Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:07 | januari 22, 2013

Min Fys

Hej igen vacker. Idag inledde jag mitt nya liv 🙂 Nu när jag är iväg ska jag passa på att komma i form. Har aldrig känt mig mer motiverad. Vet att man mår så mycket bättre både psykiskt och fysiskt om man tränar och rör på sig.

Här i Thailand är det inte så jättelätt att komma igång för värmen gör mig väldigt seg men på gymmet finns det AC och tar jag mig bara dit ett par gånger så blir det lättare. Inga undanflykter 🙂

Anledningen att jag kommit igång är att min vän Johan (från Sigtuna som bloggade här tidigare) är personlig tränare och har startat något som heter Min Fys. Han och sportmannen Niklas Wikegård ligger bakom minfys.se. Vet du inte vem Niklas är så fråga din man om han gillar hockey. Han och Niklas kämpar som tusan för att få folk att upptäcka deras företag så därför vill jag hjälpa både Johan och Niklas, men framför allt tipsa dig om du behöver en spark i rumpan för att komma igång.

Johan lägger upp ett specifikt schema efter dina önskemål. Sedan presenterar han alla övningar i en video som är inspelad specifikt för kunden, dvs det är inte så att alla får samma video. Utöver det finns det hundratals av andra övningar på film där du ser hur du ska göra om man vill utöka eller köra något annat.

Som Guldmedlem har du tillgång till Johan 2 timmar i veckan på telefon eller mail/skype där han går igenom hur allt har gått och om man har några frågor. Sedan fyller du i din träningsdagbok så att du och Johan kan följa din träning. Därför blir det svårare att fuska. Något jag annars skulle gjort.

Tänk att en PT kostar runt 600 kr för EN träningstimme. Här betalar jag 899 kr för en HEL månad.

Kan varmt rekommendera det. Det funkar ju var du än bor i landet. T.o.m. om man är i Thailand 🙂

Nu har jag verkligen ingenting att skylla på och kan inte fly.

Idag skaffade jag gymkort här på Koh Lanta. Ska börja varje morgon med en lång promenad längs stranden och sedan avsluta med en fräsch shake gjord på färskfrukt. Hade tänkt gå på gym två till tre gånger i veckan. Det är i alla fall mitt mål.

Jag kommer hem mer fit än någonsin. Hoppas jag i alla fall 🙂 Johan har plats för sex personer till innan det är fullt så passa på!

Jag värmde upp med Thai-boxning härom dagen. Eller värmde upp och värmde upp. Har knappt kunnat gå, sådan träningsvärk har jag haft.

Tränade med Lydia och Annika. Två svenska tjejer. Jag skrattade så jag fick knipa för Kung och fosterland för att inte kissa på mig. Inte lätt efter fyra barn 🙂

Har aldrig känt mig så ”brudig” i hela mitt liv. Tränaren Boy tittade på mig och skrek på Thai-engelska, It´s not ballet!

Jag kände mig för lång och flaxig. Har ingen som helst koordinationsförmåga. Allt funkar bra åt ett håll men när jag sedan ska byta armar och ben och köra övningarna åt vänster då blir det kortslutning i huvudet. Får inte ihop det.

Tror det är kul men jag håller mig till Johan och gymmet.

Jag fick nog i alla fall tränarna att skratta 🙂

Lydia körde lite kicksparkar på Boy. Vi ville spraka och slå på säckar men först måste man lära sig tekniken och det innebär en hög koordinationsförmåga. Gaaahh.

Boy in action.

Både jag och Peter kör med Johan så vi pushar varandra.

Tränar du?

All Kärlek ❤


13 kommentarer13 kommentarer om “Min Fys”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Härligt jobbat! 🙂 Jag tränar på Lanta Fitness Gym, ligger nära Long Beach. Är det där du också börjar gymma eller kör du på Muay Thais egna gym?

  Må väl här i värmen!

  Kram,
  Fia

  Svara
 • Härligt! Jag har lika svårt jag med att gå ihop det på vänster sida. Men efter några pass Sh’bam så börjar det ge sig 🙂 Har kommit igång bra med träningen nu och det är så skönt. Kände mig stark igår när jag gick iväg 20.20 och resten av familjen hade krupit i säng 🙂 kram

  Svara
 • Hej!!

  Ja jag håller med, man mår så mycket bättre av träning, men det gäller att ha motivation!
  Jag har kört igång med Actic här i vår lilla by,,försäker några gånger i veckan pluss promenader på det, så härligt och vara igång!
  Det fixar du också 🙂 Lycka till!
  Må så gott och ta hand om er.
  Kram Linda

  Svara
 • Absolut! 3-4 ggr i veckan. Powerwalk, crosstrainer eller styrka. Skont! Lycka till! kram towe.

