Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:22 | oktober 27, 2009

God vän och god mat

Det känns som om det är mitt i natten. Det är beckmörkt utanför fönstret och helt tyst. Jag har tänt ljus i köket och njuter av tystnaden. Det har varit allt annat än tyst här hemma idag 🙂

Nu är pojkarna på spökjakt med ficklampa i skogen, och med skateboarden under armen så de kan försvara sig med något 🙂 Liv sover som en stock bredvid mig, och jag passar på att skriva.

Stock, och stock… nu vaknade hon.

Nyvakna bebisar luktar så gott. Hon är alldeles varm och rosig.

Nyvakna bebisar luktar så gott. Hon är alldeles varm och rosig.

Igår släpade hon sig fram över golvet, men idag, bara en natt senare, så skjuter hon upp rumpan, ställer sig i krypläge och tar sig fram mycket lättare och snabbare. Häftigt, och dessutom min alldeles egna lilla dammtrasa.

Jag har haft min goda vän Annelie och hennes dotter Denise på besök. Vi jobbade tillsammans på min gamla salong i Kungsängen. Hon är bl a fotvårdare, och har tagit sig an mina äckliga fötter flera gånger. De enda fötterna som jag kan ta i, är bebisfötter. Goa knubbiga, små bebistår, och så pojkarnas, så klart. Men det dröjer nog tyvärr inte länge innan de luktar svettiga karlfötter och pryds av snubbigt tåhår. Fy!

Hon gjorde jättegoda wraps till lunch åt oss. Superenkelt och nyttigt. Sedan har vi bara suttit i timmar och pratat om allt mellan himmel och jord.

En vegowrap, med falafell, sallad och quinoa.

En vegowrap, fylld med falafel, sallad och quinoa.

Nu ska jag laga middag, den är allt annat än vegetarisk. Det blir korvstoganoff, för det var Peter som fick önska mat ikväll.

Puss och kram.


13 kommentarer13 kommentarer om “God vän och god mat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Har följt er på Bloggfamiljen ett tag nu och tycker ni är superhärliga, du och Peter. Uppskattar att ni skriver om livet som det är, tänker framförallt på livet med barn. Tror det är stärkande för många att få läsa om att man inte är ensam om sina bataljer med de små liven.
  Måste dock erkänna att jag saknar Maggan här på sidan! Jag hade hoppats på att vara lite uppdaterad genom din blogg :-). När hon bloggade här var du med på hennes blogg och hon på din mest hela tiden, men nu syns det inte ett spår av Maggan. Hoppas verkligen inte att det betyder att hon är lika osynlig i ditt liv som i din blogg, utan att det bara verkar så för oss läsare. För Ni verkar vara ett fantastiskt team :-).

  Keep up the good work!

  // Mona

  Svara
 • Söta lilla Liv,hon e för go.Ha en fortsatt skön kväll med din fina familj.Kram.

  Svara
 • Mona 72- Härliga Maggan finns att följa på magdalenagraaf.se där hon bloggar på för fullt. Hon vann också priset ”bästa kändisblogg” på en bloggala förra veckan.

  Liv är för söt! Jag tände ljus här hemma strax efter kl 16. Det är det bästa med hösten och mörkret. Att man kan tända en massa ljus. Jag har olika doftljus i varje rum. Det luktar härligt och fräscht vart jag än går. Nästan så man kunde tro att det är nystädat 🙂

  Nu ska jag krypa upp i soffan med en stor kopp te och invänta ”Desperate housewives” 🙂

  Jag önskar er alla en trevlig tisdagskväll!

  Svara
 • Hej Hannah,

  Har oxå följt din blogg nu sen start o är inne o läser varje dag…tänkte att nu måste jag registrera mig o skriva en kommentar oxå.

  Tycker ni verkar vara en hel mysig familj.

  Jag har en fråga, kanske lite dum, men dock…fråga kan man ju alltid. Hur får man börja blogga hos er? Det kanske bara e ”kända människor” eller? Varför jag frågar är för att jag tror att jag har ngt att erbjuda nämligen.

  Jag älskar att baka, skulle kunna skriva om bakning, detta är endast bara en hobby.

  Jag har 2 döttrar o en man, det lät bra 🙂 (en man)Jag har varit hemma med mina barn hela tiden, dom har ej haft ngn barnomsorg…så det har bla blivit mkt bakning med dom. Plus så kan jag dela med mig med hur det är att vara hemma med 2 barn, ej ngt dagis eller liknande. Nu för tiden tycker jag att man sätter barnen på dagis så fort dom fötts ut…ja som du hör har jag med massor av ideer, eller vill skriva av mig iallafall. Ja, antingen tror du väl – va e detta för dum gök? eller så kanske du tycker det låter intressant? Hur som helst ha det bra!
  Kram Malin

  Svara
 • Visst är det mysigt att man nu får tända en massa levande ljus=) det är absolut det bästa med att det blir mörkt. Nu är det ju så fint med alla gula o röda blad på träden men snart är dom borta =( och då lyser alla ljus upp istället.Vad roligt att söta Liv har börjat ta sig fram =) Min lilla son har precis börjat att le (är 7 veckor). Korvstroganoff blev vår middag med, visst är det gott. Kramar Linda

  Svara
 • Hej fina Hannah!här i Jönköping är det också mörkt och kallt ikväll!mysigt med alla ljus både inne och i lykta utomhus!

  kram

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Jag är en tjej på 19 år som har följt din blogg sendan nu bloggade hos mama. Jag tycker din blogg är så rolig att läsa 🙂 Jag kommer ihåg när jag var yngre och tillsammans med min kusin dansade till ”You got what I want” på bordet haha

  Tack för din blogg och för att jag kan se annorlunda på dig här än vad tidningar vill framstå dig att verka som…

  Kramar Emelie

  http://starblind.blogg.se

  Svara
 • Gokväll fina Hannah! Jag känner nästan hur Liv doftar å fnosar på huvudet( bättre parfym finns inte i hela världen)minns doften med kärlek å lycka. Å vad roligt för pojkarna, nu har dom att träna på hela lovet. Njuter när barn blir så glada av att få nåt dom drömt och längtat efter. Ha de så bra min vän kram Annika

  Svara
 • Underbart att Liv har börjat ta sig framåt! Nu gäller det att passa allting, he he, men det vet du ju redan;)
  Kram kram

  Svara
 • Vilken man du har, (läste hans inlägg idag onsdag),skriver och berör så fint 🙂
  Ni är ett väldigt fint par.
  Kram!

  Svara
 • Hej fina Hannah! Vill bara säga att din blogg är helt underbar. Älskar att läsa den! :-)Kikar nog in 3-4 gånger om dagen för att se om det har kommit ett nytt inlägg. Och dina barn är bara helt fantastiska – kan inte låta bli att skratta åt Mios alla hyss ibland. Han är så go’. Ha en bra dag. Stor KRAM från Madde i Malmö!

  Svara
 • När man har en liten ålande bebis hemma känns det som att man skulle behöva dammsuga varje dag:( Omöjligt att ha ljusa kläder på lillen… Litervis av dregel + att åla runt i det = Mycket smutsig bebis;)

  Svara
 • Ni är så fina..:)
  Vad använder du för smink?:)

  Svara