Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:21 | november 18, 2010

Vardagslyx

Hej min vän. Hoppas att allt är väl. Dagen har gått i ett. Hade ett trevligt morgonmöte med bl a Mia Lundmyr. Du vet hon som står bakom märket Lundmyr. Jag tycker det är så kul när det går bra för folk som följer sina drömmar och lyckas med det som de företar sig. Hon, som ensamstående med två barn, fick idén att göra enkla och stilrena barnkläder och har ju verkligen lyckats med sitt märke inser man efter att ha sett både Angelina Jolies och Heidi Klums barn i hennes kläder med tryck som ”Sötnos” och ”Älskling”.
Jag och Peter valde att ta en eftermiddag utan måsten och krav. Så vi har strosat runt på stan, shoppat och ska bo över på hotell inatt. Bara han och jag 🙂
Lite vardagslyx är så välkommet!

En lunch i lugn och ro med min man var efterlängtat.

En lunch i lugn och ro med min man var efterlängtat.


Jag åt dessutom en nyttig lunch. Fräscht och gott.

Jag åt dessutom en nyttig lunch. Fräscht och gott.


Efter shoppingrundan har jag slappat på hotellrummet, läst tidningar och ätit choklad (kände att lunchen var för nyttig. var tvungen att kompensera).

Efter shoppingrundan har jag slappat på hotellrummet, läst tidningar och ätit choklad (kände att lunchen var för nyttig. Var tvungen att kompensera). Varför har jag alltid så gräsliga strumpor? Borde få strumpförbud.


Jag har köpt så mycket fint. Dessvärre hinner jag inte visa dig nu för vi ska iväg på galej. Men jag lovar att du ska få se imorgon. Kanske några bra julklappstips.
I den här påsen ligger det massor av snyggt!

I den här påsen ligger det massor av snyggt!


Jag har sagt det förr men säger det igen. Har man möjligheten att ta en dag lite då och då när man lämnar alla måsten och bara tar hand om den man håller kär, så kan jag lova att man håller borta många onödiga tjafs och tristess i förhållandet. Barnen mår också bra av att få sakna en lite också, tror jag. Det behöver inte betyda att man ska bo på hotel varje gång, men kanske ta en middag ute på byn mitt i veckan bara ni två, en bio eller något påhittigt som bara innefattar er.
Imorgon ska du få chansen att bjuda med din hjärtevän och ta en natt på hotell med en god middag, slippa städa, bädda och göra frukost. Härligt att bara få vara och rå om varandra. Så var beredda, imorgon kan du vinna!
Om du inte är den lyckliga vinnaren så kan du boka din egna staycation på Scandic HÄR. En Staycation kostar (i Sverige) från 295kr per person/natt.


26 kommentarer26 kommentarer om “Vardagslyx”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Go kväll fina du.Härligt med lite lyx på hotel och shopping.Ser att vi har samma schal,visst är den fin?Jag älskar min använder den jättemycket.Ni som har tre barn och fullt upp är verkligen värda lite egentid.Du har jätteläckra strumpor Hannah.Du har riktigt bra smak både när det gäller kläder och inredning.Kram och ha en underbar kväll båda två.

  Svara
 • Bra svar Marita 🙂

  Svara
 • Hannah, du är så härlig. Du gör mig glad varje dag med dina inlägg!! En härlig förebild är du också!
  Hoppas ni har en härlig kväll!
  KRamar

  Svara
 • Hoppas ni får en underbar kväll!
  Har du sett mitt mail?
  Kram
  M

  Svara
 • Det är väldigt välbehövligt att få vara på tuman hand emellanåt. Det gör ni helt rätt i. Njuut Kram

  Svara
 • Gott att njuta ihop! Man borde ta sig fler stunder kvalitetstod ihop..men är ju såklart väldigt efterlängtad när det väl blir av. Njut i fulla drag!
  psst..jag väntar på din klänning som jag vann på tradera så jag nästan spricker..hihi..!
  KRAMAR

