Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:05 | januari 2, 2013

Snart far vi

God onsdag min vän. Allt väl?

Idag fick jag sovmorgon. Vaknade precis och sitter och äter frukost med min bok som väntar.

Gårdagen var en slappdag. Måste vara den slappaste dagen på hela året. Vi hade en lugn  och mysig nyårsafton men satt vakna till halv fem på morgonen och pratade! Du vet när man glömmer bort tid och rum för att man sitter och pratar om viktiga och intressanta ting.

Bebisen vaknade en timme senare för att äta sedan somnade hon om till halv nio. Jag fick alltså inte så mycket sömn den natten.

Var konstigt nog rätt pigg ändå men gick runt i en nerspydd (Vida-kräk. Inte mitt.) morgonrock och mysbyxor hela dagen. Eller i alla fall fram till sju på kvällen då jag bytte överdel och for ner till Sibylla och handlade hem middagen 🙂

Mio väntade hela dagen på att Justin Biebers dokumentär Never say never skulle börja. Han har nog sett den tjugo gånger och kan varenda låt. Förstår honom, för den är riktigt bra. Får gåshud varje gång jag ser den.

Nu ska jag faktiskt sätta igång och packa lite smått inför Thailand. Vi far om drygt en vecka och jag har en hel del att packa, planera och fixa.

Vi har hyrt ett hus av en svensk familj på Koh Lanta. Skolan ligger i närheten, det finns svenska restauranger och tydligen så är det fler svenskar än thailändare där 🙂

Har du några bra rese- packtips?

Tack för att du finns.

All Kärlek ❤


25 kommentarer25 kommentarer om “Snart far vi”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad underbart att fly detta trista väder 😉

  Svara
 • God morgon!
  Små paket brukar jag inhandla och slå in (pixi-böcker, russinpaket, något spel mm) och ge till mina barn lite då och då på flyget eller när man reser. Det brukar vara uppskattat och en räddare i nöden. Även bärbar-dvd är så bra att ha när man har barn. I bebisåldern gillar ju barn att kasta allt de får i händerna och så får man be om ursäkt och kravla på golvet på flygplanet och leta efter leksakerna. En större leksak med många aktivitetsflärpar mm som satt fast på leksaken. Alternativt något man kan fästa/haka fast i sätet, så att det inte åker ner på golvet hela tiden. Och så näsdroppar och nässprej till hela familjen för att lätta på trycket. Suveränt om man är det minsta förkyld.

  Nu vill jag skriva ”ha en bra start på veckan”, hihi, men det är ju redan onsdag! Därmed lill-lördag! 🙂 Ha en bra dag!

  Svara
 • Frostrosor! Vilken bra idé att göra små paket att dela ut under resans gång! Det ska jag absolut göra på nästa resa.

  Ha det så gott i Thailand Hannah!

  Svara
 • Vad härligt för er att komma iväg! Ska bli intressant att ”få följa med” via bloggen. 🙂

  Svara
 • Låter verkligen underbart med värme och sol nu…DET kan jag vara avundsjuk på , men inte Thailand bland massa svenskar*L*
  Svenska resturanger mm har vi ju här hemma.

  Men jag hoppas du ska låta oss här vara med på vackra fina bilder med sol o värmen och på er.
  Det kan behövas för att lysa upp vardagen här hemma.
  Var rädda om er och njut av fin tid tillsammans, kram

  Svara
 • Englamo: Jag tror att Hanna med familj åker dit för att det finns ”svenska skolan” där. Och Svenska restauranger finns dock EN endaste i byn. Annars är det bara thairestauranger. Vi var där 2010 och bodde där i ett par månader, kanonbra om man har skolbarn som annars inte får ledigt.
  Svenskar finns det vart du än reser i hela Asien…

  Svara
 • vi hyrde hus av en svensk familj, bodde ca 5o meter från skolan. (den som ligger närmast stranden)
  Vi reste 2 vuxna och 3 barn. Vi hade en på 10 månader. Vi tog INTE med välling, ett bra sätt att sluta. Gick kanonbra, lite gnälligt i någon vecka. Men suppar, Alvedon och ipren. Kanonbra ifall barnen kräks av febertoppar…
  Disktrasa och diskborste.
  Vi var där i 2 månader, och vi behövde inte ta med allt det vardagliga från Svedala…
  Lycka till

