Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:07 | augusti 22, 2009

Blåsningen from Hell

Jag har valt att inte uttala mig tidigare efter som produktionsboalget visade kurage och tog sitt ansvar. När nu bolaget väljer att backa och låta TV3:s Anders Knave sitta i media och döma mig så måste jag ge ett svar. Varken Anders eller någon från TV3 träffade mig innan. Anders vet inte vad som sagts men för att stå med ryggen fri väljer han att attackera mig. Produktionsbolaget har ringt och sms:at där budskapet varit tydligt, de har gjort ett misstag och tar på sig all skuld i det som hände. Det som jag utlovades infriades aldrig. Alla från produktionsmedlemmar, producenter till VD har tagit på sig ansvar via mail och sms till mig och min syster. Nu byter produktionsbolaget strategi. ”Inga kommentarer, fråga Anders Knave på TV3.” Vad exakt ska man fråga Anders? Han har aldrig varit i kontakt med mig. Han vet inte vilket upplägg jag utlovades. Han var inte ens på plats.

Egentligen borde jag vid detta lag lärt mig hur dessa personer fungerar, jag borde även lärt mig att inte ta åt mig av okändas kommentarer som sitter och ”vet” hur det gått till tack vare Knave och kvällstidningarna. Man ”vet” trots att bara två representanter från Meter träffat mig. Träffat mig och förklarat att det skulle vara en kort ballongfärd och minsta tecken på oro skulle det avblåsas. Ordet ”panik” nämndes aldrig för det fanns inte i min värld att det tillståndet ens skulle få chansen att infinna sig. Produktionsbolaget skulle ha kapabelt folk att avgöra när det var dags att bryta. Att man sedan låter det fortgå i 40 minuter där jag inte har annan kontakt med min syster mer än korta sekunder via en walkie-talkie, på hundratals meters höjd, där hon var lugn på rösten. Att det sedan visar sig att hon var lugn på rösten för att jag inte skulle bli nervös är svårt för mig att bedöma när jag inte ser henne. I min enfald litade jag på att ett av Sveriges största produktionsbolag, som genomfört flertalet blåsningar och produktioner tidigare, enbart arbetade med personal som var kompetenta att avgöra när det gick överstyr. Samtidigt som jag satt ovetandes i ballongen tilläts min syster springa runt vid en fulltrafikerad E20 i panik för att hjälpa mig. Varför stoppade ingen henne? Hon grät redan efter EN minut in i ”blåsningen.” Var är humorn och underhållningen i det? Trots hennes panik och skrik lät man detta fortgå i 40 minuter. Skådespelaren som var tänkt att hantera situationen med min syster, och lugnt guida mig via walkie-talkie till säkerhet, fick panik och satt bara tyst och gav walkie-talkien till Magdalena när hon visade tecken på panik. Allt medans följebilen hörde och såg allt som hände. Det var helt enkelt bra tv. Det var med andra ord en hel produktion som följde och förstod allvaret vilket var svårt att göra från en ballong utan att se vad som hände på marken.

Anders Knave var inte ens där men tydligen vet han ändå hur allt gått till och anser sig ha rätten att ge mig all skuld där jag satt ovetandes om allvaret. Jag vet att allas intentioner var de rätta. Jag har sett Blåsningen ett flertal gånger och vet att det var tänkt att vara underhållning. Jag känner min systers mentala och fysiska status bättre än media och förstå-sig-påare i kommentarsfälten. Min familj likaså. Vi träffas flera timmar per dag och vet vad hon orkar och inte orkar. Hade detta skötts enligt de utfästelser jag fått hade det inte varit något problem. Hade det avbrutits direkt när hon började gråta hade paniken aldrig infunnit sig. Det finns många, och det kommer finnas ännu fler, som säger det motsatta med tanke på hennes tidigare hjärnblödning men om det är någon som tror att hennes egen familj skulle utsätta henne för livsfara är det inte annat än sorgligt. Ni känner vår Magdalena genom media, vi känner henne som vår syster, dotter och svägerska.

