Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:47 | september 19, 2011

Ge mig kökstips snälla

God kväll min vän. Nu tänkte jag be dig om råd, tips och hjälp. Som du vet byggde vi vårt hus 2008. Eller det var inte vi som byggde det utan klåpare. Orkar inte dra hela storyn men har du hängt med mig sedan start så vet du allt redan. Konkurser, klåpare, tjuvar, lurendrejare och fuskbyggare.
Ett tag avskydde jag allt som hade med vårt hus att göra men nu har vi återställt allt och jag älskar vårt hus, läget och grannarna.
En del av huset har vi däremot inte tagit tag i men VILL så gärna. Inte bara vill utan det behövs!
Vårt kök.
Vi beställde och betalde för ett fint design kök men klåparna monterade en kopia, en usel kopia. Allt faller sönder.

Titta vad fint det är. Älskar köksön där barnen sitter på barstolar och äter frukost och gäster sitter och sippar på ett gals vin när jag står och lagar mat. Skenet bedrar dock.


Vill du sätta dina tår i en giljotin så öppna luckan under vasken. Byt lucka, skruva fast den tänker du. Luckorna finns inte att få tag i för snickeriet finns inte längre. Skruva fast det. Ja, det har jag och hantverkare gjort tusen gånger. Det är fel på det materialet så skruvarna fäster inte! Har försökt tejpa fast det som en varning för alla som försöker öppna det 🙂 .


Handtaget på kylen lossnar så fort man öppnar eller stänger det. Det sitter inte fast länge för man måste lyfta kylen i handtaget för att kunna stänga det. Kyl och frys är inbyggda med samma luckor som övriga köket. De luckorna som inte finns längre.


T.o.m. luckorna går sönder och stora bitar saknas på vissa luckor och skåp.


Man kan inte heller bara köpa nya luckor och byta ut för hela stommen är helt sned och vind.
Så min fråga är. Har du tips på bra och snygga kök? Vet inte var jag ska leta.
Tack för din hjälp.
Puss på dig ♥


54 kommentarer54 kommentarer om “Ge mig kökstips snälla”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Electrolux home

  Svara
 • Jag vet inte om ni nu vill ha ett designkök. Men många säger att IKEAS kök är bättre än många av de dyra märkena. Även tester har gett IKEA jättebra betyg. Mina vänner bytte kök och köpte IKEA och det är jättebra kvalitet.

  Svara
 • Håller med dig vi köpte hus och renoverade det för 5år sedan. Då köpte vi Ikeas ek kök helt suveränt inte ett fel på det!!! Otroligt bra kvalitet!!! Tummen upp för Ikeas kvalitet och pris!!!

  Svara
 • Oj va trist borde ju hålla längre kan man tycka, det är verkligen svårt att hitta hantverkare man kan lita på…har turen att ha vänner med dessa yrken sååå bra!!! Vi har köpt ett IKEA kök jättefint med helblanka skåp och bänkskivor …kram på dig*

  Svara
 • Men H-E-R-R-E-G-U-U-U-U-D! Fyy vad dåligt och hemskt och jobbigt och surt och massa saker som inte passar sig att skriva här.
  Vårt kök kommer från HTH och vi är sååå nöjda!! Så dem kan jag rekommendera varmt. IKEA har ju fina prisvärda kök men kvalitén är väl lite därefter oxå.. Man får ju oftast vad man betalar för. Men som sagt HTH!!
  kram

  Svara
 • Elgiganten har jättefina kök från Epoq.Åk & kolla,vi köpte & är jättenöjda!

