Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:55 | december 13, 2009

Lucia och inga lussekatter

Ligger i sängen, en plats jag längtat till de två senaste timmarna. Dagen har varit mysig. Förra året lussade jag och pojkarna för Peter, (tänk att lilla Liv låg i magen då) men i år blev det inget av det. Orkade helt enkelt inte gå upp tidigt imorse 🙂 Liv har bökat runt inatt, så sömnen har inte varit allt för djup.

Först ska jag berätta om gårkvällen. Peter for in till stan och skulle äta middag med sina killkompisar, så jag och Jessica passade på att ha vår tjej-mini-jul då 🙂

Här är vårt julklappsberg. Jag fick bl a ett jättefint armband från Pilgrim och Jessica fick saker från Victoria Secret.

Här är vårt julklappsberg. Jag fick bl a ett jättefint armband från Pilgrim och Jessica fick saker från Victorias Secret.

Mio och Alva-Leigh (hon uttalas Li, men man kan även uttala det som Lej) fick en hålla i var sitt tomtebloss. Hela paketet tog slut.

Mio och Alva-Leigh (hon uttalas Li, men man kan även uttala det som Lej) fick hålla i var sitt tomtebloss. Givetvis tog hela paketet tog slut.

Mio ser ut som en riktig liten "herre" bredvid Jessica.

Mio ser ut som en riktig liten "herre" bredvid Jessica.

80-talsmeny, lövbiff, pommes, Café de Paris-smör och bea. Flottigt, onyttigt och gott.

80-talsmeny, lövbiff, pommes, Café de Paris-smör och bea. Flottigt, onyttigt och gott.

Det var bara William som saknades.

Det var bara William som saknades.

Kvällen fortsatte med dansuppvisning av Mio och A-L, tjejsnack och filmen ”Vid din sida”.

När vi vaknade imorse åt vi Tomtegröt, men mina efterlängatde lussekatter lyste med sin frånvaro. Det enda jag verkligen ville ha idag 🙁 Åkte runt hela Sigtuna igår kväll för att hitta goda lussebullar. Det blev nämligen inget bak, vi hann helt enkelt inte det. Det enda stället som hade ”nybakade” lussekatter var Pressbyrån. Imorse när jag skulle äta en så höll tänderna på att lossna. De hade blivit ett mordvapen under natten och var stenhårda. Deppigt!

För att få Lucia-stämning utan lussekatter, så åkte vi ner på byn och kollade in julmarknaden. det var fullt av folk och barnvagnar som trängdes, det duggade lite och kylan nådde ända in i märgen. Barnen ville hem och jag och Jessica också faktiskt, men okej, lite mysigt var det ändå. Kom hem med två stora salamikorvar, men inga lussekatter 🙂

Baby-Liv sov sig igenom hela julmarknadsupplevelsen.

Baby-Liv sov sig igenom hela julmarknadsupplevelsen.

William kom hem på förmiddagen. Hans pappa hade blivit jätteglad över kudden.

Älskade William kom hem på förmiddagen. Hans pappa hade blivit jätteglad över kudden.

idag81
Två frusna tanter.

Två frusna tanter.

Sedan bar det av till kyrkan där det var julkonsert. Barnen fick träffa sina gamla kompisar från då vi bodde i Kungsängen och jag fick kramas med min mamma. Det var en härlig julstämning och vacker musik.

Kyrkan hade förstått det här med julpynt :-) Jag vill också ha en så stor gran.

Kyrkan hade förstått det här med julpynt 🙂 Jag vill också ha en så stor gran.

Livan var i sitt esse och ylade med i sångerna.

Livan var i sitt esse och ylade med i sångerna.

Vi avslutade kvällen hemma med take-away mat och tända ljus. Är fortfarande sugen på lussekatter, men jag kan lova att jag kommer ta igen det 🙂

För oss blev det sushi...

För oss blev det sushi...

