Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:47 | april 18, 2011

Tacksamhet

God måndag min vän. Hoppas att du har haft en fin helg. Nu har vi fått lämna sjukhuset. Liv klarade att få i sig mat och dryck efter att de tagit bort hennes dropp och de nya blodproverna visade att hennes blodvärden återhämtat sig bra.
Jag måste berätta en kort variant av dagarna som gått och den behandling Liv fått. Det hela började med att Liv fick hög feber. Hon mådde förhållandesvis bra men var lite hängig. Som mamma känner man sitt barn och vet om allt inte står rätt till. På torsdagen blev febern värre och hon blev mer och mer trött. Hon ville varken äta eller dricka. Jag tog Liv till en av Göteborgs akutmottagnigar för barn och mötts av orden ”Visar hon intresse för leksakerna i väntrummet så är hon inte så sjuk. Ett riktigt sjukt barn sitter bara i sin förälders knä”. Jag prompade på att hon visst var dålig och att hennes tillstånd skilde sig från de gånger hon ”bara” haft feber och varit förkyld.
När vi väl fick träffa läkaren så visade han inte särskilt stort intresse för vad jag sa. Han tittade i hennes öron och hals och sa att de var inget fel där. Han lyssnade på hjärta och lungor och sa att han hörde att hon hade slem i lungorna men det var inget att oroa sig för. Det här är bara virus och feber hos barn är inget farligt. Jag frågade om han inte skulle ta urin eller blodprov. Hon kanske hade urinvägsinfektion. Jag berättade att hon tagit sig på blöjan och sagt AJ. Jag berättade också att hon varken ville äta eller dricka.
Han tyckte nog att vi var sjåpiga och skickade hem oss med orden att det inte var något att oroa sig över. Väl på hotellet sov hon bara mer och mer. Väckte henne lite då och då och försökte få i henne vatten och se att hon var kontaktbar. På morgonen fick jag väcka henne vid tio då hon fortfarande inte vaknat, men hon somnade om direkt efter att jag väckt henne. Hade en ångestklump i magen och kände att läkarens ord var lika mycket värt som de katten skiter. Jag ringde till Capio vårdcentral i Båstad och fick tid på eftermiddagen. Vi for dit och de gjorde samma undersökning som läkaren i Göteborg men tog även en snabbsänka. Sänkan var skyhög och visade på en allvarlig bakteriellinfektion! Läkaren skickade oss genast till sjukhuset i Halmstad med en remiss.
Väl på lasarettet i Halmstad så tog de blodprover och Liv blev inlagd med dropp direkt. Hennes blodvärden var fruktansvärt dåliga och hon var helt uttorkad. Som mamma var det hemskt att inte veta var det var för fel. De var tvungna att försöka hitta infektionen och röntgade hennes lungor. Hon låg bara som en liten trasa på mitt bröst hela tiden 🙁
Det visade sig att hon led av dubbelsidig lunginflammation och uttorkning. Jag är verkligen imponerad av sjukhuset i Halmstad och hur Capio i Båstad bemötte oss och hur de tog vår oro på allvar och framför allt deras sätt att ta hand om Liv.
Tack  all personal på avdelning 63 på Lasarettet i Halmstad. Hoppas att någon av er vann på trisslotterna ni fick av Liv 🙂

Liv fick besök av sina brorsor på sjukhuset. det skyndade på hennes tillfrisknande. Hon sken av lycka och ville kramas hela tiden.

Liv fick besök av sina brorsor på sjukhuset. Det skyndade på hennes tillfrisknande. Hon sken av lycka och ville kramas hela tiden.


Nu ska du få bilderna som jag lovade dig. Bilderna från We R Family och allt som hände i Göteborg innan Livis blev sjuk.
jag var konferencier på We R Family på torsdag förmiddag. Det är ett verkligt trevligt event och de som kom fick massor av nyheter och en härlig goodiebag. Göteborgarna var tacksamma och glada.