  Svara
 • Vi köpte ett LB-Hus för 2 år sedan som var nyckelfärdigt. Vi fick välja på kök från Ballingslöv med rostfria vitvaror…vi är mycket, mycket nöjda. Både med huset och köket.
  Lycka till

  Svara
 • Hej Hannah, fyy vad tråkigt med ert kök!
  Jag vill bara varna dig även för IKEA kök – dessa håller ej hög kvalitet och är en dålig investering då de ej ökar husets mervärde.
  Kolla in Noblessas kök. Fantastiskt snygga och håller toppkvalitet!
  Kram från Hanna

  Svara
 • Aj då, hade helt glömt bort allt tjorv ni hade kring huset innan ni kunde flytta in. Så jag hade ingen aning om att det var så illa med köket, trodde allt var tipptopp i ert hem….. 😉 Hoppas verkligen ni får bra tips och att allt löser sig på ett bra sätt!
  Kram

  Svara
 • Jatte trakigt husets hjarta haller pa att falla samman. Om ni bara vill byta ut delar av koket sa ar mitt tips Bara kok & bad i Trangsund, dar kan man fa precis vad man vill dom special tillverkar och gor precis som du onskar. Det ar inga problem att bara byta luckor eller delar av ditt kok dom kan gora ovanliga matt och storlekar sen kan du sjalv valja material efter planbok. Annars tycker jag att Kvik har fina kok, alskar Mano serien!

  Svara
 • Ett tillagg, en av mina basta vanner saljer och installerar jatte fina kok! Kolla in Sormlandkok
  http://www.sormlandskok.se/
  kram

  Svara
 • Kungsäterkök, jätte snygga/fina! 🙂

  Svara
 • Va tråkigt med ert kök! Såå jobbigt att bråka med hantverkare. Vi har haft 2 Kvik kök. Bra kvalitet och schyssta priser. Kvik Kungens Kurva var väldigt bra när vi köpte och ritade vårt kök till vårt hus.
  Tack för en bra blogg! Kram

  Svara
 • Hej Hanna! Vad tråkigt med ert kök. Jag vill bara säga att stämpeln Ikea en gång fått lever tyvärr kvar =( Lite orättvist kan jag tycka! Vi köpte Ikea kök i ek för år sedan vi är en stor familj på 5personer inte ett märke på köket eller bänkskivor. Jag håller inte med om att husets värde blir mindre med ett Ikea kök. Utan det som avgör är hur man designat köket och allt där till kakel, glasskivor, mosaik, vitvaror och skick när man säljer som avgör! Ett Ikea kök är så prisvärt tycker jag. Vi valde att lägga mer pengar på vitvarorna i stället! Lycka till oavsett vad du väljer! Kram

  Svara
 • ååå….va ledsen man blir när man ser erat ändå ”nya” kök…..hoppas verkligen ni får tag på riktiga ”grejer” denna gången 😉
  kram

  Svara
 • Det gör mig helt ont i hjärtat och se ert kök.Lider verkligen med er.Vi har SweNova kök Ballingslöv som vi är supernöjda med.Kvik sägs också vara bra kök.Alltså det är ju inte klokt att det får gå till så här.Man har betalt en massa pengar.Ett kök ska hålla 25 år iallafall men 3 år??? Helt jäkla sjukt.Stor kram till er.

  Svara
 • Näe fy vad arg jag blir för er skull! Hur fasiken kan man ens ha mage att komma dragandes med det där köket när ni beställt ett dyrt, fint designkök!
  Hoppas verkligen att ni har fått/får tillbaka vartenda öre och att ni snart har ett nytt helt kök.
  Kram Vanja.

  Svara
 • Hej!
  Jag jobbar som kökssäljare på Ikea sen fem år tillbaka. Självklart har jag själv ett Ikea kök och älskar det! Ikea har 25 års garanti på kök. Hade detta hänt med ditt Ikea kök (vilket jag tvivlar på ens är möjligt) så hade Ikeas garanti täckt det. Började min karriär på reklamationsavdelningen så jag har sett och hört det mesta från den ”dåliga” sidan också.
  Jag tvivlar inte på att de flesta köksleverantörer levererar bra kök idag men det är tråkigt att läsa när någon uttrycker sig om ett Ikea kök negativt när man själv inte lever i ett.
  När jag började hade Ikea inte så stor del av marknaden när det kom till kök. Det hade ett mål, att bli störst. Idag är vi störst, bara det säger mycket tycker jag.
  Säg bara till om du vill ha personlig service så hjälper jag gärna till!

