Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:02 | januari 4, 2013

Medicinförråd

Hej min vän. Hoppas att du har haft en fin dag och har en skön kväll framför dig. Jag kom nyligen hem. Har farit runt som ett skållat trolla och fixat inför resan. Köpt det mesta som behövs i medicin väg och även dräkter med UV-skydd, solmössor och nya nappflaskor till Vida. Hittade även massor av småbyxor och linnen på jätterea till henne.

Känns som om jag har det mesta under kontroll 🙂

Till mig, Peter och de stora barnen kan man säkert hitta allt vi behöver på plats men när det kommer till Vida så vill jag vara på den säkra sidan med mat, blöjor och annat innan vi far.

Imorse tog jag tåget in tidigt för att hinna med ett stopp hos Maria på Hår 3000, Vasagatan. Hon fyllde ut mitt hår så det känns tjockt och fint. Efter gårdagens färgning så är jag mycket nöjd.

Dags för fredagsmiddag á la svenne 🙂 Tacos.

All Kärlek ❤


37 kommentarer37 kommentarer om “Medicinförråd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det var ett ordentligt förråd med nödvändigheter, bra jobbat! 🙂 Supersnygg i håret är du som vanligt efter dina frisörbesök! Jag har bokat in frisörtid i slutet av månaden och är väldigt sugen på att sätta in lite löshår, men jag blir lite snål. Får se om jag gör det ändå någon gång i framtiden, just för att få en lite tjockare kallufs 🙂

  Ha en härlig kväll med svennebananmiddag och fredagsmys! 🙂
  Puss & Kram

  Svara
 • Hej.Känns lite ofint men vill i alla fall ställa frågan.Skulle du vilja hjälpa mig genom att publicera denna adress
  —>http://www.solvanda.nu/insamlingar<—
  Där man kan skänka pengar till forsknigen om plötslig spädbarns död.En kompis till mig förlorade nyligen sin nyfödda brorson till detta hemska.
  Om du inte vill så förstår jag eftersom det bär mycket känslor när man läser sånt här men ville fråga ändå.

  Ta vara på din familj!
  Kramar till dig

  Svara
 • Självklart vill jag hjälpa dig att lyfta fram denna viktiga forskning!

  Kram

  /Hannah

  Svara
 • Hej Hanna!
  Vi åker till Koh Lanta i 4 veckor med vår familj på lördag! Längtar!
  Våran yngsta dotter ät 14 månader och jag vill tipsa om NO-SKITO! Ett myggmedel man kan används på barn under 3år som man också kan vara i solen med. Finns att köpa på apoteket.
  Njut av eran resa!

  Vänligen Magdalena

  Svara
 • Tack för tipset Magdalena.

  Ska genast skriva upp det på min lista 🙂

  Kram

  /Hannah

  Svara
 • Det var på Kronan vi hittade NO-SKITO
  Inte de ”vanliga” Apoteket

  Svara
 • Ja, köp myggmedel!! Vi kom nyss hem från Koh Lanta och antar att ni ska bo på Klong Dao stranden då svenska skolan ligger där…. vill bara informera om att det varit flera fall av dengue feber där senaste veckorna, så använd myggmedel och heltäckande kläder vid solnedgång då myggen är som värst. Tyckte det var ganska mycket mygg nere vid stranden och restaurangerna. Ha så mys nu!!

  Svara
 • Men nu gjorde du ju bakofram! Det är ju i Thailand man KÖPER mediciner med sig HEM;)
  Alltid fullt lager med bästaste grejerna hem därifrån. Det där behöver du inte oroa dig för alls. En del apotek har doktor på Apoteket. De undersöker dig där inne och har ALLT och är svinduktiga:)
  Min grabb fick både allergisk chock av nåt bett och nässelutslag och en våldsam influensa med 42 graders feber när vi var där( vi var där i 8 v när han skulle fylla 2)
  Det löste de utan problem. Alla är näst i Thailand och vill hjälpa och löser det de kan lösa och de ÄLSKAR barn!
  Hoppas ni får en toppenresa!

  Svara
 • Hej Lillemor.

