Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:56 | september 20, 2010

Skogstomtar och kisstoffsar

God kväll min vän. Jag tycker att mer eller mindre alla runt omkring mig har varit förkylda. Själv har jag varit så glad över att jag hållt mig frisk, fram till imorse. Usch, vad min hals gjorde ont när jag vaknade och inte har den blivit bättre under dagen trots varm mjölk med honung och strepsil i mängder. Vill inte bli sjuk 🙁
Jag ska ta bort mina halsmandlar men jag bara skjuter på operationen. Har fått remiss och tid för operation men vågar inte göra det! Måste ta mig i kragen och få det gjort.
Jag har jobbat på förmiddagen men jag kunde knappt koncentrera mig, som tur var kom mamma och räddade mig 🙂 Hon tog med mig ut i skogen för att plocka svamp. Det var skönt med frisk luft.
a116

Vi såg ut som två riktiga skogsmullar när vi klafsade runt i lera och mossa.

Vi såg ut som två riktiga skogsmullar när vi klafsade runt i lera och mossa. Svampkorgen glömde vi hemma men sim-sala-bim så hade jag trollat fram en påse ur min bil. Hade säkert hittat svamp där också om jag letade riktigt noga.


Första kantarellfyndet.

Första kantarellfyndet.


mitt balnd all grön harsyra växte en vit. Fick mig att tänka på hur unika vi är. Du är unik!

Mitt bland all grön harsyra växte en vit. Fick mig att tänka på hur unika vi är. Du är unik!


Vi gick runt ett i par timmar. Tiden går så fort när man går försjunken i tankar och letar svamp. Vi lyckades även gå vilse 🙂 Jag har fruktansvärd fästingfobi och smorde in hela kroppen med fästingmedel innan vi begav oss ut. Under kläderna och på kläderna, t.o.m. på mina gummistövlar. När jag hittade en som kröp på mig och två på mamma så var det bara att gå hem. Fick fullständig panik. Kastade in alla mina kläder i tvätten och duschade som en tok. Jag älskar att vara ute i naturen men detta lilla äckliga kryp får mig att tappa lusten.
Förhoppningsvis har vi inte fått med oss något äckel hem men däremot så hittade vi massor av svamp. Så det var värt att få lite panik trots allt.

Förhoppningsvis har vi inte fått med oss något äckel hem men däremot så hittade vi massor av svamp. Så det var värt att få lite panik trots allt.


Vad kan slå en dag med sin mor och en god kantarellsmörgås.

Vad kan slå en dag med sin älskade mor och en god kantarelltoast?


Titta vilken fin gåva som kom på posten. Tusen, tusen tack! jag och pojkarna tittade på den och efter skolan och drack varm choklad. Skrattade gott.

Titta vilken fin gåva som kom på posten. Tusen, tusen tack! Jag och pojkarna tittade på den och efter skolan och drack varm choklad. Skrattade gott åt skogstomtarna och trollen med kisstoffsar mellan benen.


Min vackra Gladiolus har slagit ut.

Min vackra Gladiolus har slagit ut.


Än en gång ahr Pokemon-korten blivit heta igen. På skolan byts det kort, hemma byts det och Liv får vara med på ett hörn.

Än en gång har Pokemon-korten blivit en trend bland barnen (tur att jag sparat alla sedan sist de var populära). På skolan byts det kort, hemma byts det och Liv får så klart vara med brorsorna på ett hörn.


Har du något tips mot ond hals?

Har du något tips mot ond hals?


Titta vad söta de är när det sitter och äter middag tillsammans vid köksön. Får panik på alla utekuddar som du ser i bakgrunden. vet inte var jag ska göra av dem. Alla förråd är fulla med mina kartonger. Du vet att jag har en psyksjuk samlare i mig.

Titta vad söta de är när det sitter och äter middag tillsammans vid köksön. Får panik på alla utekuddar som du ser i bakgrunden. Vet inte var jag ska göra av dem. Alla förråd är fulla med mina kartonger. Du vet att jag har en psyksjuk samlare i mig.


Liv sover sedan en timme och nu är det dags för pojkarna att lägga undan sina pokemon-kort och krypa ner under sina täcken. Ska göra detsamma själv. Är så trött.
All kärlek


14 kommentarer14 kommentarer om “Skogstomtar och kisstoffsar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • krya på dig fina hannah.. tyvärr har ja inget tips att ge dig mot din onda hals,
  har varit dunderförskyld hela förra veckan sj å halsen va somett rivjärn, de e nått som går nu 🙁
  ja förstår inte de me fästingar å folk. alla får dom på sig men ja har aldrig haft nån på mig ell krypandes å de e ja glad för, men katten brukar aldrig ha på sig efter ute besöket 🙁
  bamsekram till dig från en annan som ff har ont i halsen å jätte frossa 🙁