  Svara
 • Härligt med lite sol och värme 🙂
  Ha en bra dag!! Kram Lotte

  Svara
 • Hej Hanna! Tack för så bra bloggar på din fina nya sida:)Vi Ska också till Thailand på semester nästa vecka med småttingar (6 mån och 3.5 åring). Sitter och filar på en packlista, så kan tipsa om lite saker som man ev. kan glömma:
  Handbagage: rån, majskrokar, fruktpure typ, ombyten, nappar, näsdroppar, nässpray och alvedon m.m. pyssel till barnen, våtservetter, handspritservetter är jättebra på resor tycker jag…
  Annat för resan. babywatcher, myggnät, handsprit,badring för bebisar, svala sjalar till bebis, solskyddskläder. Sen finns det massa andra saker såklart men du har nog bra koll;)) Plus att mycket finns där.Jag kommer ha med sulkyn till gaten och fodralet till sulkyn checkar jag in som sulky och proppar i blöjpaket, välling, gröt m.m. Det är ett smart tips.
  Ha en fantastisk resa. Kram

  Svara
 • EMMA: herregud!! Varför ha med sig rån, bla, bla, bla ,bla….. Det finns sjukt mycket där.
  Håller med om alvedon och ipren. Resten klarar ni, jag lovar… som sagt vi åkte dit och var där i 2 månader, med en 6 åring, 5 åring och en 10 månaders.
  Gröt hade vi med oss… det räcker med att ta med ditt tips: myggnät och febernedsättande.
  Allt finns där… om det nu behövs… cola ner lite.

  Svara
 • Ang att resa till just Thailand, såg att någon kommentera det valet.Alla är vi olika som tur är:) Men enligt mig så är Thailand verkligen det BÄSTA med bebisar och små barn. Då man vill att det ska kännas TRYGGT med bra sjukvård exempelvis. Exotisk känsla men ändå tryggt. Och det finns såklart massa bra thairesturanger överallt. Och internationell mat om man vill variera någongång och ev. så vill barnen ha annan mat… Jag har rest mycket men just nu i livet med småttingar är Thailand suveränt.Sen älskar thailändare barn så ni får garanterat lite barnvakt när ni äter på resturang typ;)) Kram

  Svara
 • TESS! I handbaget skrev jag….;)

  Svara
 • TESS! Och jag har ingen lust att leta efter babyuwatcher, blöjor, våtservetter, badring, solskyddskläder direkt på plats så därför har jag med mig, men som sagt alla är vi olika. Jag älskar att förbereda och planera och packa, sen när jag är i Thailand vill jag ha med allt utan att behöva sakna något. Vi ska bo på en liten strand och vill inte behöva åka till affärer. Men om jag vore Hanna så hade jag tagit med för dom första dagarna i alla fall. Lite tips var det bara… som Hanna ville ha:)

  Svara
 • Hej Hannah, så underbart för famlijen Er att få åka till Lanta. Har varit flera ggr där ni ska bo och det kommer att bli så bra. Men så bra att du har planerat blöjor och diverse. Alltid bra om något händer för det kan det ju göra. Välling och blöjor är bra att ha med inte samma som vi har hemma, och har man barn som har känslig hud så är våra blöjor mycket bättre. Men Hannah vad ni än gör smörj Er med myggolja även dagtid, tänk på Denguen som är en mara i Lanta. Och som en som skrev tidigare att det endast finns en svensk restaurang stämmer inte alls, det finns många så barnen kommer att få pannkakor (svenska, köttbullar, pizza etc etc) ett tips gå till OM som har sin salong nere på Klong Dao vid restaurangen Hyddan, där kan du och Liv få jättefina naglar och hon älskar barn. Ha en härlig semester och njut av era 2 månader.

  Svara
 • läser inlägg och det verkar som om alla har varit där 😉
  Det finns EN svenskägd restaurang på Long beach (längst ner på stranden) där många svenska familjer varje fredag hade fredagsmys, hehe
  Sen finns det naturligtvis flera restauranger som serverar köttbullar…. 😉

  Har varit där med min familj 5 ggr..

  Svara
 • Vad underbart det låter!!! Vi var på Koh Lanta för 12 år sedan. Då var det inte mycket svenskar där. Eller mycket turister alls.

