Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:57 | augusti 21, 2012

Vänlighet varar längst

Hej min vän.

Häromdagen fick jag en kommentar som gjorde mig glad. Den fick mig att förstå att vi lyckats med vår idé med Bloggfamljen. Att skapa ett forum där näthat inte finns, där du kan trivas, slippa fula ord och påhopp. Och även vi som bloggar kan, utan att få ont i magen, läsa alla kommentarer.

Sedan vi startade Bloggfamiljen har vi tagit bort tre kommentarer och vi modererar inte innan de publiceras. Två handlade om vilken hora jag var och en om att mina barn var vidriga.

Tanken med medlemskap är att minimera näthat. Det utesluter inte det men oftast orkar personen inte lägga ner energi på att registrera sig för att skriva något elakt. Visserligen hade vi en person som registrerade 14 olika alias och diskuterade mig med sig själv men det är så synd om denna så det skriver jag inte mer om.

När jag födde Vida tog vi bort medlemskapet för att sidan skulle klara besöksbelastningen. Vi lärde oss efter Livs förlossning att det blir många nya läsare. Då valde jag att inte läsa kommentarerna alls. Orkade inte bli ledsen. För hur jag än gör så är jag inte mer än människa. När Aftonbladet skrev om förlossningen kunde du bl a läsa i deras kommentarsfält att jag fick skylla mig själv som fick komplikationer när jag valde kejsarsnitt ”när man är så jävla fåfäng och inte vill förstöra sin kropp”. Detta trots att jag fött fyra barn utan ett enda kejsarsnitt.

Jag kunde även läsa vilken äcklig vandringspokal jag var och om mitt utslitna underliv. Eftersom det var FB-inlogg på Aftonbladet kunde man se bild på personerna. Många var kvinnor mellan 30-40 år som kommenterat. Det skrämmer mig att vuxna kvinnor kränker. Kanske är de mammor som lär sin barn att inte mobbas i skolan? Till slut valde Aftonbladet att stänga ner kommentarsfältet när det kommit tillräckligt många kränkande kommentarer om mig och min familj.

Jag vill förtydliga att jag inte är ute efter att folk ska hålla med mig i allt jag skriver. Alla har rätt till sin åsikt. Men det är en stor skillnad mellan olika åsikter och kränkande påhopp.

Men i Bloggfamiljens kommentarsfält fanns ni som genuint undrade hur jag mådde. Vi är inte vänner privat men genom bloggen och kommentarsfältet har vi ändå en form av bekantskap. Jag har läst många av era bloggar om ert liv och ni följer mig i mitt liv.

Och det är anledningen till varför jag är stolt över Bloggfamiljen. Respekten mellan läsare och bloggare. Jag står för att jag vill ha en stängd kommentarsfunktion framöver för att jag inte orkar med de värsta nättrollen. Jag vet att ni finns där, jag vet t.o.m. vem somliga av er är, men jag kommer aldrig låta er vinna. Men framför allt vill jag inte att du som hjälper oss att skapa en unik miljö ska tvingas läsa det. I förra veckan hade vi över 470.000 besök. Och ingen skrev något elakt. Det mina vänner, det är unikt på webben! Tack från djupet av mitt hjärta!


111 kommentarer111 kommentarer om “Vänlighet varar längst”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har läst här på bloggfamiljen sen ni startade och är så glad att jag hittade hit. Det är som du skriver, vi är kanske inte ”riktiga privata vänner” men det känns lite som en bekantskap och vänskap ändå på något sätt.

  Du är så fin, både i hjärta och själ. Att ”folk” skriver såna hemskheter kan jag inte ens förstå. Jag försöker att inte lägga energi på sånt (därför läser jag nästan bara din blogg), för då blir jag bara så arg och det skadar bara mig och mina närmaste som får stå ut med ilskan! De som gör mig arg finns ju bara bakom någon datorskärm någon annanstans…

  En stor kram till dig och till alla andra fina läsare här! Tillsammans gör vi detta till en härlig plats att vistas i på nätet 🙂

  Svara
 • Jag vill bara tacka dig Hannah för en otroligt varm och genuin blogg! Du sprider glädje och jag upplever att det kommer från hjärtat och är helt äkta, något som tyväee inte är en garanti idag. Jag hoppas att du fortsätter på den inslagna banan, det skänker i alla fall mig glädje i min vardag! Stora kramar till dig och din fina familj /Johanna

  Svara
 • Finaste Hannah!!! Jag älskar att läsa om dig och din familj!! Dessutom är du en helt fantastisk mamma och en fantastiskt go tjej!! Glöm ALDRIG det!!!
  Avundsjuka är det enda det handlar om när det skrivs elaka saker om dig, och vem skulle inte vara avundsjuk på dig kära vän :).

  Kramar i massor till dig o din fina familj!!

  Svara
 • Saknar ord för människor dumhet!!! Sitter vaken mitt i natten på grund av en tokförkylning! Hostar som en galning och näsan är helt igentäppt!! Förbaskade dagisbaciller!!!

  Puss & kram

  Svara
 • Ja, dagisbarn är giftiga små rackare =O)! Men så är det nystart på både dagis o skolor nu efter sommaren så då kan man nästan vänta sig en smärre invasion av baciller… Krya på dig!

  Svara
 • Tack, söta Veronica! 🙂 Jag brukar klara mig ganska länge, men när det väl smäller till, blir jag ordentligt risig! Nu får vi hoppas att jag har haft min höstförkylning… 🙂

  Önskar dig en fin dag!

  Kram

  Svara
 • Tack detsamma =O)!!

  Svara
 • När får vi se killarnas rum

  Svara
 • Tack Hannah och alla ni andra trevliga som vistas här.
  Förstår inte dom som skriver en massa tråkigheter. Det är faktiskt frivilligt att läsa en blogg och tycker man inte om det så är det bara att strunta i det.

