Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:47 | april 27, 2010

Den största gåvan

God kväll min vän. Imorgon bitti ringer min väckarklocka 05.00. Inte så kul, men det som däremot är underbart är att Liv fyller 1 år imorgon. Det gör ont att inte kunna vara hemma men vi har nu bestämt oss för att fira ordentligt på fredag. Tårta på sängen, sång och paket, ja, allt som hör till 🙂

Ikväll har vi varit hos mina älskade mor och Gunnar och ätit middag. Mysigt. Saknar min mamma så mycket, hon är alltid ute och reser.

Vi åt en god middag och pratade. Tyvärr mådde jag skit men bet ihop. Liv fick vackra klänningar som mamma köpt i Filippinerna men de passade tyvärr inte. Liv är ju så lång.

Vi åt en god middag och pratade. Tyvärr mådde jag skit men bet ihop. Liv fick vackra klänningar som mamma köpt i Filippinerna men de passade tyvärr inte. Liv är ju så lång.

Liv med sin farmor.

Liv med sin farmor.

Jag gick tillbaka i bloggen och letade upp de första inlägget jag skrev efter att Liv kommit till världen. Det hette ”Den största gåvan” och det är precis vad ett barn är. Så här skrev jag då:

Äntligen!!! Hon är den vackraste lilla flicka jag sett. Hon doftar himmel, ser ut som en ängel och är så snäll, så snäll. Just nu ligger hon på Peters bröst och sover. Hon gillar att sova hela dagen och ligga och plira och prata natten lång :-).

soverbb

Vi kom hem igår, efter en natt på BB. Jag blev ju som du vet igångsatt i tisdags förmiddag. Värkarna startade långsamt och jag orkade och hann med att blogga (till många arga typers förskräckelse, vilket jag inte kan förstå med tanke på att det var flera timmar innan det vag dags!) flamsa och tramsa med Peter så barnmorskan sa att detta barn kommer att skrattas till världen.

Efter mitt sista inlägg till dig var allt fortfarande frid och fröjd, snälla värkar med några minuters mellanrum, men sedan satte det igång. Fy sjutton, jag hade riktig dödsångest. Hade glömt bort hur fruktansvärt ont det gör. Jag bara skrek, och andades in lustgas som en galning, vilket jag förövrigt inte alls tycker hjälper eller är bra. Den fick mig bara att börja gråta och bli konstig i huvudet. Barnmorskorna var fantastiska. Lugna och stöttande. Den stora hjälten i det hela var såklart min älskade Peter som var ett starkt underbart stöd. Jag hängde och kravlade mig fast på honom och han klappade på mig och pratade lugnt. Narkosläkaren var upptagen på annat håll så jag låg i över en timme med de värsta värkarna jag någonsin upplevt och var nästan helt öppen. Jag fick inte epidural för det skulle ta för lång tid innan den hann verka, så istället fick jag Spinalbedövning som verkade med en gång. Efter en liten stund kom krystverkarna och på 18 minuter var hon ute. Det gick hur bra som helst.

Klockan 18.40 kom hon till världen, 3785 gr och 51cm lång. Hon har alldeles svart hår, skrattgropar och en liten hakgrop, lite konstig, men såklart världens finaste näsa, en liten rosa putmun och tjocka goa kinder. Ser lite ut som en eskimå. Och hon har jätte långa fingrar och tår, det anade vi att hon skulle få, med tanke på mina och Peters E.T lemmar .-).

Idag kommer pojkarna hem och ska få träffa sin lillasyster för första gången. Det ska bli så kul.

jagliv

Tänk att man kan älska någon så oerhört starkt och mycket som man bara har känt i snart två dagar. Jag älskar detta underbara mirakel, denna vackra gåva av hela mitt hjärta. Och hon heter Liv.

……………………………………………………………………………………

Åh, jag minns det som igår, men ändå inte för smärtan glömmer man bort så fort man tittar på sitt barn vid sitt bröst. Ja, som jag skrev så skulle de bli så kul att få komma hem så pojkarna skulle få träffa sin lillasyster. Liv, som de älskar något helt otroligt mycket, redan från dag ett 🙂

William med en nyfödd liten Livan i famnen.

William med en nyfödd liten Livan i famnen. Lägg märke till hennes spretiga tår.

William och Livan ett år senare.

William och Livan ett år senare.

Liten Mio och en liten Liv.

Liten Mio och en liten Liv.

