Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:44 | juni 12, 2012

Gör någons dag med ett leende

Hej min vän. Nu är jag hemma. Äntligen! Nu känner jag mig både gladare och piggare.

Var tvungen att gnälla av mig tidigare. Jag har tänkt mycket på att man ofta blir smått chockad om någon är trevlig, ler, frågar om man behöver hjälp eller om personalen i en butik ler och är tillmötesgående. Borde det inte vara tvärtom?

Det är ju så lätt att  göra någon glad. Jag blir nästan övertacksam om någon är vänlig. Tackar tusen gånger så personen verkligen ska förstå att den gjort min dag och att gesten uppskattas.

Hur tycker du att det kan vara?

Nu till de trevliga delarna av min dag 🙂

Morgonen började hos tandläkaren med Liv och nu bakas det.

Tio tänder uppe och tio tänder nere.

Gapa stort!

Linns skapande fortsätter. Tänk att vara så duktig på att måla. Vilken gåva!

Linn har målat en vacker hortensia. Hon har sett att jag har hortenisor överallt här hemma. Älskar den blomman.

Imorgon har pojkarna skolavslutning och jag har som uppgift att ta med en jordgubbstårta till Williams klass och saft till Mios klass.

Nu är tårtbaket igång. Ingen köpt tårtbotten här inte. Men än är den inte klar så jag ska inte tuppa upp mig 🙂 Man vet ju aldrig hur det slutar när jag bakar.

Tack för att Du finns. Du gör mig glad ❤

 


15 kommentarer15 kommentarer om “Gör någons dag med ett leende”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • jag uppskattar ett leende/ett hej när jag går in i en butik men kan lika gärna vända och gå ut därifrån om personalen blir för påträngande och ställer tusen frågor och ska hjälpa en på en gång. jag går gärna runt och tittar för mig själv och hämtar sen personal själv om jag behöver deras hjälp.

  jag jobbar som säljare i butik och ”vi ska gå fram till kunderna på en gång och fråga vad de vill ha hjälp med”… dvs jag ska bete mig precis tvärtemot så som jag själv vill bli bemött! och det är nog knappast bara jag som vill gå runt lite för sig själv innan man ber om hjälp. jag försöker hitta en ”lagom kompromiss” 😉

  men som sagt – ett leende eller ”ett extra handtag” kan förgylla hela dagen 🙂

  Svara
 • Ett leende kan ge så himla mycket, det tycker jag att folk kan bjuda på. Jag gör det gärna!! 🙂

  Vad snygg William blev i håret!! Jag håller alla mina tummar och tår för att tårtbottnarna blir bra, tårtan kommer säkert bli supersmarrig, finns ju inget bättre än hembakat!

  Ha en strålande fin kväll!

  Svara
 • Hej Hanna

  super fina bilder på dina barn!
  Läste just att Bobbys pojkvän dött, så hemsk!

  Svara
 • Ja, det är så fruktansvärt! Mår så dåligt och är så tung i hjärtat. Han var en fantastisk fin och varm människa.

  Nu är han en vacker ängel och så saknad!

  Svara
 • Skönt att du mår bättre nu:) . Här är det oxå avslutning imorgon, wilma slutar lågstadiet, fattar det knappt, hur gammal e man egentligen:). Men jag måste jobba efter så det blir tårta å presenter på kvällen. Hoppas ni får en mysig dag å lycka till med tårtan 🙂 . Stor kram

  Svara
 • Det är precis som du säger! Folk tittar nästan snett på en om man frågar om man ska hjälpa till – precis som man vore knäpp eller ska stjäla nåt från dem! 🙁

  Min son pratar än idag om den söta tjejen (du) som hjälpte honom att lägga upp pannkakor på Scandic Park 🙂 Tänk om alla kunde sträcka fram en hjälpande hand när det behövs….. En vänlig gest kan göra hela ens dag!

  Vilka fina bilder på dina barn!! För att inte tala om så fint Livs rum blir! Kul med nåt annorlunda som är gjort till bara henne!!

  Kram, Carina.

  Svara
 • Så fin väggen blir! Så skulle man kunna måla :), kramar

  Svara
 • Fina Hannah! Förstår precis vad du menade i det inlägget och jag håller helt med dig! Här om dagen till exempel kämpade en kvinna med barnvagn för att komma av bussen och inte någon frågade om de kunde hjälpa henne 🙁 Jag frågade om jag kunde hjälpa till och hon blev jätteglad och verkade nästan chockad av att någon erbjöd sig att hjälpa till… Men det är helt sjukt tycker jag! Klart som tusan att man försöker hjälpa om man kan.