  Kram från Trelleborg

  Svara
 • Människor som är elaka finns tyvärr, vi får visa dem hur det går till genom att fortsätta vara vänliga mot varandra. Stor kram till dig, Ulrika

  Svara
 • Ja precis, du är en vanlig människa med känslor du med. Jag tycker att det var fruktansvärda kommentarer på aftonbladets sida så jag valde att inte läsa något mer, tyvärr är det väl dom som varken läser din eller Maggans blogg som HAR förutfattade meningar om er, det hade jag själv innan jag läste era bloggar. Ni är ju underbara människor med hjärtat på rätta stället! 🙂

  Svara
 • Jag kommer aldrig förstå det, hur kan man ta sig tid att skriva såna saker? Hur kan man ens tillåta sig att tänka det? Och som du skriver, är det konstigt att skolan ser ut som den gör näR det finns föräldrar som beter sig så illa… Glad att ni sluppit sådana kommentarer här. Ni har verkligen lyckats med en familjär sajt, en harmonisk plats. Bra jobbat!

  (saknar bara en riktigt rolig träningsblogg. Du vet ;-))

  Svara
 • Hej!

  Ville bara säga att jag följt Din blogg i ca ett år. Och jag finner bara äkta, genuin kärlek och värme.

  Kan inte förstå varför människor kan vara så elaka. Tror att det är den svenska avundsjukan, människor som saknar kärlek i sina liv. Som inte klarar av att se att det finns lyckliga människor.

  Jag är tvärtemot. Känner jag mig nere, så kan jag kika in hos dig, och bli glad och varm i hjärtat igen!

  Du är en underbar mamma Hannah, och vi står bakom Dig och Din familj. Bort med alla idioter som inte har bättre för sig än att skriva elaka saker om människor som dom inte känner!!!

  Ha en fin dag<3

  Kram Maria

  Svara
 • Jag håller med alla andra bloggläsare, det är en sån fin o kärleksfull stämning här vilket det inte är på många andra sidor.. Tyvärr får din syrra Maggan en hel del fula,oförskämda o rent av elaka kommentarer i sin blogg vilket gör ont i själen av o läsa. Jag förstår inte varför man måste trycka ner en annan människa så? Är det för att man är känd som man måste kunna tåla eller? Känd eller inte, alla har samma värde och ska inte behöva utstå sånt skräp! Dessutom som du skrev Hannah, många av dessa troll är mammor som förmodligen lär sina barn att mobbing INTE är ok…vilka föredömmen! En stor kram till dig Hannah och till er andra bloggläsare som hjälper till o hålla stämningen så fin som den är härinne!!

  Svara
 • Jag kan inte låta bli att bli helt bestört av personer som diktar upp osanningar som du beskriver, hela det fenomenet är ganska intressant faktiskt… Jag hoppas av mitt hjärta att dessa elaka personer finner harmoni med sig själva och inte ger sig på andra, det vore nog skönt för dem själva att få uppleva glädjen av att dela skratt och glädje med oss andra ist. Tillsammans har vi så mycket roligare och att respektera varandra precis som vi är, är så viktigt!

  kram Tina

  Svara
 • Hemsk att det finns människor som inte har bättre för sigän att skriva elaka saker. Tyvärr så fokuserar dem för mycket på hatet än sina egna liv! Du är verkligen en fin människa med ett gott hjärta!

  Tycker du gör rätt Hanna med dina val! Gläds varje dag läsa din blogg. Tack för du sprider glädje och värme till oss läsare!

  Ha en fin dag och ta hand om dig….

  Svara
 • Tycker människor här på bloggfamiljen är underbara,inte bara ni som bloggar utan även vi läsare. Det ser man när man läser andras kommentarer. Det var en gång när jag saknade en ingrediens till ett recept från Matplatsens blogg som jag ville laga och inte kunde få tag på, då skrev en annan läsare till mig att hon kunde skicka lite på posten. Hur snällt är inte det!
  🙂
  Kan inte förstå att det finns så elaka människor som kan skriva sådana elakheter! Usch och fy !

  Svara
 • Hej Hannah! Jag kommenterar aldrig men läser både dina och en del andra bloggares kommentarer. Det är helt klart skillnad mellan Bloggfamiljen och övriga just i tonen mellan människor. Det är skönt att kunna se att det är snälla välmenade människor runt omkring oss och att alla inte är troll som sitter framför datorerna. Ha en bra dag, kram!

  Svara
 • Du har så rätt, har läst så mycket på olika forum kommentarer som skrämmer en.
  Så elaka människor kan vara. Förstår inte hur de tänker och hur de ser på sina medmänniskor.
  Har flera gånger skrivit tillbaka till såna. Kan inte hålla mig när jag ser beteendet.
  Och exakt så som du skriver vad lär de sina barn?
  Har själv blivit utsatt för många elaka människor och hur än mycket man
  Inte ska ta åt sig så klart man blir ledsen iallafall.
  Tycker med att här är det en fin harmoni och människorna som skriver här
  Bryr sig om varandra. Synd bara att det inte kan vara så överallt.
  Kram ❤

  Svara
 • Avundsjuka människor är otäckt!!!!
  Du verkar vara en mycket fin människa Hannah och du har
  otroligt vackra barn och en riktigt snygg man 😉 Ni bor i ett fin hus och
  du verkar vara väldigt lycklig!!!
  Det är nog många som skulle vilja byta liv med dig….
  Tycker mest synd om dom stackars avundsjuka personer
  därute som säkert inte är så lyckligt lottade som dig, mig och många andra.