Nu ett år senare så ser man vad stora de blivit båda två :-)

Nu ett år senare så ser man vad stora de blivit båda två 🙂

Kärleken syskonen emellan är så stark. William och Mio gör allt för sin syster. Åldersskillnaden gör ingenting. William tar ansvar som en liten ”pappa” och Mio leker med henne, jag tror inte jag någonsin hört någon av dem skratta så mycket som de gör åt varandra när de sätter igång.
Liv är i vår värld den vackraste och underbaraste lilla tjej. När hon låg i magen så var jag rädd att min kärlek inte skulle räcka till, kunde jag älska mer och lika mycket som jag redan gjorde?
Oj, kärleken blev bara större och starkare. Kärleken verkligen växer, och den fortsätter att växa och bli starkare för var dag som går. Mina barn är min kärlek.
Imorgon fyller min prinsessa, Snoofi, Gaggi, Grodan, Älskling, Ängel, Troll… ja, kärt barn har många namn, 1 år.
En svarthårig, tilltryckt liten nyfödd Liv.

En svarthårig, tilltryckt liten nyfödd Liv.

Snart 1 år och blond, smal och lång.

Snart 1 år, blond, smal och lång.

Första badet var läskigt.

Första badet var läskigt.

Idag älskar hon att bada.

Idag älskar hon att bada.

Hmmm, när jag tittar på dessa bilder så undrar jag om det är samma barn. Kan hon ha blivit bortbytt utan att jag märkt det? 🙂 Hon har onekligen ändrat utseende på ett år. Nej, nu måste jag packa och sova.

Tack för att Du finns.

All kärlek.

 


43 kommentarer43 kommentarer om “Den största gåvan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • När man ser bilderna som togs för ett år sedan så kan man inte fatta att det redan är ett år sedan hon kom till världen. När man följer din och Peters blogg varje dag så kan man inte tänka sig att det är samma lilla människa. Helt otroligt så vacker hon är. Det känns som att man är en del av er familj och det känns så tryggt. Det finns en trygghet i er som jag inte tror att många andra kända profiler kan nå fram med 🙂

  Varma och stora kramar till er!

  Ni är underbara!

  Svara
 • Så oerhört vackert skrivet av dig Hannah, och vilka fina bilder sen. Du har en helt underbart vacker familj och ni är vackra inside and out! 🙂 Blir alldeles tagen av detta inlägg, livet är stort..! Kramar

  Svara
 • Åh Hanna vilket fint inlägg. Blir helt tagen och tårögd. Känns som att man är en vän till er! Jag kan inte fatta att det var ett helt år sedan Liv kom till världen. Haha, kan hålla med om att det ser ut som två helt olika personer. Liv är så otroligt vacker och ni är en underbar familj! Du har rätt, kärleken är STOR och den bara växer och växer även när man tror att man inte kan älska någon mer så växer den. Häftigt! TACK för att vi får ta del av ditt liv och din underbara familj! Många kramar Mathilda

  Svara
 • vilken fin familj du har Hannah.. de kom en liten tår när jag läste detta inlägg var så otroligt fint skrivit. Har inga barn själv än men jag och min sambo har precis pratat om att vi båda känner oss redo att ta det steget i livet och det känns helt underbart. att läsa din blogg gör att man längtar mer och mer efter ett barn 🙂 tack hannah för en riktigt bra blogg! ha så kul i Göteborg bor inte så långt där ifrån och bara älskar den staden. kram kram frida

  Svara
 • glömde och skriva att jag väntar tills skylten kommer upp på hemsidan ska kolla varje dag. men det fanns mycket annat fint på sidan så det blir nog lite mer 😉

  Svara
 • Kärleksfullt och personligt inlägg! Bamse Kram till lilla Liv!

  Svara
 • GRATTIS LIV PÅ 1-ÅRSDAGEN 😀

  Tiden går så otroligt fort, ibland önskar man att man kunde bromsa den lite…

  Hoppas det går bra att jobba, mår du bättre?!

  Svara
 • Stort Grattis på din första födelsedag Liv! Hoppas du får en riktigt bra och busig dag! Kramar från oss

  Svara
 • GRATTIS till er o er lilla LIV..Tänk för 1 år sedan vad du kämpade o hade smärta för denna lilla som ni skapat tillsammans.Så grattis till er alla.Tänk 1 år, går så fort..Jag som följt er länge minns ju allt som i går.
  Vilken underbart fin liten tjej , ögonen lyser av lycka o bus på henne.
  Ha underbart fin dag nu Hanna…LIV kan ni fira många dagar,men kan förstå hur du känner o att ej vara hemma.
  Massa kramar till dig

  Svara
 • Stort grattis till lilla Liv, ens barns första födelsedag är något speciellt. Tack för att du delar med dig av dig själv, du är oxå värdefull.
  Kram/Jessica

