Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:33 | augusti 22, 2012

Fullt hus

God kväll min vän. Nu sover alla barnen. Kvällsrutinerna tar tiiiid. Jag är hos varje barn i minst en halvtimme. Vi pratar om dagen som gått, saker som hänt och så lyssnar jag på deras tankar. Och så följer den obligatoriska nattbönen. Ingen vill somna utan att ha bett nattbön.

Nattningarna börjar vid halv åtta på kvällen. Så det tar ett bra tag innan jag själv kan lägga mig.

Nu vaknade Vida bara för det 🙂 Hon är den enda av barnen som än så länge inte har någon vidare kvällsrutin.

Det går bra med ersättningen och flaskmatandet för Vida. Hon fick lite ont i magen men det har gått över nu. Det blev väl lite mycket på en gång. Helt plötsligt tar matstunderna bara en kvart. Jag använder flaskor från Tommee tippee. ”Tutten” är utformad som ett bröst och är därför blir sugtekniken densamma men det går ju fortare ändå.

Min lilla grisekno.

Tack. Pigtittare heter det. Jag visste att det var något sådant, hade det på tungan. Har helt snöat in på att jag vill ha den jag såg igår. Den är rätt stor men så fin. Tycker den skulle passa perfekt i vårt sovrum. Peter kommer dock avsky den. Men han får stå ut.

Hann inte klart med målandet för det började regna något helt galet mycket och barnen ropade och skrek efter mig från alla håll och kanter 🙂 .

I helgen ska jag loppisfynda.

Idag har det varit fullt hus. Förutom William och Vidis hade Mio två klasskompisar på besök och Liv lekte med bästisen Emilia.

Det bästa de här två vet är att klä sig i prinsessklänningar och gå runt med handväskor fulla med smink. Blir full i skratt när de små damerna kommer trippandes.

Nu är det mat- och pumpabröstdags, sedan ska jag sova så mycket jag kan innan det är dags igen. Där emellan ska jag drömma om min pigittare.

Puss och godnatt ❤

 


24 kommentarer24 kommentarer om “Fullt hus”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för en fin blogg. Det är verkligen härligt att få höra hur ni har det hemma hos er. Det är kul att höra hur en annan småbarnsmamma lever. Min dotter är nu fyra månader, tiden går allt för fort. Du har verkligen en fin familj.

  Svara
 • Kan tänka mig att den stunden på kvällen, ensam med manma är viktig för barnen, jag tycker era kvällstutiner verkat så mysiga 🙂
  Skönt att det går bra med ersättningen för Vida och att det fungerar bra för er!

  Vad fin den blev! Vet inte om du har tänkt att göra det, men ett tips är att dra lite med sandpapper när du har målat för att få en lite ”slitnare” och ”äldre” look (eller vad man skall kalla det) 🙂 Blir i alla fall superfint!

  Sov gott tills det är dags att mata vidundret igen 🙂

  Svara
 • Kära H! Du är verkligen så vacker / jättefin bild! Mysigt med kvällsrutiner som får ta sin tid ..även om de tar tid… Mail från mig, men jag löser det / tror jag kan gissa på ett ungefär så känn ingen stress med det! Hoppas du får en god natts sömn! Kram J

  Svara
 • Hej Hannah!

  Va otroligt fint det låter. Fick tårar i ögonen när jag läste om eran kvällsrutin. Du verkar vara en så otroligt fin och bra mamma. Att du varje kväll ger var och en av barnen deras egna tid, inte bara under dagen, utan också innan de ska sova. Att lyssna på deras prat och tankar, för det är nog inte alltid så lätt att hinna med det under dagen med 4 st barn kan jag tänka mig.
  Det fick mig dock lite ledsen, eftersom jag själv aldrig upplevt det med varken mamma eller pappa. Har ingen nära relation till min mor. Därför tycker jag det är så fantastiskt fint att läsa hur du har det med dina barn. Jag blev faktiskt rörd.
  Jag vet att du ibland säger att du har lite dåligt samvete, men jag tycker inte du ska ha det, för du verkar räcka till och lite till! Jag tycker du är fantastisk!

  Däremot hade jag önskat att få se liiiite mer bilder på Vida, men jag antar att det kommer mer och mer ju mer vaken och med hon blir. Är så kul att följa. Jag har varit med sen du skrev på Mamas sida och när ni startade detta, så det har varit fantastiskt roligt att vara med på. Var även med på bloggträffen i Gbg.

  Tack för att man får vara med i eran fina familj! KRAM!

  Svara
 • Jag vill bara tala om att jag blev sjukt glad när jag läste om er obligatoriska nattböner , hoppas att Gud Jesus vakar över er och att änglarna får er att drömma sött … Underbar familj och en underbar mamma som har en sån fin själ och lägga ner så mycket av sin tid…

  Svara
 • Hannah,
  Var inte ledsen för att du inte kan amma. Jag har inte kunnat ammat någon av mina söner, men har ändå sett till att sitta göra matstunden till något speciellt. I lugn och ro, precis som när man ammar.
  Det kan vara jobbigt med alla kommentarer man får från ”amningsambassadörer” , men jag bestämde mig tidigt för att strunta i dem. Det viktigaste var att mitt barn fick mat.
  Valde att se fördelen istället, pappan kan ge barnet mat. Storasyskon kan ge bebisen mat, något som de är väldigt stolta över. Dessutom sov de bra hela natten lång 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!
  Vilken underbar mamma du är! Du ger dem mycket kärlek och trygghet! Tänk stunden med mamma på kvällen och sedan läsa en bön. Lyckliga barn!
  Lilla Vida är så söt! Njut nu om dagarna med lilla Vida när de andra barnen är i skolan. Kram till dig och din fina familj!

