Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:42 | december 14, 2009

Julintervju

Min vän, hoppas att allt är väl och att veckan har börjat bra. Min morgon var seg som sjutton, ville inte alls gå upp när klockan ringde. Hade dessvärre inget val, har ju barn som ska till skolan 🙂

Två tjejer från Dalarnas Tidning har varit här sedan elva. Jag gjorde en julintervju och tog några bilder. Innan de kom hit så hann jag, städa, baka (ska berätta mer om det senare), locka håret, skriva en krönika till Aftonbladet, få iväg pojkarna till skolan, duscha och samtidigt hålla ett öga på Liv. Peter var som tur var hemma och hjälpte mig med städningen och skrattade gott åt mitt bakförsök.

Behöver jag skriva att jag avskyr min nyklippta lugg? Jag gillade den i en vecka. Nu vill jag bara ha lång igen. Samma sak varje gång jag klippt lugg, att jag aldrig lär mig :-)

Behöver jag skriva att jag avskyr min nyklippta lugg? Jag gillade den i en vecka. Nu vill jag bara ha lång igen. Samma sak varje gång jag klippt lugg, att jag aldrig lär mig 🙂

Lilla Liv har sin juliga GAP-klänning dagen till ära.

Lilla Liv har sin juliga GAP-klänning dagen till ära.

Dalkullan Fredrika som gjorde intervjun, jag och en nyvaken, men ändå trött Liv.

Dalkullan Fredrika som gjorde intervjun, jag och en nyvaken, men ändå trött Liv.

Jag hoppas vi fastnade på fotografens bilder.

Jag hoppas vi fastnade på fotografen Annas bilder.

Nu sover Liv i min famn. Jag vet inte hur jag ska få henne att sova lika bra i sin säng som i min famn. Har lite svårt att göra något med henne på min arm, och lägger jag ner henne i sin säng så vaknar hon med en gång och blir grinig. Jag vet att jag gör mig själv en björntjänst, men vet inte hur jag ska vänja av henne utan att jag får ont i hjärtat över hennes gråt. Med pojkarna så var jag mycket mer bestämd och ”hård” med att de skulle sova i sina egna sängar tidigt. Hur gjorde jag? Det gick ju så lätt och bra. Tänk vad fort man glömmer.

Ska hämta pojkarna snart, måtte bara Liv vakna, så jag kan hålla i ratten med båda händerna 🙂

Hej på en stund.

Varma kramar.


17 kommentarer17 kommentarer om “Julintervju”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Min son Neo är likadan, nu är han iof bara 7 veckor men han sover med mycket bättre hos oss än själv, sen när man försöker lägga ner honom vaknar han alltid och då åker man tillbaks på ruta 1. Kommer du på något bra tips får du gärna skrvia om det: ) fina ni är och jag önskar er en bra dag. Kramar

  Svara
 • Hej
  Själv så satt jag och klappade mina barn på huvudet en stund i deras sängar, gick ut och in 100ggr (kanske i en vecka) men sen somnade dom gott varje gång i sina egna sängar. Det är värt besväret att springa som en jojo några dagar. Som sagt man får inte gjort ngt om man har ngn sovandes på armen :o)
  Det är bara till att bestämma sig!
  Ha en bra em!
  //u

  Svara
 • Har samma problem med våran dotter som snart är 8 månader. Har helt lagt ner med att ha hennes säng i sitt rum, så vi flyttade den till vårat rum igen, och nu ÄNTLIGEN börjar det gå bättre=) Dom blir ju inte mindre direkt och att ha en bebis som kryper i ens egna säng är nog ingen bra idé, har vart bra nära att hon har trillat ner.
  Det blir nog bättre ska du se!
  Jag har samma problem när jag har haft lugg, kul i några dagar och sen blir det att man sätter upp den=)
  Kramar

  Svara
 • Min dotter är likadan. Så fort jag lägger ner henne så öppnar hon ögonen. Armarna är vid det här laget 3 m långa.

  Ett annat fenomen är ju att jag ska gå runt med henne när hon somnar och vagga henne och så fort jag sätter mig i soffan .. nog tusan vaknar hon.

  Det kommer bli lättare när hon blir större. Alla mina barn har somnat i famnen och sover jämte mig i sängen (har 4 st barn…) Har lyckats få dem i sina egna sängar till slut.. 😉

  Svara
 • Åh precis som jag!
  Har också klippt lugg igen, och redan dagen efter tänkte jag ”va i sjutton gjorde jag det för?!” Det är fint när det är plattat och så, men jag har självfall och en krafitg mittbena så det är inte så lätt…

  Har också min nr 2 nu som sover hos oss fortfarande och vaggas till sömns, suck.. men man är som man är…haha

  kram!

  Svara
 • hahaha och jag som tänkte skriva att du var så snygg i lugg och funderade på att klippa av det långa jag med.. kanske inte ska det då? hihi. fortsätt med Liv du. tjejer är inte alls samma som pojkar heller. hon KOMMER sova själv..nån gång. ser det inte som ”bortskämmd” eller nåt heller. det kanske bara tar längre tid?
  kram

  Svara
 • jag har från första stund användt spjälsängen till mina barn sedan dom föddes för att inte ha dom sovade i min säng o det är jag glad för. Jag tror ny yngre mammor tror det är bättre att dom får sova hos er istället för att sova själv. Men ni gräver nog er egen ovilja istället. Barnen tar inte skada utav att sova i sin egen säng från det dom är nyfödda. Har två barn 31 o 27 år o båda mår bra utav som fick sova så..

  Svara
 • Japp – den där erfarenheten av lugg har jag också. Nu vågar jag inte längre 😉 Fast tanken dyker upp ibland ”Lugg kanske vore sny…” Eller inte.

