Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:50 | maj 11, 2012

Små hjälpredor

Fredag är här! Bästa dagen.

Hoppas allt är väl. Här är det grått och regnet hänger i luften. Det är ändå alldeles ljummet ute. Typiskt huvudvärksväder. Kan med en gång känna hur det börjar trycka innanför pannbenet dagar som denna. Det är väl som med fullmånen. Vissa känner av den jättemycket och sover oroligt. Tydligen kissar en del på sig också 🙂

Rosor pryder vardagsrumsbordet. Älskar färgen. Korall är en av mina absoluta favoritfärger. Särskilt på sommaren. Svårt att fånga färgen på bild, här ser de mer orangea ut. Jag känner mig så pysslig och duktig när jag lyckas hålla mina snittblommor vid liv i mer en två dagar. Jag har blivit bättre på att snitta om dem och byta vatten ofta.

Köpte de här två vaserna på IKEA går. Lite DAY-inspirerade men så mycket billigare. Den stora kostade 149 kr.

Livs rum är inte klart på långa vägar men du ska få se lite i alla fall. Jag vill helst ha det vitt, vitt och åter vitt med lite rosa detaljer och en fluffig heltäckningsmatta. Men det är vad Livs opraktiska mamma vill. Liv, och de flesta barn, vill ha massor av färger och leksaker överallt.

Det är ju faktiskt Livs rum så hon får vara med och bestämma så klart. Jag kommer nog göra bebsirummet mer som JAG vill. Bebis har inte någon vilja att bestämma inredning och färger på några år 🙂

Livans lilla himmelsäng. Väggen bakom huvudgaveln ska målas till en sagoskog och på den andra väggen ska det hängas upp tavlor och Liv ska få sätta sina handavtryck.

Rit- och fikabord.

Har fortfarnade inte hittat någon stor härlig matta. Vill att den ska vara riktigt stor så den täcker mycket av golvytan.

Har du något bra tips?

En koffert full av prinsessklänningar.

Äntligen ska jag få sätta upp dessa söta tavlor från Babywall och Studionele.

Pojkarna brukar vilja hämta Liv på förskolan. Jag väntar på parkeringen och så hämtar de. Liv blir alltid lika glad. Igår var det inget undantag.

Hur gulligt är det inte att Mio hämtat henne och tagit med sig alla hennes saker. Bra att lära barn att ta ansvar och så är det skönt att få sitta kvar i bilen ibland också 🙂 .

Idag ska jag och Mio ha mamma-dag. Jag har lovat att hämta honom direkt efter lunch, då han slutar, och så ska vi ner på ”byn” och äta glass.

Vad har du för planer i helgen?

Var rädd om dig.

Stor varm kram ❤

 


21 kommentarer21 kommentarer om “Små hjälpredor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Skönt med mamma-son tid! Är själv ledig idag med min son och det är sååå härligt. Har inlett morgonen med promenad, följt av lyx-frukost med ”crossanger”. Nu leker son bilverkstad och jag planerar helgens inköp. Blir en lugn helg med vänner på middag och massor med familjetid. Ha en härlig helg!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Hoppas allt är bra med er. Vore jätte kul att ses vid tillfälle! Du kan köpa matta på meter. Då kan du ju välja längd o bredd själv. Så har vi gjort tillvardagsrummet.

  Kram kram

  Svara
 • Usch jag kan ärligt säga att din lilla frånvaro (utan att stressa dig) gjorde mig lite orolig i magen. 🙁 Vad sjåpig man är…. HUUUU!!!

  Vad fint hon får sötisen! Man vill att dom ska känna ”Åhhh så härligt med mitt egna rum och min egna säng” känslan så dom trivs. Jag älskar att inreda barnrum! Nu när mina stora killar är 16 och 13 blir det genast svårare. Jag hänger upp en döskalletavla och Thedde ba: ”Men mamma, asså inte den där, den där hade jag när jag var 10”. Jag hinner inte med i hur stora dom är, det är helt galet!!!

  Puss och mysig fredag till er (jag har svinont i skallen och är trött, typiskt väderhuvud!)

  Svara
 • Åh så fint det kommer att bli. Nu längtar jag efter hus, vi spanar men har inte hittat något än. Vi köpte en stor vit (off white) matta till sonen på IKEA, den täcker större delen av hans golv (rummet är inte så värst stort).
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50163773/

  KRAM

  Svara
 • Tycker att bilderna inte är helt rättvisa på Ikeas hemsida. Den ser beige och jättetrist ut och det tycker jag inte att den är ;). Kan vara värd att kika på om du far förbi IKEA igen. Man har ju alltid ett ärende dit ;). Inte minst hägrar en köttbullelunch!

  Svara
 • Hej fina!

  Mitt tips är att köpa Ikeas billiga ryamattor och tejpa ihop dem undertill. På så sätt blir det enklare att byta om det händer en olycka…

  Ta hand om dig!

