Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:11 | mars 1, 2011

Trolska skogar

Liv sover middag och jag sitter med en kopp kaffe och går igenom mail och annat. Får passa på när det är lugnt.

Liv tog sin lilla bebia i famnen och så bäddade jag om henne med en mysig filt och hennes gosefilt mot kinden. Hon somnade på en minut.

Liv tog sin lilla bebia i famnen och så bäddade jag om henne med en mysig filt och hennes gosefilt mot kinden. Hon somnade på en minut.


Jag brukar berätta sagor för henne innan hon somnar. Det är inte alltid hon vill lyssna eller hinner lyssna innan hon somnar. Men jag tycker det är så mysigt. Pojkarna har alltid älskat mina trollsagor. Många av dem har jag ”stulit” från min älskade mor 🙂 När jag var barn berättade min mamma alltid trollsagor för mig. Jag har ända sedan jag var barn älskat de trolska sagorna om troll, älvor och de magiska mörka skogarna som de lever i. Min mamma har skrivit många böcker och bland dem några barnböcker. En av dem är berättelsen om ”Flickan och Trollspegeln” som hon alltid berättade för mig som barn. Jag fick aldrig nog av den.
Nu har jag börjat läsa ett kapitel varje kväll för barnen ur trollböcker. Lite för att jag själv saknar det 🙂
a21
Den boken som vi läser nu är Trollvinter av Tove Jansson. Den läste jag själv som barn.

Den boken som vi läser nu är Trollvinter av Tove Jansson. Denna läste jag själv som barn.


Det bästa ur BLAND TOMTAR och TROLL är vad det står, Vår mest älskade sagoskatt. den här fick Liv i julklapp av farmor. Den innehåller oförglömliga sagor och oerhört vackra illustrationer.

Det bästa ur BLAND TOMTAR och TROLL är vad det står, Vår mest älskade sagoskatt. Den här fick Liv i julklapp av farmor. Den innehåller oförglömliga sagor och oerhört vackra illustrationer. Den står näst på tur.


Kram ♥


2 kommentarer2 kommentarer om “Trolska skogar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men gulliga lilla Liv……så mysigt att få vara hemma med mamma.
  Tack gulliga Hanna för att du var inne på min blogg och kommenterade!
  Idag är ryggen mycket bättre och det blir lite löpband ikväll!
  Kram

  Svara
 • Åh, mysiga sagor! Älskar Tove Jansson, har du/ni läst ”Vem ska trösta Knyttet”, en jättemysig bok! KRAM

  Svara