Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:28 | maj 18, 2011

Tillökning

God kväll min vän. Här hemma har vi fått tillökning i familjen. Två små fågelungar 🙂
Efter att träd och sly sågats ner och tagits bort upptäckte Peter ett trasigt fågelbo med två döda fågelungar men också två som levde. Mitt hjärta brast när han kom in med de tilltuffsade små ungarna. Usch så sorgset att mamman flyger runt och letar efter sitt bo och ungar men inte hittar trädet ens en gång. Jag trodde trädgubbar kollade sådant först och inte fällde träd med bon, men det kanske bara är djurvänner som tänker så?
Jag kunde inte låta ju inte låta de små ungarna ligga kvar på marken utan bo och katter som stryker runt 🙁
Nu har jag i alla fall tagit dessa små ungar under mina vingar, ringt vetrinär och viltvårdare. Imorgon ska jag lämna in dem på en djurklinik där de blir omhändertagna dygnet runt, men tills dess har jag lärt mig hur jag ska ta hand om dem. Jag matar dem och byter i deras bo, då det skiter hela tiden 🙂

De bor inne i vårt varma tvättrum i en kartong med kvistar, resterna av deras bo och vadd som håller värmen. Har papper under dem för att lättare byta när de skiter. Så fort jag kommer in spå vaknar de och gapar som tokar. Får trycka ner mjuk föda i deras små näbbar.

De bor inne i vårt varma tvättrum i en kartong med kvistar, resterna av deras bo och vadd som håller värmen. Har papper under dem för att lättare byta när de skiter. Så fort jag kommer in så vaknar de och gapar som tokar. Får trycka ner mjuk föda i deras små näbbar.


Kvinnan som jag talade med hade själv en liten trast som hon matade. Efter min förklaring så trodde hon att det var en trast av något slag. Söta va?

Kvinnan som jag talade med hade själv en liten trast som hon matade. Efter min förklaring så trodde hon att det var en trast av något slag. Söta va?


Nu kommer jag inte kunna sova på hela natten. Måste vaka över dem för jag kommer aldrig förlåta mig själv om de dör.
Håll tummarna för mina små fågelungar.
God natt.
Varma kramar ♥


14 kommentarer14 kommentarer om “Tillökning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad du är go som tar hand om dessa små varelser. Lycka till med dom små liven.

  Svara
 • Åh, usch vad taskigt av trädfällarna att inte kolla.
  Jag kan inte sluta tänka på stackars fågelmamman som flyger runt. Hon måste ju vara förtvivlad. =( Vad säger viltvårdaren om mamman?
  Men stort av dig att ta dig an ungarna. Du har ett stort och varmt hjärta! kram

  Svara
 • stackarsmamman som inte vet var sina ubgar e . tur att du tog hand om dom 😉
  ja hade inte heler kunnat lämna dom i gräset bland katterna,,
  tog hem en liten igelkott när ja va liten… de var inte poppis bland mina föräldrar då hehehe men ja tycke så synd om den… idag förstår ja mina flöäldrar men -ndå inte de e oxå levande varelser,,, man vill rädda djuren från ett grymt öde
  kram fina hannah

  Svara
 • oj va glaet de blev me texten skrivit ,,, inte lätt att se i mörkret när man har en bärbar data på magen i sängen hehe…

  Svara
 • Du är ju för go Hannah! En sann djurvän med ett varmt hjärta!! Hoppas du får sova lite iaf. Själv så kan jag inte sova för magsjuka små trollungar.
  Ha det gott!! // Pernilla

  Svara
 • Sååå söta! Och vilken upplevelse.
  Till något helt annat, visst köpte du ett par pilotglasögon för dett tag sedan? Använder du dem, trivs du i dem, får du komplimanger för dem? 😉 Tusen frågor för jag funderar precis på om jag ska slå till på ett par..

  Svara
 • Du är inte bara vacker på utsidan, även vacker som på insidan ;)dubbellt :)Jag tog oxå hand om ett par vilsna fågelungar men dom dog tyvärr, visste väl inte hur jag skulle ta hand om dom då 🙁 Läst din blogg ett tag och äntligen registrerat mig/Många kramar

  Svara
 • Du är helt underbar Hannah.Puss o kram på dig.

  Svara
 • Hej =)
  Jag är ny här på bloggfamiljen, har länge kikat på din blogg, som jag verkligen älskar, och tänkt att jag ska blogga här. Har startat en profil men vet inte hur jag ska gå tillväga nu för att börja blogga, om du har möjlighet får du gärna hjälpa mig =)
  Kram och ha en jätteskön dag!

  Svara
 • Va ni är fina som tar hand om de små stackarna! 🙂
  Dock blev jag själv orolig nu om de klarat sig 🙁

  Svara
 • Godmorgon! Men oj så små o ynkliga, så sorgligt att boet förstördes, klantskallar o stackars ungar o mamman. Tur att du mammar dem nu Hannah. Idag har jag en ledig dag så dottern o jag ska fara ”hem” till men födelsestad Eksjö till mina föräldrar. Vi ska också fira min älskade systerdotter somm fyller 11 år idag. Nu ska jag göra en svartvinbärssås till min tjälknöl jag haft i ugnen hela natten, ska överaska mamma o pappa med en god stek till dagens middag, är så kul att få ge tillbaka till dem då de alltid är så hjälpsamma o generösa. Nu blir det på med övningskörningsskylten och dottern bakom ratten i 6 mil, hon är så duktig på att köar o en lugn mamma bredvid.
  Ha en go dag fina Hannah
  kram kram

  Svara
 • Usch, det gör ont i mitt hjärta att läsa detta, ja att de som fäller träd inte kollar efter bo´n mm. Men det känns desto bättre i hjärtat av människor som du Hannah! Jag hade agerat precis likadant!!
  Stor kram till dig
  http://prinsessbakelsen.blogg.se

  Svara
 • Hur söt är du inte…!!!! världens finaste du…!!! <3

  Svara
 • Jag blir så rörd när jag läser detta, du är bara för go. Lycka till med dem små liven.
  Kram

  Svara