... och Liv höll till godo med sin kanin.

... och Liv höll till godo med sin kanin.

Har än en gång fått igen för gammal ost, då jag småretat Peter för Vagelmannen när han hade en vagel i ögat, nu ligger jag här och ögat är igensvullet och rött. What goes around comes around. Kan vara bra att ha i bakhuvudet. Hoppas den går ner till imorgon, för då kommer Dalarnas Tidning hit och ska göra ett julintervju med bilder.

Nu måste jag sova! Varför sitter jag alltid vaken sent in på kvällen? Jag är en riktig Tomte.

Puss och kram


8 kommentarer8 kommentarer om “Lucia och inga lussekatter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken mysig dag ni haft!aj aj, vagel är inte skönt!hoppas den går ner igen!Vilka fina bilder Hannah!
  Sov nu så gott!Imorgon är en ny härlig dag, med kanske lite snö kvar!mysigt!

  Godnatt och kram!

  Svara
 • Klart ni ska ha en jättegran i erat fina stora vardagsrum!

  Svara
 • Vilken toppen helg ni verkar ha haft. Jag håller med kylan i dag var inge trevlig.

  Tänkte på att du skrev att ni inte hittat några lussekatter. Då missade du Bagarboden som stod utanför och sålde bröd och nybakta äkta lussekatter och med äkta menar jag att de är bakade på saffran. Så om du vill ta igen dagens missade ”katter” så tycker jag att du ska ta ett besök på Stora gatan i morgon och handla hem. Det är visserligen lite dyra men det är färskt och gott.

  Sov så gott nu fina Hannah och tack för leéndet i dag, det är alltid lika trevligt att träffa dig.

  Ha en underbar måndag.

  Kramar

  Svara
 • Hej fina Hannah.Vill bara önska dig en underbar Måndag.Stor Kram Marita.

  Svara
 • Hej fina du! Tack för alla fina bilder, ni har så himla mysigt ihop 🙂
  Och Mio ser så vuxen ut är han håller i glaset sådär, så gulligt!
  Måste erkänna att jag inte heller har bakat lussebullar, jag han inte heller med ett sjukt barn och annat runt omkring så skippade i det.

  Ha det gott och pussa Liv från mig, hon är ju bara för go 😀

  Svara
 • hej!
  Maten såg ju riktigt god ut…

  måste få fråga vart ha ni köpt de underbara hjärtkläderna som liv ha på sig?

  Svara
 • Hej!

  Äntligen får jag lite tid till att sitta ner och läsa din blogg och kommentera. Är hemma från jobbet pga influensan. Börjar återkomma till det normala men jag är så himla trött och slut. Jobbet den senaste tiden har varit helt kaotiskt så jag har knappt orkat med varken mig själv eller barnen utan bara stupat isäng…kanske därför jag ligger hemma och är sjuk nu? (!)

  Först och främst vill jag passa på att säga ett stort GRATTIS till jobbet! Vad roligt för dig! Det ska bli så spännande att få se dig och Hans i programmet framöver.

  Och så festen…jag var så ledsen att jag missade den! Jag hade så gärna velat gå men vi hade annat inplanerat sedan länge den lördagen. Men jag ser att ni hade det trevligt ;o) Hopps jag kan komma på nästa…för visst blir det ett nästa?? Hoppas det!!

  Hoppas ni får en fin vecka hela familjen!

  Kram Lovisa

  Svara
 • Vilket härligt långt luciainlägg! Ni har ju haft en riktig toppendag. Så kul att få se så mycket kort. Jag saknade också lussekatter idag faktiskt. 🙁
  Är glutenallergiker och måste baka egna för att det ska bli gott, vilket jag inte haft tid och ro att göra. (Finns färdiga frysta glutenfria att köpa men de är svinäckliga.) Tänkte jag skulle baka nu dagarna innan julafton.

  Hugs and kisses 🙂

  Svara