Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:39 | juli 10, 2010

Spanienanda och kakmonster

Hej vacker. Är du som jag, helt slut efter dessa varma dagar? Det är verkligen sommar nu, UNDERBART, och det gäller att njuta trots att man ibland känner för att krypa in i frysen. Värmen är ibland olidlig, i alla fall för mig som troligen är inne i förstadiet till klimakteriet, svettas som en gris och flåsar som en gammal hund 🙂
Igår hämtade jag Lill-Magnus. Han, jag och barnen badade och hade det jättemysigt på dagen. När Peter kom hem så for vi ner på VÅFFLAN nere vid vattnet. Vi åt, åt och pratade. Barnen lekte med kompisar och sprang mellan borden och båtarna. Det var så där idylliskt och perfekt. Vänner kom och gick och vi satt där i flera timmar. Älskar sådana kvällar, det känns som utlandet. Som om vi satt i Spanien.

Liv var glad i hågen, jag lika så.

Liv var glad i hågen, jag lika så.


Robban som äger VÅFFLAN invugde igår den nya baren. Han bjöd alla gäster på en runda av vad de ville ha. Känner på mig att jag kommer sitta här många eftermiddagar och kvällar i sommar.

Robban som äger VÅFFLAN invigde igår den nya baren. Han bjöd alla gäster på en runda av vad de ville ha. Känner på mig att jag kommer sitta här många eftermiddagar och kvällar i sommar.


Liv spanade i en kille i hennes ålder och blev som vild. Hon tultade fram til honom så fort hon såg honom, klättrade och hängde vid hans stol. Tyvärr var hennes trånade blickar inte besvarade.

Liv spanade i en kille i hennes ålder och blev som vild. Hon tultade fram till honom så fort hon såg honom, klättrade och hängde vid hans stol. Tyvärr var hennes trånade blickar inte besvarade.


Lill-magnus hittade en vän att pussas med. Tycker hundrasen mops är så fruktansvärt söta med betoning på fruktansvärt. Skulle så gärna vilja ha en liten, och då skulle han heta Josef.

Lill-Magnus hittade en vän för kvällen att pussas med. Tycker hundrasen mops är så fruktansvärt söta med betoning på fruktansvärt. Skulle så gärna vilja ha en liten, och då skulle han heta Josef.


Idag har vi varit hemma. Har städat och förberett inför morgondagens kalas. När William sa, ”Du måste städa mamma, jag vet ingen som har så stökigt som vi har. Alla mina kompisars mammor städar hela tiden!” Jaha, det säger du, tänkte jag, men jag har bättre saker för mig än att städa hela dagarna. Lite stökigt måste det vara, vi är ju en familj med tre barn och två sluskar 🙂
Jag fick ett tips av min vän Jessica om en superenkel och mycket god kaka. Gjorde den ikväll och den är så god. Rekommenderar den starkt. Fräsch sommarkaka.
Mmmmm!

Mmmmm!


300g Digestivekex
125g Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
400g Frysta blåbär och hallon
500g Créme fraiche
Blanda ihop florsocker och vaniljsocker  med créme fraichen.
Doppa Digestivekexen i en skvätt mjölk och täck botten av formen, sedan tar du créme fraichblandningen och brer ut ett lager på kexen sedan strör du över frysta bär och kör ett till lager med mjölkdoppade kex och ett lager av creme fraichen och avslutar med ett lager av bär.
Låt det stå och dra ihop sig ett tag innan du serverar. Man blir som Kakmonstret och vill trycka i sig allt.
Lycka till! Superenkelt, och om jag tycker det är enkelt då förstår du hur lätt det är 🙂
Må gott min vän.
All kärlek.


6 kommentarer6 kommentarer om “Spanienanda och kakmonster”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina Hannah.Jag tror jag är på väg att smälta bort i denna värme.Men klaga vågar man inte för visst är det helt underbart.Inte orkar man göra mycket,det blir mest bad,bad,och åter bad.Idag satt vi på en jättemysig uteservering och åt god mat och drack gott vin.Det kändes som man var utomlands.Du får ha en fortsatt varm och skön kväll.Kram.

  Svara
 • Hej ”bästaste” Hannah! Märkligt, jag gick i samma tankar som du idag…dvs ” jag är nog på väg in i klimakteriet”. 🙂 Hoppas verkligen att jag har fel. Idag har jag suttit nere i hamnen vid operan, där det fläktar skönt, läst tidningar och njutit av ett glittrande hav.
  Lycka till med Williams kalas imorgon, hoppas att allt går bra och stressa inte upp dig, fina du.
  Kram och puss!!!

  Svara
 • stackars liv vars blickar inte blev besvarade! ha ha…härliga unge! nog tycker jag att man får ”klaga” lite på värmen, är i klimakteriet(blev det tidigt) så nog LIDER man av o till. tar dagarna som dom kommer men det är INTE roligt o jobba i värmen, men man får göra det bästa av situationen.
  du har så rätt hannah, det finns bättre saker än o städa, det ska ju synas att man bor där!!lycka till imorgon med kalaset!
  kram

  Svara
 • Hu ja värmen är olidlig, det får man tycka även om det är härligt med sommar. Men idag var det inte behagligt! Tycker mest synd om de stackars små liven som ska hantera värmen när man knappt gör det själv. Men kvällarna är ju helt underbara! Och vi ska på utomhuskonsert:) Ha en fin dag och lycka till med kalaset!

  Svara
 • Hej Hannah,
  Jag följer din blogg och skulle bli jätteglad om du ville kolla in min nystartade blogg: http://minimemia.wordpress.com/

  Svara
 • Jag ser&läser att ni också hade en super mysig lördag, sommaren är verkligen härlig 😀

  Svara