  Svara
 • hej hanna åh du har så fina barn o vilken underbar mamma du är,du ger dom så mycke kärlek o dina barn är så fina o lilla vida är så söööööötttiiis,njut av henne mycke,ush det regnar här idag,,,,,trist,,,,,önskar dej mysig torsdag kramisar christina

  Svara
 • Hej undrar var du köpt dom fina fötöljerna någon stans?

  Svara
 • Hej Kära! Älskar också loppisar så familjen blir tokig här hemma 🙂 Ett tips till pallen 😉 måla en gång till, sen tar du ett finkorningt sandpapper och drar över kanter och andra ställen som ben osv där en möbel normalt nöts av dammsugare mm. Släng sedan en fårfäll över! Superfint! Kram

  Svara
 • Hej! Ville bara ge dig ett tips, jag delammade (jag pumpade, ammade aldrig på ”riktigt”) vår dotter och efter en tid fick hon bara ersättning. Förstår alla känslor kring amningen, men det var inte det jag ville skriva om utan att under denna tid bodde vi på sjukhus under två månader och där tipsade de oss om Semperdroppar, naturliga magbakterier. Det fungerade bra, kan vara behjälpligt om det knixar lite med magen på ersättning. Kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Åh, jag blir alldeles rörd över hur mycket du ger till dina barn av det viktigaste vi kan ge, nämligen vår tid! Tyvärr är det så många barn där ute som har föräldrar som inte har tid med dem. Jag har själv många barn och får nu vårdnadsbidrag vilket innebär att jag bara jobbar någon dag då och då, allt för att prioritera våra barn och ge dem mycket av min tid. Med tanke på att jag själv är kristen så blir jag oerhört glad när jag läste om er lilla stund på kvällen :). Jag blir så inspirerad av dig när jag läser din blogg att du kan kombinera jobb, bebis/barn och mycket annat på ett så fantastiskt sätt! Nu till något helt annat :), jag måste bara fråga dig något som jag har funderat på länge nämligen hur fixar du ditt snygga hår? Jag har själv din färger men jag får liksom inte riktigt till den snygga blonda färgen :). Helblonderar du dig hos frissan eller gör du slingor med hätta? Skulle bli jätteglad om du ville dela med dig lite hår tips, tycker du är så snygg i håret :).
  Sköt om dig och din fina familj!
  Kram Karolina

  Svara
 • Vad fint skrivet av dig 🙂
  Är själv kristen och min mamma
  Har lärt mina barn så som hon lärt mig att be på
  Kvällen och ha alltid tron i sitt hjärta 🙂
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Nu har jag följt din blogg i ca 2 år nästan varje dag. Har dock aldrig riktigt tagit mig tid att bli medlem men nu så är det gjort 🙂
  Måste säga att du har en väldigt fin blogg och en väldigt fin familj! Vi fick en liten flicka för 6 månader sen och jag hade samma problem med amningen med henne också (Har kunnat helamma mina två pojkar innan), så det kändes lite konstigt att helt plötsligt inte kunna se det som en självklarhet längre. Började flaskmata henne och det var nog det bästa beslutet jag tagit tror jag, för hon blev som en ny tjej (glad och mätt) och jag blev en roligare mamma att ha med att göra också!
  Hoppas det funkar lika bra för er. Varma hälsningar /Linda

  Svara
 • Istället för superhero så är du en supermama!!=) Blir så varm inombords av att kika in på din fina blogg! Ha det bäst!! K´ram

  Svara
 • Hej Hanna!
  Vad skönt att hon tar flaskan .. Jag började oxå ge min minsta ersättnig tidigt kom aldrig igång med bröstet så istället för att ständigt vara stressad så började vi med ersättnig provade först Semper men det funka inte så bra han fick ont i magen av den så vi gick över till Nestle (NAN) och den funkar super bra.Hoppas att allt blir bra men lilla sötnosen ….

  Svara
 • Hej Hannah:-)

  Jag tycker Vida är väldigt lik William, eller det kanske bara är jag som fått för mig det? 🙂
  Ha det så bra och tack för en bra blogg!
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah! Så roligt att du delar med dig av din vardag och fina familj! Har själv två små tjejer på 4 resp 1 år, underbart. Tänkte bara höra var du köpt de söta små fåtöljerna i rosa och blått? Kram/Lotta, Varberg

  Svara
 • Vart har ni köpt de söta sofforna i rosa och blått?

  Svara
 • Fåtölj menar jag såklart! 😀

  Svara
 • Så bra att hon tar flaskan. Då får du lite mer sömn som du säkert behöver. Fåtöljerna är ju bara sååå söta! Var har ni köpt dom???

  Svara
 • Pigtittare???? Det heter väl munkstol??? Om det är den ommålande stolen du pratar om??!

  Svara
 • Det finns rosa små fätöljer på Global Living i Västerås, men de är i skinn tror jag. En fåtölj kostar runt 1500 kr. //Ulrika

  Svara
 • Ååh Hannah, du är så vacker!

  Svara