  Svara
 • Fy vad tråkigt! Gå in på Vabene.se Italienska design kök med kvalite. Tror att de kommer att falla dig i smaken:) Finns en butik i Uppsala. Lycka till! Camilla

  Svara
 • IKEA.. tillgängligt, prisvärt, snyggt, stor variation… och bra garantier.
  Lycka till..
  Kram Annukka

  Svara
 • Hej hej…
  Jag har ett jättefint Ballingslövs kök som är från 2009, det har dessvärre ingen vidare kvalitet och har redan tappat lack på flera ställen. Vi har köket Line som är med lådor utan handtag (ngt jag absolut inte rekommenderar pga städning/klet), kanske är det sämre än ballingslövs övriga kök. Jag har tidigare haft ett Kvikkök men bara en kort period, så vet inte så mkt om kvalitén men de var enkla att bygga. Ikea har jag också haft och min mamma, min pappa samt att vi monterar det hos många kunder (är i byggbranschen) och jag har aldrig hört någon som är missnöjd. De har massor med lösningar och till ett ok pris. Jag skulle satsa på ett Ikea kök och behålla de fina bänkskivorna ni har. Vita luckor är inte mer än vita luckor, och ikeas kvalité är bra. Jag hade hellre betalat 30-40000 för ett Ikea än 110 000 för vårt Ballingslöv som ändå inte har någon vidare kvalité. Lycka till!

  Svara
 • Hej,
  Ta en titt på http://www.noblessa.se mycket fina kök för alla smaker. 😉
  Kram

  Svara
 • Alltså efter en sån historia skulle jag nog satsa på nåt välkänt märke… Kanske HTH som min bästa polare byggde. Det blev riktigt fint. Och inget pajade.
  Lycka till och hoppas det blir bra den här gången!

  Svara
 • Hej! Vilken tråkig historia med ert hus och kök. Tänk att människor kan bete sig så. Hoppas det löser sig för er. Vi har byggt nytt kök i sommar så mitt tips är Ikea, bra priser och bra kvalitet. Vi köpte ett som heter Faktum Ädel i offwhite, med bänkskivor i ek. Är helnöjd. Lycka till! Kram Carolina

  Svara
 • Vi bytte kök för tre år sedan och valde då ett KVIK. Häftigare än IKEA (tycker jag iaf) men inte hutlöst pris. När vi letade kök var vi runt hos alla dom stora leverantörerna. Vi fick höra av vänner att Noblessa har problem med sina leveranser, både vad gäller tid och vad dom levererar. Det är ju inte så kul att få fel grejer och dessutom för sent.
  Vi har ett högblankt vitt kök utan handtag och jag älskar det. Lätt att torka av och vi har både hund och barn så det blir ju skitigt.
  Lycka till med ert val.

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Såå tråkigt att råka ut för det som hänt er!
  Jag och min man har också byggt nytt hus och vi flyttade in 2009. Vi valde ett IKEA-kök och vi har aldrig ångrat oss. Vi ritade upp det själva och beställde via handla hemma, fick alla grejer hemkörda och inburna i köket, varenda pryl stämde och ingenting saknades, gillar också att tex låddämpare är standard i deras lådor och ingår i priset. Vill man ha hjälp med montage så kan dom ju hjälpa till med det också, har dock ingen erfarenhet av deras montörer. Hos oss fungerar allting precis lika bra idag som den dag vi invigde köket. Luckorna kanske inte är så orginella (eftersom de är populära och därför återfinns i många hem 🙂 ) men man kan ju göra egna kombinationer och göra köket orginellt på sitt sätt, kanske med olika luckor på bänk- och överskåp, och om man söker på nätet så hittar man ganska många som erbjuder luckor till ikea-stommar.
  Hoppas ni hittar något ni gillar oavsett vilket märke det nu blir!
  Kram!

  Svara
 • Vi har kök från Epoq, så fint och en tredjedel av ”finare” kök men toppenkvalité, satte in det för 6 år sedan och fortfarande lika fint med självstängande luckor och hög kvalitet på lackningen!
  Finns att se på Elgiganten och på nätet där man beställer med en ritning och får hemlevererat!