  Svara
 • Ja, du Hannah (och Peter). ”Vardagslyx” – vad är det? Är det att bo på finaste hotellet och äta dyr middag ute med efterföljande drinkar etc? Enligt mitt förmenande så åtnjuter ni vardagslyx nästan varje dag, om man skall tro din blogg. Har ALDRIG varit med om en familj som äter ute så ofta som ni. Visst, har man råd, så varför inte? Men att samtidigt driva barnhem i Indien och samla in pengar dit, det blir smaklöst… Alla dessa måltider som familjen Graafryd smällt i sig på den här bloggen — säkert finns det ännu fler som inte är fotade… Men det går för långt. Kom inte och snacka om att en hotellnatt är VARDAGSLYX! Vardagslyx för vanligt folk är att äta en dagens rätt på en vanlig jävla lunchkrog i Sugtina eller nån annanstans. Vardagslyx för vanliga människor som läser din blogg och avgudar dig är att få barnvakt en enda kväll för att gå på bio. Du beskriver hur du springer hit och dit på dina favoritställen och äter lunch (eller t o m frukost). Dina ungar slevar i sig sushi, hamburgare, thaimat… allt med en klämkäck kommentar. Varje gång jag läser ett sånt inlägg får jag ont i magen när jag tänker på våra indiska barn som varken har mat eller föräldrar. Du blir inte trovärdig, Hannah. Tyvärr och förlåt, men om du gav en tiondel av allt ni spenderar på uteätande, skulle du kunna föda ytterligare ett antal indiska familjer. Bara för att man visar att man bryr sig, gör inte att man kan strunta i resten. Kram från en gammal och erfaren morsa.

  Svara
 • Urk så tråkigt det är med kommentarer som dessa. Avundsjuka gör ingen vacker. Tänk om du använda all den energi du lagt ner i denna kommentar till något vettigare, hade inte det varit bättre? Försök att glädjas med dina medmänniskor istället för att avundas dom, det ger mer positivenergi. Till alla.
  Kram på dig gammel morsan

  Svara
 • Hej Surtant. Förra veckan skänkte vi 20.000kr till barnhemmet i Indien. Hur var din insats mot människor du inte känner förra veckan, bortsett från anonymt näthat? 20.000kr borde rimligtvis vara mer än de 10% du skriver gällande av vad vi äter ute för i veckan. Ja, ibland äter vi sushi, ibland hamburgare, men nästan alltid hemma. ”Men att samtidigt driva barnhem i Indien och samla in pengar dit, det blir smaklöst.” Oavsett vilken summa vi äter för så bidrar vi till att barn får ett bättre liv. Var är hyckleriet i det? Är du en bättre människa av att äta falukorv hemma men inte skänka en krona? ”Varje gång jag läser ett sånt inlägg (om att vi äter ute) får jag ont i magen när jag tänker på våra indiska barn som varken har mat eller föräldrar.” Mår dessa barn sämre av om vår familj äter ute eller hemma? Eller mår de kanske rent av bättre av att vi engagerar oss och samlar in pengar? Vi har på en vecka samlat in 100.000kr, genom blogg och vänner, till hemlösa flickor som nu får en ny chans i livet. Var ska vi fokusera? Vad som är vardagslyx för somliga eller vad man som privatperson gör för att hjälpa andra? I min värld är du en person som väljer att fokusera på andras liv mer än att tillföra något till andra. Varför kritisera istället för att bidraga själv, sorgsna människa? En sådan människa som dig får mig verkligen att le samtidigt som jag får ont i hjärtat. Jag ler för att du får utlopp bakom din dator men jag känner för dig att du väljer att rikta din bitterhet mot någon som trots luncher och middagar på restauranger använder sin räckvidd till att bidraga med något gott för flickor, hundratals mil från oss, utan en annan anledning än att hjälpa en medmänniska. PS: Sushi slevar man inte i sig, man äter det med pinnar. Önskar dig en härlig helg.

  Svara
 • Hej gammelmorsan. Så himla trist när bittra tanter som du måste sprida er kommentarer:(
  All cred til hannah & co som verkligen gör skillnad!
  Kanske du kan sälja din sura galla per hg, skulle bli en stor summa pengar att skänka bort isådana fall.