  Stor kram från mig ❤

  Svara
 • Jag har följt din blogg sedan din första dag på Mama. Att ”flytta med” till Bloggfamiljen var självklart. Jag läser varje dag och följer dig i din vardag. Vi har såklart en form av bekantskap, Dels har vi setts på bloggträffen i Stockholm, december 2009, men vi byter framförallt tankar, erfarenheter och funderingar genom kommentarsfältet. Din blogg är oerhört givande för mig. Du är ( i mitt tycke) en godhjärtad, omtänksam, positiv, stark och vacker person som alltid utstrålar glädje och värme. Vi delar värderingar samt inställning till livet och andra människor. I din blogg skriver du alltid så fint om din familj och dina vänner. Du visar fina bilder från ditt vackra hem och din vardag. Jag läser flera av bloggarna på Bloggfamiljen med stort intresse. Men det är även roligt att läsa andra läsares kommentarer. De är nästan alltid positiva, glada och uppmuntrande. Andra läsare kommer även med tips och råd. Med Bloggfamiljen har ni verkligen lyckats, känn er stolta över hur fin sidan har blivit!
  Nu ska jag göra i ordning familjen för att gå iväg och leka lite på lekland. KRAM

  Svara
 • Det är en väldigt bra idé med inlogg tycker jag!
  Sedan tycker jag att det är hemskt tråkigt när människor kränker andra för att försöka få den personen att känna sig mindre och värdelös för att på så sätt känna sig lite större och lite bättre än den man kränker, på grund av att man i grund och botten inte mår bra med sig själv. Jag tror inte att den som kränker och sårar är en människa som mår bra på insidan. Men det är heller ingen ursäkt till att försöka få andra att må dåligt!
  Precis som du säger behöver man inte hålla med i allt, men det är en himla stor skillnad på att vara oenig om någonting och att kränka en annan människa.

  Jag älskar att det är en så vänlig och varm stämning här inne både från bloggare och läsare. Håller med ”Sanna”, att det är roligt att läsa kommentarerna på Bloggfamiljen!

  Ha en fin dag fina Hannah och tack för en varm, rolig, kärleksfull, omtänksam och mysig blogg! Jag tror det smittar och speglar av sig i dina läsare 🙂

  Svara
 • Hej
  Förstår inte människor som kränker ner folk på alla sätt o personer som dom ens inte känner ;( Blir så arg på alla sånna kommentarer/förnedringar ;@
  Att skaffa 14 alias o diskutera med sig själv om en person.Jar man inget bättre för sig så kan man hålla sig borta härifrån. Man ska använda ton som man vill att andra ska använda mot en själv.
  Jag är så glad att få läsa pm din fina lilla familj o eran lycka som ni omger er till alla.
  All lycka o välgång till din fina familj

  Svara
 • Vad härligt att höra att det faktiskt fungerar, att det går att minimera det fega näthatet. För det är ju endast fega människor som gömmer sig i anonymiteten som nätet ger, för att kunna vara bra mycket elakare än de någonsin skulle våga vara i verkliga livet. Jag hyser en stor respekt för er som vågar dela med er så mycket av ert liv, ni har en underbar självkänsla och står verkligen för era åsikter! Tack!
  Kram

  Svara
 • Fint inlägg! 🙂

  Tack för att vi får följa ditt liv!
  Jag uppskattar också den lugna stämningen här på Bloggfamiljen!

  Kram Elin

  Svara
 • Mycket tänkvärt inlägg, skönt att få läsa inlägg med välmening, håller fullt med Hanna i hennes kommentar, jag har slutat läsa bloggar med hemska kommentarer med personliga påhopp, men här kan jag läsa i lugn och ro 🙂

  Tack för att du vågar stå upp för detta och skriva om det!

  Svara
 • Vilket bra inlägg! Det är verkligen unikt att stämningen är så himla bra på bloggfamiljen.

  Jag fattar inte att folk kan skriva så om dig. Jag har aldrig träffat dig på ”riktigt” men jag kan genom att ha läst din blogg i några år nu säga att jag känner dig.
  Inget av dem elaka kommentarerna från aftonbladet stämmer.

  Du är en unik, stark människa som vill alla väl. Ett hjärta av guld, som dessutom är otroligt vacker!!

  Sköt om dig!! Kramar. /Isa

  Svara
 • Hej Hanna..
  Följer er här varje dag, dessutom är jag vän till Anna och Nina kommer från samma lilla småstad som mig.. 🙂
  Fint skrivet och håller helt med den som skrev kommentaren, är en härlig stämmning härinne med många glada tjejer och kanske även killar., 😉

  Ha en fin dag Hanna!!!
  Kram Therese

  Svara
 • Så bra skrivet Hannah <3
  Hoppas du o Vida mår bra, o även resten av familjen 🙂
  Är ju undebart o vara mamma 🙂
  Kram Jaqueline

  Svara
 • Du vet Hannah att den stora medparten av oss som läser din blogg gör det för att bli inspirerade av din vardag, av ditt liv och din fina familj. Allt från hur ditt hus ser ut till vad du köper för nya grejer, vad ni äter och vad ni gör på helgerna inspirerar. Inte på något konstigt ”stalkeraktigt”sätt utan bara allmän inspiration kvinnor emellan. Det finns liksom inget att störa sig på. Du är en inspirationskälla och med allt elände runt om i världen är det skönt att få läsa om ert mysiga liv.

  Svara
 • En inspirationskælla ær vad du ær Hanna!! just precis, inget att støra sig på før du verkar så genuint harmonisk, snæll och en fin mænniska och håller inte på som en del andra vackra tjejer tex, att hela tiden lægga ut utmanande bilder på sig sjælv, utan du skriver om dig sjælv och ert mysiga liv och visar mkt kænslor genom din blogg, respekt før att du vågar vara du och stå emot allt tryck och att du inspirerar andra till att bli bættre mænniskor! kram Jennie

  Svara
 • Du verkar vara en underbar person! En riktig vän!!
  Kramar till dig, dina underbara barn och snygga man;)

  Svara
 • Jag håller med helt! Underbart att det finns en plats utan näthat. Och samtidigt så tragiskt att det ska behöva finnas. Beklagar att du råkat ut för så många idioter.
  Stor kram till dig och din familj.♥

  Svara
 • Underbart, hoppas det smittar av sig, skulle behöva lite mer av det på min ö 🙂 Sköt om er!