Jag var konferencier på We R Family på torsdag förmiddag. Det är ett verkligt trevligt event och de som kom fick massor av nyheter och en härlig goodiebag. Göteborgarna var tacksamma och glada.


Är alltid lika nervös innan jag ska prata inför folk och glömde nog bort ett och annat jag skulle säga, men efteråt är jag stolt att jag vågade.

Är alltid lika nervös innan jag ska prata inför folk och glömde nog bort ett och annat jag skulle säga, men efteråt är jag stolt att jag vågade.


a37
a46
Hade på mig en glesstickad tröja från H&M, ACNE-jeans, halsband från Filippa K och mina mjuka mockastövlar med fransar från Nilson-skor.

Hade på mig en glesstickad tröja från H&M, ACNE-jeans, halsband från Filippa K och mina mjuka mockastövlar med fransar från Nilson-skor.


Företagen Seba Med, Stena Line och Allt för föräldrar var där och berättade om sina produkter och arbete.

Företagen Seba Med, Stena Line och Allt för föräldrar var där och berättade om sina produkter och arbete.


Vi åker till LGOLAND i Danmark i sommar. Vi har bokat vår resa genom Stena Line. Ett hett tips till är att åka till Danmark med Stena Line. Där hittar du Legoland och otaliga måmga roliga nöjesparker för hela familjen.

Vi åker till LEGOLAND i Danmark i sommar. Vi har bokat vår resa genom Stena Line. Ett hett tips till är att åka till Danmark med Stena Line. Där hittar du Legoland och många roliga nöjesparker för hela familjen.


Nu har du chansen att få en gratis resa dit med dina barn. Stena Line och Allt för föräldrara har en tävling som gör det möjligt. Klicka HÄR! och läs mer.
Mannen med den gula hatten och Nicke nyfiken kom och hälsade på alla barnen. Charlotta och Katarina är tjejerna bakom LOPPI.SE och We R Family!

Mannen med den gula hatten och Nicke Nyfiken kom och hälsade på alla barnen. Charlotta och Katarina är tjejerna bakom LOPPI.SE och We R Family!


a92
Therese och jag.

Therese och jag.


Therese har precis startat en sida som heter Ge bort en bok. Kika in där genom att klicka HÄR! Modigt att våga starta upp något eget som hon gjort och det vill jag hjälpa till att stötta.


Pojkaran hade sett framemot att gå och äta på RÄKAN. Så det blev en lite sen räklunch.

Pojkarna hade sett framemot att gå och äta på RÄKAN. Så det blev en lite sen räklunch.


Märkte att Liv inte var sig själv så besöket på Räkan blev kort. For till vårdcentralen och möttes av nonchalans.

Märkte att Liv inte var sig själv så besöket på Räkan blev kort. For till vårdcentralen och möttes av nonchalans.


a131
William och Mio styrde varsin båt med räkor till vårt bord.

William och Mio styrde varsin båt med räkor till vårt bord.


Ett skepp kommer lastat med räkor.

Ett skepp kommer lastat med räkor.Önskar dig en underbar start på Påskveckan. Här ska snart påskpysslas och målas ägg 🙂
All kärlek ♥


22 kommentarer22 kommentarer om “Tacksamhet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åååh, HEJA LIVIS!!! Underbart att höra att hon är bättre!! Och vad kul att ni är nöjda med vården i Halmstad! 🙂 Min hemstad, ju! Själv är man inte alltid lika nöjd, men min Max är hjärtopererad och jag upplever nog att det tas ganska stor hänsyn till det, när vi söker vård. Vi har en helt otrolig kardiolog som jag inte skulle vilja byta ut mot någon annan. Hon heter Solveig Harling. Fick ni möjligtvis träffa henne?
  Glad påsk och var rädda om er
  Många kramar från soliga Halmstad 🙂

  Svara
 • Men, vilka dagar ni har haft! Stackars lilla Liv! Härligt att hon är piggare och på bättringsvägen! Hoppas att hon är piggare till påsken. Påskpyssel låter supermysigt, önskar att jag vore påskpysslig och duktig på sådant. Här finns hittills bara gula tulpaner… ;)! KRAM

