bra av det!
  Ha det underbart i Skåne! Jag längtar dit varje dag!
  Må gott och njut av lilla fina Liv och varandra!

  Varm kram
  Pia

  Svara
 • Förresten!
  Med hennes resonemang skulle alla självbiografier vara patetiska då? En blogg är ju en liten självbiografi på sitt sätt även om man kanske blottar sig själv lite mer i en biografi. Det är roligt att blogga och roligt att läsa bloggar.
  (min heter http://www.vardagihaag.blogspot.com)

  Svara
 • Japp, där fick Elisabeth så hon teg. Övriga ord överflödiga! Keep up the good work käraste Hannah!

  Svara
 • Ahh, vad trött man blir! Akta nu så du inte blir beskylld för att blogga OCH köra bil samtidigt 😉
  Ha det fint i Skåne!
  Vi är många som tackar för en fin blogg, även om jag bara läser din och Maggans sida.

  Svara
 • puh, det måste vara tröttsamt att det alltid är någon som ska hacka eller klanka ner på en. Hitta Peter var ju verkligen att ”broadcasta” sin förlossning. Inte för att det spelar någon roll, men jag kan tycka att det är tvärtom. Du bjuder på dig själv på ett ödmjukt sätt som ingen annan blogg jag läst har gjort. Att våga berätta om sina känslor, speciellt när man är en person i rampljuset är väldigt modigt gjort. Jag kan inte alls förstå hur någon kan tolka det som uppmärksamhetssökande!? Faktiskt inte…såg förresten att ni låg trea på bloggtoppen, snart kommer ni ligga etta också! så kul att det går bra för er!!! massa kramar.

  Svara
 • Igen knackar den svenska avundsjukan på dörren…Ajabaja om du tjänar pengar på att du skriver en blogg och startar en hemsida..hemska tanke!!!
  Nää, skit i gnällkärringen!(som jag också tyckte bra om tidigare) Jag är himla glad över att vi får vara med i er vardag och hoppas att ni tjänar massor med pengar på alla som läser.

  Kör försiktigt!

  Svara
 • Bra ordat Hannah! Herregud undrar vem det är som SÖKER uppmärksamhet???? Varit tyst om henne länge nu, eller hur? Vem fa… hade velat läsa hennes blogg, inte jag i allafall. Där har vi det igen den SVENSKA AVUNDSJUKAN Kram till dig och familjen Hannah

  Svara
 • Bra skrivet!!!!
  Din och Magdalenas blogg är jättebra. Följer båda varje dag!!!
  Ha det så bra i Skåne!!!

  Svara
 • Du har en helt underbar blogg,trots vad E säger!
  Och som en mycket klok kvinna jag känner(mig själv då) säger ”Gillar ni inte min blogg, så behöver ni inte läsa min blogg.Det är såå enkelt 🙂

  Hoppas att ni får en mysig tripp i skåne!
  Kramar
  Tessan

  Svara
 • haha, you go girl!!!
  Ha nu en fantastisk helg i Båstad, strunt i de där knasiga tanterna!!!
  Jag är iaf glad att du/ni delar med er, ja menar det blir ju mer som samtal mellan dig o dina bloggvänner tycker jag. Ha det gott igelkott!
  Kram Lina

  Svara
 • Välkommen till Skåne 🙂
  Och angående E så finns det inte så mycket mer att säga än vad du har skrivit. Klockrent skrivit!
  Bloggfamiljen.se besöker jag dagligen, gärna flera gånger om dagen. För den bästa läsningen hittar man ju faktiskt här! 🙂

  Kram!

  Svara
 • jag är inne på bloggfamiljen och kikar på din & maggans bloggar flera gånger om dagen. jag älskar sättet ni skriver på och att ni delar med er av er vardag! stor kram!

  Svara
 • Meeen vad irriterande!!!
  Bry dig inte om henne, hon verkar bara vara bitter på nåt sätt…
  Du är BÄST!!!
  Kram kram!!!

  Svara
 • Åååh va arg man blir när man läser såna idiotiska kommentarer från folk som inte har en aning om vad du driver för typ av blogg och hur du får oss läsare att må! Får sådan lust att lappa till henne! Tur att du inte är lika arg som mig utan svarar helt perfekt på (den obefogade)kritiken! Vi vet ju hur det står till, när jag själv får barn hoppas jag att jag kan skratta och ha kul med min sambo, det underlättar ju om man får lite glädjehormoner innan en så påfrestande händelse!
  Tycker Elisabeth har en j**la dubbelmoral – hon vill ju själv marknadsföra sig! Det är bara för att hon är avundsjuk på att du och Maggan är vackra, framgångsrika och otroligt sympatiska! Jag hoppas att du tjänar massa pengar för att du bloggar, en sådan här sida är värd massor! Stå på dig och ta hjälp av Livs finfinger för att visa Elisabeth vad vi tycker 😀 Kram

