Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:38 | december 2, 2010

Stan, shopping och frustration

God kväll min vän. Sitter med uppknäppta byxor efter att ha ätit den goda kräftsoppan till middag. Äter alltid för mycket av den så magen står rakt ut 🙂
Har varit i stan hela dagen. Har bara gått runt i lugnan ro och kikat i butiker, fikat, strosat lite till, tittat på folk och njutit av dagen.
Nej du, det är så långt från dagens verklighet som det bara går! Har knappt kunnat andats för luften har varit så kall och inne i stan kändes den mycket råare. Liv har varit likt en galning på speed idag. Hon har vägrat sitta i vagnen, och när jag tagit upp henne ur vagnen har hon sprungit överallt, rivit ner allt hon sett, kastat mat på restaurangen och varit så olidligt trotsig. Har hon inte fått som hon velat, på sekunden, har hon skrikit rakt ut. Vägrat mössa, vantar och allt som ska hålla henne varm. Inte ens en snäll tant på stan ville ha henne när jag frågade om hon ville ta över denna trotsiga lilla hobbit 😉
Jag är helt slut och lovade mig själv tidigare idag att aldrig ta med mig henne på stan, än mindre på restaurang igen. Vet att jag glömt bort det imorgon men idag, och just nu, känner jag så. Inte ens på toaletten låter hon mig vara ifred. Nej, då ska hon helst sitta i mitt knä eller så ska jag läsa en saga för henne.
Jo, jag fick till sist en liten stund i lugn och ro, när hon sov en nanosekund i vagnen. Då njöt jag av att hon inte rev ner pumlorna, granarna och glaslyktorna i butiken. Självklart somnade hon i bilen på vägen hem och laddade då sina duracellbatterier för att återigen bli helvild här hemma. Känner jag henne rätt så kommer kvällen bli lång.

Vi spanade in julskyltningen på NK, men den var tyvärr inte lika rolig och fin som den brukar vara, tycker jag.

Vi spanade in julskyltningen på NK, men den var tyvärr inte lika rolig och fin som den brukar vara, tycker jag.


a23
Åt en tonfisksallad på Vapiano och vilade fötterna i den mån det gick eftersom Liv sprang runt där inne.

Åt en tonfisksallad på Vapiano och vilade fötterna i den mån det gick eftersom Liv sprang runt där inne.


Helt plötsligt vbar det som om jag såg ljuset. Liv tog sig en tupplur och SIA-butiken uppenbarade sig framför mig.

Helt plötsligt var det som om jag såg ljuset. Liv tog sig en tupplur och SIA-butiken uppenbarade sig framför mig.


Som en oas i öknen.

Som en oas i öknen.


a61
Hittade så mycket fint. Tur att Peter inte var med 🙂
På vägen hem stannade vi till för att handla. Behöver jag tillägga att jag att valde lägga mina varor i en korg?!

På vägen hem stannade vi till för att handla. Behöver jag tillägga att jag valde att lägga mina varor i en korg och inte kundvagn?!


Vill du se vad som gömmer sig i denna påse?

Vill du se vad som gömmer sig i denna påse?


Jag har bestämt mig för att hålla mig till frostigt och vitt julpynt på nedanvåningen. Men går man upp på ovanvåningen möts man av rött, tomtar och julbyar i porslin som blinkar och lyser. På SIA köpte jag glashjärtan, silver och glittriga pumlor, silverdroppar, änglar...

Jag har bestämt mig för att hålla mig till frostigt och vitt julpynt på nedanvåningen. Men går man upp på ovanvåningen möts man av rött, tomtar och julbyar i porslin som blinkar och lyser. På SIA köpte jag glashjärtan, silver och glittriga pumlor, silverdroppar, änglar...


...och två söta skor till mig och Liv som ska få bästa platsen i granen.

...och två söta skor till mig och Liv som ska få bästa platsen i granen.


Och till sist, flera mini-pumlor. I helgen ska jag jaga efter en tjock, fin silver- eller kungsgran där alla mina fynd ska hänga.

Och till sist, flera mini-pumlor. I helgen ska jag jaga efter en tjock, fin silver- eller kungsgran där alla mina fynd ska hänga.


