Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:41 | maj 12, 2010

Frågor och svar

Hej min vän. Här i Sigtuna är det fantastiskt väder. Solen skiner och snart ska det grillas hamburgare. För en stund sedan kom lilla Mio in och var ledsen för hans kompisar sa att han inte fick vara med och leka med dem. När han satt och grät så kröp Liv upp i hans famn och kramade honom jättelänge och klappade honom på huvudet och kinden. Så gulligt att jag också började gråta 🙂

Usch, jag blir tokig på ungars sätt att vara mot varandra ibland. Jag vill säga till Mio att han aldrig mer ska leka med dem och så vill jag gå ut i skogen och leta upp dem och berätta vilka skitungar de är. Men jag gör det inte såklart! Mio har säkert gjort samma sak som dem någongång och det bästa är att de får lösa sina konflikter själva. Nu när jag är klar här hos dig så ska jag åka till kiosken med Mio och köpa glass till honom. Kanske till hela områdets barn förutom de två elakingarna? Nej, nu börjar jag spåra igen 🙂

Lollypop

6 Maj kl 14:13

Hej Hanna!
Så roligt att jag får följa din vardag! Hamnade på denna sida när jag var gravid och surfade runt på olika mamma-sidor. Gossen föddes för 4½ mån sedan. Vilken lycka! Egentligen undrar jag bara – har sett Liv (f.ö så ljuvligt fin) i en hoodjacka från GAP. Vet du om det märket finns i Sverige? Om ja, vart?
Har fått GAP-kläder skickade till mig från USA och kom att gilla dem väldigt mycket, men nu är de ju urväxta… Hoppas du finner tid att svara på min fråga.
Trevlig dag! /Lollypop

Svar: Hej på dig Lollypop 🙂 Grattis till din lila pojke! Jag bara älskar GAP. Både Liv och pojkarna har hoodys från GAP. Vi köpte dem när vi var i New York, och har även köpt GAP i England. Tyvärr, inte i Sverige. Kanske går det att beställa över internet? Kram och lycka till.

Oliven

4 Maj kl 14:00

Du är så himmla fin du Hanna. Jag undrar vad du använder för hudvård, skulle gärna veta det. Du ser så ung och fin ut för din ålder. Jag ser ut som en skrynklig gammal käring fast jag är 31år. Kan du inte bjuda på en bild på ditt skåp av hudvårdsprodukter?
Kram!

Michelle

6 Maj kl 20:36

Gud vilka söta barn du har!!! Vad använder du för antirynkcreme och ungefär i vilken ålder började du med antirynkgrejs? Jag fyller snart 28år och har så smått börjat vända och vrida lite på antirynkcremsburkarna men det verkar vara en riktig djungel…

Svar: Hej Oliven (som jag inte alls tror ser ut som en rynkkärring) och Michelle. Tack! Jag försöker bevara mig så gott det går 🙂 Slutade röka för ett par år sedan och det var nog det bästa jag har gjort. Vad jag har hört så ska man börja med sådana krämer i 25-årsåldern. Jag har aldrig varit särskilt noga med vad jag kletat på mig, men för fyra år sedan började jag lägga pengar på lite dyrare krämer som ska motverka ålderstecken och jag började bli noga med rengöring, ansiktsvatten mm. Tror allt de går hand i hand. Just nu använder jag Jabu´she, vilket jag varmt kan rekommendera. Innan använde jag No 7 och Biotherm. Man får prova sig fram och se vad man gillar och vilken kräm som passar just för din hy. Russinhuden får gärna vänta 🙂 Varma kramar.

Jabu´she (ögon, ansikte, och serum) och Lumene min favoriter.

Jabu´she (ögon, ansikte, och serum) och Lumene min favoriter.

MIssyQ

7 Maj kl 11:44

Hej fina hannah!!!
Har följt din blogg i snart två år och tycker du är en alldeles underbar fin person.
Jag har en fråga och jag hoppas du har tid och lust att svara på den. Det handlar nämligen om Mutsy barnvagnen. När du bloggade om den för ca 1 år sedan fastnade jag för den direkt, hade inga gravididtetstankar just då, men nu är jag gravid och ska ha barn i november=) känns underbart!
Jag är fortfarande nyfiken på Mutsyn. Så mina frågor:

Vilken modell hade du? jag är inne på en Mutsy 4 rider
Vilka fördelar/nackdelar har vagnen?
En annan ganska viktig fråga:jag är bara 160 lång, ok med skor då 165 typ =) Undrar om vagnen är för hög för mig? Har läst lite i olika forum om att den är bra till just långa människor. Vad har du för erfarenhet? kommer jag att synas bakom vagnen? =)

Vore jätte tacksam för svar =)
Ha d bäst, önskar dig all lycka i framtiden!