  Svara
 • fy tusan för sjukvården.. skäms nästan för våran vård här i gbg,,
  att ni inte åkte till östra sjukhuset… dom e kanon där.
  vc ger jag inte mycke för här i stan… bättre me sjukhuset.
  vilken kämpe lilla liv e … blir så tårögd när ja läste hur dom hade behandlat er här i stan,,
  nu kan de bara bli bättre..
  glad påsk va rädda om er alla
  kramar från ett soligt och varmt göteborg

  Svara
 • Glad att eran fina tös mår bra igen 🙂 styrke kramar till hela familjen…stora kramar från mig <3

  Svara
 • Hej!
  Har läst din blogg nu under något år men aldrig lämnat något spår efter mig. Vill bara säga att det är skönt att läsa att Liv mår bättre. Är själv nubliven mamma och vet hur ont det gör i en s hjärta när ens barn inte mår bra. Det är hemskt. Bra att ni stod på er och ringde vidare!
  Räkan är min favvo restaurang också även fast jag bor i Stockholm så nu till sommaren blir det ett besök där 🙂
  Hoppas hon kryar på sig fort så ni får en härlig påskhelg.
  Kram från mig

  Svara
 • Vad skönt att ni har fått komma hem och att Liv mår bättre!
  Jag blir alldeles ledsen när jag läser det du skriver 🙁
  Denna sjukvård (att det ens får kalla sig det på vissa ställen är obekripligt!) är skrämmande.
  TUR att det finns vissa ställen som bemöter en bättre än andra.
  KRAM

  Svara
 • Så dåligt av vårdcentralen,stackars lilla Liv :(. Skönt att höra att det ändå gick bra 🙂
  Jag var med om en liknande händelse förra året, har haft lunginflammation några gånger så jag känner igen symtomen. Jag kräks alltid och behåller ingen mat samt hög feber. Ringde vc efter tre dygn men de sa att det var virus.Ringde sen sjukvårdsupplysningen efter fem dygn av konstanta kräkningar och feber och de trodde det kunde vara lunginflammation så jag ringde vc igen. Nehej, de skrev bara ut hostmedicin men jag fick inte komma. Började må lite bättre men en vecka senare fick jag jätteont i vänster axel och fick åka in till akuten. Efter röntgen visades dubbelsidig lunginflammation och vätska i lungsäcken. Tack för det vårdcentralen!
  Hoppas ni får en härlig påsk!
  Kram/Linda

  Svara
 • Så fruktansvärt…krya på Er!

  Svara
 • Usch och fy vad tråkigt! Jag är glad att Liv mår bra igen, och man ska alltid lyssna på sin magkänsla – du gjorde helt rätt!
  Kram Lommo

  Svara
 • Skickar en stor kram till söta Liv, jag är glad att hon mår bättre!!
  Kram från Malin

  Svara
 • Ja,tacksamhet kan jag tänka att man känner när man varit med om en sådan här pärs! Lilla Liv som varit så tapper!
  Skönt att höra att sjukvården i Halmstad lever upp till sitt rykte, däremot borde läkaren i Göteborg få en varning.
  Tack för att du har tagit dig tid att skriva här på bloggen trots allt ni varit med om, har tänkt på er hela helgen och hållt tummarna stenhårt! En STOR Teletubbiekram till Liv (och till resten av familjen också såklart)!

  Svara
 • Åh, vad skönt att läsa att ni äntligen fått komma hem och att lilla Livis mår okej. Har tänkt på er jättemycket under helgen. Nu hoppas jag att ni får en underbar påskhelg i Båstad hela familjen. 🙂
  Puss&kram

  Svara
 • Söta rara Hannah !!
  Blev så glad när postis kom med paket från dig idag !! Jättefina örhängen, är så tacksam !!
  Kramar från mig till dig & Livis !!