  Jag vet. Jag kommer nog hem med ett ännu större medicinförråd 🙂

  Vill bara vara på den säkra sidan. Känner mig trygg med svenska suppar om bebis får feber. Allt är mest för bebisen. Hon är så liten.

  Som du skriver så är sjukvården grym så jag känner mig trygg om något allvarligt händer.

  Stor kram

  /Hannah

  Svara
 • Hej Hannah
  Avundsjuk!!!! Kho Lanta är helt underbart. Ett av mina barn med familj befinner sig där just nu. Håller med Lillemor ang.apotek. De tar fram allt på datorn. Visar du din svenska medicin slår de in den och vips kan de se vad du behöver på thailändska. Tycker ni har en jättefin blogg. Brukar även följa Madeleine Ilmruds och Meekatts bloggar. Allt är så fräscht hos samtliga av er. Kommer dec 2013 till Koh Lanta och stannar ngr.mån.Kram Babs

  Svara
 • God Fredag fina.Ja nu är det snart dax väl? Det måste ju bli massor med packning,puh.Du blev jättesnygg i håret riktigt sommarfin.Fattar inte att ni ska vara där i hela 2 månader.Häftigt;))Ser verkligen fram och följa er på er vistelse i Thailand.Du kommer väl blogga? Alltid lika gott med Tacos,mums.Här har vi inte gjort många knop idag förutom lite fix och trix inför kommande vecka med jobb och barnpassning.Nu lite Tv och sedan tidigt sänggående.I morgon en liten tripp till underbara Köpenhamn.Hoppas på lite shopping också.Jag får väl se om man kan muta mannen.Han fick en I-pad igår så jag tror han är ganska så medgörlig just nu haha.Ha en fortsatt skön kväll.Ta hand om dig.Puss o kram.

  Svara
 • Finaste Marita,

  Tack snälla! Klart jag kommer blogga. Inte en dag får det gå utan ett inlägg 🙂

  Ska ta massor av fina bilder och visa.

  Hoppas du får det mysigt i Köpenhamn. Älskar den staden.

  Puss och Kram

  /Hannah

  Svara
 • Hej Hanna!
  Snyggt ditt hår är!
  Eftersom jag och min familj är på Lanta sedan några månader och har lite koll på utbudet i affärerna så ville jag bara kommentera att blöjor finns stort utbud, kanske inte exakt Libero och Pampers, men ett bra utbud i alla fall. Välling finns inte så det behöver ni ta med om hon dricker det. Mygga roll-on finns exakt samma här. Apotekena är bra, men bra att ta med örontermometern som jag såg att du lagt fram 🙂 Solskyddsmedel finns mycket att välja på här, även för barn, men vi tog med oss apotekets solskyddsmedel med manetskydd hemifrån, tror inte att det finns här. Barnmatsburkar finns det ganska begränsat utbud, kanske två sorters mat och några efterrätter.
  Hoppas det kan vara till hjälp!
  Hör gärna av dig om du undrar mera 🙂
  Kram
  Camilla

  Svara
 • Hej

  Var på koh lanta för två veckor sen och jag har fått dengue feber
  Jag hade mygga medlet på mig varje kväll men ändå rejält myggbiten.
  Flera fall i sk svensk området har råkat ut för dengue dem senaste veckorna.

  Hoppas ni klarar er

  Ha en härlig resa
  / Jessica

  Svara
 • Vill bara önska trevlig resa! Och vad fina tips du fått ovan! Ser framemot att följa ert äventyr. Har inte varit i Thailand sen 98 när jag var reseledare men oj vilket fint land o fina människor!!

  Svara
 • Ni kommer att få det så skönt i Thailand 🙂

  Fast jag tror inte du har någon nytta av det svenska myggmedlet ”Mygga” där… det är bättre du går på Pharmacy när du kommer dit och köper myggspray som fungerar istället.

  Visst är Maria på HÅR3000 bra? Jag ska beställa tid för att ta bort mina extensions nästa vecka… Kommmer känna mig flintis då 😉
  Men, ska iaf prova att vara utan ett tag nu.

  Svara
 • Svenska mygga e det bästa dem rekomenderar även där nere. Det säljs på apoteken på lanta.