  Ska bli jätte spännande att följa er resa via bloggen! Tror det kommer att bli ett minne för livet för er alla. (Vida kanske inte kommer ihåg så mycket sen, men för er andra!)

  Kram o lycka till!

  Svara
 • Vakumförpacka alla kläder, plastpåsar utan hål i funkar nästan lika bra som riktiga vakumpåsar m pump. Blir MYCKET mer plats i väskan! Sjösjuketabletter är sövande som en lightvariant på sömntabletter! Kanske även barn kan ta? 🙂

  Svara
 • Härligt Hannah! De bästa blöjorna där nere heter ”mamy poko”. Ta med massor av välling, den thailändska varianten är alldeles för söt. Bra leksaker finns att köpa inne i Krabi, på Koh Lanta är det mest plastskräp. Lycka till med packningen, och ha en uuuuunderbar resa! Är riktigt avis, längtar tillbaka varje dag! 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!! Älskar din blogg!! Hoppas att du uppdaterar från Thailand. En fråga bara. Hur har ni lyckats gömma sladdarna från teven? Vill också göra mina osynliga.
  Kram till dig och din fina familj

  Svara
 • Hej!
  Är avis… Kom hem från Koh Lanta precis före julafton. Vi var där med våra barn 3 och 5 år. Vi bodde precis vid svenska skolan, undra om det är på samma ställe som ni ska bo??
  Är helt underbart där, långgrunt i vattnet, helt perfekt för barnen!!
  Ta med myggmedel till barnen (de där nere luktar skarpt och är nog starkare och ”mindre bra” för små barn!! Använd ovanpå solkrämen, mycket mygg, men de är små, man ”märker” dem inte… Denguefeber finns ju där nere, som någon annan skrev, i år är den på Slow Down, resorten längst ner på Klong Dao, håll er därifrån är mitt tips!!
  Ett läkartips med: Dr Salarin Clinic på Long Beach ( tar ca 5 min dit), hon är väldigt duktig, vet vad hon gör, bra med barn, väldigt duktig på engelska!!! Hoppas så klart ni slipper, men med små barn vet man ju aldrig… Är ju en annan bakterieflora där!! Ta med svensk vätskeersättning oxå, elektrolyten ( orange) de har vägrade iaf mina barn!!!!! Bra att ge vätskeersättning även i förebyggande, saltbrist kan komma väldigt plötsligt på små barn, och bli allvarligt!!
  Finns ingen ”stor” mataffär vid Klong Dao, typ bara 7eleven, men åk in till Saladan (nära, nästan gångavstånd..) och handla på Lanta Mart istället, där finns stort utbud av det mesta, pasta, havregryn, flingor… You name it!!
  Hade en reseblogg där nere, du får höra av dig om du vill ha adressen och kika in! 😉
  Ha en toppenresa, och njuuuuuut!!! Det är verkligen underbart!!!

  Svara
 • Just på slow down har dom bekämpat myggen effektivt. De både sprutar samt har en myggfångarmaskin så slow down är nog det ställe med minst mygg just nu. Vi ser knappt några myggor men om vi går till andra ställen för att äta är det mer mygg!

  Svara
 • Vi va i koh Lanta för ett år sedan, underbart ställe!!!!! Familjevänligt och mååånga svenska:)

  Svara
 • hej, ta med myggrollon från sverige, tror deras är starkare, tänker på barnen. och använd flitigt, man hör ej myggen som här hemma, med mörkret kommer de små rackarna. men sedan finns det även mygg på dagen och det är de som sprider denghufeber så endel änvänder mygga även på dagarna. det har vi gjort nån gång. vi har inte varit där på 2 år, innan dess varje år i flera år, det börjar suga i lantatarmen, helst när man läser om människor som ska dit!! kolla in lilla svenska skolan om ni ev ska dit igen, den har vi använt oss av! njut, livet på lanta är enkelt, middag barfota på stranden låter väl skönt!!!

  Svara
 • I tried this and all I got is cool whip I beat it for 10 minutes on med high what went wrong had my heavy cream at room temp.

  Svara
 • Just to let you all know, #20 is probably written in cyrillic. I’ll leave it, as those who have Russian fonts in their computers can probably read it. Sorry that I can’t.

  Svara