  Svara
 • Usch vad trist det är när man köper nytt och tror (vem f-n kan man lita på idag?) kvalitet!
  När vi bytte kök, (för ca 5 år sen) köpte vi det på IKEA och vi är SUPERNÖJDA!
  Vi köpte ek, hade vi gjort det idag hade jag utan tvekan valt vit högblankt, det har vi i tvättsugan, snyggt!
  Vem vem, kanske byter vi ut luckorna i framtiden (stommarna kan vi ha kvar) 😉

  Svara
 • Hej Hannah!
  Era stackare, förstår att ni är enormt besvikna, köper man nytt så har man ju vissa förväntningar… Vi ska göra en stor renovering i början på nästa år och där ingår det att byta kök, vi ville ha högblanka luckor utan handtag som syntes, tyvärr hade inte IKEA det så vi ska beställa vårat från KVIK, dom har varit kanon! Men vitvaror ska vi beställa från hemma då KVIK inte hade de märkena vi ville ha. Hoppas allt blir bra tillslut, det är ni verkligen värda!! Många kramar från Therese

  Svara
 • Nä men fy vad tråkigt. Jag hoppas ni har blivit kompenserade för det. Vi köpte vårat kök på Elektrolux home och jättenöjda. Ikea vet jag att det blir väl sisådär efter ett tag. I alla fall dom jag har sett. Dom lastar heller inte lika många kilo i sina hyllplan som dyrare kök.
  Lycka till!

  Svara
 • Nej vad tråkigt Hannah! Usch ni har haft sån otur! Vi byggde ett Eksjöhus för 3 år sedan, och är som tur väldigt nöjda med byggare och allting. Men i vårt område har det varit en massa klåpare också, ett hus har bla varit med i fuskbyggarna. Så hemskt å se när ens dröm blir en stor börda. Hur som till kök. Vi har ett HTH kök vita högglans luckor och en tjock mörk laminatbänsksiva. Vi är super supernöjda! Fick proffsig hjälp när vi skulle välja på hth. Nu har vi ju inte bott så länge, men inga märken eller skavanker. Rostfria vitvaror från Husqvarna. Hojta till om du ill ha en bild. Kram

  Svara
 • Hej Hannah jag tycker att du ska titta på http://www.falerumkok.se/ det är garanterat bra kök i vårt hus sitter ett sådant kök som är insatt 1985 och det är som nytt! Inga skavanker och då har det bott två barnfamiljer där. Det kanske är en bit för er att åka men jag lovar att det är det värt.
  Kram

  Svara
 • KVIK säger jag. Där ska vi köpa vårt kök när vi ska fixa vårat 🙂

  Svara
 • Hua vilken mardröm Hannah 🙁 Vi byggde nytt i lösvirke förra året & valde kök från Härjedalskök! Vita lackluckor med ”silverhandtag” E supernöjda!
  Kram

  Svara
 • Men gud så hemskt! 🙁 Blir förbannad jag med.
  Säger som många andra: IKEA! Finns massor att välja på, hållbart och snyggt. Såg att du redan hade en säljare här också. Perfekt ju! 🙂

  Svara
 • Hej!
  Tack för en superfin o vardaglig blogg..
  Jag undrar var du köpt den fina barnstolen, är den höj o sänkbar? Ser ut att passa både trad. köksbord o barbord…
  Hälsningar Emma

  Svara
 • Hej Hannah.. har följt din blogg från första dag, men längesen jag kommenterade. Tycker det du skriver är så bra. Läser varje dag..
  Idag tänder vi ljus för tragedin som drabbat er i Sigtuna.. det är så fruktansvärt, sånt som inte får hända..
  Minns när ni flyttade in i huset, och nu håller köket på att rasa ihop, lider med er. Finns så fina kök på IKEA, men även electrolux home, är fantastiskt. Såklart en prisfråga också.. ha en underbar dag, trots tragedin. Kram

  Svara
 • Jag har varit med er hela vägen så jag kommer ihåg hur ni mådde med allt strul. Vi byggde hus för 2 år sedan. Vi valde Haga kök och vi är nöjda. Jag tycker ni ska välja ett ”känt” märke. Kanske spara stommarna och bara köpa luckor. Låt företaget räta upp stommarna och montera luckorna och se till att ni har GARANTI!!!!! Ett mer känt märke går inte i konkurs i första taget. Lycka till!!