Jag tycker att en herre som Anders Knave borde visa lite ryggrad och säga ”det blev fel och vi tar på oss ansvaret. Det blev inte det scenario som vi lovade.” Istället försöker han svära sig fri och rikta ansvaret mot mig och på så sätt skapa ännu mer utrymme för sin produktion i media. Anders, du lyckades. Hoppas du stolt kan titulera med din starka etik och moral i jakten på fler spaltmeter och tittare till ditt program.

 

 


45 kommentarer45 kommentarer om “Blåsningen from Hell”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bra sagt!

  Svara
 • Hejsan.
  Läste Magdalenas inlägg innan hon tog bort det från sin blogg och har sen dess uppdaterat era bloggar hela tiden med förhoppningen att nån av er ska komma ut o berätta er sida.
  Det gör ont i mitt hjärta att läsa hur lurade ni blev,det som hände är något som inte får hända.Anders Knave måste ta sitt ansvar..Alla tankar till er.
  Mängder av Kramar…//Malin

  Svara
 • Hannah, jag finner inga ord….det är tomt 🙁
  Jag tänker på er och känner med er!!
  Bra skrivet Hannah 🙂 och tack för en underbar härlig blogg 🙂
  <3 liga kramar Catarina coh all kärlek till er!

  Svara
 • Hej Hannah! Känns väldigt skönt att höra din version för man har ju inte förstått någonting. Struntar i vad kvällstidningarna skriver, men läste Magdalenas inlägg och fick verkligen inte ihop det. Inte för att vi har med det att göra, men nu skrev hon ju om det.
  Hoppas de tar sitt ansvar ordentligt nu, för det är verkligen INTE humor att tro att någon man älskar svävar i livsfara. Jag får rysningar bara jag tänker på det.
  Skönt att ni båda verkar må bra nu i alla fall!
  Ta hand om er!
  Massa kramar!

  Svara
 • Jag håller med dig, det är svagt att inte stå upp för att allt gick fel – det har säkert hänt på många andra blåsningar också.

  Samtidigt så får du nog inte vara så godtrogen, tyvärr. Vad än de här människorna säger så är förmodligen att ”göra bra tv” som är deras drivkraft.
  Du och din syrra har åkt på smällar av media tidigare och efter att ha följt era bloggar på bloggfamiljen så är det för mig ingen tvekan om att ni båda är mjuka och fina människor.

  Och det är hemskt att säga men ta på dig elefanthuden är du har med media att göra nästa gång.
  Kram

  Svara
 • Hur kan man utsätta någon annan människa för något sådant! Förstår mig inte alls på sånt folk! Stor kram till er båda! Krama Maggan från mig!

  Svara
 • Jag och min syster diskuterade det här. Kan tänka mig själv att om min syster for upp i det blå helt ensam så tog nog mitt liv slut. Panik är ju bara förnamnet på detta scenario. Då din syster absolut inte får stressas upp så skulle nog detta upplägg inte ha funnits med på tv3:s världskarta!!! Blåsningen ska vara kul för båda i slutändan fast den ena kanske har lite puls, så detta lyckades dom med NOT!!!!

  Svara
 • HEJ,HANNAH.VILL BARA SÄGA ATT JAG TÄNKER PÅ ER.EN STOR KRAM TILL ER BÅDA.

  Svara
 • Varför blir man inte förvånad av svaren från mediafolket??!!
  När tar dom på sig en skuld…aldrig lr iallafall sällan!!
  Kan Dom inte se skillnad på humor och humor??
  Detta Ni upplevt är inte ens förnamnet till humor!!
  Detta är enbart sjukt!!!

  Hoppas Ni alla mår bättre nu och att Ni fortsätter skriva i Era bloggar!
  För Era bloggar (Maggans, Din och Peters) är dom jag läser först på morgonen samt sist innan jag somnar =)
  I just Love them!!

  Bamsekramar till ER alla!!!
  kramizzzz….

  Svara
 • Hannah – jag lovar att ni har alla tvtittare och bloggläsare på er sida. Det här var ett oerhört fult spel som gick överstyr och inte visade respekt för dig och din syster.

