Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:21 | april 6, 2011

Från tröja till mat

Hej igen. Jag har jobbat hemifrån idag. Betade av alla mina mail och skrev min text till Klick! imorse. Tänkte ta resten av dagen till att rensa och sortera i allas garderober, vilket jag gjorde. Barnens byråer var överfyllda av kläder och man har fått stänga lådorna med våld. Nu ligger det bara nödvändigt många tröjor och byxor fint vikt och lådorna glider igen. Allt överskott ska jag köra till kyrkans Second Hand. Då vet jag att de kommer i goda händer, glädjer någon och den summa som kläderna säljs för går oavkortat till olika barnhemsprojekt runt om i världen och mättar ett hungrigt barn. Bra återvinning 🙂
Min garderob är fortfarande knökfull trots att jag fyllt mer än fem IKEA-säckar med kläder som jag inte använder. Jag tänkte som så att de kläder jag inte använt det senaste året kommer jag nog aldrig att använda, i alla fall inte på ett bra tag. Så nu får en del av de kläderna ligga i förrådet tills de blir moderna och som nya för mig igen och resten åker till loppisen.

Jag är verkligen ingen färgtokig människa. Jag tycker det är snyggt men alla mina kläder är beige, svarta eller grå. När jag tittar in i min garderob ser det ut som hemma hos någon över 80 år. De har ju nästan alltid på sig beiget.

Jag är verkligen ingen färgtokig människa. Jag tycker det är snyggt men alla mina kläder är ändå i färgskalorna beige, svarta eller grå. När jag tittar in i min garderob ser det ut som hemma hos någon över 80 år. De har ju nästan alltid på sig beiget.


Nu ska jag fara till kyrkan och ha möte om vårt barnhem för flickor i Indien, Kolkata. Vi ska planera för höstens Faddergala, hitta vägar för att få in mer pengar till barnhemmet och så ska vi planera in en resa dit, få träffa flickorna och inviga barnhemmet. Skulle vara kul att åka ett stort gäng. Kanske vill du följa med? Det är en oerhört gripande upplevelse och upplyftande för man får möjligheten att hjälpa de barn som lever i en värld långt bort från vår. Man kommer inte hem oberörd.
Kika in på Barnhemsbloggen HÄR och se hur det går med bygget. Nu ligger det några videosnuttar uppe för dig.
All kärlek ♥


11 kommentarer11 kommentarer om “Från tröja till mat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Godkväll finaste Hannah.Härligt med vårstädning i garderoberna.Blev lite full i skratt när du skrev att det är 80-åringar som klär sig i beige.Hmmmm då är jag också 80 hahaha.Mina kläder går precis som dina i svart,grått och beige.Jag älskar dom färgerna.Mitt hem går i detsamma undantaget beige.Jag har svårt för att göra mig av med vissa kläder.Dels för att dom betyder mycket för mig och för att dom kostat en del.Jag får ta mig i kragen här också och sortera bort det som inte används och skänka bort istället.Ha en fortsatt skön kväll.Puss o kram.

  Svara
 • Herregud, vad mycket kläder du måste ha Hannah. Önskar jag hade samma ”problem” för mitt är mer det motsatta. :S Tycker vitt och beige är jättesnyggt, men har faktiskt börjat tröttna lite på svart…
  Spännande med invigning av nya barnhemmet. 🙂
  Kram kram

  Svara
 • Hej fina Melina, Jag är ju lite av en manisk samlare och har svårt att göra mig av med saker 🙂 Det blir lite mycket av allt märker jag nu.
  Kram
  /H

  Svara
 • Javisst ja, det har du ju berättat. 😀 Det är den där delen av dig som också älskar att fynda prylar på Ullared va, eller hur var det ? 😉 Stor kram och puss.

  Svara
 • Jag är PRECIS som du. Svart, vitt, beige… När jag poppar till det kanske jag köper rosa – ljusrosa 😛 Skulle behöva skärpa mig rejält med färg, för jag tycker ju att det är fint!
  Kram
  Anna

  Svara
 • Hej Hannah! Var ligger kyrkans Second Hand, loppis och när har de öppet. Gillar att handla på second hand, har mina favoställen men det är alltid kul att upptäcka nya ställen att fynda på och samtidigt göra gott för både miljö och människor som har det svårt.Må så gott!

  Svara
 • härligt att städa bort lite grejjer, man känner sig liksom lite lättare då : )Du är en varmhjärtad människa för ditt fina arbete med barnhemmet, jag kan själv tycka att det är svårt att veta vem, vilka man ska hjälpa eller ge till så det kommer fram, tipsa gärna eller länka till nått behjärtansvärt…kram på´re….

  Svara
 • Hej tjejen. Kyrkan heter Arken och ligger i Brunna/Kungsängen ca tre mil norr om Stockholm.
  Hoppas du tar dig dit någon dag 🙂 Om några veckor samlar de in extra mycket och har en stor vårförsäljning.
  Kram
  /H

  Svara
 • Hej Vacker och goa härliga du!
  Visst är det skönt att rensa och göra fint, det är ju alltid extra roligt att göra det på våren. Det blir liksom en fin nystart att välkomna värmen och allt som har med våren att göra. Själv är vi nu poppis på loppis 🙂 vi har sålt en massa saker och pengarna spar vi till barnen att göra något roligt för i sommar. Vi har nyss varit till Falu lassarett igen med nallar till barnen. Du kan läsa mer på bloggen om du vill.
  Jag bara älskar att läsa din blogg, du gör mig glad och ger en fin positiv energi. Ha det så bra nu och en massa kärlek till dig och de fina dina. Vackra kort det är på er från erat bröllop. Ni är ett vackert par.
  Kram kram och mys
  /Viveka

  Svara
 • Hej Hannah.
  Om chansen skulle finnas skulle jag jättegärna följa med till barnhemmet. Jag kommer att börja plugga mänskliga rättigheter till hösten och målet är att få besöka barnhem runt om i världen. Så om chansen skulle dyka upp skulle jag mer än gärna vilja följa med!
  Kram till dig

  Svara
 • Sitter och kollar på vår tredje bröllopsdag. Så troligt vackert par ni är Hanna & Peter!

  Svara