  Svara
 • Vill bara sägs tack för en underbara blogg. Den sprider verkligen värme och kärlek Rut sig. Brukar inte läsa bloggar men din är verkligen ett måste. Du verkar vara en helt underbar mamma och helt underbara barn. Strunta i om du får elaka kommentarer.folk är bara avundsjuka. Du verkar vara en otroligt stark person och du gör verkligen min dag när du gör inlägg på bloggen. Hoppas du för en kanon dag kram kram Carro

  Svara
 • Hej Hannah,

  Jag har ej kommenterat förut men har mailet dig
  angående joolz vagnen och vill tacka dig för ditt
  snabba svar.
  Gillar att läsa din blogg och tycker att du är en
  genuin och underbar människa fortsätt vara
  du och strunta i alla elaka människor som inte
  har bättre för sig, tycker vara synd om såna människor!

  Kram/ Peyruz Baroshe

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag har följt din blogg ett tag nu, men är ny som medlem.
  Vill tacka för en bra och inspirerande blogg och gratulera till Vida!

  Jag tycker du verkar vara en varm, trevlig, omtänksam och modig människa som dessutom är otroligt vacker! Sånt kan sticka i ögonen hos folk vet du 😉 Det känns ju lite som om man känner dig nu när man har följt dig och ditt liv ett tag, som om vi är vänner 🙂 Många hade nog gärna velat ha ett lika fint hus, snygg man 🙂 och mysiga barn som du verka ha. Men ibland så visar avundsjukan sitt fula tryne, tyvärr. Visste inte att det stod så i aftonbladets kommentarer, men det är ju helt sjukt! Så dumt att det blir skrattretande.
  Glöm inte att det är några elaka stackars personer som skriver så, men att vi är en hel hög som tycker något helt annat!!

  Hoppas din mjölkstockning försvunnit och att ni kan få mysa nu 🙂
  Ps, när kommer din stand-up show att visas på tv?

  Styrkekramar till dig – Glöm inte att Du är värdefull.

  Svara
 • Hej Hannah,

  Jag har ej kommenterat förut men har mailet dig
  angående joolz vagnen och vill tacka dig för ditt
  snabba svar.
  Gillar att läsa din blogg och tycker att du är en
  genuin och underbar människa fortsätt vara
  du och strunta i alla elaka människor som inte
  har bättre för sig, tycker vara synd om såna människor!

  Kram/ Peyruz Baroshe

  Svara
 • Hej Hannah!
  Det finns många idioter. Kämpa på.
  Har följt din blogg sedan ni fick Liv = )
  Jag var på ultra i går. Är gravid i 6 veckan. vårt 3 barn =)
  Ha en fin vecka . kram Tessan i Norrköping

  Svara
 • Jag började läsa din blogg när vi var gravida samtidigt 09. Jag blev helt förälskad i dig . Du är en sån bra förebild för tjejer/kvinnor då du verkar genuint snäll och omtänksam . Sen är du så otroligt vacker på utsidan också .

  Svara
 • Hej Hannah!

  Tack för att du förgyller min dag med dina blogginlägg! Det är det första jag knappar in på när jag får tid varje dag! Är så trevligt att följa din vardag med din familj!
  Hoppas att du mår bättre efter din mjölkstockning…det tar ju verkligen musten ur en. Vida kommer säkert att ta flaska hur bra som helt efter några dagars trugande!
  Man ska verkligen göra det man tycker känns bäst själv! Det är du och din familj som ska orka och må bra!

  Ha en underbar dag!

  Kram Sofia

  Svara
 • Fin stämning mår man bättre av. Du provocerar heller inte dina läsare tycker jag. Det finns andra bloggare som gör det och då kanske man får räkna med kommentarer av olika slag, tyvärr även de mindre trevliga. Folk mår dåligt och då blir det ett enkelt sätt att avreagera sig på. Konstruktiv kritik tycker jag däremot att man får försöka stå ut med när man är bloggare, varför inte? Har man valt att blogga offentligt så får man oxå kunna ta det offentligt, utan att komma med tråkiga kommentarer till sina läsare, som även en del bloggare gör har jag sett. Och, jag reagerar lika illa på det. No like! Nej, sköter man sin blogg professionellt, och det kan man göra även om den är privat, så får man nog bäst respons. Det tycker jag nog att du är den enda som visat i svenska bloggvärlden. Lycka till med lliven och livet!

  Svara
 • håller med fullstændigt om att denna bloggportal ær den enda som lyckats med det!! också en av få bloggar där folk inte är ute efter att visa upp sig, utan denna är varm och personlig!! bäst helt enkelt:)

  Svara
 • Men lägg av, nu sitter jag här med tårar i ögonen även denna morgon.
  Du träffar så rätt när du skriver!

  Svara
 • Fy vad ledsen jag blev av att läsa detta! Varför är människor så elaka?! Hoppa på dina barn?! Nä fy f-…..n.
  Har läst din blogg sedan april 2009. Det är den enda blogg som jag läser varje dag. Älskar den.

  Svara
 • Man vill ju inget annat än att bara skratta dom i ansiktet som lämnar elaka kommentarer men jag förstår att det kan kännas. Dom verkar helt klart avensjuka på dig och ditt liv. Jag läser din blogg varje dag och har gjort ända sedan du fick lilla Vida. Fick själv barn i Juli månad. Jag tycker ditt liv verkar underbart och din familj lika så. Lycka till med allt! Och tack för en härlig blogg!