  Kramkram ❤

  Svara
 • Hej Hanna såg att du letar matta till Liv min sambo jobbar på inreda mattvaruhuset i Bromma dom skär ut mattor efter dina mått och kantsyr dom 🙂 dom har jätte fina mattor tips att åka dit 🙂 fråga nea om hans namn så hjälper han dig 🙂

  Kram Angelica
  Neoninja

  Svara
 • Jag tror det bli superfint på Livs rum 🙂 Sagoväggen tror jag kommer bli kanon.
  Jag och Thea ska ha mamma-Thea-dag och med köpa glass. Sen är det kalas hela helgen…
  Kram Lotte

  Svara
 • Börjar bli riktigt fint på Livs rum 🙂
  Rosorna är ju helt underbara<3 ska faktiskt köra och köpa en bukett när jag städat färdigt..
  Ha en mysig eftermiddag med din söta son.
  kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag tipsade om det tidigare när det gällde färg och tapet men kan ju göra det igen när du önskar tips på matta ;). Min man har en Nordsjö ide & design butik här på Ekerö. Där kan man beställa mattor i den färg, form och storlek man önskar. Ett tips som lördagsutflykt kanske… öppet 10-14 och passa på att luncha på Jungfrusunds Marina. Ligger ett stenkast från butiken ;)!
  Kram Lindha

  Svara
 • Så fint Hannah! Det glädjer mig att skyddsängeltavlan hänger över Livs huvudgavel, precis där den ska vara 🙂
  Jättefina rosor, färgen är också min favorit 🙂 Jag hade den färgen i min brudbukett när vi gifte oss i Båstad kyrka. Lycka. Kram på dej!

  Svara
 • God Fredag Hannah.Så var vi äntligen framme vid veckans bästa dag;Underbara rosor.Jag köpte en bukett igår med en blandning av vita ,rosa ,cerise.Den är helt underbart ljuvlig.T.o.m min man såg den haha.Livs rum blev ju hur fint som helst.Det ska bli så spännande och se när sagoväggen är klar.Här regnar det också.Inget kul alls.Nu ska jag ut och jaga nya jeans och lite annat smått och gott.Hoppas ni får en riktigt mysig Mamma och son dag.Puss o kram och var rädd om dig du också.

  Svara
 • Hej fining!

  Verkligen huvudvärksväder idag. Aj aj!

  Liv kommer få det så fint i sitt rum.

  Jag vill också tipsa om samma matta som Maja. ÅDUM från IKEA. Vi har ett antal sådana i olika storlekar här hemma 🙂 Tycker de är kanon.

  Hoppas du hittar det du söker.

  Varm kram <3

  Svara
 • Fint! Den lilla kofferten från IKEA köpte jag också till Dixie. Så söt! Såg du att dom hade ett ”smyckesskrin” i samma serie. Med spegel och i rosa. Dixie fick ett sånt med. Happy Friday! kram towe.

  Svara
 • Hej Hannah!

  Såg i morse en annons i vår lokaltidning om ”Mattan Tiny Prinsessa”. Den är designad av Karin Mannestål från Äntligen hemma. Tillverkad i ull. Finns med rosa eller röd botten och en charmig ”streckgubbe”-prinsessa med krona och korkskruvslockar. Finns hos Rum21.

  Det kanske inte alls är något som du letar efter i mattväg, men jag tänkte direkt på dig och inredningen av Livans nya rum och ville tipsa dig.
  Kram och trevlig helg till er alla!

  Svara
 • nu ikväll ska jag & mamma ha riktigt fredagsmys! vi har hyrt film (svinalängorna), köpt lite choklad, ny loka-smak och ben&jerry-glass 🙂

  först ska vi äta ugnsbakad lax till middag, mums!

  imorn ska jag vara barnvakt åt en 4årig tjej – vi ska bla gå på circus och så ska hon få naglarna lackade hos min nageltjej 😉 (det roligaste hon vet!)

  sen på söndag är det jobb som gäller.

  Svara
 • Helgplaner? Ja vad sägs om vårstädning i föreningen, å slänga massa skräp i containerna som står nu…..superkul:( Hoppas starkt på sol! Blir förresten jättefint i livans rum:) kram kram

  Svara
 • Kolla här Hannah, finns mycket snyggt. Ska själva köpa en matta till vardagsrummet en wilton och en kohud..

  Svara
 • Så fint Livs rum kommer bli! 🙂

  Svara
 • Hejhej…mycket fint flickrum till LIV ju. Du så duktigt!!

  Planerna inför helgen..Imorgon åka till Lund 11 mil på 3 års kalas, mysigt och kul. Träffar andra vänner där oxå senare då vi ändå är där-
  Söndagen…Annan kusins barn fyller år. 9 år och 11 år, kalas igen.
  Måndagen fyller liten annan kusinbarn 1 år…kalas.
  DET blir massa tårta denna helg o mys.

  Stor kram…till er

  Svara
 • Hej!
  Ville bara tipsa om rosskötsel. Har hört att man ska undvika att ha bladen i vattnet för då blir rosorna förgiftade. Den färgen är min absoluta favorit på rosor också. Ett bra val.
  Vilken söt pippi långstrump du har hemma. Doppar hon också ansiktet i tårtan som pippi gjorde ha ha.
  Ha en trevlig helg
  Kram AGGE

  Svara