Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:33 | januari 26, 2011

Hetvägg i en stillsam bokskog

God kväll vacker. Hur står det till en onsdagkväll som denna? Jag sitter i en skön fåtölj hos min svärmor i Båstad. Älskar att komma ner hit. De bor så vackert uppe på åsen med en vy som inte är av denna värld. Blir alldeles lugn i själ och kropp när jag kommer hit. Livan blev mer vild av glädje 🙂

I förmiddags fick Livan följa med på mitt möte med LOPPI.SE Charlotta inne i stan.

I förmiddags fick Livan följa med på mitt möte med LOPPI.SE´s Charlotta inne i stan.


Vi pratade manus och annat inför Loppis event ”We R Familly” den 1 februari då jag ska vara konferencier. Fick en nervösklump bara av att skriva ordet konferencier. Känner att enda sättet att övervinna min rädsla att tala inför mycket folk är att göra det 🙂
Charlotta och Katarina som är grundare av Loppi.se var i Lettland för två veckor sedan och besökte bl a ett barnhem och lämnade kläder mm. På söndag är Charlotta med på Nyhetsmorgon med Tilde på TV 4 och berättar om det.
Vi träffades på ett trevligt ställe som heter Saturnus. Allt är så stort. Bullarna är större än mitt huvud och för att inte t6ala om min "kopp" med varm choklad. Underbart! det är dock snordyrt så jag funderade ett tag på att ta med mig porslinet hem i väskan.

Vi träffades på ett trevligt ställe som heter Saturnus. Allt är så stort där. Bullarna är större än mitt huvud och för att inte tala om min "kopp" med varm choklad, som mer var som en soppskål. Underbart! Det är dock snordyrt så jag funderade ett tag på att ta med mig porslinet hem i väskan för att få full valuta för pengarna.


Charlotta var så förundard över hur snäll Liv var som satt i sin barnstol, skrattade och pillade med sin mat. Jag tänkte, vänta bara. Och efter en stund låg hon på golvet, klättrade på borden. Så det var abara att tacka för kaffet och fara därifrån :-)

Charlotta var så förundrad över hur snäll Liv var som satt i sin barnstol, skrattade och pillade med sin mat. Jag tänkte, vänta bara. Och efter en stund låg hon på golvet för att sedan klättra på borden. Så det var bara att tacka för kaffet och fara därifrån 🙂


Här har du en bulle från fiket. Nästan lika stor som min skalle.

Här har du en bulle från fiket. Nästan lika stor som min skalle.


Jag och Livis flög från Bromma ner till Ängelholm. Det gick bra, Liv har en vilja och energi, det är i alla falla en sak som är säker 🙂
Pernilla mötte oss och så for vi upp till Marianne och Urban i bokskogen. Där bjöds vi på semlor så fort vi kom innanför dörren.
Nu måste jag fråga dig hur du äter din semla. Jag äter den som den är men också med varm mjölk. Kallad Hetvägg. När jag var barn så åt vi alltid semlan så. Gillar det jättemycket. Det gör man nog inte här för Pernilla trodde att jag drev med henne när jag skulle lägga semlan i varm mjölk.

Nu måste jag fråga dig hur du äter din semla. Jag äter den som den är men också med varm mjölk. Kallad Hetvägg. När jag var barn så åt vi alltid semlan så. Gillar det jättemycket. Det gör man nog inte här för Pernilla trodde att jag drev med henne när jag skulle lägga semlan i varm mjölk.


Livan har än så länge inte provat på på hetvägg, men hon ska allt få ta del av mina traditioner.

Livan har än så länge inte provat på på hetvägg, men hon ska allt få ta del av mina traditioner.


Se, vilken vacker utsikt. Solen går ner i horisonten och lämnar ett vackert sken på himlen.

Se, vilken vacker utsikt. Solen går ner i horisonten och lämnar ett vackert sken på himlen.


Snart ska vi äta middag.
All kärlek ♥


34 kommentarer34 kommentarer om “Hetvägg i en stillsam bokskog”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Välkommen till vackra Skåneland.Åhhh vilken bulle och vilken stoor kopp med varm choklad.Sitter här och mer eller mindre dreglar.Semlor i varm mjölk???Här äter vi dom precis som dom är.Tänk att man gör så olika va?Jag tycker Livan har blivit så stor helt plötsligt.Hon är bara för söööt.Ha en skön kväll i underbara Båstad med familjen.Kram.