  Svara
 • glöm inte bort http://snippgympa.nu/ , då kan du skratta hur mycket som helst!
  ha det så bra i värmen nu!

  Svara
 • Härligt att motivationen finns där, det är den som är grunden för att man skall komma igång och hålla träningslusten vid liv. Blir roligt att följa din ”träningsresa” där borta 🙂 Bra med personlig tränare också! Thaiboxning är nog ingen lek kan jag tänka mig, vågat att köra igång med ett sådant pass det första man gör, bra jobbat! 🙂

  Jag tränar en hel del och blandar både styrka med kondition av olika slag, tycker det är roligast med varierad träning, det får lusten att hållas uppe och alla möjliga muskler att röra på sig och arbeta 🙂
  På min blogg har jag tipsat om massor av gratis appar till telefonen som man kan använda sig av, om man inte har råd med personlig tränare eller gymkort t.ex. eller om man behöver tips på övningar. Ingen kommer nämligen undan, bortförklaringar fungerar inte 🙂

  Bra jobbat Hannah, hejar på dig och kommer peppa dig massor med träningen! 🙂

  Kram kram

  Svara
 • Har numer fem minuter till jobbet istället för 1 timme och en kvart, så nu funkar det äntligen att träna. Och då blir det roligt! Alltid bodybalance på måndagar samt har bokat sex gånger med en PT, vilken jag träffade idag och fick nya övningar att göra. Kommer förmodligen ha rejäl träningsvärk i mage och armar imorgon 🙂 Har även börjat löpträna. Jag försöker få in träning fyra gånger/vecka, men funkar det inte av någon anledning, så absolut tre. Så när säsong Beach 2013 startar ska jag ha bra kondition och vara mer slimmad 🙂

  Efter jag såg kort på er pool, har jag två nätter i rad drömt att jag badat i den och legat och solat i de där formgjutna stolarna under vattnet 🙂

  Njut av solen och er härliga semester!

  Kram kram

  Svara
 • Godmorgon från ett kallt Skåne:)
  Vad duktiga och flitiga ni är som tränar i den värmen…!!! Heja heja:)
  Kul att få följa med och följa er även när ni är långt hemifrån!

  Jag har nytt börjat som värd på Friskis & Svettis ( i receptionen). Jag jobbar i receptionen 1ggr/veckan och för det får jag träna såmycket jag vill. Det har verkligen blivit en nytändning för mig och min träning. Jag är piggare, gladare och har hittat det jag tycker är skoj:))

  kram kram, nu räknar vi ner till vår Thaisemester….18 dagar kvar!

  Svara
 • Försöker göra någon typ av fysisk aktivitet iaf 3 ggr/vecka. Det är en mix av PW’s, crosstrainer, Wii Sports (helst boxning), löpning och pass på gym.

  Grym är du som har blivit så taggad till att träna! Lycka till!

  Svara
 • Va duktiga ni är som ska börja träna =) Själv tränar jag nästan varje dag och jag älskar det. Jag kör löpning för att få upp konditionen och styrketräning för att tajta till kroppen lite. Sen blir det ju en himla massa barnvagnspromenader men det ser jag inte som träning.

  Ni ser i alla fall ut att ha det helt underbart och jag skulle kunna göra hur mycket som helst för att byta plats med er. Huset ser ju helt underbart ut.

  Vill bara att du ska veta att du verkar vara världens underbaraste människa och jag blir alltid lika glad när jag tittar in här <3 kramar till dig fina du!

  Svara
 • Undrar lite om fys.se som du tipsar om.Tar man med deras tips på övningar till gymet eller hur funkar det…?
  Hur länge har du varit medlem?
  Visst är det så mycket skönare att träna när det är varmt och soligt.
  Bra att passa på att göra en sån här resa medan alla barnen vill,mina barn hann bli för stora och ville inte vara borta så länge hemifrån så det har inte blivit möjligt att göra det som ni gör tyvärr…det blir 2veckors resor som längst.Men min dotter är väldigt inne på att plugga i USA och det kan ju bli bra.
  Ha en skön dag och njut av Thailand och ladda batterierna.
  Kram

  Svara
 • Åh vad härligt ni ser ut att ha det! Vad roligt att få reda på minfys.se. Jag bor själv i Sigtuna och har sett både Johan och Niklas hålla på att filma massa övningar… Har undrat lite va de håller på med 🙂
  Ha det fortsatt underbart och njut av livet!
  Kram

  Svara
 • Thanks for the wonderful recipe. I am definately going to try it as home made buuter is creamy and cheesy. Thanks a bunch.

  Svara