  Svara
 • Grattis ……… och tack!
  Detta inlägg gav svar på alla mina frågor och funderingar, som jag skrivit till dig tidigare har folk så mycket åsikter med att man skaffar barn med stor åldersskillnad. Jag har följt din blogg sen du va gravid o tränade i väntan på ert hus me flytt o allt…sen mama-tiden 🙂
  Men detta inlägg idag var de bästa jag läst.
  Tack! Du ger mig hopp och mod.
  Ett enormt grattis till Liv idag:)

  Varma kramar o tack för en blogg som ger mammor skratt, styrka o mod.
  Kramar Nikki 🙂

  Svara
 • Så vackert skrivet Hannah.Jag var själv inne på mama igår och läste gamla inlägg.Du är en fantastisk go och varm person Hannah.Det är jag den första att kunna skriva under på.Ett stort grattis till er lilla Liv som fyller 1 år idag.Jag önskar henne all välgång och lycka i världen.Stor kram till världens bästa Hannah.

  Svara
 • Grattis till lilla Liv på hennes 1 års dag =))

  Svara
 • Grattis världens vackraste lilla LIV!!!!

  Svara
 • Grattis Livan hipp hipp hurra hurra hurra hurra på din dag! Hanna jätte fint inlägg eftersom jag har barn själv å en ´tös på 16 månader så vet jag precis hur du känner 😉 Ni är så goa älskar att läsa era bloggar vardagligt trevligt varmt kärleksfullt men samtidigt kan du erkänna att du har en piss(lessen) dag precis som vi alla har i bland! Sköt om dig! Pussa Livan på pannan och gratta henne det är stort när man fyller 1år tycker jag en viktig dag in i livet…..

  Svara
 • Vi här hemma önskar Liv ett STORT grattis på sin 1-års dag!

  Svara
 • Grattis lilla Liv! Så fort ett år går, har ju också hängt med sen ”mama” tiden liksom många andra här så det känns nästan som vi känner varandra och har fått följa Livs första år:). Det är onekligen en stor gåva med ett barn och inte något man kan ta för givet, mycket vackert skrivet. Hoppas du mår bättre och får en bra dag i Götet. Kram

  Svara
 • vilka fantastiska bilder 🙂 och det är skrämmande vad fort tiden går och hur mycket de förändras, från små knyten till bestämda personer med en egen vilja. Det är så roligt och uppfriskande med barn men herregud vad utmattande det är också stundvis.

  Svara
 • Grattis Liv på din 1-års dag!
  Kram Sussie

  Svara
 • Hipp Hipp Hurra på din födelsedá, lilla Liv!!!
  Jösses vad tiden går, tänk att hon redan blir ett år, helt otroligt! Min lilla tjej blir också 1 år i juni…..tiden bara rinner iväg. Det är precis som du säger, världens största gåva, utan tvekan!!
  Hoppas du får en bra vistelse i Götet och att du mår bättre nu.
  Puss och kram hela dan:-) och ge Liv en extra hälsning på hennes dag från oss.

  Svara
 • Åhh jag blir nästa tårögd när jag läser och jag kommer ihåg det så väl, föratt jag var i samma graviditets månad som du då. Men min dotter Louisa kom inte föränn 12 maj…
  MASSOR AV GRATTIS PÅ 1 ÅRSDAG TILL FINASTE TÖSEN!!
  Ha en underbar dag min vän 🙂

  Svara
 • Grattiskram till lilla Liv på ettårsdagen. Hoppas att du mår lite bättre idag Hannah.
  Blev rörd av ditt fina inlägg. Allt är så självklart och kärleksfullt i din familj. Du lyckas så bra med att förmedla värmen och glädjen ni upplever tillsammans, här i din blogg. Tack för att du delar med dig!

  Krya på dig kram 🙂

  Svara
 • Ett stort grattis på Livs födelsedag.
  Det var ett jättefint inlägg och jag drogs mig själv tillbaka 1 år och 1 månad sen min princessa föddes.
  Hoppas att ni alla får en fin vecka och att du mår bättre nu.
  Kramkram

  Svara
 • Grattis till lilla liv! Jag är själv lite nervös nu inför min förlossning om ca 2 veckor. Alla dessa känslor och sinnestämningen som är är i när ett barn ska födas är så speciellt. Så det är väldigt kul att läsa om din upplevelse och hur fort de små faktiskt blir stora. Mina två är redan så stora och det känns som att det var igår de kom för jag kommer fortfarande ihåg känslan! Sköt om er! Kram
  /dinara
  http://www.dinarasblogg.blogspot.com

  Svara
 • Stort Grattis til Liv som blivit 1 år idag, hurra hurra hurra :D!

  Det är ett år sedan jag började läsa din blogg och den är bara så underbar,tack!