  Svara
 • Jag gillade oxå den där tantan (OBS!! Fram tills nu).. nu garvar jag henne upp i nyllet! (ojdå..kanske blir man utslängd nu?) ..men jag bjuder på den repliken! Säg till Peter att köra 10 mil till så ni kommer HIT till Kristianstad i stället.. MÖET bättre *ler*! Skulle inte tro att du skriver under ”kryst kryst – andas” -stunden *haha*.. men att du bjuder på före å efter historier å delar med dig är ju givande både för dig och dina läsare (som mig).. tyder på att du Hannah är en riktigt omtänksam å givmild människa! Det gillar jag 😉 Antagligen kommer det ÄNNUFLER bitterfi**er och skrivelser om er blogg här.. men ryck på axlarna.. bara du vet att du är bra! Kram Sara http://www.bustrollan.blogg.se

  Svara
 • Din blogg är fin, ärlig och en del av den här bananens vardag nu för tiden så strunta i vad folk säger. Alltid när jag gör nåt sjukt bra eller coolt eller framgångsrikt så är det alltid en av tio som stör sig och klankar ned på mig. Vet att det är svårt att strunta i. Men på med gås-kostymen och låt det bara rinna av dig, du är större än så! Du är grym! Du är en snygg trebarns mamma i dina bästa år. Dina inlägg från bb var underbara, jag och min man hade gjort exakt likadant men folk hade inte hittat den bloggen lika lätt bara 🙂 Fokusera på alla de andra nio av tio som älskar och beundrar dig!

  Till Elisabeth Höglund:
  KLIPP DIG OCH SKAFFA DIG ETT JOBB!!! Förresten så ser du ut att lukta svett… Vill inte vara taskig men om inte du hade varit taskig mot min bloggdrottning så hade jag inte varit taskig mot dig lilla svettis! Men nu har du gjort ett val och gett dig in i leken lilla Bettan-svettan… Tjoho!

  Svara
 • Bloggdrottning var ett bra ord Bananen!! Hannah du är härmed vår bloggdrottning!! Hurra för dig! Kram och puss!!

  Svara
 • Jättebra skrivet, svar på tal – på ett sjysst sätt.

  Fortsätt så.

  /Hanna, Västerås

  Svara
 • Bra skrivet Hannah!! Det är rätt fantasktiskt att hon kan klanka ned på andra som skriver dessa ”meningslösa” bloggar. Uppenbart har hon ju för mkt fritid själv och läser dessa ”ointressanta” bloggar – Hur kan hon annars ha stenkoll på att du bloggar fr förlossningen??!! Tjäna pengar anger hon…SO WHAT. Personerna älskar att skriva säger hon med..Vad är det för fel med det. E gillar också att skriva tydligen….Skit nu i henne.
  Ni har en underbar blogg med en kärleksfull inriktning. Jag hoppas verkligen att familjen Karyd tjänar en hiskeligt massa kosing på detta. Så mkt som ni delar med er så gör ni er förtjänta av det!!! Jag är gärna med och sponsrar…. Jag tycker vi tar och glömmer/ignorerar/förtränger (välj själva) Elisabeth och fokuserar på er rara familj och sida. Trevlig Helg alla läsare!!

  Svara
 • Släng dig i väggen Elisabeth. Där fick hon så hon teg. Bra Hannah!
  Jag läser din blogg varje dag för den får mig att må bra. Jag läser den för du ger mig lycka och hopp om livet.

  Tack Hannah för att du finns!

  Kram kram

  Svara
 • Skit i surkärringen! Hon har nog inget bättre för sig och det kan vara svårt att hitta kloka och intelligenta saker att skriva om! Nä, fortsätt att vara den du är! Önskar er en trevlig helg! Kram Jenny

  Svara
 • Jag tycker du har en trevlig blogg med en fin framtoning.Du verkar vara en fin människa. Din blogg bara måste jag ha koll på…

  Kramar

  Svara
 • Jag tycker det är bättre att vika ut sig själv än att vika ut andra! Man får själv bestämma vad man vill göra med sitt eget privatliv, man behöver inte kritisera hur andra gör med deras så länge det inte skadar någon. Vem har du skadat med denna blogg? Möjligtvis några som försökt skada dig isåfall. Åhh.. jag blir så trött! Det är så svenskt! Tro inte att du är nåt!! Bajs på sånt! Du är nåt Hannah, och vi är många som gläder oss i att få dela ditt liv och det är inte för att du är ”kändis” utan för att du skriver en superhärlig blogg. Man behöver inte be om ursäkt för sånt!

  Svara
 • Linus på Resume och Elisabet H har inga barn och vet inte hur en förlossning går till.

  Svara
 • Jättebra skrivet Hannah! Varför skriver man en krönika om bloggare överhuvudtaget…har hon inget annat att skriva om? Lite nyhetstorka kanske?
  Kram P

  Svara
 • PERSONLIGT får mej att vilja röka crack…

  Det vankas födelsedagsfest på innergården. Det står en jordgubbstårta på en vit bordsduk därnere. Nån visslar. Den här våren slog över i sommar utan att jag riktigt märkte när.

  En krönikör i Expressen skriver att hon fått nog av blogg…

  Svara
 • […] Dubbelmoral + Elisabet Höglund = ? […]

  Svara
 • Halloj. Jag blev också igångsatt och vet precis hur lååååångsamt det blir. Vi höll på i 30 timmar och då vill till att roa sig för att orka. Jag och min sambo höll också våra nära och kära uppdaterade via nätet. Att andra orkar bry sig om vad man gör hela tiden.

  Grattis till Er prinsessa. Visst är det underbart att snosa på bebisen =)

  Kram på dig och fortsätt vara den du är!

  Svara