  Stor KRAM!

  Svara
 • ja vilken chock det måste varit. Tråkigt att det blev så fel när du egentligen bara ville göra något kul. Fast tänkte ni aldrig på vilken hemsk blåsning det egentligen är. Hur skulle det kunna bli kul egentligen när man tror att ens egen syster är i livsfara. Själva kocnepter är ju bara så otroligt dumt tyckerr jag. Förstår att ni mår dåligt över detta. Stackars Maggan, vilken hemsk upplevelse det måste varit för henne. Att tro att hon ska förlora dig. Usch ja, dumma Tv3 som hittar på sådana dumheter. Det finns ju blåsningar som är roliga…denna var ju bara helt idiotisk. hoppas att ni glömmer detta nu och kommer igen. Kramar till er

  Svara
 • Bra skrivet Hannah!!! Alla borde ju självklart förstå att du ALDRIG skulle utsätta din syster för något så fruktansvärt. Nä, Knave får ta och släppa mammas kjolstyg och bli MAN och stå för det han får betalt för, att ta ansvar!!!

  Kramar i massor till dig och Maggan!

  Svara
 • bra!!!!! stå på er o hoppas magdalena mårbra.. o återkommer med bloggadne när hon orkar… saknar henne

  Svara
 • Underbar blogg måste ja säga, har följt allas bloggar här inne en bra tid 🙂
  Man får många goa skratt, det piggar upp en om man e lite nere.

  Sen måste ja säga att de som Tv3 gjorde va vidrigt, fattar inte hur dom kan utsätta Maggan för ngt sådant!!
  el er bägge två för den delen!!

  Hoppaa hon kommer tillbaka snart här på bloggen, saknar henne o hennes skrivande =)

  Ha de bäst,
  Kram Malle75

  Svara
 • Men kära Hannah vad är det som hänt? Skulle ni alltså medverka i Blåsningen häromdagen? Känns som att jag har missat en hel del!…
  Kram till er, bra skrivet iaf 🙂

  Svara
 • BRA Hannah!!! Där kom Lejonhonan fram. Du förstår vad jag menar om du läst mitt mail jag skickat till dig genom bloggfamiljen.
  //
  Lejonmamman i Skåne

  Svara
 • Mycket bra sagt, hoppas att även detta kommer nå ut i media.

  Svara
 • Bra skrivet, Hannah!

  Kram till er båda
  Anna

  http://limelight.blogg.se

  Svara
 • fruktansvärt osmakligt av Tv 3 .. med tanke på att dom vet vad Magdalena gått igenom den senaste tiden med sin sjukdom & sen ge dig skulden för detta.?? Hoppas tv 3 har stake nog att INTE visa denna ”blåsning” i tv ..

  all lycka till er

  Svara
 • Bra att du berättade…
  Att göra dig till syndabock var rent patetiskt,
  det är ju så uppenbart vem som bär ansvaret och det är definitivt inte du..

  Hoppas ni hämtar er och får upprättelse.

  *Kram / Kaisa*

  Svara
 • Läste precis i Aftonbladet, att TV3 kommer INTE att sända programmet!!!

  Kram på Er Maggan & Hannah

  Svara
 • Hej!
  Men Hannah hade du ingen aning om vad som skulle ske med och i ballongen? Jag undrar…

  Du visste inte att ballongen skulle ge sig iväg med dig ensam i och utan någon annan eller..? Jag förstår inte allt?

  För om man visste det(att man skulle fara iväg i ballongen SJÄLV) och hade en syster som inte får utsättat för stress, så då som hennes syster skulle jag nog förstå att jag inte skulle gå med på detta galna…eller har jag fattat fel?

  Jag hade nog förstått att min syster skulle få PANIK om jag for iväg i en ballong själv. Jag skulle absolut åxå få det om hon sattes i en ballong själv…

  Hur mycket visste du?