Nu ska jag försöka knäppa byxorna, eller förresten, nu åker pyjamasbyxorna på och så ska jag läsa saga och lägga Mio och Liv.
Puss och kram ♥


11 kommentarer11 kommentarer om “Stan, shopping och frustration”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Har köpt nästan exakt samma julgranskulor (som vi säger här, tror jag läste ordet pumlor hos dig förra året för första gången i mitt liv och undrade vad tusan det var..?!! 🙂 ) Skulle kunna köpa precis allt i SIA butiken, sååå fint! Lite svårt att bo i ett hem som ser ut som deras butik med barn dock 😉 så det får nog förbli en dröm.
  Kram och trevlig kväll!!!

  Svara
 • Så mycket fint du hittat Hannah. Er gran kommer att bli strålande vacker. Kul ide att ha olika stilar på era två plan. Super!
  Kram ♥
  M

  Svara
 • Jag har också köpt klackskorna från SIA som jag pyntat min gran med. Riktigt läckra =) Hoppas du får en fin kväll.
  kram kram

  Svara
 • Oh, vilka coola skor till granen =)
  Den där perioden då allt rivs ner, inte sitta stilla, ta av mössa osv… oj, oj, vad påfrestande den är, men vad fort man glömmer den sen när den är över =)
  Är så glad att det finns fler som är galna i julen =) och att få läsa om din vardag!!
  Stora kramar!!
  Mia

  Svara
 • Hej, vilken tur att jag kikade in här och såg det underbara julpyntet. Ska nämligen till Stockholm i helgen och vet nu vilken butik jag def. måste besöka:)
  Jag ska även på sigtuna marknad på söndag, har du några bra tips på vad man kan hitta där?
  Ha en underbar kväll i kylan!
  Kram Therese

  Svara
 • Godkväll söta du.Undebart julpynt.ÄLSKAR SIA.Fy för så kallt vi har det.Klarar dåligt av denna kyla.Idag har jag tillbringat dagen på Akuten.(Njurstensanfall).Jag har fött tre barn men detta var tio gånger värre.Nu ska jag krypa ner under täcket .Stor kram till dig Hannah.

  Svara
 • Hej Hannah! Det här är första gången jag kommenterar men jag har läst din blogg länge och gillar den skarpt. Kom att tänka på en sak när du skrev att Liv har varit mer speedad än vanligt idag. Visst hade hon fått Ventolin mot hosta? I så fall tror jag att det kan vara en förklaring. Min dotter fick Ventolin när hon var i Livs ålder och blev alldeles ”stissig” och hyperaktiv av det och jag har för mig att det är en ganska vanlig biverkning. Kan ju förklara en del i alla fall…

  Svara
 • åååhhhh, Varför finns det ingen sia butik här….Har varit i ullared idag, vilket fint reportage med dig i Ulla-tidningen 🙂

  Svara
 • HAnnah fina du… Låter som både du å jag går igen samma trots med våra töser..Min Emilia är likadan,jag drar mig för att ta med henne ut i butiker å går helst ensam… Men det är väl som allt annat en övergångsperiod… Kanske skulle stråla samman så får dom riva saker tillsammans dom små trollen…. Kram på dig../// Jennie

  Svara
 • Hej vacker! Liv gör precis samma saker som min son gjorde och fortfarande gör ibland…det kan vara frustrerande men går förhoppningsvis över 🙂
  Åh SIA, dom har ju så fina saker , din gran kommer bli snyggast i Sigtuna 😉
  Förresten så hade Åhlens jättefina julgranskulor/saker att hänga i granen, ta gärna en titt där!

  Svara
 • Haha, vad roligt! Jag har också varit där för några dagar sen o shoppat loss. ska ta och lägga ut mina inköp jag också! älskar SIA!
  Det där lovar jag mig varje gång jag tar med barn till stan, Aldrig igen och så är man där kommande helg igen. haha. Så är det väl när man har småbarn! Det blir nog värre när man har ställt sig in på att det ska bli perfekt och så blir man besviken när det blir tvärtom. Andra gånger när vi bara gjort spontanvisiter i stan med barn UTAN vagn dessutom har det gått super! Man vet ju aldrig när man har tur ;)haha
  kram och trevlig helg på er!

  Svara