///

sara

Svar: Hej söta MissyQ. Tack så hjärtligt! Grattis till graviditeten 🙂 Ja, nu till vagnen. Vi köpte en Mutsy och den har varit jättebra. Kanske lite liten liggdel men annars toppen. En dag så gick hjulet sönder och vi behövde hjälp med lagning och då visade det sig att butiken där vi hittade vår vagn hade gått i konkurs. Vi har sökt efter andra leverantörer men hittar inte en enda. Vi var tvungna att ta det genom företaget som tillverkar Mutsy som ligger i Holland. Alldeles för omständigt och jobbigt om du frågar mig. Ska du köpa en vagn så köp ett märke som finns här, då garantier mm fungerar. Mina bästa tips på vagnar är såklart den jag har City Elite Jogger eller STOKKES vagn. Lite olika stilar med båda märkena är grymma. Kolla in på deras hemsidor. Fördelen med STOKKE är att vagnen är så hög att du knappt behöver böja dig för att pussa på bebis och så behöver du ingen barnstol på restauranger 🙂

KRAM!

Finns i massor av färger. WWW.STOKKE.SE

Finns i massor av färger. WWW.STOKKE.SE

Smidig och lätthanterlig. WWW.BABYJOGGER.SE

Smidig och lätthanterlig (jag också, men nu menar jag vagnen). WWW.BABYJOGGER.SE

Jennybenny

7 Maj kl 16:14

Hej Hannah, jag vill bara tacka för din blogg. Jag går just igenom en oerhört jobbig tid i mitt liv, har ätstörningar och det är oerhört svårt och tungt för mig stundtals. Ibland känns det som att jag inte orkar mer. Men genom bloggvärlden har jag funnit en plats att bara koppla av och tänka på annat och det är bland annat din blogg jag kollar varje dag. Så tack igen, kram

Svar: Finast Jennybenny. Vad härligt att höra att du mår bättre när du kan läsa och få koppla av. Jag finns här och hoppas att mina texter och alla andra här i ”familjen” kan få dig bättre. Pratar du med någon som kan hjälpa dig professionellt? Ta hand om dig och glöm aldrig att du är unik och värdefull. All kärlek.

heart_splash

lillmian

7 Maj kl 17:49

Det är väl totalt värdelöst att skriva en fråga hit, jag kan inte annat än hoppas på svar! Kanske en lite rolig fråga, men vart hittar man dom där rolga paraplyerna du har i ditt saftglas? Bor ALLRA högst upp i Norrland, så långt upp du kan komma och så långt ögat når finns bara ica och copp.. inga paraplyer alltså att sätta i glasen Du kanske vet någon party sida att beställa ifrån? Hittar verkligen inte.. /Tack för en underbar blogg som jag följer slaviskt, hihi hälsa Peter att han måste lägga in fler bilder.. har nästan slutat läsa pga av inga bilder alls :/ Kram på dig Hannah!

Svar: Klart att det inte är värdelöst 🙂 Underbart att bo uppe i Norrland. Där har jag kusiner och mostrar. Drinkparaplyet som jag fick i min juice har jag ingen aning om vars den är köpt. Som Ulrika skrev så kolla in Bodega.se och sök på drinkparaply. Vad glad jag blir att du gillar bloggen. Ska tjata på Peter också att han visar mer bilder. Kram kram och häls älskade Norrland.

Alexandraas

9 Maj kl 12:31

Hej Hannah.
Du är så otroligt vacker, jag undrar bara om du har tränat bort gravid- kilorna efter Liv? Du är så smal och fin! Kram, A!

Svar: Nu gjorde du mig glad. Tackar så innerligt för dessa ord 🙂 Jag höll igång rätt mycket med träningen innan och under min graviditet. Gjorde t.o.m. en gravidtränings-DVD. Har gått ner mina extra kilon men det är inte för att jag tränat nu efter att Liv föddes (bara ett par enstaka gånger) utan de rann av mig när jag ammade och sedan hjälper det att springa efter henne hela tiden. Långpromenader sätter igång förbränningen också, för det är svårt att komma iväg på gym med bebis. Min gravid-DVD har perfekta övningar även om man inte är gravid. Jag ska så snart jag blir frisk börja på Afrikans dans. Det kanske är något? Puss och kram.

