Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:25 | augusti 17, 2009

Varulven på dass

God kväll min vän. Även jag möttes av en chockartad syn är jag kom in på pojkarnas toalett i kväll.

Är det en varulv? Är det en liten raggare? Nej, det är bara Mio som hittat Berras polisonger.

Är det en varulv? Är det en liten raggare? Nej, det är bara Mio som hittat Berras polisonger.

Min lilla rockare på väg till skolan imorse.

Min lilla rockare på väg till skolan imorse.

Mio lite pirrig i magen innan ha ska gå in till sitt nya klassrum.

Mio lite pirrig i magen innan ha ska gå in till sitt nya klassrum.

Min älskade mor var på besök ikväll. Hon och Gunnar har varit uppe i Boden där hon är född och uppväxt, och hade med sig torkat renkött och vackre samearmband till mig. Min mormor och mormorsmor var två riktiga små samegummor på knappt 1,50m. De ägde inga renar, utan livnärde sig på fiske. Miljana hette min gammelmormor, tycker det är ett vackert namn. Tror Liv har fått lite av samedragen med höga kindben och lite sneda ögon. Maggan har ärvt mest av samedragen.

Min älskade lapptants mor var på besök ikväll. Hon och Gunnar har varit uppe i Boden där hon är född och uppväxt, och hade med sig torkat renkött och vackra samearmband till mig. Min mormor och mormorsmor var två riktiga små samegummor på knappt 1,50m. De ägde inga renar, utan livnärde sig på fiske. Miljana hette min gammelmormor, tycker det är ett vackert namn. Tror Liv har fått lite av samedragen med höga kindben och lite sneda ögon. Maggan har ärvt mest av samedragen.

Fina Gunnar.

Fina Gunnar.

Jag fyller år om två veckor och hade önskat mig äkta samearmband. Tycker de är så vackra och det är ett smycke man kan bära till allt.

Jag fyller år om två veckor och hade önskat mig äkta samearmband. Fick tre i förskott. Tycker de är så vackra och det är ett smycke man kan bära till allt.

Fick även ett brett. De är gjorda av renskinn och tenntrådar. Knappen är av renhorn. Både Liv och pojkarna ska få var sina mini armband. De görs även för barn.

Fick även ett brett. De är gjorda av renskinn och tenntrådar. Knappen är av renhorn. Både Liv och pojkarna ska få var sina miniarmband. De görs även för barn.

I morgon ringer klockan halv sju, så jag måste försök sova nu om jag ska komma upp. Har ännu inte kommit ifrån mina tonårsfasoner att sova länge på morgnarna.

Hoppas att du får en bra vecka. Glöm aldrig att du är värdefull!

All kärlek.


17 kommentarer17 kommentarer om “Varulven på dass”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du verkligen en härlig person….skulle vilja ta en fika med dig…kram

  Svara
 • Hej! Är du säker på att din gammelmormor inte kom ursprungligen från serbien eller kroatien? För Miljana är ett serbokroatiskt namn pojk versionen är Miljan.

  Svara
 • Hej Hannah!

  Åker på semester en vecka, kommer verkligen att sakna din blogg till morgonkaffet 🙂 men desto mer läsning när jag kommer hem istället 🙂

  Kram Lisa

  Svara
 • Hej!vilka fina armband!de passar verkligen till all klädsel!vad roligt att er fest blev lyckad….men jösses vad man får städa dagen efter..men det är det värt!nu har vardagen börjat härmed!första arbetsdagen idag efter semestern, men det gick bra, men nu är det sovdags!sov gott o godnatt!

  Kram

  Svara
 • Jag fyller också år om ca 2 veckor..ja fyller den 2 september! 🙂
  Jättefint kort på dig och din mamma! Hon ser ut som en riktig ”mys-mamma”..en helt underbar mamma med andra ord! Kram Malin

  Svara
 • Åhh vilka fina armband!!