  Svara
 • Det är fantastiskt och det är så det borde vara:) Grattis till att ni lyckats så bra. Jag är här och läser var dag och blir alltid glad. Kram till er allihop

  Svara
 • Jag läser heller inte kommentarer där det går att skriva fritt. Din syster får ju ta mycket skit och knäppa kommentarer. Jag gillar titeln på Lisa Marklunds bok, dock har jag aldrig läst den:

  ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”

  Säger ganska mycket tycker jag och något som flera borde tänka på.

  Svara
 • Bra skrivet! Jag tycker du har den finaste familjen man kan tänka sig, du är fantastisk och jag älskar din blogg!

  Svara
 • Helt underbart! Älskar att gå in här, mår så mycket bättre då

  Svara
 • Jag tycker också ni har en fantastiskt fin sida! Visst är det tungt att läsa skit (mest på andra ställen som sagt) och ibland tänker jag att det är omöjligt, ska våra barn växa upp med denna ”samtalsmiljö” där människors värde är hur lågt som helst. MEN, som du skriver, man får inte ge sig! Om alla vänliga slutar finnas i cyberspace, hur blir det då..?

  Kram till dig och din fina familj!

  Svara
 • Först var jag lite skepptiskt till din blogg,hadde bara din utvikningstid i minnet,inte för att jag tyckte det var något fel i det, men trodde du var en bimbo som inte hadde något viktigt att komma med.Men då jag började läsa din blogg och har nu gjort så en lång tid har jag helt ändrat mening.Du skriver alltid så varm och bryr dig om andra.Din blogg är annorlunda, det märkte jag direkt.Omtänksam.Så finns det väl ingen anledning och skriva något elakt på någon blogg,de flesta lägger ju ut sitt liv helt på sina bloggar och då ska man respektera det.Tycker du är en modig tjej.

  Svara
 • Kära Hannah! tyvärr är människor väldigt tuffa bakom datorn. vilka hemska kommentarer, jag säger bara skit i dem! det kommer alltid finnas människor som skriver elaka saker, man måste lära sig och inte bli påverkad. Kolla vilket bra liv du har, en underbar man, 4 underbara barn, ett företag. Du är en sån bra mamma, person låt aldrig någon säga något annat! För du är helt perfekt som du är! Lycka till med allt. Kram

  Svara
 • Du är fantastisk Hannah!
  Blir illa tillsmods när jag läser vad du skriver:(
  Är folk verkligen så vidriga? Skriver folk vad som helst, till vem som hellst??
  Vem ger dem rätten att häva ur sig vad som till någon man inte en känner??
  nåväl, din blogg och din fina familj läser jag gärna mer om!
  Stor kram

  Svara
 • Jag håller helt med om att din blogg är en ovanligt trevlig plats att besöka utan mycket av de elaka kommentarer som finns på många andra ställen. Det är skrämmande hur många elaka människor som finns bakom datorerna, man blir mörkrädd.
  Du verkar vara en väldigt varm kvinna och en fantastisk mamma och jag blir alltid glad av att läsa här hos dig.
  Kram!

  Svara
 • Tack själv Hannah! Man kan inte känna annat än värme och kärlek när man hälsar på inne hos dig och din underbara familj. Du är en fantastiskt fin och varmhjärtad person och kvinna och mamma man inspireras av. Stor kram från mig!

  Svara
 • Hej Hannah! Men det är ju skrämmande att det finns idioter som skriver så elakao dömmande kommentarer, vilka små stackars människor! Usch!!! Jag har läst din blogg sedan du väntade Liv och jag min äldsta son, och det har blivit som en del i min vardag att gå in och läsa om vad du o dina fina barn har för er 🙂 Ta hand om dig! <3

  Svara
 • Hej Hanna! Jag går in på din blogg nästan varje dag och jag lämnar den alltid med ett leende på läpparna. Fortsätt med det du gör, att sprida glädje!
  Kram

  Svara
 • Vackra Hannah med din vackra familj, tänk på att allt ont för med sig något gott. Jag hoppas du förblir den starka, underbara fyrabarns mamma som du är och att du håller dig vid gott mod! Bloggfamiljen är fantastisk och jag hoppas att de som skriver så fula saker inte bryter ner dig och bloggamiljen! Tack för att du gör! <3

  Svara
 • Åh det var alldeles för bra skrivet! 🙂 Jävla näthat!
  Är sällan inloggad här eftersom jag inte alltid orkar logga in, men läsa, det gör jag varje dag 🙂

  Svara
 • Bloggfamiljen är i princip den enda sidan där jag kan gå in och läsa kommentarerna. På de flesta andra bloggar e det inte värt det. Inte heller på Aftonbladet går jag in och läser kommentarer, det e ändå bara skräp som står där. Inte ett ord är vettigt. Uppskattar verkligen Bloggfamiljen, där man e trevliga mot varandra. Och kul att se siffror på hur många som följer blogggen, och det utan elaka kommentarer. Låt oss fortsätta så! Du är fin som du är Hannah! <3

  Svara
 • Hej, hur orkar folk tracka ner på andra hela tiden, det är väll för att de själva inte ska känna sig så jäkla kassa själva. Att man ger sig på oskylldiga barn gör mig så jäkla arg.
  Stå på dig!

  Svara
 • Jag tillhör en av dem som fortsätter läsa din blogg för jag blir alltid på bra humör av att läsa den. Jag har slutat följa bloggar som jämt ska vara negativa eller gnälla över det ena eller det andra. Varför man skulle vilja fördjupa sig i andras problem på ett sådant sätt övergår mitt förstånd. Jag vill bli uppiggad, glad eller inspirerad på ett eller annat sätt av bloggar, blir jag inte det så läser jag en gång och aldrig mer.
  Sluta aldrig skriva som du gör, det är verkligen en frisk fläkt!

