Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:58 | februari 1, 2013

Sandhundar

God fredag min vän. Hoppas att allt är väl. Har du en fin fredag?

Här ligger lugnet, som vanligt, likt ett skönt täcke om oss.

Liv har en kompis från förskolan som bor några hus ifrån oss. Hon är där och leker. Det är så kul att hon också har vänner i området. Likt pojkarna som ska övernatta hos sina danska kompisar inatt.

Vi åt lunch nere vid stranden idag.

Lunchen bjöd även på en vacker vy över det glittrande havet.

Man får se sig för vart man sätter fötterna. Det ligger välkamouflerade hundar och sover i sanden 🙂

Mio lyssnar på musik hela tiden. Det är bara Justin Bieber som gäller och han kan varenda låt utantill.

Och William han har en fotboll med sig konstant. Han vill ju bli proffs.

Nu är det snart middagsdags. Kanske smiter jag och Peter ut en sväng när flickorna somnat. Sätter oss på ett mysigt strandhak och dricker paraplydrinkar ur kokosnötter och ananas 🙂

Min kära svärmor Marianne, barnens farmor är här, men även Josefine. Berättar det än en gång då jag fått många frågor om vem som passar barnen om vi är iväg någon dag. Josefine är en vän till familjen från Skåne. Hon har följt med oss till Thailand och bor här med oss.

Hon har passat barnen hemma i Sverige och känner Vida sedan hon föddes.

Hon är som en familjemedlem och barnen ser henne nästan som en storasyster. Trots att det i stort sett är omöjligt, för hon är 21 år. Var bara tvungen att tillägga det 🙂 🙂

Var rädd om dig.

Önskar dig en underbar fredag.

All Kärlek ❤


32 kommentarer32 kommentarer om “Sandhundar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • ja, det är helt otroligt att inte folk har så pass mycket i huvudet så de kan räkna ut att ni definitivt inte lämnar barnen ensamma vind för våg, och dessutom måste fråga, suck!

  Skulle inte alls ha något emot att vara där ni är nu, verkar vara rena rama paradiset för hela familjen!

  Ha det fortsatt gott, så fortsätter vi här hemma att läsa & drömma oss bort!

  Svara
 • Ser vekligen underbart ut! Hoppas ni får en mysig fredagkväll och en och annan paraplydrink 🙂
  Jag räknar ner till vår resa 9dagar tills vi lyfter mot värmen…!

  Kramen

  Svara
 • Åh va ni har det bra:-) här har det städats,stor handlats å ikväll får vi besök..blir å laga paj i ef.m! Önskar er en skön helg! Hur många veckor har ni kvar? Må gott! Kramar

  Svara
 • Vad bra med en ”extra” storasyster så ma&pa kan njuta lite egentid 🙂

  HAPPY HAPPY DAY söta fina 🙂

  http://www.islandsmamma.se

  Svara
 • Ville bara titta in och önska er en underbar helg! Det låter så mysigt att få ”smita” ner till stranden och ta en paraply drink:-) STOR kram från Helene

  Svara
 • Man får hoppas att ni inte snyltar på de insamlade medlen som skulle gå till fattiga flickor. Ni bor ju onekligen flott, har barnflicka samt tycks inte arbeta över huvudtaget. Pengar regnar inte från himlen. Knappast på er heller.

  Svara
 • Det var från hjärtat det fulaste påhopp jag fått i hela mitt liv. Fy vad hemskt att överhuvudtaget antyda något sådant.

  Svara
 • Folk har nog surnat till efter alla strandbilder när de sitter hemma och huttrar i stugan. Sorglig attityd att anklaga folk pga. avundsjuka. Jag unnar er ert äventyr!

  Svara
 • Var får ni alla pengar ifrån? Du är mamma ledig och din make har väl en ”normal” jobb? Inte för att vara otrevlig men man undrar ju,,
  Önskar er en fortsatt trevlig afton,,,

  Svara
 • Inte för att vara otrevlig men vad vet du om min mans jobb och vår familjs privatekonomi?

  Svara
 • Normalt jobb? Jag är arbetslös.