  Kram på dig fina Hannah! Kolla gärna in min smink/skönhetsblogg.
  http://www.glossynette.blogg.se

  Svara
 • Wow vad snabb och duktig hon är ! Tänk om hon kunde åka runt till ”alla” förskolor och måla sagoväggar… Här i Sigtuna tycker jag att de flesta möter en med ett leende, (hmm..kan ju i och för sig bero på att jag jobbat i en affär här så de känner igen mig…)Men i en mindre stad/by så tror jag man lättare är vänliga mot varandra. Till Mallo: Ja, man vill helst gå runt själv en stund innan säljaren kommer fram och frågar om man vill ha hjälp 🙂

  Svara
 • precis 😀

  Svara
 • Det blir verkligen en fin vägg, vad duktig hon är!! Kul att få något så personligt. Å William blev jättesnygg i håret!!! Så stor kille nu 🙂

  Service och ett vänligt bemötande är sååå viktigt!! Något som de flesta i Sverige borde gå en och annan kurs på… Att det ska vara så svårt för endel att uppmärksamma sina kunder, bjuda på ett leende och säga ”Hej” på ett vänligt sätt.

  Må så gott alla vänliga själar här!
  kram kram

  Svara
 • Tårtan kommer att bli gôrbra om du följer mitt tips 😉 Äh, även om du inte gör det så blir den jättebra, det är jag säker på 🙂
  Å visst vill man ha ett trevligt bemötande när man är i en affär el på nåt matställe. Fanns inte vi kunder så vore dom ju arbetslösa, fast en del ser ju ut som / beter sej som att det är det dom vill! Men jag håller med Malloo, ibland vill man gå & kika en stund först, men expediten kan ju komma fram & säja att man ska säja till om man vill ha hjälp, det tkr jag är trevligt när dom gör 🙂 Att ge en hjälpande hand när det behövs tkr jag är självklart, så länge jag orkar (värk). Men ibland när man tar upp en tappad nalle eller nåt som åkt ur en barnvagn så blir en del chokade?! Å glada naturligtvis, men man undrar ju lite om dom inte gör så själva eller om dom bor på nåt extremt otrevligt ställe så dom är så ovana med det 😉
  Ha en bra skolavslutning, här går våran yngsta (ja, sambons da) ur 9:an! Men herregud! Hon hade ju inte ens fyllt 3 när jag kom in i bilden! Men här går dom ut på fredan då vi även ska fira en student.
  Ha det bäst, kram Petra

  Svara
 • Det finns väl inget värre än att gå in i en butik och mötas av ett surt biträde som hellre hade velat att man hade gått än att hon skulle hjälpa en.
  Sen behöver dom inte jaga en iheller, vill hinna in i affären innan dom frågar om man behöver hjälp med något.
  Ett glatt hej räcker mer än väl, fast det är inte många som gör det.
  En affär gör det verkligen och det är Glitter, spelar ingen roll vilken stad man kommer till, alla hälsar med ett glatt hej vilket får en att bli glad med en gång.
  Jag jobbar själv inom serviceyrket och det är viktigt med ett trevligt bemötande med en gång vilket påverkar dom som kommer.

  Svara
 • åh vad duktig hon såg ut att vara hos tandis! =)

  vad är det för barnstol ni har?

  Svara
 • Hej! För mig är det självklart att hjälpa till med barnvagnar eller annat. Jag gav en tia till en tant när hon skulle betala sina varor och det fattades en tia. Oj vad glad hon blev. Lånade ut femtio spänn till en man som handlade wokar. Han skickade tillbaka femtiolappen och erbjöd mig att få ta med någon till hans restaurang för att bli bjudna på en varsin öl. Det är roligt att få kunna hjälpa till för då får man ju känna att man behövs för någon.
  Jag blir också så glad och över tacksam när jag får extra bra service. Brukar ofta säga till mina vänner att tyckte inte du att denna servitris ,expedit , busschaufför m,m var trevlig. En del människor passar för service och en del borde byta yrke. Tycker det oftast är tanter som är surast. Har hänt att unga tjejer har varit otrevliga . En gång så var det en ung söt tjej i en video affär som var så jäkla otrevlig så vi gick därifrån. Vi borde ha ringt till hennes chef. Vi hade bara varit trevliga mot henne.
  Ha det

  Svara