Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:50 | juli 18, 2011

Grekland snart kommer jag… kanske

Hej min vän. Ännu en dag börjar lida mot sitt slut. Jag och Peter har korkat upp en flaska vin, äter capresesallad och googlar resor. Hittar ingen bra och billig sista-minuten till vare sig Santorini eller Skiathos så det lutar åt Marita och Thelmas favoritö Kreta och Platanias. Har hittat några resor dit som inte är allt för dyra, men då är det bara flyg. Min älskade svärmor Marianne kommer upp och tar hand om Liv om vi far, för jag och Peter ska ha en semester på tu man hand. Bara han och jag, sol, bad, middagar och kärleksboosting. Något alla par kan behöva lite då och då 🙂
Är oerhört tacksam att Marianne kan vara med Liv ifall vi far. Jag känner mig trygg då och vet att Liv har det bra (pojkarna är hos sina pappor den veckan också). Annars hade vi tagit med henne men jag står för att jag kan tycka att det är skönt att få några dagar utan barn, bara egotid. Kommer dock sakna ihjäl mig.

Så här ser det ut just nu. Håll tummarna för at vi hittar en resa. Tack för tips och annat från dig min vän.

Så här ser det ut just nu. Håll tummarna för att vi hittar en resa. Tack för tips och annat från dig min vän.


Tidigare idag var jag iväg och letade cykel till Mio. Tänkte överraska honom med en, men hittade ingen 🙁 Småtrist att vara lillebror när man nästan alltid bara ärver saker. För en gång skull så tyckte jag att han skulle få en ny, helt egen cykel. Inte för att han bett om det och kanske just därför. Får jaga runt lite mer. Imorgon ska jag hitta en hoppas jag. Tips på cykelaffär i trakterna? Eller har din son tröttnat på sin 24-tums mountainbike 🙂 ?
Idga hittade vi i alla fall blåbär. massor av dem dessutom. Precis bakom huset :-) i vår lilla skog.

Idag hittade vi i alla fall blåbär, massor av dem dessutom. Precis bakom huset i vår lilla skog.


handlade kräftor och annat gott idag. Liv är som ett ljus i butiken så länge det finns en sådan här bilvagn.

Handlade kräftor och annat gott idag. Liv är som ett ljus i butiken så länge det finns en sådan här bilvagn.


Marianne lämnade en påse med en present till Liv. Hon vägrade öppna den och satt med den i sin stol jättelänge och saknade farmor.
Hon ser verkligen ut att sakna, nästan lite ledsen ut på bilden, eller hur?

Hon ser verkligen ut att sakna, nästan lite ledsen ut på bilden, eller hur?


Lite gladare när hon såg kameran och mig :-) .

Lite gladare när hon såg kameran och mig 🙂 .


Nu ska jag duka fram kräftor. Det godaste jag vet!
PS: Jag har inte packat upp mina väskor än 🙂
Kärlek ♥


20 kommentarer20 kommentarer om “Grekland snart kommer jag… kanske”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Gokväll Hannah! jaså, du har inte packat upp väskorna än! du behöver kanske dem nu om ni åker!Jag och min älskade var i Platinas på kreta 2 veckor förra året i slutet på maj o början på juni, kan lova att ni får det hett med sol, om det var 30 grader när vi var där så är det 38grader nu. Agia marina o platinas sitter ihop kan man säga, en lång gata bara med massa hotell, pubar, cafe o matställen och matbutiker o krims krams. Vi bodde på Troulakis village med 300 m till havet. När jag letade efter resan så gick jag igenom varenda hotel, så när man kom dit så passerade man flera man hade kollat på o fick se dem ”live”. Vi blev förvånade hur billigt det var att tex luncha där jämfört med teneriffa där vi var året innan, svindyrt. Ta en utflyktsdag till Elafonissi med, kretas maldiverna. Lycka till med resan!
  kram

  Svara
 • Jag tycker inte att ni skall bo i Platenias, alldeles för turistigt!!!! Vi bodde i Agia Apostoli (4km in till Chania) – jättemysigt ställe med tre små mindre stränder.
  Kolla annars Almerida, en supermysig by – dock lite längre in till Chania. Håller med ”City” – ett besök till Elafonissi är ett måste, otroligt vackert!
  Hoppas ni hittar en resa.
  Kram

  Svara
 • Å hoppas ni hittar en resa till Skiathos, det är en helt underbar ö!!! Underbart vackra stränder och har man tur kan man hitta en där man kan vara helt för sig själva!! Så mysigt!!!