  Svara
 • Nej nej nej, vad tråkigt att du inte ser helheten! Om Hannah och Peter och deras familj hade suttit och tryckt upp flott mat framför kameralinsen och skrivit ”Haha, titta vad vi har och inte nu, jäkla Svenssons”. DÅ hade jag förstått din kommentar. Borde alla som har lite mer pengar än medelinkomsttagearen ge bort allt? Eller borde man leva och samtidigt göra så mycket man kan och orkar för andra? Jag tycker att familjen verkar vara ytterst givmild, vänlig och fantastisk mot varandra och andra. Jag har faktiskt aldrig reagerat på att de är ute och äter ofta. Vi är nog ute lika mycket och vi är en helt vanlig familj. Hur många lär sina barn vikten av att ge till andra på det sätt som Hannah och Peter gör egentligen? Det ena utesluter inte det andra och alla har rätt till lite ”vardagslyx” vad det än må vara. Lägg energin på någonting kreativt. Avundsjuka gör ingen till bättre människa. Hoppa inte på människor som faktiskt ger…

  Svara
 • R U 4 REAL????

  Svara
 • Strunta i de där gnället Hannah, jag undrar om hon skänker pengar och hjälper till??? Jag och min sambo älskar hotellmys och egentid : )Förhållandet behöver det…man blir liksom gladare & en massa nykäriga härligheter sprider sig i kroppen…njut finaste du njut…kram*

  Svara
 • Gammelmamman, stackars dig vad är det egentligen som fått dig så bitter?
  Hannah och Peter fortsätt med er ”vardagslyx”
  lika med att bry sig om varandra och barnen:)
  och tänk…ändå har ni tid och hjärta för barn i Indien också!inte alla som har!!!!!!

  Svara
 • Härligt att ni rår om varandra! Det är så viktigt! Vi här på bloggen vet om att du Hannah är mycket engagerad i barnhemmet i Indien och vill alla människor väl!
  Varm kram till dig!
  Helena

  Svara
 • Gammelmamman, du låter trött, du låter bitter och du låter faktiskt elak..!!!
  Elak är det värsta man kan vara, bitter måste vara en hemsk känsla och trött, ja det blir man av att vara elak och bitter…dåliga energier suger!!
  (Antar att man blir jävligt rynkig också…)
  Det finns väldigt få människor som på riktigt engagerar sig i andra människors välbefinnande, det finns ännu färre människor som bryr sig om människor i tredje världen..(vore det inte så, vore vår värld en vackrare plats).
  Hannah och Peters FANTASTISKA arbete är unikt. Det är inte många av oss som har det drivet de har. Och det drivet tror jag de har för deras H J Ä R T A N är något större än på oss andra.
  Vad gör du själv Gammelmamman?…Äter och bor som barn i tredjevärlden och skänker sen allt du har till de barn som inte är lika lyckligt lottade som Du…I don´t think so!!!
  Innan du häver ur dig en sån fånig kommentar och kritiserar människor du inte känner, tänk efter först – ha lite självinsikt…Och se det positiva i livet, det kommer garanterat bli en sjujävla anti-age boost!
  Hannah & Peter, hatten av till Er…!

  Svara
 • Om man bortser från den oerhört fåniga åsikten att vardagslyx och välgörenhet skulle vara kontraproduktivt så finns det en viss poäng, eller ja, snarare gammal skåpmat… Folk bli alltid provocerad av andras ”vanor”, oavsett vad det är. Uteluncher eller barnvakt… Det spelar ingen roll vilken blogg man läser (men i första hand mammabloggar… visst är det typiskt).
  I vilket fall som helst. Jag känner igen de gröna överkasten. Jag och min sambo var där i februari efter att jag läst att ni tycker att det är ett mysigt hotell. Jag var jättegravid och vi skulle ”passa på” innan bebisen kom. I morgon natt blir det hotellnatt första gången sedan han kom, vi ska nämligen gifta oss i morgon! Fast då blir det ett annat hotell (dyyyrare… fy ;-).
  Kram på er alla!

  Svara
 • Tusen kramar till dig Hannah.Vi vet att du är den mest fantastiska,underbara och engagerade person som finns.M.