  Svara
 • Vi valde LIDHULT kök, http://lidhults.se/ Vi är sååå nöjda även efter 12 år! Fantastisk kvalitet, har inget att klaga på alls. Lycka till!!
  ”Man blir lycklig av sådant som är välbyggt, genuint och genomtänkt. Som känns äkta. Just den känslan får du i ett kök från Lidhults. Precis som varje människa är unik, byggs varje kök för att passa dig och dina nära, in i minsta detalj. Vi har byggt kök med hantverkskänsla i över 50 år och känner fortfarande lycka över varje nytt kök. Det är en skön känsla som vi gärna vill dela med oss av. Ett kök från Lidhults blir en del av ditt liv – igår, idag, imorgon.” kopierat från Lidhults hemsida

  Svara
 • Bulthaup 😉 Har oxå hört om Boffi. Det ska vara ekstremt dyrt, men kul för inspiration 😉

  Svara
 • Hej, lever i Marbodal, Ikea och Puustelli kök 🙂 Och jag tycker Puustelli är det som leverar bäst. Allt är tiptop, inte en enda passbit som saknas eller är ful i kanten! Det är dock försäljaren som gör mycket, jag har blivit trevligt bemött på alla ställen. Men Puustelli & Södertäljeförsäljaren är han som leverar utan knussel. De har också egna snickare som vet precis vad de håller på med.
  Ring dit och be dem komma till dig eller åk dit för ett första besök (de har butik vid Infra också, känner dock inte de säljarena som är där). Det bästa tycker jag är hembesöket när han gick igenom alla mått och vinklar, så jag inte bär ansvaret om det är måttat fel !

  Svara
 • Vi bytte kök för två år sen, har ett Ikeakök med högblanka vita luckor, Abstrakt heter det.
  Supernöjd, inga skavanker o allt sitter på plats.

  Svara
 • Hej fina Hannah!!
  Vi bytte kök i höstas och köpte ett från Sentes…Är supernöjd med det köket så jag kan verkligen rekommendera det 🙂 Vill man komma undan billigare så har ju IKEA jättefina kök oxå!!

  Svara
 • Vi köpte nyss nytt kök från Ballingslöv (Line) med fläkt från Francke, bilder finns här:
  http://mittispenaten.blogspot.com/2011/08/just-det-dorrarna.html

  Svara
 • Åh vad tråkigt med ert kök. Det ser så fint ut på ytan..men skenet bedrar visst! : /
  Förra hösten bytte vi kök, valet föll på Ett Marbodalkök med vita, släta högblanka luckor. Vi är supernöjda..och det syns knappt ett enda fingeravtryck på dom. Väldigt lättskötta!
  Kram till dig från Camilla i Motala

  Svara
 • Usch va arg man blir när nån lämnar de så efter sig! , ja går finsnickeri och skulle aldrig få lämna in nått så,dom skulle satt ig direkt på mej…vi ska börja bygga kök o få lära oss det,synd bara att de e värmland,det blir ju en bit att åka för ett kök men ja hoppas ni får tag i nått bättre,annars kommer ja om nått år;D ja lovar

  Svara
 • För tre år sedan renoverade vi vårt kök! Bytte då till IKEAs ek kök och är super nöjda! Priset är bra och istället för att lägga upp mot 100.000 kr på själva köket kan du få ett fint kök och bättre vitvaror för mindre pengar!
  Hoppas ni hittar något som passar er! Hade ingen aning om detta tråkiga med ert kök! 🙁
  Kram!