  Svara
 • Sund inställning Hannah! Lite egentid är något som alla småbarnsföräldrrar förtjänar och borde få möjlighet till med jämna mellanrum.
  Lånade syskonbarnen ( 4 och 5,5 år) och åkte till ett äventyrsbad idag. Helt slut efter tre timmar i plurret men det var det värt =)
  Santorini är fantastiskt fint om ni ska åka själva (inte så mycket för småbarn). Solnedgången i Ia är magiskt (förbered er dock på massa folk) och den svarta lavastranden mycket speciell.
  Blir det Kreta rekommenderar jag er att ta en hyrbil och ta er upp bland olivträdsodlingarna och Kretas enda sötvattensjö. Har en kompis som jobbar där ett par säsonger så hon har visat ett par pärlor. Skönt att komma iväg från de värsta turistståken någon av dagarna iaf.
  Annars kan jag varmt rekommendera Kroatien! Det är fantastiskt fint där och ett ställe som jag mer än gärna skulle vilja åka tillbaka till.
  Hoppas att ni hittar nåt som passar!

  Svara
 • Hej vännen,
  Grekland äör helt underbart, men som redan nämts ’är inte Platanias att rekommendera.. alldeles för turistigt och party… Välj hellre närmare Chania eller annan mindre ort på Kreta.. Har du kollat endast flygbiljetter? Det är bäst att boka hotell själv tycker jag.. Då kanske ni kommer till Skiathos eller Santorini, tror ni hade gillat det mycket mer 🙂
  Lycka till & hoppas ni kommer iväg på en mysig semester tu man hand 😉

  Svara
 • Jag hitta flygbiletter till Skiathos på apollo!! 8786:- 2 pers! 😀
  http://ksb.apollo.se/cgi-bin/ksb.cgi/www/bookingGuide/index.p?step1PageLayout=mini&brandCode=apollo&languageCode=swedish&departureCountryCode=sweden&step1ShowTripCategoryCombo=false&tripCategoryCode=flightOnly&type=page&page=GuidePage&step1PageLayout=default&sid=51b689d323005b0a7c6953b7ece33052

  Svara
 • Skiathos ska ju vara helt underbart enligt mina grannar som kom hem för 2 veckor sedan därifrån. Fina stränder, härligt vatten, lugn! I platinas är det puls o ungdomar, lite sjabbigt o slitet här o var o småsten på stränderna nere vid vattnet. O massa magra katter Hannah, så jag köpte kattmat varje kväll som många andra hotellgäster också gjorde o våra män skakade på huvudet.
  kram

  Svara
 • Enda landet som känns osäkert är Grekland just nu men det kanske är obefogat? Hade en kompis som var på Kreta för inte så längesen de märkte inget av protester m.m. Tycks mest förekomma i Athen? Själv är jag sugen på Spanien eller Italien.

  Svara
 • Ja smaken är som baken delad.Beror ju lite på vad man vill ha ut av sin semester.Vi är inte den kulturella typerna precis.Här är det bada,sola och äta gott på dom små mysiga restaurangerna.Jag var inne och kollade lite runt på Ving och fritidsresor.Fritidsresor har en del avresa från ARLANDA på Fredag.Hoppas verkligen ni hittar något.Alla småbarnsföräldrar behöver ha egentid med varandra utan barn.Liv kommer tycka det är toppen och få vara med sin älskade Farmor och hon med henne.Kvalitetstid med barnbarnen.Finns inget bättre.Du ska absolut inte ha något dåligt samvete.Du/ni är fantastiskt duktiga föräldrar som gör allt med och för era barn.Jag skulle lätt ställa upp det om dom frågade.Hannah:Så in bums och packa upp väskorna snart dax och packa nya.Gå nu in och klicka på knappen som jag brukar säga när ni hittat något. Kram kram.

  Svara
 • Hallojs!!
  Om ni kan tänka er att vänta några dagar på cykel till Mio så beställ från mustang.se.Vi beställde en till vår tjej som fyllde 9 år nu i juni..Beställde på tisdag.nästa vecka på tisdag kom den MEN då hade det varit midsommar och röda dagar.Jättefina cyklar och bra service!!’
  Hoppas ni hittar en resa..Kram Sara

  Svara
 • Hej vackra Hannah!
  Jag har aldrig kommenterat innan, men följt din blogg nästan sedan du började blogga. Läste ditt inlägg om Kreta, och kände att ”nu är det dags att kommentera” 🙂
  Härligt att du och Peter ska ut och resa, underbart att få lite kvalitetstid tillsammans.
  Nu till Kreta…
  Jag tycker att ni ska försöka välja något annat resmål. Kreta är inte vad Kreta var för 10år sedan. Jag har rest runt på de Grekiska öarna och Kreta är idag en av de smutsigaste tyvärr. Jag var där senast förra sommaren. Inte för att ni kommer blir ”besvikna” på Kreta, men Grekland har så mycket finare och vackrare öar att erbjuda.
  Santorini, Skiathos, Lesvos, Korfu, Zakynthos är några tips på väldigt vackra öar.
  Santorini är otroligt romantiskt!
  Jag lovar dig, att även om en resa till ex. Santorini kostar lite mer, är det värt varje krona 🙂
  Hoppas ni hittar en resa!
  Kram från Johanna