  Svara
 • Åååh, så härligt för er att det snart är dags för avresa. Hoppas ni får en riktigt bra resa och att ni slipper tråkigheter som sjukdomar!

  Kramar Bella

  Svara
 • Förstår att du vill ladda upp med saker här hemifrån, inte alltid man hittar det man behöver i sista stund utomlands. Vi gjorde misstaget att ta med för lite välling men hoppades att vi skulle hitta det i ngt land i södra Europa… Icke sa Nicke, vi fick lösa det med ngn gröt liknande grej.

  Ha en underbar resa och sköt om er!

  Ps: Du är jättefin i håret!

  Kramar 🙂

  Svara
 • Hej!

  Ville bara tala om att jag lämnat in min telefon på lagning idag…..ifall du undrar vart fin WF-vän tagit vägen 😉

  KRAM, Carina

  Svara
 • Hanna köp myggmedel lokalt istället…mygga hjälper Inge vidarsvärst på mousquitos,men deras egna myggmedel är kanonbra! Som föregående talare säger…i Thailand laddar man upp med mediciner,det finns allt! ha det kanon bra,det hade vi!

  Svara
 • Hej Ullis,

  En vän till mig som bott där sa att deras myggmedel är så starkt att hon skulle avråda att sätta det på ett barn. Tar hellre med mig så jag kan känna mig säker men verkar det bra så köper jag på plats 🙂

  Stor kram

  /H

  Svara
 • Herregud!!! Du handlar på dig för mycket… Varför släpa med allt detta. Finns ju där..

  Svara
 • Alla säger nämligen olika saker. En del säger att man ska köpa med sig och andra att det finns där. Med fyra barn så tar jag heller det säkra före det osäkra!

  Svara
 • Ha en ljuvlig resa, och jag tog med mig svenska saker även när vi åkte till Grekland, som vätskeersättning och välling, alvedon osv.. till de större kan man ju säkert hitta men till de små vill iaf jag ha bekanta saker.

  Svara
 • Måste vara skönt att ha gjort en massa praktiska saker! Jag är likadan- hellre för
  mycket med o vara säker. Speciellt lälling som Ivan 4 år säger 🙂 bra o ha om de inte vill äta. När vi var i Thailand så var det enda han ville äta var pommes ris o välling trots vi hade med oss barnmatsburkar. Han var 11/2 år då. Skönt o ha extra välling då! Ha en skön helg! Kram

  Svara
 • Du är superfin i håret nu,underbar färg. Men jag förstår inte riktigt vad du menar med att du fick ditt hår utfyllt??? Är det med extensions då, eller vad det heter…har aldrig varit inne i den svängen så jag fattar inte riktigt varför…tycker att ditt hår är fint som det är..fast idag vet man ju inte vad det naturliga är förståss :D.
  Skönt att du har det mesta klart. Jag är också en sån som gör listor o bockar av…kontrollfreak också, yes.
  Hoppas du får en skön vila in natt nu.
  Kram!

  Svara
 • Åh, vad roligt ni kommer ha det. O troligen träffar ni många nya vänner på resan. Det gjorde vi. Kom hem för ett år sen från vår tvåmånaders ö-luff med två små under fyra år. O nu har vi varit i Kalifornien i ett halvår. Det är lyxigt att ha möjligheten att kunna resa o upptäcka nya saker:)
  Precis dom du packade vi med oss halva hemmet t Thailand. Hade ioförsig kunnat lämna lite kläder hemma för tvätta hos skrädderier var superbilligt. Ett tips är att köpa heltäckande badkläder till de små. Det finns det gott om på plats. Välling finns inte. Däremot blöjor. Lite dyrare än i Sverige. Vi hade stor nytta av ordentlig barnvagn till stranden (köpte en på blocket sim vi gav t en thailändsk familj när vi åkte hem), myggnät, flytande Alvedon, pixiböcker, bärbar dvd-spelare/iPad o förstås ett paraply mot solen. Den är ju inte att leka med..
  Ha en underbar resa, låter toppen!

  Svara
 • Jag tror ni packar på tok för mycket! All medicin du har på bilden finns på Koh Lanta – vi har varit här i 2 månader snart och medicin är det sista du behöver ta med dig. Sjukvården/apoteken är 100 ggr bättre på Lanta än hemma! Så vill ni bära mindre så lämna det hemma:). Välkomna hit!