JohannaCutie

11 Maj kl 10:26

Hannah, vet att du fått den här frågan säkert 100 gånger om inte fler..;) men vad är det för en kamera du använder…fantastiska bilder..=)
Tack för en bra blogg! Kram / Johanna

Svar: Det är nog fler gånger än 100 🙂 Jag har två kameror. Den jag använder mest här på bloggen är en CASIO EXILIM för den är liten och lätt att ta med sig och ger snygga bilder. När jag ska ta mer naturbilder använder jag min Pansonic G1. När bilderna blir stora och fula så är det mobilinlägg och tagna med min iPhone, men det var nog inget viktigt vetande 🙂 Stor Kram!

Sharp

4 Maj kl 22:30

Vad är det för fåtölj som syns i den ena bilden? ser ju hur härlig ut som helst!

Svar: Den är jättehärlig. Den är köpt på Nordiska Galleriet och är av märket B&B Italy. Må så gott.

johannaornberg

4 Maj kl 18:49

hej söta du och tack för en underbar blogg.
Jag har sutttit hela vintern, ja eller redan sedan förra vintern, med att försöka rita hur vårt blivande kök ska se ut.
Till sommaren(om 3v)ska vi egentligen börja men jag har sån kökstorka. Köket blir rätt stort ca 50kvm Du verkar ha ett sånt oerhört fint kök. Kök och vardagsrum sitter ihop va? lite av den iden blir det hos oss också. Snälla söta du, hjälp mig och min torka. Kan du inte lägga ut lite bilder på ert kök/vardagsrum. Gärna biler utifrån också,så att man kan se era vackra fönster. Tack söta du för en underbar blogg.kramar från En frustrerad Norrlänning!

Svar: Åh, så kul att få rita sitt kök. Vårt kök och vardagsrum går i ett. Hela undervåningen är i stort sett en enda stor yta på 125 kvm. Att ha ett stort kök som går i ett med vardagsrummet är underbart. Det blir trevligt vid middagar och bjudningar. Man kan prata med gästerna och familjen trots att man lagar mat. Vid t ex. jul och midsommar så dukar vi upp buffé på köksön. Perfekt! Lycka till med köket 🙂 Kramar från en sjuk Sigtunabo.

Längst ner till vänster sticker soffan ut och där är tv-hörnan. Där resesängen sticker fram går trappan upp till ovanvåningen.

Längst ner till vänster sticker soffan ut och där är tv-hörnan. Där resesängen sticker fram går trappan upp till ovanvåningen. Snart kommer det ut en inredningstidning där du kan se mer. Säger till vilken och när, då jag vet.

AsaL

11 Maj kl 18:14

Hej Hannah!
Vilken fantastisk soffgrupp du har på altanen! Vi funderar också på att köpa en liknande men vi är lite skeptiska till att behöva ta in alla dynor och kuddar hela tiden. Eller behöver man kanske inte göra det? Tål dom regn? Hur gör ni? Kram Åsa

AnLu

11 Maj kl 19:58

Gud vilken skön soffa det såg ut att vara! Jag undrar också hur ni gör med dynor och kuddar – tar ni in dom eller är dom ute i regn och frostnätter (för det kan väl vara frost fof)?

Svar: Åsa och AnLu, hoppas allt är väl. Visst är det underbart när solen tittar fram så man kan ta ut utemöblerna och slippa trycka inomhus 🙂 Men det innebär ju också att man måste släpa in alla dessa kuddar. Vi har inget förråd så de har varit staplade i ett hörn i hallen hela vintern. Skitrist och fult, rent ut sagt. De tål regn men inte så att man låter de ligga ute hela sommaren. Jag gillar ändå att ha kuddarna, ska ha ännu fler i olika färger eller helt vita lite större prydnadskuddar. Det är bara att släpa dynor och kuddar ut och in hela sommaren 😉 Stor kram.

l-2048-1536-16599435-bf0b-4138-b1fb-cbf0b558c92a1

annaelelel

12 Maj kl 9:13

Hej

Jag vill också veta vart du köpt dom snygga skorna Förövrigt så har jag bihåöeinflammation med just nu och har haft det ofta och det finns inte mycket man kan göra, nässkölj kan hjälpa till. Jag har cortisonnässpray, Nasonex, som är avsvällande för slemhinnorna som jag tar varje kväll. Krya på dig!
Kram Anna E

Svar: Usch, det är vidrigt att ha det. Blä. Tack för tipset med Nasonex. Jo, jag har fått flera frågor om dessa snygga skor. Jag köpte dem begagnade av en kompis. Hon gade i sin tur köpt de i en liten butik i Göteborg. Denna modellen finns ej att få tag i längre tyvärr. Det finns liknande dock… i Spanien 😉 Märket heter Castaner. Har googlat som en tok men hittar de bara i Spanien och Frankrike. Vet någon vars de finns så berätta för oss, snälla 🙂 Puss och kram.

w7-332x5001

anna med litet a

12 Maj kl 15:14

Hej!
Nu är jag tillbaka!! Har ni saknat mig?
Flytten till huset har gått bra och nu äntligen äntligen har vårt bredband kommit igång!