  Svara
 • HANNA! Jag tycker du är en stor inspirationskälla. Du har fyra underbara barn & det märks så tydligt att det är mycket kärlek i er familj! Det bästa med din blogg (som jag följt i några år) är ju just att du visar att du ”bara är människa”. Låt inte folks avundsjuka och mindervärdeskomplex komma åt dig! Kramar J

  Svara
 • Hej! Jag håller med, det är en väldigt trevlig stämning på bloggen! Av den anledningen och att jag blir glad av att läsa samtliga bloggare här återkommer jag varje dag! Tack till alla och ha en fin dag!

  Svara
 • Vilket bra blogginlägg av dig Hannah och tack för att ni på ert eget sätt bidrar till att minska näthatet. De där idioterna som skriver ner dig och andra seriösa verkar tro att ni, bara för att ni är mer offentliga personer än oss andra, tål hur mycket skit som helst! Men som tur är, är de i minoritet. Jag brukar tänka bara rätt och slätt ”get a life” när jag ser elaka och kassa kommentarer på bloggar, webtidningar, familjeliv mm. Har man inget bättre för sig än att sitta och klanka ner på vad andra gör då har man inte mycket till liv tycker jag! Jag läser med glädje både dig, Fnulan och Matplatsen!

  Svara
 • Förståri nte hur folk tänker överhuvudtaget när dem har skrivt dessa sjuka kommenater på aftonbladet,det var fullständigt vidrigt!!!!!!!!!!
  Tyvärr ärdet bara avundsjuka det handlar om!!!!

  Är inne varje dag på din blogg och läser och du verkar va en sån underbar mjuk person man blir alltid på bra humör när man är här inne…
  Fortsätt bara vara du!!!!ta hand om dig och din underbara familj!!!!
  massor med kramar

  Svara
 • Jag håller med Sanna! Det är härligt att följa din blogg å läsa kommentarer å ha ett leende på läpparna när man läst klart. Vi alla borde uppmuntra varandra mer och vara stolta över dom vi är! Tack Hannah för den du är! Stor Kram

  Svara
 • Du är jättefin, både på insidan och utsidan.
  Gör ont i hjärtat att en sån som du ska får ta emot en massa elakheter.
  Stor kram till dig Hannah!

  Svara
 • Vill bara säga att jag tycker om att följa din blogg just för att jag upplever dig som en varm och jordnära människa. Älskar att läsa om dig och din fina familj. Har själv 3 barn och kan relatera till mycket av det du skriver om. Tycker du är fin<3 kram

  Svara
 • Hej Fina Hannah!!
  Läser din blogg varje dag!! Brukar inte kommentera ofta men förstår inte varför folk ska skriva elaka saker om dig som inte har nåt som helst ont i sig utan vill bara väl…Du har en underbart fin familj som du med all rätt ska vara stolt över! Vi är många som stöttar dig och det hoppas jag du känner 🙂
  Stor kram!!!

  Svara
 • Ja man undrar ibland hur människor är funtade. Är övertygad om att dessa som skriver en massa elakheter bara är avundsjuka på dig. Du är en underbart fin och godhjärtad människa ska du veta! Kram

  Svara
 • Tårar i ögonen av Dina ord!

  Det är PRECIIIIIS så jag känner med bloggfamiljen. Sen första dagen jag kommit hit, redan innan jag började blogga på Bloggfamiljen, så har jag bara känt värme. Ingen är elak, alla verkar vilja väl. Det är UNIKT som du säger.

  Tack för att jag får vara en del av allt detta fina!!!

  Puss & Kram

  Svara
 • Usch, vad tragiskt, vad hemskt elaka en del kan vara… det som skrämmer mig i dagens samhälle är att det är SÅ MÅNGA som helt saknar empati, unga som gamla… Och om merparten av de som skrivit elakt om dig var kvinnor i åldern 30-40, då blir jag verkligen mörkrädd (är själv i den åldern). Man kan ju undra vad DE kan lära sina barn liksom? Empatilösa elaka föräldrar föder väl upp dessa empatilösa, i många fall drogpåverkade ungdomar som är ute på kvällarna och hoppar på stackars värnlösa människors huvuden.

  Nä, undrar ofta vart världen är på väg…. jag hade önskat att mina egna barn kunde få växa upp i den mysiga värld jag själv växte upp i på 70- och 80-talet, där knappt någon gick på droger, där företeelsen ”hoppa på någons huvud”, eller ”en mot sju” osv inte existerade…. det man läste i tidningen efter helgens stök var på sin höjd ett knivslagsmål man mot man (ofta fylla inblandat), eller någon enstaka misshandel….vad var det mot dagens elände? 🙁

  Jag älskar din blogg, så glad över att den finns. Kram!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Det är verkligen fin stämning här 🙂 Ni gör ett kanonjobb du och Peter med bloggfamiljen. Här finns något för alla. Värme är det första jag tänker på när jag tänker bloggfamiljen.

  All kärlek <3

  Svara
 • Hej Bloggfamiljen!
  Jag har läst Hannahs blogg ett tag och retat mig lite på att man måste registrera sig för att kunna kommentera, jag har tänkt att det är för att ni bara vill klappas medhårs och inte ifrågasättas på något sätt. Men det här inlägget fick mig verkligen att tänka till! Förlåt för mina förutfattade meningar!