  Hur lång är en kort ballongfärd tror du?
  Var du ensam i ballongen? Om du hade någon med dig däruppe som inte stoppade det DÅ förstår jag er! Men var du själv, hur skulle du stoppa ballongen isåfall? Jag hänger inte riktigt med…i Maggans inlägg som hon tog bort så stod det att du var själv har jag för mig…

  Jag kanske har fattat allt fel, läst dåligt i era inlägg…jag vet inte…

  Men iallafall jag hoppas att ni mår BRA och att ni återhämtar er snart! Det var ju inte kul det som hände!

  Kram till er alla

  Svara
 • Har Daniel Da Silva ledsnat på att blogga eller bara tagit en väldigt lång semester? 😉

  Svara
 • Jag förstår inte heller riktigt vad det var som skulle vara humorn i det hela. Det e svårt att förstå då man inte varit med själv o vet alla detaljer. Men jag skulle då aldrig tro att du vill din syster nåt illa på nåt sätt och hoppas verkligen att ni får en ursäkt från tv3, så otroligt fult som dom betedde sig!! Så hänsynslöst!! Styrkekramar till dig Hannah!!

  Svara
 • Men suck alltså…:( Jag blir så ledsen när jag hör hur ni blev behandlade!
  Hoppas Maggan mår bra och att hon inte blev alltför stressad utav allt detta!
  Dana

  Svara
 • Kära Hannah! Jag blir så jäkla förbannad när jag läser om detta. Som jag skrivit tidigare; stäm Meter television, de kan ju inte vara kloka i huvudet. Jag tycker så himla synd om er som blivit utsatta för detta. Glad att se att ni haft mysigt ihop efter denna sjuka händelse. Ta hand om dig och krama Magdalena hårt, jag hoppas det är bra med hennes huvud!

  Svara
 • Otroligt bra skrivet! Höjden av feghet har man sällan skådat eller så är det okunnigheten som visar sig. Stora starka karln som inte kan göra fel.
  Krama Magdalena från mig och ta hand om er allihop.
  Sofie

  Svara
 • Ja, otroligt att man kan uttala sig fast man inte varit med om händelsen?!

  Hoppas innerligt att Magdalena är ok, även du med såklart.

  Ta hand om ”syster Yster” och ha en underbar helg nu.

  Kramar från mig

  Svara
 • läste maggans inlägg (det borttagna) o väntat på ditt. Fy alltså, bra att du biter ifrån o du vet att du har mångas stöd. Bra tv är inte allt för oss med hjärtan iaf… kram

  Svara
 • Hej Hanna! Jag undrar vad det är för klocka du har på flera bilder? Den är jättesnygg och jag letar efter något liknande.

  Svara
 • Hej Hannah. Hoppas du har en bra helg med regn och sol.Haoppas ni alla mår bra. Ta vara på er.Du är värdefull. Kärlek och Kramar.

  Svara
 • Känner med er från djupet av mitt hjärta. Den rädslan Maggan måste känt kan nog inte någon föreställa sig. Jag är väl tråkig men jag har aldrig tyckt att det programmet är en hit. Och efter det här kan jag ju säga att jag apsolut aldrig kommer att titta på skiten. Jag förstår inte nöjet med att lura en människa och göra tv av det. Hoppas vid min gud att de lärt sig något. Man spelar inte på människors liv och hälsa. Alla ska vara jävligt medvetna om att en hjärnblödning tar lång tid att hämta sig från. Fråga en som vet. Och oavsett sjukdomsbild eller inte. Hur bra mår man på en skala när man tror att man ska förlora bland det bästa man har. Tur att allt gick bra tillslut. Var rädd om dig och krama din syster för allt vad du är värd och hälsa henne att kunde jag kramat henne hela natten så hade jag gjort det.

  Svara
 • SÖTA HANNAH.JAG HAR TÄNKT PÅ EN SAK.DU OCH MAGGAN HAR SÄKERT MASSOR AV KLÄDER SOM NI INTE ANVÄNDER.VARFÖR INTE SÄLJA DOM GENOM BLOGGEN.LÄGGA UT BILDER OCH PRIS.BRA VA.KRAM PÅ DIG.