  Jag tycker du passar i både och!

  Kram
  Anna

  http://limelight.blogg.se

  Svara
 • Hej!har förstått att du ej trivs i luggen!bra att man kan gömma den om man vill och ta fram den när man känner för det!Det tar ju ett tag innan den växer ut igen..!Lätt att man vänjer de små vid famnen och den goa närheten,inte alltid lätt när man sen kommer på att man vill att de ska sova i sängen!Beundrar min bror med fru som har 3 barn, de har från början vant barnen att ligga i sin säng,och inte burit runt för mycket!Så när man varit barnvakt så har man läst saga,kramat om dem och sagt godnatt sedan sover de gott!Ja ja, vi gör alla olika, men de små vet ibland minsann vad de kan få mamma o pappa till om man ger med sig för lätt!Aj aj, inget lyckat bak idag då!bara att ta nya tag!

  Ha en fin kväll!

  kram

  Svara
 • Du är så grymt vacker Hannah!!!

  Svara
 • Känner så väl igen mig. Elise är typ 2 veckor äldre än Liv och hon har varit ett litet monster varje gång hon ska sova. Har en dålig rygg eftersom jag varit med om många ridolyckor så allt bärande på henne gör att min rygg till slut sa ifrån ordentligt. Äntligen börjar det gå lite bättre, men hon sover fortfarande väldigt ytligt när jag lägger henne i sin säng, i min famn kan hon sova timmar i sträck om hon haft möjlighet! 🙂

  Svara
 • Fy fasen för lugg :O)
  Tycker det är jättesnyggt på alla andra o visst jag klär rätt bra i lugg o var lite väl lättövertalad av frisören sist. Men det dröjde bara några timmar tills klämman kom fram o luggen försvann.
  Gällande Liv har jag haft samma ”problem” med min tjej som snart är 9-månader. Hon ville bara sova när jag vaggade henne i min famn o en dag orkade jag helt enkelt inte längre. Hade bara sovit några timmar på natten o gått fram o tillbaka med henne i famnen. Ryggen och höften gjorde så ont till sist så jag bara grät. Dagen efter så skulle hon sova så jag la henne i hennes säng och hon gallskrek. Det kändes som nån slog en kniv i hjärtat på mig men jag var tvungen att sätta stopp för hennes sätt. Hon höll på i ca 10 minuter, jag gick in lite då o då o sa att jag fanns där o lugnade henne lite. Sen sov hon som en stock. Har inte haft detta problemet sen dess. Jag mår bättre med mer sömn o bättre rygg o hon mår bättre för hon får oxå sova bättre o har en gladare mamma. Så mitt råd är att försök fast det gör ont i hjärtat de få minuterna. Lycka till! Kram

  Svara
 • jag tycker också att du passa bättre utan lugg. 🙂

  Svara
 • Jag tycker att det kan vara snyggt på vissa med lugg, men skulle aldrig klara av att ha det själv, för jag tycker inte om att ha hår i ansiktet. Hannah du är snyggare utan lugg för då kommer hela ditt vackra ansikte fram bättre.
  Så söt Liv är i den röda klänningen. På mittenbilden påminner hon faktiskt lite om Mio, tycker jag.
  Kramar från mig!

  Svara
 • Hej Hannah! 🙂 Vad fina ni är! Min dotter ville verkligen sova tätt intill, helst hud mot hud. Det var omöjligt att få henne att sova ens korta stunder själv första 4 månaderna. Sen fick jag henne att sova själv i vissa tider men det brukade störas när hon fick tänder eller var sjuk. Ett tricks jag använde mig av var att ha en filt mellan henne och mig när hon somnade i famnen. Sen när man la ner henne så följde filten med så hon knappt märkte att man la ner henne. Sen kan man ha en fleecefilt eller typ en mammaluktande morgonrock i sängen under också så det inte är kallt och konstigt på ryggen också. 🙂 I övrigt funkar det att vara bestämd i längden men ibland känns det bara helt omöjigt.. och så är barn olika! 🙂

  Svara
 • Först vill jag tacka för en bra blogg. Går in minst en gång varje dag och läser.

  Också måste jag säga att du är mycket finare UTAN lugg. Menar abbsolut inget elakt med det, men luggen gjorde dig äldre. Så det är bra att du kommit fram till att lång är bättre 🙂

  Ang. sovande barn… vi hade det problemet med vår tös åxå, hon somnade i famnen och så fort man lade ner henne så vaknade hon. Men så en dag bestämde vi oss för att förändra det. Hon var då 8 månader. Då körde vi en modifierad modell av 5-minutersmetoden. Lade henne ner och så fort hon började gråta gick vi in. Använder man den ”riktiga” modellen ska man vänta 5 minuter, men det klarade inte vi. Men trots att vi gick in oftare/snabbare så tog det inte mer än 3 kvällar så sov hon själv. Detta har hållit i sig sedan dess. Hon blir 4 om ett par dagar… Självklart så vaknar hon ibland om hon drömt eller så. Då får hon såklart komma till oss. Och under en orolig period (ändringar på dagis) så fick hon sova i vårt rum, men på en madrass på golvet. Det accepterade hon fullt ut och vi fick alla en god sömn. För vi märker att då hon sover mellan oss sover även hon sämre.

  Lycka till – med både lugg å barn!

  Kram / en nätvän

  Svara
 • Hej Hannah, ja det är inte lätt med dom små liven….. Håller med Wilma05 ovan, det är ett jättebra tips och att det skall gärna vara ca samma tid varje dag just när man inför detta.
  För oss tog det också bara 3-4 dagar så funkade det perfekt. Kruxet är att man inte får bryta det med att dom sover i bilen eller vagnen efter en dag eller så utan låta dom få tryggheten i sängen först.

  Svara