  Svara
 • Dom är såå fiina… Jag och mina barn har såna armband och dom kan vi inte vara utan=)

  //Camilla

  Svara
 • Hej svejs!
  Ser att ni har det bra, gulliga killarna! Jo visst måste det vara pirrigt med skolan. Min sons första dag är på måndag, igår kväll låg vi o pratade i sängen länge. Han är mest nervös för alla stenciler!! Gubben, han måste sett något de äldre barnen gjorde när han var på besök! Inte lätt alltid, hälsa dina kära o ta hand om er. Jo, jag har en fråga också! Hur får du din fantastiska persikohud??
  Jag använder samma blackhead blablabla.. för jag tycker jag har så mycket porisar. Har du någonsin haft problem med det, eller tycker du det finns produkter som hjälper/tar bort de små rackarna? Måste man kanske rent av gå till en hudterapeut i ta bort dem? Vilket är att rekomendera? ha det bäst/Lina

  Svara
 • Min sambo är oxå från Boden,hihi! Sävast närmare bestämt..:-) Världen är bra liten ibland! Låter som att ni haft en toppenfest!
  Skrattade gott då jag såg Invalido, min favorit i filmen! har en fråga: Hur fick ni Liv att börja med nappen? Min dotter bara spottar ut den..Hon är 5 veckor, vore en avlstning med napp då hon har ett enormt sugbehov..Kraam!

  Svara
 • Åh, nu får jag lite nostalgitripp här i Eskilstuna. Även om jag är född och uppvuxen i Malmö så har jag samiskt blod från mammas sida. De där armbanden minns jag väl – hade ett sådant när jag var yngre, men det gick sönder och i tonåren brydde jag mig inte om mitt samiska arv så jag slängde det. :[

  Svara
 • Hej! Jag är själv från Boden och jag har minsann för mig att du skrivit om att din mamma har en vän där som heter Lars-Gunnar. Du kanske inte vill svara här men jag undrar om det kan vara samma L-G vars son heter Lars-Petter? Vi barn är uppväxta tillsammans och har gått samma grundskola (9 år). Mina föräldrar bor kvar och det är bara en äng som skiljer deras tomt från L-G:s.
  Ingen superviktig fråga men rätt kul om det skulle vara så!

  Skönt att både du och syrran din verkar vara så jordnära och kuliga personer =D
  Må så gott!
  KRAM

  Svara
 • De där armbanden är jättefina. Fick ett av min svärmors moster (ehhh..långsökt!) när jag fyllde 30. Hon bor uppe i Kiruna, där även min svärmor är ifrån. Det är i beige/cognacfärg. Ett svart skulle jag gärna ha oxå!! Ascoola tycker jag och det är ”natur”produkt, t o m knappen, det tycker jag är ballt. Sen funkar det ju att blanda ihop med andra armband. Har blivit ett riktigt ”armbands-freak”.

  Tycker du har sån mysig blogg Hannah, det är kul att läsa om dig, och Maggan. Jag följer er slaviskt sen jag hittade hit. Extra kul är det för jag känner till Sigtuna rätt bra och åker dit ibland med barnen o fikar, matar fåglar mm. (har även jobbat på ett konferenshotell där för många år sen med helt PUCKADE ÄGARE dessvärre, de är ”kända” för det…hua!!)

  Ha en fin dag!
  Kram
  Anna

  Svara
 • GOD MORGON FINA HANNAH.SÅ SÖTA DINA KILLAR ÄR.JÄTTEFIN BILD PÅ DIG OCH DIN MAMMA.DU ÄR OCKSÅ ENORMT VÄRDEFULL SKA DU VETA.DU HAR KOMMIT TILL ATT BLI VIKTIG I MITT LIV.KAN INTE VARA UTAN DIN BLOGG.PUSS OCH KRAM PÅ DIG FINASTE.

  Svara
 • Hej! Läser din blogg varje dag. Det skulle vara kul med en bloggträff en dag.
  Ni är en sån fin familj.
  kram Tessan

  Svara
 • åå så himla fint armband. jag vill köpa sådana till mig och min lille, hur gör jag?! mini http://www.mamamini.blogg.se

  Svara
 • Låter som ni hade en kanonfest. Ibland är blir man lite avundsjuk när man läser din blogg, när man ser vilken härlig semester ni haft eller vilken kanon fest ni haft. Men det är helt klart ni ska unna er det. Jag har två frågor till dig. Tycker du är så otroligt vacker och att du alltid ser bra ut, ditt ansikte ser alltid så fräscht och välvårdat ut. Har du några tips? En annan fråga är, att jag är lite nyfiken på er inredning, hur ser det ut inne hemma hos er? Läser din blogg varje dag, och tycker den förgyller dagen =)

  Svara
 • Va roligt att läsa att din mamma kommer från BODEN…det gör nämligen vi med, vi har nyss flyttat till Stockholm då min man är officier och blev kommenderad till Försvarshögskolan.
  Boden är en jätte fin stad men det är Stockholm med…
  Läser som alla andra här din blogg varje dag och ser fram emot nya inlägg!
  Många kramar fd BODENBO =)

  Svara