  / Jessica

  Svara
 • jag tycker att kommentarerna i aftonbladet var helt sanslösa, och kan inte förstå att ngn överhuvudtaget har mage att uttrycka sig som om någon annan människa. Jag tyckte det var vidrigt att läsa dem. Du vet ditt värde, fortsätt hålla ditt huvud högt och fortsätt lägga din energi på din fina familj, inte avundsjuka och bittra människor. Vi är många som kände rent avsky över AB-kommentarerna. Det sade mer om de människorna än ngt om dig öht. Om ngt så tycker jag bara du ska sträcka lite extra på dig eftersom de uppenbarligen finns de som är så avundsjuka på dig och ditt liv att de gör allt för att försöka trycka ner dig. Använd de människorna som en inspiration i allt hur man INTE vill att ens barn ska bli, så tänker jag, för då får man iaf ngt ut av trollen 🙂 Tack gode Gud att man slipper leva sitt liv i en så bitter människas kropp och med den själen :-))))

  kram

  Svara
 • Hannah jag tycker om att läsa din blogg så snälla sluta aldrig att blogga!!!!Jag hoppas du kan njuta av Mammaledigheten och din fina familj…<3 Peter har jag på Twitter och jag följde hans "tweets" när du var dålig <3 vilken man du verkar ha…<3 Kram och lycka till.

  Svara
 • Men oj då, inte visste jag att det var på det viset!!!! Jag läser sällan kvällspressen, är inte intresserad av skvaller! Mobbning av all slag ska stoppas!!! Det var bra gjort av dig att stoppa det hela, en eloge för det ska du ha!!
  Jag är ju rätt nu här och lite äldre än dig och kanske andra här, men jag finner det intressant att läsa om det du skriver samt kommentarerna. Det betyder inte att jag håller med i det du skriver men jag har inget behov att uttrycka det.
  Tack för att du skriver!
  Kram

  Svara
 • Alltså, man undrar ju vad det är för fel på folk.. Att döma någon, som man inte känner. Jag kommer aldrig förstå detta fenomen..!
  Sunt förnuft kommer man långt med o vi får aldrig glömma bort att, det som kommer från hjärtat, går till hjärtat. Svårare än så är det inte.
  Så, högsta betyg för din blogg Hannah o resten av familjen här! 🙂
  Och skönt att du blivit återställd från den felsatta ryggbedövningen. <3
  Kram!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag tycker att Bloggfamiljen med alla era bloggar är det absolut bästa och trevligaste man kan läsa. Ni slår alla andra..inga påhopp, fula ord eller kränkningar överhuvudtaget. Jag har läst sedan ni starta er ”Bloggfamilj” och tycker att ni verkligen delar med er av era liv, man kan känna igen sig och känna med er och alla andra som bloggar här.
  Jag får råd, stöd och kan själv ge det tillbaka, helt underbart!
  Ni ska vara stolta Hannah och Peter för detta har ni lyckats väldigt bra med, precis som med era fina barn.
  Grattis till er och lycka till i framtiden med allt.
  Stora kramar från Cecilia i Skåne
  (4-barns mamma som kämpar på)

  Svara
 • Hej!

  Jag tycker att du verkar vara en trevlig person. Det som gör mig arg är att ”vuxna männsikor” kan skriva otrevliga saker om dig och din familj. Om man nu inte tycker om dig så kan man ju välja att inte läsa din blogg och inte skriva elaka kommentarer. Men dessa personer har egna problem, tror jag.

  Nätmobbning är hemskt, tycker jag. Tack för en trevlig blogg. Ni verkar vara en rar familj med mycket kärlek.

  Svara
 • Har läst din blogg ända sedan du väntade Liv, Jag gillar den skarpt. Läser ju även syrran dins. Lika bra den 🙂

  Svara
 • Bloggar jag läser: Din , Alex Schulman, Amanda Schulman och Pernilla Wahlgren varje dag. Tack för en bra blogg.

  Svara
 • Du är underbar <3

  Svara
 • Hääärligt!!

  Svara
 • tack själv! 😀 <3

  Svara
 • Men fy vad vidrigt att behöva läsa sånt om sig och sin familj. Jag blir tårögd när jag läser detta. Ta hand om dig och din familj, jag hoppas att du slipper elakheter framöver. Kram!

  Svara
 • Kram till dig Hannah & alla bloggläsare!

  Svara
 • Jag har en liten pojke som är 9 månader och jag älskar din blogg och håller med och känner igen mig i så mycket!! Tack för en kanon bra och mysig blogg KRAM!

  Svara
 • Hej fina!

  Jag spyr nästan galla över dom som ens orkar lägga ner någon tid på att störa sig och skriva så elaka kommentarer! Jag förstår inte vad man får ut av att skada en annan människa?

  Att föda barn är bland det finaste som finns, och jag förstår fullt ut att man vill använda sig av någon form av bedövning, men det som störde mig mest av artikeln på aftonbladet, var att det var en felbehandling när du fick din EDA, för det är inte en felbehandling utan komplikation/biverkning som man får av den. Nu vet jag ju detta i med att jag jobbar med det. Och det vet jag att många störde sig på. Men det är ju en så liten bagatell, inget som jag skulle skriva och bli elak över att du har skrivit, det handlar ju mer om att man kanske inte riktigt har någon direkt kunskap om det. Men så är det ju, man kan inte ha koll på allt!

  Jag vill att du ska veta att du en så fin och underbar människa som tar dig tid för dina läsare, till och med går in och kommenterar på våra bloggar, och det är något så otroligt fint, och det är en faktor till att jag fortfarande läser din blogg efter många många år 🙂

  Fortsätt vara den fina människan du är <3

  KRAM

  Svara
 • Hej Hanna!

  har läst din blogg ända sedan du var gravid med Liv:)

  Jag läser din blogg varje dag men det är första gången jag kommenterar, jag tycker så synd om folk som skriver så hemska saker om dig och dina barn!. Det som jag tycker är allra hemsk är att det är kvinnor i 30-40 års åldern som sitter och har mage att skriva så?? usch det är så ofattbart!