  Svara
 • Kolla in Livans blick på Charlotta.Hon är ju bara för go den tösen.

  Svara
 • Nästa helg ska jag och min dotter på spa i båstad, ska blir jätte härligt! Hoppas att ni får en mysig stund i Skåne.

  Svara
 • vi äter både och.. me både varm mjölk men hinner vi inte hem innan vi ska äta då blir de utan 😉
  bästa me me varm mjölk så e ja upplärd me 🙂
  hA EN fin kväll
  kram

  Svara
 • Kan tyvärr inte äta semlor, är gluten och laktosintolerant och där jag bor säljer dom inga glutem eller laktos fria semlor 🙁
  Kramar!
  JM

  Svara
 • Det går jättebra att baka semlor själv av glutenfritt mjöl. Vimlar av recept på nätet. Om du tycker det är svårt att baka själv. Fråga någon du känner om hjälp. Grädden går ju också att ersätta nu när valio kommit med nya produkter. Hoppas du får din Semla. Kram

  Svara
 • Tack för tipset! ska testa det 🙂
  Kram

  Svara
 • Vad skönt med lite miljöombyte. Båstad är verkligen vackert! Välkommen till Götet sen, hoppas du får det härligt här med. 🙂
  Modig du är som trotsar din rädsla att tala inför folk.
  Kram till dig och Liv. Hon fick ju förresten ett perfekt namn, så full av Liv som hon är 😉 .

  Svara
 • Mysigt ni har det =)
  Är lite nyfiken på Make Up Stores mascara som du testade. Hur var den? Höll den hela dagen?
  Och det där med semlor… Jag äter dom som dom är. Vi kör ett test på jobbet just nu (mycket vetenskapligt…) där vi testar semlor från typ alla konditorier i stan och utser ”stans bästa”. Vi har några semlor att se fram emot 😉
  Kram
  Anna

  Svara
 • Hej Hannah!!
  Hoppas du o Liv får en mysig mini-semster. =) Är såå fika sugen… Vart inspirerad av det där fika stället, ”saturnus” vart ligger det?
  Stor kram!!

  Svara
 • Godkväll. Härligt med lite mini semester 🙂
  Jag äter min semla som den är, fast med vaniljcreme i istället för mandelmassa.
  Ha en bra kväll.Kram

  Svara
 • Jag har uppträtt oförnuftigt husfruaktigt på siståne och bakat egna semlor-helt galet!Börjar se ut som en hemmatant oxå,platt röv som börjar under skulderbladen och begynnande gäddhäng
  Ha en trevlig afton!

  Svara
 • Jag äter semlan som den är, men vill ha mycket mandelmassa i..det är det godaste! 🙂 Men mina föräldrar äter dom med kall mjölk (urk) 🙂 Ha nu en mysig kväll! Kramis

  Svara
 • Hej Hannah!
  Nyfiken på vad du använder på läpparna. Du får en fin rosa/naturlig färg.
  Undrar åxå om dina träningsskor du hade under lets dance som man såg på någon bild. Vad heter de mer än Nike?? MVH Maria

  Svara
 • Gokväll i mysiga Båstad! vad härligt med en lillsemester. Smidigt att flyga ner, annars tar det ju timmar att fara med bil.
  Må så gott! ni lär nog bli ompysslade!
  kram

  Svara
 • Hej fina Hannah! Åååå va mysigt med lite mini-semester och få bli lite bortskämd av svärföräldrarna….alltid nice:-) O sen GeKås på det……nu blev jag riktigt avundsjuk!!! Men jag skall inte klaga för på tisdag nästa vecka flyger vi till Thailand i två veckor…..skall bli så j-vla underbart:-) Från minusgrader, snö och kyla till 30 graders värme, sol, sandstrand, o bad….kan ju knappast bli bättre:-)
  Ha nu en riktigt mysig vecka/helg i Båstad och Götet! Puss och kram hela dan:-)

  Svara
 • Åh vad härligt det låter!
  Ha en underbar semester!
  Kram!

  Svara
 • Hej ”Avantgirl”!! Tack så mycket, vi längtar massor:-) Hoppas att vi i Malmögänget kan ses snart igen……det var alldeles för länge sedan:-) Puss o kram hela dan!!