Svar: Grattis till inflytten. Klart att vi har saknat dig 🙂 KRAM!

Strax kommer Peter hem. Vi ska sitta på terassen och äta och mysa hela kvällen. Måste sticka och köpa glass nu.

Underbart med långhelg. Här ska det sovas och slappas. Kanske ska jag bjuda ut Peter på middag i stan någon kväll? Hm, det var en bra idé 🙂

Önskar dig en härlig kväll och helg.

All kärlek.


10 kommentarer10 kommentarer om “Frågor och svar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • @ Lollypop!

  Jag har sett GAP kläder för barn i YSTAD!
  Det var visserligen förra sommaren, men de lär ha det fortfarande för det var en butik för både vuxna och barn, eller rättare sagt så hade de en liten barnklädes-hörna i affären, resten var vuxenkläder och den verkade rätt populär! I en liten affär på gågatan i Ystad… Kommer tyvärr ej ihåg namnet och jag är från Örebro själv så jag kan inte kolla upp det.

  Hälsningar från Sara

  Svara
 • Hej vacker 🙂

  Vilket underbar kök och hus du har , jättefint! Alltid lika kul när du har frågor & svar. tack för att du tar dig tid, vi älskar din blogg.
  Kram Lommo

  Svara
 • Hej Hanna,

  Det ska finnas en butik i stockholm på Bondegatan 50 som säljer Castaner skor.. Kan butiken heta Sara Clausin? Annars hittar jag bara engelska/amerikanska sidor som tex. yoox.com och rafaello-network.com som säljer dessa snyggingar.

  Kram kram

  Kram

  Svara
 • Gokväll!
  Här vräker regnet ner i afton och småkallt! Härligt att ni haft gott om sol idag! Hoppas du snart mår bättre Hannah! Härligt med era öppna ytor i erat hus! Det är lite roligt att prata med vissa pensionärer man känner som tittat på lägenheter av nyare modell, de avskyr när kök och vardagsrum är ihop. Det ska vara som det alltid varit avskilt med kök för sig osv! Ha en go kväll och tack för din fina blogg!

  kramis

  Svara
 • Hej underbara du.Visst skär det i hjärteroten när dom är taskiga mot ens lilla älskling.Så mycket tid du lägger ner på bloggen Hannah,du gör så mycket för oss.Jag skulle så gärna vilja göra ngt. för dig för att du är en sådan fin person.Men vad vet jag inte än,det får jag fortsätta klura på.Tusen tack för att du är du.Du är bara BÄST.Kram och massor med kärlek.

  Svara
 • visst kan barn vara elaka mot varandra! stackars mio, hoppas det löser sig, att dom leker imorgon igen. va sött av liv o trösta!! hoppas du får en skön långhelg, att du blir frisk o du o peter kan roa er i stan.
  kram

  Svara
 • Hejjjj Hanna! Jag andvänder ansiktsvattnet du rekomenderade förrut naturgena eller vad det hette??? Kan inte leva utan det nu =) runt 50-60:- på maxi å sååååååå skönt!!! Kramkram

  Svara
 • Åhh Hannah du är så härlig på alla sätt å vis! Läser alltid din blogg och har gjort det sen du började på Mama, är en slarver med lösenordet här så har inte kommit in på min sida och därmed inte kommenterat så mycket, men här kommer en liten hälsning från ett regnigt Jönköping 🙂 Många kramar till dig och din helt fantastiskt fina familj!!!

  Svara
 • Hej Hanna!

  Vill bara tacka dig för en kanonblogg.
  Kändes extra kul när jag träffade dig och din familj i Marbella förra sommaren.
  Kram

  Svara
 • Nä men stackars lilla Mio! Ja ungar kan vara riktigt hemska mot varann ibland, men tack och lov går det oftast över lika snabbt. Krama om honom från mig och Svea. <3

  Svara