  Jag vill bara gratta dig till din underbart söta lilla dotter:)

  ps: såg mio i Grekland (Rhodos colossos Beach) förra året med sin pappa, vi bodde på samma hotell och det var så kul att se han och han hade så kul det såg man på honom:)

  Lycka till med allt önskar dig en trevlig dag.

  kram kram

  Svara
 • Hej Hanna jag läser din blogg varje dag och älskar att läsa om dina härliga barn och er vardag,tycker att du är en så klok person och föståss vacker!! Önskar er allt gott!!

  Svara
 • Hjälp vilka människor …. eller är det verkligen människor ? som skriver sånt som dig och dina fina barn??? Måste vara avundsjuka.
  Kram Hanna

  Svara
 • Det var jättetråkigt att läsa kommentarerna nedanför Expressen-artikeln om din förlossning, men jag vill nog hävda att det mest var män mellan 30-50 år som skrev de kränkande orden om dig. Få ”avundsjuka” kvinnor, men desto fler män som verkade lida av kvinnoförakt. Tror dock att kvinnors hat upplevs som mindre hotfullt än mäns. Kanske känns det mer smickrande också?

  Svara
 • Neej, fy vad ledsen jag blev av att höra vilka vidriga kommentarer du fått. Förstår inte för mitt liv hur man kan skriva sådana hemska saker till en annan människa – usch, ledsen är vad jag blir 🙁

  Läser din blogg varje dag och jag blir så glad av dina fina inlägg och vänliga ord. Jag har dock varit väldigt dålig på att kommentera…

  Du är en fantastisk människa Hanna och jag ser upp till dig på många sätt. Så himla vacker, både på insidan och utsidan och du verkar vara en fantastisk mamma.

  Sänder all kärlek till dig fina Hanna!

  Svara
 • älskar att läsa din blogg,har gjort det i felera år nu,fortsätt så.kram

  Svara
 • Blir också glad över den genuint artiga stilen folk har här! Man kan ha en annan åsikt men man uttrycker sig respektfullt. Me like! Dessa troll är sjuka. Tyvärr finns det ju en del troll i vårt samhälle. Syns de inte på stan så syns dom på webben. Men då har ni lyckats med medlemskapet! Grattis till er fina hemsida!

  Svara
 • Du inspirerar mig och många andra med din familj och din blogg. Tycker de är jätte roligt att läsa din blogg innan jag går och lägger mig. Det är hemskt hur människan kan bete sig, yttrar sig för mycket om andra människor innan dom kollar vad dom själv är för ena. Tycker du hör ett fantastiskt jobb med barnen och allt runt om kring dig. Kram

  Svara
 • Finaste Hannah!

  Du är en fantastisk och underbar kvinna och dina barn är så fina och jag brukar läsa din blogg varje dag, älskar din blogg….

  Gud välsigne er

  Kram Malin

  Svara
 • Superbra!! Precis en sådan bloggplattform man själv vill blogga på! Tack för en bra blogg som jag gärna läser!

  Svara
 • Hej Hannah, vad kul att kunna kommentera på din blogg. Har fortfarande inte fått till det med registrering.

  Tycker att det är hemskt att man ska behöva ha inlogg för att kunna skydda sig från näthatet. Helt otroligt att vuxna människor orkar hålla på.

  Stort grattis till er nya familjemedlem och jag måste passa på att säga att du är lika vacker som vanligt 🙂 . Ha en toppendag. kram Linda

  Svara
 • Det är underbart att se hur många som stöttar och hjälper varandra genom din blogg och många andras bloggar på bloggfamiljen.

  Fint att du delar med dig om dig och din familj, som ser ut att vara helt underbar!

  Svara
 • Låter unikt och underbart att det får vara så bra 🙂 Jag här slutat läsa kommentaren på vissa bloggar blir så ledsen för personen som har bloggen skull och arg men vill inte sjunka till deras nivå & börja bråka så läser dem inte..kram <3

  Svara
 • Usch vad trist att läsa om de hemska kommentarerna som du och din familj fått på Aftonbladet. Har svårt att förstå vad folk får ut av att skriva elakheter till andra? Jag antar att det alltid finns människor som försöker höja sina egna dåliga självförtroenden genom att sänka andra.

  Skönt att ni tillsammans med läsarna lyckas hålla Bloggfamiljen fri från trollen. Keep up the good work Hannah! Har läst din blogg i flera år och kommer definitivt fortsätta vara en trogen läsare. 🙂

  Svara
 • Men så kul att kunna skriva här då jag haft problem att logga in här tidigare. Jag vill bara tacka för en underbar blogg och bloggportal.

  Svara
 • Åh vad härligt att det inte blivit så mycket negativt här! Det är aldrig kul. Visst man kan inte bli älskad av alla men..:) Jag tycker om dig Hannah! Just för att du är dig själv:) Kraaam

  Svara
 • Läser ofta din blogg, älskar dina fina bilder och din inredningssmak 🙂
  Kvinnor kan vara så himla elaka mot varandra, tycker det är tragiskt och inte blir det bättre för att vi blir äldre. Avundsjuka, inget annat såklart men ledsamt ändå. Kram

  Svara
 • Det är så skönt att läsa en blogg som börjar med ett vänligt ord. Och självklart är ju inte ditt liv en dans på rosor, vems är det? Men även när du har det tufft, och låter oss veta det håller du en så vänlig, mjuk ton att man bara önskar att man kunde skriva så.
  Jag känner mig alltid välkommen ”in” till dig..
  Tack Hannah, du gör mig glad när jag läser det du skriver.
  Och att du fått dina läsare att hålla samma ton. Uppfriskande, avkopplande och bara skönt! Man önskar att fler kunde göra som du!

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • […] Och att vara medlem, kommer inte ens att försvara det förrän du som ogillar det läst Hannahs inlägg om anledningen varför, sen kan vi ta upp […]

  Svara