  Svara
 • Trist med alla bittra människor, de mår bara sämre själva! Tycker inte alls att man ska dra ner på sitt egna välmående för att hjälpa andra om man kan! Kan man göra både och är väl det fantastiskt!! Undrar om GAMMELMAMMAN bidrar med något själv?! Jag anser att det är viktigare att bidra med något (om så väldigt lite) än ingenting alls! Och när det kommer till Hannah och Peter så gör de betydligt mer än de flesta runt om mig! Förstår faktiskt inte ditt tänk, förlåt! Men hoppas att du får en trevlig helg och kanske blir gladare!
  Hoppas att Hannah och Peter har haft en underbar kväll och med vardagslyx som de förtjänar och jobbat ihop sig till! Trevlig helg på er alla!

  Svara
 • Oh, jag blir så trött…
  Varför finns det så missunsamma människor?
  Ni gör ett fantastiskt jobb här på bloggfamiljen och när ni berättade om Marlene och hennes man skämdes jag… Vad gör jag för att bidra till andra människor som har det svårt? Jag hoppas att jag ska bli bättre på det precis som ni är. Som jag sagt förut; ni är så bra förebilder!!! Jag blir inspirerad till att bli en bättre människa när jag ser ert jobb.
  Många kramar till er!!!

  Svara
 • Fy vad tråkigt att läsa hur bittra folk kan vara 🙁 Jag hoppas att du inte tar åt dig Hannah då du är fantastisk och gör ett fantastiskt jobb! och självklart är ni värd vardagslyx. Och fortsätt med det 🙂 Jag läser ALLTID er blogg för ni är en fin människa med bra värderingar. Glöm inte att du är VÄRDEFULL

  Svara
 • Hoppas att ni hade en helt underbar hotellnatt och verkligen njöt av ensamtiden! Vi brukar också försöka se till att komma bort själva ibland, så himla viktigt <3 Varit en turbulent höst med ett svårt sjukt barn som nu snart är frisk igen!!! :)) så det har inte blivit så mycket mystid tillsammans, hoppas kunna ta igen det snart 😉 Kramar till er båda

  Svara
 • Herregud vad folk kunde bry sig mindre och småsaker 😉
  Jag hoppas ni hade en UNDERBAR tid TILSAMMANS, bara ni TVÅ, det är ni värda (och andra föräldrar också)!
  Trevlig helg 🙂
  Kram

  Svara
 • Hej, jag har länge läst både din Hannah och Peters bloggar. Kommenterar dock aldrig, men jag borde göra det oftare 🙂 Jag ser varje dag fram emot att få läsa nya inlägg från er och jag blir så glad av det ni skriver och de bilder som läggs upp. Du har ett härligt sätt och verkar vara så genuin och givmild. Läste kommentaren om vardagslyx och håller inte alls med. Ni ger så mycket och det är fantastiskt. Världen ser ut som den gör och det är tack vara sådana människor som ni som ger de som har det sämre en chans till ett bättre liv. TACK för att ni sprider glädje i detta höstmörker. Varma hälsningar och kramar Sanna

  Svara
 • Gammelmamman – på vilket sätt gör du skillnad för alla svältande och fattiga på vår jord? Äter du överhuvudtaget? Vågar du skratta och njuta eller känner du dig missunsam/icke trovärdig och smaklös då? Det borde du ju göra, gud vilket tråkigt liv! Tycker synd om dig!
  Hannah och Peter gör säkerligen 1000 ggr mer för omvärlden än vad du gör och jag UNNAR dom lite lyx i tillvaron (det gör nog omvärlden oxå) 🙂

  Svara
 • Skönt att så många skrivit så kloka ord angående gammelmorsans inlägg. Bloggfamiljen är det mest harmoniska stället i cyberspace jag varit på, och vi får vara glada att det är sällan nättrollen dyker upp här i den här sköna tillvaron.
  Jobbar man hårt och tjänar pengar så har man all rätt i världen att unna sig vardagslyx. Väljer man sen att lägga en del av vad man tjänar på att hjälpa andra, så förtjänar man CRED!! ”Everything you do comes back to you!” Think about that gammelmorsan!

  Svara