  Svara
 • Hej Hannah,
  Precis som Johanna här ovan har inte jag heller kommenterat tidigare men vill starkt avråda dig från att åka till Kreta, smutsigt och exploaterat, jag blev jättebesviken! Santorini däremot, FANTASTISKT! Men, undvik Perissa. Kamari däremot är ok men rätt mkt charterfeeling. Däremot så skulle jag verkligen rekommendera boende i Fira eller Oia. Jag har varit på Santorini 3 gånger nu och det är oerhört romantiskt, om ni åker dit MÅSTE ni besöka Francos bar i Fira, en av världens vackrast belägna barer, vi drack champagne och njöt av den underbara utsikten.
  Ha det gott!

  Svara
 • Hejsan! Vad underbart att bara få komma iväg så på tu man hand;) nått en annan bara kan drömma om(;! Kan tänka mig de är väldigt fint där! Annars vet jag att Mallorca är väldigt fint oxå. Har en fråga angående dina sittsäckar vad är det för märke och är det några du rekomendera? Tacksam för svar då jag har svårt att bestämma mig vilken jag ska ta till mina barn. Ha en trevlig dag mycket vänliga hälsningar Hanna

  Svara
 • Hej! Klart man får resa iväg på tu man hand. jag och min sambo var på maldiverna i december och skall faktiskt åka iväg till NY den 8:e september (fyller 40år i slutet av august) så jag och sambon skall fira födelsedagen där. Men först skall vi ha fest hemma med Tema Sällskapsresan, skall bli så kul! Har du några bra tips? Har ganska mycket kul till festen!

  Svara
 • God morgon! Jag ville bara komma med ett semester tips. Jag och min man var till den grekiska ön Kefalonia, helt underbar. Jag tycker inte man ska ha dåligt samvete över att man åker iväg på tu man hand,det behöver man.
  Hoppas ni hittar en resa, lycka till. Kram

  Svara
 • Så sött, man saknar dom små sååå! Varför inte en romantisk helg till alperna med ett stopp i Luzern för sol och bad, kanske även en tur till Como sjön? Frisk luft, alptoppar när man ligger och skvalpar i vattnet, god mat och underbara vyer! 🙂
  kram towe

  Svara
 • När mina barn var små tänkte jag inte ens tanken att åka ifrån dem. Men jag fördömmer INTE ER!
  I tjugo har jag jobbat inom barnomsorgen och min reflektion är att det är så otrolig stor skillnad på hur föräldrar är nu jämfört med nu. Fanns ordet ”egentid” då? Alla jobbar heltid nu. Kommer barnen i första hand? Usch det låter negativt, men mitt ”mammahjärta” gråter så ibland, (även för mina kollegor).

  Svara
 • Hej, förstår din tanke och jag tar det inte som kritik. Däremot svarar jag gärna utifrån mitt perspektiv. Vi har möjligheten att jobba hemifrån samt styra våra tider. Detta gör att vi har tillfälle, och framför allt tid, att vara mer med våra barn än vad en familj med två heltidsanställda föräldrar har. Detta är den stora anledningen vi valt att satsa på det upplägg vi idag har, just för att sätta barnen i första hand. Tidigare åkte jag vid 07:30 och kom hem vid 18:30. Sedan, som somliga kanske inte håller med om, anser jag att du som förälder behöver tid att spendera som ett par och inte bara som föräldrar. Jag anser inte att min dotter tar skada att spendera en ytterst begränsad tid med sin farmor. Jag är av åsikten att barn tom kan må bra av att få utvecklas utanför föräldrarnas uppsikt under en begränsad tid. Det enda som är säkert är i alla fall att det finns lika många åsikter om rätt och fel som det finns föräldrar. Vi kör på en metod vi tror på och än så länge har det fungerat bra. För den delen inte sagt att det vi gör skulle passa andra och vice versa.

  Svara
 • Kära Hannah
  kolla på http://www.destination.se där finns massor av sista minuten till grekland, och till santorini.. lycka till kram

  Svara
 • Hej Hanna!
  Har varit på skiatos så fint va det .. en grön ö . Helt underbar finaste stranden i hela grekland säger de . Ja vi gillade den ön skarpt så den kan rekommenderas .
  Ja utan barn kan va skönt det behöver man men dock längtar ihjäl sej efter dom . vi åker till cypern fig tree bay om 13 dagar hela familjen på 5 =) DÄr e det fint!!
  Må så gott kram kram

  Svara