  Svara
 • Glömde ju…..semlor är fantastiskt gott, riktigt smaskens!!! Jag äter den som den är, rätt upp och ner:-) Slurp!!
  Puss och kram hela dan….igen:-)

  Svara
 • Jag äter dem olika precis som du. Har man varit ute i snön med barnen och fryser lite är det busgott att krypa under filten och äta hetvägg. Jag gillar tårta på tårta så en kopp varm choklad till så är man hemma. Är man bara sugen på en eftermiddagsfika med kaffe. Då tar jag den som den är men då ska den vara hembakad med egengjord mandelmassa med goda små mandelklumpar i. Mumma för en gumma.

  Svara
 • Det är så härligt att höra när du (+din syster) och andra engagerar er för barn och barnhem som behöver extra stöd. Det finns så många barn därute som har det tufft. Jag har börjat samla in barnkläder för att stödja ett barnhem i Bulgarien. Det känns skönt att jag tagit beslutet att iaf försöka göra något så gott jag kan själv. Ha en fin vecka 🙂

  Svara
 • Såg oxå den vackra solnedgången i eftermiddags 🙂 Äter semlan och dricker mjölk till, men doppar inte den i mjölk 😉

  Svara
 • Jag har hört talas om hetvägg, men jag tror inte det är nåt för mig 🙂
  Jag tar först av locket och doppar den i grädden (lite av grädden åker i den varma chokladen som jag alltid har till)
  Sist äter jag själva botten med resterande grädde och mandelmassan.
  Ha det så bra nere i Skåneland!
  Hoppas vi stöter på varandra snart igen.
  Kramar från Trelle!

  Svara
 • Har aldrig provat en hetvägg för. Måste jag prova!
  En fråga….När kommer Viktoria tillbaka? Måste väl ändå finnas något ni kan göra för att hjälpa henne…. Saknar Matplatsen MASSOR!
  Kram och tack för fina bloggar.

  Svara
 • Skönt med liten minisemester OCH en tripp till Gtbg OCH ullared, härligt.
  Mmm semlor e ju vansingt gott.
  Jag äter min som den är, men har nog aldrig prövat hetvägg, trots att jag serverat den till fika gäster i min ungdom.

  Svara
 • Hej Hannah! kul när du läggger ut tips tycker jag. Jag tycker själv att de krämer som e dyrast inte alls behöver vara bäst faktiskt.. ska sussa nu har jobbat kväll… ha det bäst.

  Svara
 • När jag var liten åt jag alltid semlorna med varmmjölk och kanel uppe på. Älskade det verkligen så, men det berodde nog mycket på att min pappa hade bageri och vi fick ofta semlorna som blev över på kvällen, och då blev dom lite godare så. Tror inte att jag skulle gilla det så nu, men jag kanske får testa det igen ; )
  Ha det så underbart i Båstad, så kanske vi ses i Göteborg i helgen, då jag med skall dit ; )
  Kram kram

  Svara
 • Vart har du gjort av din man då? Fick han stanna hemma? Och pojkarna.
  Ha de så bra

  Svara
 • Det blev jobb och skola för oss. Det finns ingen rättvisa i livet 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!
  Ljuvligt med en kopp varm choklad och kanelbulle, ser så gott ut. I Finland äter vi fastlagsbulle (semla) sådan den är, jag har inte hört om att man doppar den i varm mjölk. Ha en skön minisemester! Kram

  Svara
 • Hej, semlan äter jag som den är. Får hålla ögonen öppna om du skulle råka åka in till Halmstad när du är nere i södra delarna av landet på din minisemester. Kylan har ju slagit till igen, men solen är så fin nu.

  Svara
 • Mysigt! 😉 Jag äter semlan som den är men både mamma & pappa har också växt upp till semla i varm mjölk..! 🙂 Kram (L)

  Svara
 • Haha äter min också med mjölk om tillfället ges. Är jag på fik och äter känns det konstigt att be om varm mjölk till min semla då slinker den ner som den är. 😉 Hemma sitter jag dock o sörplar i mig kalorierna som en grottis!

  Svara
 • Jag äter min semla med händerna, som en riktig hammburgare 🙂 Jag föredrar nog kaffe eller mjölk till. Åh vad gott med semla,nu måste jag fara och köpa en!

  Svara