  Kram Lommo

  Svara
 • Grattis till Liv, tänk vad tiden går fort…sååå njut men det verkar du göra.
  Följer din blogg och den är underbar, fint inlägg du skrivit..
  ha det bra och va rädd om dig

  Svara
 • Hurra for Liv! Forstår godt at det gjør vondt i hjertet å være borte fra henne. Selvom hun ikke forstår det ;)Dere får kose dere masse på fredag istedet 🙂

  Svara
 • Ljuvliga lilla Liv! Här kommer många Grattiskramar till dig på din första födelsedag!Så fint inlägg Hannah! Du är verkligen en varm person!

  Varma kramar Helena

  Svara
 • Hej Hannah! Nu har jag missat några veckor i din blogg så jag har mycket att läsa ikapp. Grattis lilla Liv! Kom ihåg för ett år sedan när du skrev om lilla nyfödda Liv, precis då hade jag och min sambo börjat prata om att jobba på ett syskon till våran son. Vi blev gravida och nu i april skulle lillebror födas. En vecka innan förlossningen fick jag reda på att min efterlängtade lilla bebis inte längre levde, vi förlorade Emil i plötslig spädbarnsdöd i magen och det har varit, och är, så fruktansvärt tungt. Jag har insett värdet i det lilla. Livet är skört.. ”Make a great big deal out of little pleasure” står det på min morgonte-kopp och inte förrän nu inser jag hur viktigt det är! Så tungt att skriva men ännu tyngre att prata om, ändå det är bra för mig att prova skriva och forma orden kring det som hänt så jag millimeter för millimeter börjar förstå.. Så tacksam för min familj som verkligen lyser upp mitt liv just nu! Stor kram

  Svara
 • Så fint du skriver om kärleken till alla dina barn och kärleken dem emellan! grattis till er på Livs födelsedag – för som min mamma brukar säga: på barnens födelsedag borde man uppmärlsamma mamman lite som kämpade så hårt och som upplevde kanske sitt livs finaste stund när barnet föddes. Hurra till duktiga mamman!!! Och Liv förstås…

  Svara
 • Grattis lilla underbara söta Liv på din första födelsedag!!!! Pussar o Kramar från tant Lena

  Svara
 • Åh lilla fina Livan, hon e så himla go! Stort grattis och hoppas ni får en fin dag på fredag! Kram.

  Svara
 • Stort grattis Liv på din första födelsedag! =) HURRA, HURRA, HURRA!

  Svara
 • GRATTIS Liv, hoppas din första födelsedag varit bra… !!!! =O)

  Svara
 • Bamse kram och Grattis till dig lilla Liv på din 1 års dag, världens gulligaste lilla tjej =) puss på dig

  Svara
 • Grattis lilla liv 1 år!! Måste bara säga Hanna att du verkar ha en så fantastiskt fin familj men det är inte så konstigt för du själv är så kärleksfull och fin. Fast jag jag inte känner dig så känns det verkligen som det när man läser allt fint du skriver om din familj. Ta hand om dig och ha en riktigt mysig valborg! kram.

  Svara
 • grattis till lilla Livan! jag minns också som igår när hon kom till världen – följde dig&ditt redan då! <3

  Svara
 • så mycket värme i din text hanna!! stort o hjärtligt grattis liv på den stora dagen!!! hipp hipp hurra! kram

  Svara
 • Grattis lilla Liv på din ett års dag!!
  Tiden går fort. Carpe diem!
  Kram

  Svara
 • Liv är så galet söt på den där sista bilden. Vilka ögon!
  Grattis! 🙂

  Svara
 • Hej Hannah. Ja, det är bra magiskt allt som har med ens barn att göra. Den första födelsedagen är ju verkligen en stor milstolpe!!! Stackare som inte kunde vara hemma den dagen, men som tur är så spelar det ju ingen roll för Liv när ni firar, det är ju värst för mammahjärtat. Stort grattis till din fina ettåring! Hoppas du har det bra och att du mår bättre nu, det är du värd!!! Tusen tack för länken till den fina skylten, jag ska absolut beställa den! stor kram från Jämtland

  Svara
 • Grattis i efterskott till lilla Livan! 😀
  Minns hur man väntade och längtade på just DET inlägget skulle komma..! Tiden går så himla fort, tänk att det var 1 år sedan man läste det!! =)

  Kraaaaam & pussa lite extra på gullungen!! 😀

  Svara
 • Hej fina Hannah med familj!
  Ett otroligt personligt och vackert inlägg. Jag har följt dig sen mama tiden och kommer följa din blogg så länge du orkar blogga. Jag blev rörd och tänker på mina två förlossningar och alla känslor kring dom. Tack fina du för att du delar med dig av alla dina känslor och tankar. STOR kram till dig och krya på dig och hoppas ni fick ett trevligt firamde för stora 1 åringen//Ulrika

  Svara