  Svara
 • Tänk så förbannad jag blir alltså! Min Milo är lite äldre än Livis och vi har råkat ut för samma sak. Man blir ju galen. Det får inte hända tycker man ju…
  Lilla lilla hjärtat. Gud vad du måste varit orolig, det kändes ända ner i maggropen när jag läste ditt inlägg! IDIOTER det finns. Nästan så man vill ringa dit och säga vad som hänt. En läkare som säger ”Lita på mig” om att dottern bara har ett virus som sen visar sig vara uttorkning och dubbelsidig lunginflammation. FAN ALLTSÅ… nu lackar jag!
  Skönt att ni är på bättringsvägen!!
  Vill oxå tacka för vår vinst som vi fick hem här för någon vecka sen. Maken och jag ska få åka till Båstad på spa…vi är överlyckliga och ska njuta för fulla muggar!
  KRAMAR till er

  Svara
 • Hoppas verkligen att lilla Liv mår bättre nu,förstår er frustration och hjälplöshet.
  Dock måste jag nog ändå poängtera att i Glenn-land som din kära make brukar säga :)ATT det finns bra läkare här,jag bor här och har precis opererat bort en tumör på livmodern,en jobbig ”resa”,MEN jag har fått/får all tänkbar och bästa vård,service och hjälp inom sjukvården här så än finns det hopp 🙂
  KRAM <3

  Svara
 • Stackars lilla Liv.Vilken tur att allting gått bra och ni är tillbaka igen.Jag har tänkt jättemycket på er allihopa.Hoppas nu ni får en riktigt skön och trevlig Påsk och många påskägg.Kram och en stoooor bamsekram till duktiga Liv.

  Svara
 • Blir alldeles ledsen när jag läser din berättelse… Så skönt att hon mår bättre!
  Tänker på min egen lilla flicka som är i samma ålder, förstår att det måste varit hemskt.
  Mysig bild på er på sjukhuset när ni kramas!
  Många kramar

  Svara
 • Usch vad jag blir,förstår precis hur du känner.Råkade ut för samma sak när min dotter var 6 mån.Blev hemskickad från vårdcentralen med rådet att ge henne alvedon suppar,dagen efter blev hon mer och mer okontaktbar.Det slutade med färd till akuten,där konstaterade dom att hon hade dubbelsidig lunginflammation.Hon har har legat inne för lunginflammation cirka 5-6 gånger.men har varit frisk i 1 1/2 år nu
  mvh a-k

  Svara
 • Så va skönt att allt gått bra!! Vi är med regelbundet i Halmstad (och träffar Solweig som jag såg Maja75 också gör med sin son). De är duktiga, men fy va jag hatar att åka dit varje gång med vår lilla skrutta. Men tur de finns!

  Svara
 • Vad skönt att ni fått lämna sjukhuset nu. Man ska då alltid gå på magkänsla och vara envis! På vissa ställen e det apor som jobbar, medan man på vissa andra ställen blir helt faschinerad över personalens kunskap och proffsiga arbetssätt. Puss o kram på er hela familjen!

  Svara
 • hej Hannah.
  Jag skrev detta på Peters sida härom dan…
  Läskigt att vi varit med om samma sak, tacka vet jag Halmstad!
  ’Kan säga att jag blivit PRECIS likadant bemött när vi sökte till ÖSTRA i Gbg med en akut dålig liten 2 åring. “nej du, om hon leker i väntrummet är det inget större fel på henne.” åkte dan efter till barnakuten i Halmstad, efter 45 min ligger vi inskrivna på avdelningen med lillan på dropp; lunginflammation, RS och uttorkning.
  Tacka vet jag Halmstad!!!! de är riktiga proffs!’
  skönt att Liv återhämtade sig så fort.
  kram christel ♥

  Svara
 • Ja Hanna som mamma bara vet man när nåt inte känns rätt! Vad skönt att dom var bra i Halmstad och tog hand om er! Räkan nar vi varit ett par gånger kul grej det där med radiostyrd båt =) Önskar er en fin påsk kram Nettan & Claris

  Svara