  Svara
 • Hi hi normal jobb. Finns det onormala jobb också? 🙂 Jobb som jobb ger lön. Den som spar den har Stella 😉

  Svara
 • Nä nu blir jag förbannad. Hur lågt kan man sjunka?
  Spelar väl inte oss någon roll var de får sina pengar ifrån. De jobbar ju. Herregud Hannah ”jobbar” med bloggen varje dag trots att de är bortresta. Tack för det Hannah. Att leva i Thailand är dessutom billigt för er som inte vet bättre.
  Ni som mår dåligt att detta, sluta lägg er tid på att läsa bloggen. Nä avundsjuka som denna kan ni lämna i soptunnan istället för i kommentarerna. Hannah ber om ursäkt för alla idioter som tydligen inte fattat bättre själv.
  Kram på er alla i familjen och ha en underbar fortsatt vistelse.

  Svara
 • Min bror bor i Thailand med sin familj i fem månader.Inte är jag ”bitter” för det,inte avundsjuk heller! Man får försöka vara tacksam för det man har och inte gräma sig för det man inte har. Livet är inte rättvist.
  Njut av er tid i Thailand och försök strunta i tråkiga kommentarer,Hannah!

  Svara
 • Seriöst! Folk är fan dumma i huvudet!

  Svara
 • 😀

  Svara
 • Dina inlägg gör mig glad fina Hannah!
  Njut och ta vara på varje sekund och strunta i
  de elaka provocerande kommentarerna!!
  Massa kramar till er

  Svara
 • Har inte kommenterat på länge, men nu måste jag skriva något!

  Blir så fruktansvärt ledsen och upprörd över vissa kommentarer. Vad är det för några som sitter och skriver detta?!!!

  Jag hoppas verkligen att ni kan bortse från dessa tråkiga kommentarer och istället fokusera på alla oss som gläds med er! Jag blir glad varje gång det kommit ett nytt inlägg. Drömmer mig bort lite och tänker att allt är möjligt. Är jätte glad att du delar med dig av så mycket i bloggen. Själv skulle jag aldrig orka blogga (för lat…), men är väldigt glad för din blogg ( och några andra jag följer).

  Hoppas ni får en fortsatt underbar resa och att ni får njuta av er tid där utan att störas av tråkigheter här hemma.

  Svara
 • Hej Hanna!

  Jag har sedan sent sjuttiotal levt modelliv i Stockholm<, Paris och Milano och levt i sus och dus. Lever idag med min man och våra fyra barn och lever över hela världen med anledning av våra jobb. Vi har aldrig haft någon barnflicka eller någon annan som passar våra barn. Dom är med oss överallt och inga problem. Varför behöver du så mycket avlastning? Vill inte klanka men jag kan verkligen inte förstå varför du måste sova konstant? Har du kollat upp detta med tanke på den jobbiga förlossningen? Ingen klagan. All kärlek till dig och din familj.

  Svara
 • Har alltid tyckt om och gå in på denna bloggen då det varit en fin och sansad stämning.Förstår att man inte kan hålla med om allt, men nu var det många onödiga påhopp.
  Hoppas inte detta blir en blogg med massa skitiga påhopp, det finns det andra bloggar som har,börja nu inte här också.

  Svara
 • Fy va tråkiga kommentarer…man tappar hoppet om mänskligheten. Jag älskar din blogg och blir glad av varje inlägg. Vet att det är svårt men hoppas du kan radera dessa kränkande kommentarer av avunsjuka männikor bakom en dator. De hade nog gjort vad som helst för att vara som du hehe 😉 kram på dig <3

  Svara
 • Vilket liv ni lever ”där borta” underbart ju.
  Tänk att barn kan ha så lätt o skaffa nya kompisa.
  Jag blir glad o njuter av dina inlägg, känner din värme ända hit.

  Massa kramar

  Svara
 • Jag undrar oxå var ni får pengar i från! Du är mammaledig din man jobbar han? Ni /du har fyra barn och barn kostar! Ha de gott!

  Svara
 • Jag undrar oxå varför Hanna alltid är så trött!

  Svara
 • Härligt att kika in och se hur ni har det när det snöar och är ruskigt här hemma:)
  Underbart fina bilder!

  Blir uppriktigt förvånad över människors kommentarer:/
  Hoppas ni inte tar åt er det minsta!
  Fortsätt njut av er härliga vistelse:))

  Svara
 • Jag förstår inte varför de som stör sig på att Hannah och Peter gör sin drömresa med barnen läser hennes blogg? Det är kraftigt självvalt att gå in här och läsa så låt bli då?! Enkelt eller hur?