  Svara
 • Förstår nog fortfarande inte riktigt vad som har hänt mer än att ett skämt gick fel och att ni blev panikslagna och ledsna. Fy vad hemskt och sjukt och fel av dom att inte ens kunna ta på sig ansvaret.

  Svara
 • Vill bara tilläga Dig och Maggan mina tankar och ge Er en varm kram. Får verkligen beklaga det inträffade… Hoppas Maggan inte mår allt för dåligt. Hann inte läsa hennes inlägg som hon tydligen tagit bort, men det kanske var lika bra det… då hade jag också säkert mått dåligt för hennes skull. Ta hand och var rädda om varandra!

  Svara
 • Sänder en varm kram o tanke till dig o syster yster!

  kram Helena

  Svara
 • Såååå lågt att inte kunna stå för det man gör…i detta fallet TV3…och att inte kunna ha ryggrad och kurage nog att se när ett practical joke inte längre är lika villkor utan går överstyr…fruktansväsrt tragiskt att höra. Och att sedan vara en sån liten feg pissemyra (läs Anders Knave) att inte kunna erkänna i efterhand är nästan ännu värre…
  Jag ryser av tanken på magdas panik o oro…stackars liten.
  Ni är dom finaste goaste mest godhjärtade människor jag nånsin mött och förtjänar att bli behandlade med respekt o värme.
  Goaste kramar o varma tankar till er båda.

  Svara
 • Hoppas att Maggan finner styrka att börja skriva för oss igen – hon är saknad… Kram till er alla i Bloggfamiljen!

  Svara
 • Bra Hannah, på dom bara. Det dom gjorde var verkligen respektlös och osmaklig. Ta hand om er och hoppas att snart veta nåt från din syster.
  Ni är värdefulla min vän. 🙂
  Kram Magali

  Svara
 • Åhh fy vad hemskt.
  Hur kan dom bara göra så…..!!
  Den där Anders skulle man vilja ……
  Var rädda om er och hälsa Magda så mycket.
  Kram

  Svara
 • Sitter här hemma och blir alldeles chockad. Att ett stort produktionsbolag får bete sig på det osmakliga och vidriga sättet är rent förjävligt.
  Hoppas verkligen att Anders Knave läser dessa reaktioner och går ut med en offentlig ursäkt.

  Stor kram till er båda!

  Svara
 • Vet ju såklart inte hur det hela gick till, och självklart borde de ha brutit det hela när de såg hur Magdalena reagerade. Fast… hela upplägget måste jag säga låter konstigt? Vad trodde ni skulle hända? Hur skulle det bli roligt överhuvudtaget? Även om det bara hade blivit en kort ballongfärd, så går ”rolighetsfaktorn” mig helt förbi. Ni vet ju att Magdalena inte får utsättas för stress?

  Känner ju er genom bloggen som omtänksamma, jättefina människor (såna man själv vill ha omkring sig) så jag har svårt att få det att gå ihop. Tror säkert inte det var med någon ond avsikt, men kan ändå inte låta bli att undra lite hur ni tänkte innan, om hela programidén, och varför ni gick med på det alls…?

  Oavsett så hoppas jag att allt ordnar sig och att Magdalena mår bättre snart, hennes ord här på bloggen är mycket saknade!

  Svara
 • Usch va trist det blev som det blev. Jag fick ju se på rätt nära håll oxå. Trodde ett tag att vi skulle få oväntat besök på balkongen när ni kom åkandes över vårt hus. Var inte många meter till godo där inte… Tack för en bra och rolig blogg!

  Svara
 • Bra skrivet fina Hanna!
  Hoppas ni mår bra iaf & att världens bästa Maggan snart är tbx här på Bloggfamiljen, hon är saknad!!!!
  Storkram Malinapralina

  Svara
 • Det var otroligt jobbigt att du blev lurad men jag kan faktiskt inte förstå varför du överhuvudtaget gick med på det? om du sa bryt om hon får panik så har hon ju ändå fått panik och då är det ju lite sent eller? vad drev dig till att gå med på blåsningen överhuvudtaget?

  Svara