  Svara
 • Hej! Det enda jag inte hittade när vi var i Thailand, var solhattar till mindre barn vilket känns helt osannolikt… Vår son var 1.5år när vi var där och jag hittade ingen som var ok på 3 veckor (och vi letade verkligen!!), vi var i Kao Lak, Phuket, Pipi Island, Koh Lanta och Krabi…(vi hade med oss två ner, som tur var)Så extra solhattar till tjejerna är att rekommendera! Till grabbarna finns hur mycket kepsar och solhattar som helst 🙂 Önskar er en fantastisk resa! Kram

  Svara
 • Känns alltid skönt att vara förberedd även om det är billigare att köpa på plats. Jag har alltid med mig på våra resor (fast det är ju bara här hemma i Sverige ;)) hydrokortison, aqua block (plåster som tål vatten, är supertunt och gör att det läker snabbare) och första hjälpen kit brännskada (en olycka kan hända så lätt, en het kopp kaffe…). Måste kännas härligt att åka iväg och bara få ta det lugnt, inget snöslask och väntan på våren…är riktigt avundsjuk! Har varit i Thailand en gång och jag gillade det enormt, det var så skönt jag var en helt ny människa (har som sagt ont i varenda lilla muskel dygnet runt annars,att slippa det för ett tag var guld värt) och alla människor går m ett leende där 🙂 Synd att det ligger så långt bort…

  Svara
 • Hej Hannah!
  Tänkte ge dig ett tips vad gäller myggbett!
  Vi kom precis hem från Västindien och även där fanns en jefla massa mygg.
  Både barnen och jag blev totalt sönderbitna. Kunde inte gå utanför rummet utan att spraya oss, och det är ju inte så kul när man ska vara ute i solen. Då fick jag ett tips av en svensk tjej som hade köpt med sig myggplåster! Hon satte det på en ven, insidan av handleden eller ovanför fotknölen. Inte ett myggbett fick hon, och hon är sån som alltid får det!
  Ha det härligt i värmen!
  Kram

  Svara
 • Vil bare si ifra at denguemyggen stikker på DAGTID, så ha -alltid- på myggmiddel!
  Myggen er svart med svart/hvite ben. Som flere skrev her er mange smittet av dengue på Koh Lanta nå…
  (Vi reiser til Koh Lanta nå den 7.jan, så jeg har luslest alt jeg kan finne om Koh Lanta og dengue, hehe)

  Svara
 • Hej Hannah,har precis kommit hem från Thailand packning som bara den…det är en så skön lugn stämning där och massage och simning och sol det gör så gott för själen helt underbart.Hoppas ni får det riktigt bra i Thailand.
  Kom ihåg LIVET GÅR INTE I REPRIS.DU ÄR I DIREKTSÄNDNING VARJE MINUT.LEV VÄL!LEV HÄR OCH NU!
  Så var glad så länge du får med dig alla barnen själv har jag tonåringar på väg in i vuxenvärlden de börjar resa med kompisar…tiden går så fort!
  När åker ni till Koh Lanta?

  Svara
 • Tankte rekommendera att ta med dig ziplock pasar (vet inte om det heter det pa svenska). Men det ar bra att ha till allt torrprodukter sa det inte blir fuktigt. Det hade vi med oss till Malaysia for det ar inte alltid sa latt att hitta det man behover pa en gang. En bra kram for rumpan (typ zinkpasta, tuben ar rosa och vit och finns pa apoteket) ar bra, om det skulle handa att lila Vida far varmeutslag dar blojan sitter. Vilken underbar ressa ni ska ut pa. Vi avnjuter sista veckan i Miami, langtar inte hem till Schweiz. Ha det gott! kram towe.

  Svara
 • Hej Hannah!
  Hur håller du dig så fin och iform? Vad tränar och äter du? Du är jämt så smal och fin.
  Kram Carolina

  Svara
 • Howdy! I simply would like to give an enormous thumbs up for the great data you could have here on this post. I shall be coming back to your weblog for extra soon.

  Svara