  Svara
 • Men snälla nån.. Hur orkar man lägga ner energi på att anklaga de 2 snällaste raraste människorna på detta sätt? Hallå Hannah jobbar konstant- tror ni man jobbar gratis när man är modell, designer el står och demonstrerar vagnar? Fy vad elaka ni är, bara för att de har det bra så missunnar jag dem inte det. Så trött man blir. Och vissa arbeten kan man faktiskt utföra från Thailand- som att blogga :-). Nä vad ledsen jag blev för er skull! Hade vi kunnat hade jag absolut unnat våra barn och oss att resa bort så länge- de älskar Thailand. Sluta läsa Hannahs blogg vill jag säga till dem som är elaka och en stor kram från Skåneland 🙂

  Svara
 • Vi är alla olika och fungerar olika. En del har hög inkomst men lyckas ändå inte få ihop ekonomin, en del har låg inkomst men lyckas ändå med ekonomin så man måste inte vara otroligt rik för att kunna ha semester i ett annat land… En del tar med sig mormor/farmor på semestern för att kunna ha en barnvakt när man vill gå ut en kväll, en del har ingen barnvakt och låter barnen följa med på krogen medan en del stannar på hotellet. Hur och varför en del gör sina val behöver vi inte alltid veta och varför ska vi veta sådant? Trivs man inte med sitt eget liv kanske man ska lägga ned lite mer energi på att förändra sitt liv istället för att lägga den energin på andra människors liv.

  Om det här med att en del säger “taskiga” kommentarer. När jag jobbade i en affär så fick man sig minst en utskällning per dag (tex pga att mjölkbilen var sen) men jag tänkte alltid att kanske just denna person blivit uppsagd eller frun/maken till frukost sa att han/hon ville skiljas och mår skitdåligt. Jag var inte måltavlan, jag råkade bara stå i vägen…man vet inte alltid vad en annan person varit med om (blev kanske lite invecklat men man ska inte ta saker personligt, det tar bara energi från en).

  På tal om ekonomi, minns en man när jag var ung, han sov ute eller i trappuppgångar, gick och samlade tomflaskor i skitiga, trasiga kläder. När han dog visade det sig att han var miljonär men han valde att leva som en utfattig och hemlös….

  Svara
 • Vad ledsen jag blir Hannah när jag läser de elaka kommentarerna. Svenska avundsjukan, älskar din blogg & du verkar vara en toppen mamma & fru. Njut av de veckorna ni har kvar 🙂

  Svara
 • Fasiken vad rätt ni gör!!! Vilka härliga minnen för barnen:) Ni är verkligen en härlig familj som jag beundrar starkt. Så skönt med folk som tar tillvara på LIVET så gott det går! Hejja Hejja NJUT!!

  Svara
 • Jag skulle vilja göra en liknande resa med mina framtida barn. Inte till Thailand men något annat land. Ni gör en helt fantastisk resa, njut av den! 🙂 Vilka minnen för barnen. En sådan resa skulle jag också ha velat få göra när jag var ett barn.

  Svara
 • Kära Hanna! Jag brukar hålla mig borta från att läsa kommentarer i folks bloggar, i synnerhet ”kända” människors, just för att jag blir så illa berörd av alla elaka kommentarer. Hur kan man anse sig ha rätten att ifrågasätta hur ni har råd med er resa, varför ni har med er ”barnvakt” och varför ni behöver så mycket tid för er själva? Det gör ont i hela kroppen på mig när jag läser detta, blir alldeles illamående. Det är underbart att vara småbarnsförälder, men det är också tufft och söitsamt. Svårt att få tiden att räcka till för att vara både mamma, fru, vän och sig själv. Ni gör helt rätt som tagit chansen att åka iväg och ni gör definitivt rätt i att smita iväg på tu man hand ibland. Tycker ni verkar få till en alldeles perfekt balans av jobb, familjeliv och kärleksliv där borta. Njut! Vilka barn skulle missunna sina föräldrar detta? Dessutom medan de tas om hand av farmor och en underbar tjej de känner väl. Skäms på er, ni som lägger er i sånt ni inte har med att göra! Önskar er härliga veckor i Thailand! Kram

  Svara