Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:39 | augusti 14, 2010

Träsktroll och regnbågsfamiljen

Hej min vän. Åh, det är så underbart väder. Nu måste vi passa på att njuta, för det kanske inte kommer så många fler sådana här varma sköna dagar. Jag och Peter har bjudit in några vänner och person vi arbetar med på kräftor ikväll, så den här värmen passar oss utmärkt. Nu kan jag duka upp ute på terassen, hänga upp alla mina kräftlyktor och girlanger 🙂
Gästerna kommer vid 17-tiden så jag har ett par timmar på mig att fixa. Lill-Magnus och Jessica är här också och hjälper mig och Peter. Liv har precis somnat och kommer nog sova en timme så nu gäller det att passa på när hon inte hänger runt mina ben. Hon är så oerhört ”mammig” och vill att jag ska bära henne hela tiden. Hon håller runt mitt ben som en apa och så släpar jag runt på henne så. Undrar hur det ska gå när hon ska skolas in på dagis? Usch, jag har redan nu ont i hjärtat. Hon börjar i slutat av augusti, och trots mitt blödande hjärta så vet jag att hon kommer älska det när hon vant sig och så tycker jag det är jättebra med dagis. Där lär hon sig att vara social och leka med jämngamla barn mm. Jag hade helst velat ha henne hos Helene, dagmamman som Mio hade innan han började skolan. Känner mig lite tryggare (jag är ju så hönsig) med dagmamma-Helene. Kanske för att jag känner henne väl och så har hon färre barn och de får vara i en hemmamiljö. Äh, jag vet inte. Dagis eller dagmamma det är nog lika bra båda två… fast på olika sätt 🙂

Igår nere på gågatan. Lill-Magnus tog kort på mig och Liv och då kom det fram en man som sa att han gärna hjälper till att att kort på oss allihop, hela familjen, min man och våra barn!

Igår nere på gågatan. Lill-Magnus tog kort på mig och Liv och då kom det fram en man som sa att han gärna hjälper till att ta kort på oss allihop, hela familjen, min man och våra barn!


Regnbågs-familjen.

Regnbågsfamiljen.


Jag orkade inte laga mat igår så det blev grillad-kyckling, revbensspjäll och potatissallad. Ser inte särskilt aptitligt ut, men gott var det.

Jag orkade inte laga mat igår så det blev grillad kyckling, revbensspjäll och potatissallad. Ser inte särskilt aptitligt ut, men gott var det.


Lekar och fotboll på vår gräsmatta. Notera William med Livis på höften. Gulligt.

Lekar och fotbollsspel på vår gräsmatta. Notera William med Livis på höften. Gulligt.


Bästa dagmamman Helene kom förbi oss och pratde en stund. är liet deppig över att jag var så seg med att skicka in ansökan om plats för Liv hos henne. Det var fullt.

Bästa, fina dagmamman Helene kom förbi oss och pratade en stund. Är lite deppig över att jag var så seg med att skicka in barnomsorgsansökan för Liv fick inte plats hos henne. Det var fullt.


Helens son Chris var hemma hos oss och leket med Mio. Mio säger fortfarande j istället för r, så när han ropar på Chris så låter det kiss, kiss!

Helenes son Chris var hemma hos oss och lekte med Mio. Mio säger fortfarande j istället för r, så när han ropar på Chris så låter det som han säger Kiss!


Lill-Magnus höll ett vakande öga över barnen.

Lill-Magnus höll ett vakande öga över barnen.


Liv var inget vidare sällskap igår under kvällen för hon bara babblade i telefon.

Liv var inget vidare sällskap igår under kvällen för hon bara babblade i mobiltelefonen hela tiden.


Willaim och Fiona, träsktroll.

William och Fiona träsktroll.


Christopher, med glorian, kom hem till oss också och vi satt länge ute på terassen, åt och pratade. Älskar när huset är fullt av vänner och alla sover som i ett kollektiv på madraaser lite här och var. Jessica kom även senare på natten och sov över.

Christopher, med glorian, kom hem till oss också och vi satt länge ute på terassen där vi åt och pratade. Älskar när huset är fullt av vänner och alla sover som i ett kollektiv på madrasser lite här och var. Jessica kom även senare på natten och sov över.


Jag hade satt på mig Shrek-öronen på dagen när jag lekte med Liv och glömde helt bort att jag hade kvar dem på huvudet. Inte konstigt att grannarna tittade och log åt mig när de kom förbi och när jag skull säga till Mio för han var lite olydig tittade han på mig och sa "mamma, du ser rolig ut när du är arg med de där öronen!". Ingen kunde ta mig på allvar, jag förstår varför :-)

Jag hade satt på mig Shrek-öronen på dagen när jag lekte med Liv och glömde helt bort att jag hade kvar dem på huvudet. Inte konstigt att grannarna tittade och log åt mig när de kom förbi. När jag skulle säga till Mio för han var lite olydig tittade han på mig och sa "mamma, du ser rolig ut när du är arg med de där öronen!". Ingen kunde ta mig på allvar, jag förstår varför 🙂


Må gott min vän och var rädd om dig.
All kärlek!


5 kommentarer5 kommentarer om “Träsktroll och regnbågsfamiljen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina du.Så härligt att ni har fint väder.I Skåne har det regnat precis hela dagen.Trist att du inte fick in Liv hos dagmamman Helene.Jag råkade ut för detsamma för mååånga år sen,hade också anmält försent men jag överklagade ett antal gånger så fixade det sig.Stå på dig om det är det du vill.Hoppas ni får en riktigt underbar kräftskiva.Kram vännen.

  Svara
 • Hej
  Mina barn hade också svårt att säga R. Det berodde på att tungbandet som sitter under tungan var för kort. Kolla om Mio har samma sak. Be honom räcka ut tungan så kan du se. Det kan lätt fixas genom att en läkare ”klipper” upp det.
  Hälsn Mika

  Svara
 • Hej Hannah!
  Blev faktiskt lättad av att höra att fina Mio också, liksom min 6-åriga dotter har svårt för R. Det blir bara J av det hela….Pratade med dagispersonalen om det i våras men de trodde nog att det skulle gå till sig, och att det sen kan spela in lite att pappan är Skåning(liksom Mios extra-pappa!). Har du frågat någon profissionell om den saken?
  Kram Ellali

  Svara
 • Hej Hannah!
  Tack för att bloggfamiljen finns! Ni förgyller min vardag varje dag!
  Läste ditt senaste inlägg, vårt intesserad när du skrev att du haft Mio hos dagmamma o ville även få in Liv, men ej fick plats, tråkigt att höra. 🙁 Jag o min sambo har en son som snart med ska börja förskola/dagmamma. Vi har sökt många alternativ, men vill helst ha hos dagmamma, tyvärr verkar det mkt ovanligt att dagmammor fortfarande finns, så jag blev glad när du haft din ena son hos dagmamma. Vart kan man finna denna Helene-dagmamman??
  Tacksam för svar!
  MVH Jennie.

  Svara
 • Hej Hannah! 🙂 Du har ju skrivit det förut, men jag kommer inte ihåg, vilken kamera använder du? Du får så fina bilder och jag behöver köpa en ny kamera. Den jag har nu var dyr och tar jättedåliga kort..tacka vet jag min gamla billiga skitkamera som tog jättebra bilder (men tyvärr gick den sönder).
  En fortsatt trevlig helg önskar jag dig och familjen! Kramis Malin 🙂 ps: Lill-Magnus är görsöt!! 😉

  Svara