  Svara
 • Hej!
  Så olyckligt med ert hus, jag hade ingen aning om allt detta!!!
  Vi byggde hus samtidigt som er, har gjort allt själv och några saker i huset är tänkt efter ekonomi. Såsom köket.
  Finns ju en uppsjö av olika kök och i olika prisklasser.
  Vi valde IKEA för andra gången. Då vi rustade köket i vår gamla lägenhet satte vi in ett IKEA-kök även där.
  Vi är väldigt nöjda och den stora skillnaden som vi upptäckte var att vi ville ha mest lådor, inga skåp och priset blir betydligt billigare då med ett IKEA-kök.
  Det är lätt att reklamera när nåt inte funkar, är trasigt eller dyl.
  Så min erfarenhet är jättebra med just deras kök och dem har ju väldigt många olika luckr att välja mellan vilket är roligt!
  En annan fördel är att om jag tröttnar på detta kök om 10 år så är stommarna dem samma så jag behöver/kan bara köpa nya luckor/fronter och snabbt få ett nytt kök för inte alls dyra pengar! Hihi!
  Hoppas du hittar nåt kök som passar er familj och er stil!
  Lycka till! =)

  Svara
 • Hej Hanna vad tråkigt med ert kök, vi böt kök för ett år sen. Var runt och tittade med bestämmde oss för Puusteli, ett jätte fint kök och vi fick bra service förre och undertiden.
  Lycka till Kram Mona

  Svara
 • Hej!
  Min dotter berättade om din blogg och att ni behövde ett snyggt och tåligt kök. Då vet jag att jag kan hjälpa dig. Vi är återförsäljare för Myresjökök som just nu har kampanj tillsammans med ICA -20%. Gå in på http://www.myresjokok.se. De flesta av deras luckor är Svanenmärkta och har 10 års garanti. Jag hjälper dig gärna att ta fram ett nytt fräscht kök. Vi finns i Köping, men det är inga problem, min dotter har nyss bytt till Myresjökök och hon bor i Viby…. Gå gärna in på vår hemsida http://www.bygghandeln.com.
  Hör av dig, hälsningar Eva.

  Svara
 • Hej!
  En av Monas trogna läsare som kikar runt lite för att bekanta mig med stället lite.
  Tänkte passa på att tipsa om Vedum kök. De har jätte fina kök och utställningslokaler i bromma nära brommablocks.

  Svara
 • Har inte föjt dig så jättelänge men har hunnit uppfatta att ni haft en hel del problem med ert hus. Blir så f-bannad på sånt! Arbetar själv inom byggbranschen och såna lurendrejare ska inte få förekomma!
  Här kommer lite förslag på köksleverantörer som både har snygga grejer och bra kvalité på sina produkter.
  http://www.vedum.se
  http://www.tibrokok.se
  http://www.marbodal.se
  http://www.hth.se
  http://www.kvanum.se
  Hoppas ni hittar något ni gillar och som blir bra den här gången!
  Lycka till!

  Svara
 • Hej Hanna!
  Jag jobbar som produktchef på Elgiganten för kök och vitvaror.
  Som några andra också har kommenterat så säljer vi Epoq kök på Elgiganten.
  Ta gärna kontakt med mig så ska jag se till att du får hjälp av en väldigt duktig kökssäljare som kan hjälpa dig att både rita ditt kök och hitta rätt lösning för dig och din familj.
  Våra kök har 25 års funktionsgaranti på lådfunktioner, gångjärn, skåpstommar, täcksidor och socklar.
  Vi kommer även finnas på plats på Hem och Villa mässan 13-16 oktober på Arga snickartorget.. Kom gärna dit och besök oss för att titta på våra kök och då kanske även passa på att ta del av vår unika mässerbjudande.
  Mvh Marjam

  Svara
 • Hej!
  Vet precis hur det är med hantverksstrull, så trist. Fy & Blää!
  Jag har haft Marbodahl, Kvik och 2 IKEA kök (Olika ställen) och jag måste rekommendera IKEA. Du har massa att välja på, är fruktansvärt prisvärda och har massa smarta lösningar. Att kvaliteten skulle vara sämre är inte alls sant, kanske för 15 år sedan. Som sagt jag älskar mitt IKEA kök och min IKEA tvättstuga 🙂
  Lycka till!

  Svara