  Svara
 • Whiskey, Hannah, whiskey…
  Tror inte du behöver oroa dig för operationen – den är ganska ”enkel”. Jag tog bort mina när jag var liten. Nu får jag mest öroninflammationer, men just öronen är ju svårare att göra sig av med 😉
  Hoppas du klarar dig från förkylning!
  Kram
  Anna

  Svara
 • Hej Hanna
  förstår att du bävar inför halsoperationen, för det gjorde jag också! Men jag kan säga att det var det bästa jag gjort i hela mitt liv, levde mer eller mindre med halsont förut men nu har jag inte haft ont sedan jag tog bort dom för ca två årsedan…Så det är ingenting att oroa sig över, kommer gå kanonbra =)
  krya på dig, kramar Johanna

  Svara
 • Det är bara att göra operationen. Man får lida i två veckor efter men sen är det värt det. Jag opererade bort mina för snart 3 år sedan och har blivit mycket mycket bättre i min hals sedan dess.
  Kram och Tack för en bra blogg 🙂

  Svara
 • Åh, du måste prova Kolodialt silver. Finns hos Gryningen på Folkungagatan men även hos större hälsokostbutiker. Det funkar så att man kan ta det när man känner att man håller på och bli sjuk och det bryter inte ut. Likväl hjälper det förkylningar att gå tillbaks. Önskar att jag känt till detta tidigare, bara så bra. Lycka till och krya på dig! Kram Susanne

  Svara
 • Gokväll i mörkret!vad gott med kantareller.mums! krya på dig Hannah, honungsvatten brukar hjälpa, släng i en menthol halstablett också.
  kramar

  Svara
 • Hej Hanna!! vet precis hur känner med operationen, jag sjkuter oxå upp min hela tiden, är livrädd… men som alla säger så är det säkert värt all smärta efteråt…
  prova dricka mycket the… brukar lindra lite för mig iaf!! önskar dig lycka till med halsen. var rädd om er. kram tina från sandviken

  Svara
 • Härligt med en skogspromenad! Personligen är jag mer nojig över att en orm ska dyka upp än att en fästing ska göra det, när jag är ute i naturen.
  😀 Tips mot halsinfektion: köp ”grapefruktkärnextrakt” på någon hälsokostbutik. Droppa 20 droppar i lite vatten och gurgla några ggr/ dag.
  Ja, dina barn är supersöta alla tre!
  Sov gott fina Hannah!

  Svara
 • Glass lenar i halsen 🙂
  Sedan brukar jag dricka dryck med kolsyra när det känns som rivjärn i halsen. En kompis fick detta tips av en läkare då hon hade körtelfeber, så då kan det ju inte vara helt knas 😉
  Kuddarna kan du inte lägga dom i en sådan där ”kista”, låda på altanen och sätta hänglås på?
  Kram och krya på dig

  Svara
 • När det gäller halsen så är det värdighetens säte, med värdighet så uttrycker du lätt dina åsikter och tar kontrollen över ditt eget liv, men låter samtidigt andra behålla sitt ansvar över sina. Använd din stämma aktivt och öva dig på att uttrycka dig klart och tydligt.
  Lycka till!

  Svara
 • Förstår hur du känner, har haft samma problem. Men att operera mig var det bästa jag gjort förutom att det givetvis var lite jobbigt efter. Gör operationen, du kommer inte ångra dig.
  Kram AL

  Svara
 • Skönt och rofylld att vara ute i skogen! Svamp är underbart gott…men lite jobbiga att rensa. Jag har också panik för småkryp och skriker högt om det finns något i min närhet som är otrevligt.
  Vilka roliga tävlingar ni har här nu. Jag har anmält mig och hoppas på det bästa. Vill så gärna vinna resan till Gotland så jag och min kära sambo kan åka dit på vår 10 års dag den 2010-10-10. Många 10:or…;) Bara att hoppas i den hårda konkurransen!!
  Många runt oss är också förskylda och träningen hamnar på hyllan. Det är knappt så man orkar jobba sin heltid. Lider med dig. Jobbigt som tusan. Försök och vila och drick mycket varmt te eller vatten med honung i. Jag är dålig på husmorstips men glass och cola är väl fantastiskt bra mot det mesta;)
  Ha en fin dag och att din förskyldning ger sig!! Kram Marika

  Svara
 • Jag kan tipsa om Zyx som finns receptfritt på apoteket. Sen brukar jag riva färsk ingefära och ha i varmt vatten med honung och citron. Ingefära är bra mot infektioner och mot förkylning. Krya på dig!

  Svara
 • Tänkte på dina dynor.. dynboxar är en helt fantastisk lösning tycker jag. och de är ventilrade så man kan har kvar dem över vintern i lådorna.. ha det gott i hösten..Kram

  Svara