Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

05:22 | februari 5, 2013

Solnedgång

God tisdag min kära vän. Har veckan börjat bra för dig?

Igår tittade vi på solnedgången en bit från där vi bor. Åh, så vackert det var.

Tyvärr går det inte att fånga på bild men en liten glimt kan du allt få 🙂

Jag tänker bara på ett par schimpansfötter 🙂

Middag. Klänningen från Ilse Jacobsen är en favorit.

Nu till något helt annat. På varje människas himmel finns det ibland små svarta moln som försöker ta solen och glädjen. Missunnsamma små typer. Jag har lärt mig att inte låta dessa typer ta min energi, inte tillägna dem en tanke eller föda deras tankar och elakheter.

Ett litet moln på min vackra himmel igårkväll. Det försvann fort och så gör även de som försöker ta min energi och glädje. Önskar dem allt gott på det mycket varma stället långt där nere 🙂

Det finns några sådana typer här. Några som tror sig vara allvetande och inte drar sig för att slänga ur sig påhopp hit och dit. Allt från att jag bara har mina pojkar varannan vecka trots att jag haft de fulltid sedan de föddes till att jag stulit pengar från barnhemmet i Indien för att finansiera familjens resa till Thailand. En som nu drabbats är Fnulan/Malin och indirekt vi. Hon och FEMME anklagas för att ha fuskat med tävlingen då en familj vann en resa och boende i Thailand.

Vinnaren är dragen för längesedan och det är INTE Fnulan och hennes familj. Kan låta konstigt men de ska faktiskt på semester till Thailand precis som hundratusen andra svenskar. Hon ska inte ens till Koh Lanta dit vinnaren fick sin resa och boende. Och för er som verkligen läste om tävlingen framgick det att vinsten var i mars.

Det är inte jag, Hannah, som har tävlingen utan FEMME.se. Vinnaren, som heter Jessica och gav resan till sin bror Peter med familj, har legat uppe på startsidan i en hel vecka. Men det var när vinnaren var dragen, för flera veckor sedan. Så innan man hoppar på folk och anklagar dem för det ena och det andra så kanske man ska se till att kolla upp saker och ting. Varför ska jag lägga ut vinnaren på min blogg när det inte är jag som är avsändare? Tävlingar och annat finns på startsidan, där de ska ligga.

Allt Gott ❤


41 kommentarer41 kommentarer om “Solnedgång”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fortsätt nu att njuta av er underbara tid i solen!! Försök att göra som du skrev och inte bry dig om dom där ”surisarna” och dom missunsamma. Kan va svårt ibland för dom liksom nästlar sig in på något vis. Men dom tillför ju ingen bra känsla precis. Låt dom behålla sina negativa sidor själva, så kan vi andra peppa varandra med positiva ord och kramar. Alla lever sitt liv efter vad man anser vara bäst för sig och sin familj. Ibland kan det så kart vara svårt för andra och förstå eftersom dom lever ett helt annat liv. Jag tycker om det där gamla indianordspråket att ”innan man dömer någon ska man vandra ett månvarv i den andras moccasiner” Mycket klokt!!!
  Måste bara avsluta med att säga WOW vad du är SNYGG och ser ut att må bra där nere!! Njut nu vidare av din stora härliga familj. Själv ska jag jobba med mina fina dagbarn idag och i kväll kommer mitt söta goa första lilla barnbarn och hälsar på. Hon blir 3 månader i veckan. Kram Kram <3

  Svara
 • helt rätt tänkt Hannah! Ännu skönare hade det varit om du överhuvudtaget inte besvarade alla de illvilliga kommentarerna som bara är till för att skapa irritation och ledsamhet hos andra, ger man dem inget bränsle så kanske, kanske de ger sig av någon annanstans, bara låtsas som om de inte finns helt enkelt.

  Åååååh vad det ser ljuvligt ut, där på stranden i solnedgången, drömmer mig bort när jag tittar på bilderna, kanske i framtiden, kanske……………

  Svara
 • Hej Hannah.

  Tack för underbar blogg. Tycker själv det är så svårt att sminka sig när man är utomlands, men du gör det så vackert. Vad tar du för smink där i värmen, ex på bilden här?

  Kram

  Svara
 • Fina du, fortsätta njut av er härliga, underbara semester och strunta i alla puckon 🙂
  Så roligt att du vill dela med dig av dina dagar i värmen!

  Kramen

  Svara
 • Hej Hanna, har aldrig kommenterat innan men nu kan jag inte låta bli. Tycker du verkar vara en jättegullig tjej. I ålder kan du vara min dotter. Och jag tycker inte du ens behöver kommentera påhoppen du får. Du behöver inte förklara dej eller försvara dej på något vis. Bara låt det vara, människor som kommer med sådant är ändå inte mottagliga för några förklaringar. Dom är bara missunsamma och avundsjuka.

  Svara
 • Hej Hanna med hela härliga familjen. Tråkigt att läsa om de tråkiga kommentarerna du får, jag kan dessutom intyga till 100% att din vän inte fick resan av dig. Detta då det var JAG som vann resan till min bror och hans familj. Så till alla missnöjda läsare som sitter och tar sig tid att skriva massa onödiga och sårande kommentarer; För Guds skull, gör något bättre med den energin istället, säg något snällt, gör någon glad, skaffa ett fadderbarn…det blir liksom mycket roligare så:).
  Tack än en gång Hanna. Peter (min bror, inte Hannas man, för att eliminera alla oklarheter) och hans familj åker ner till Koh Lanta i slutet av mars, all taken care of tack vare dig<3
  Ha en fortsatt härlig semester! //Jessica

  Svara
 • <3 Tack underbara! Nu kan jag åka på semester och njuta!

  Svara
 • Jag brukar aldrig kommentera, men läser ibland. Tycker du ger sådan positiv energi i din blogg. Du verkar så god, verkligen.

  Läste alla kommentarer om hur ni har råd, du som är mammaledig osv osv. Men INGEN här vet ju vad din man tjänar, och uppenbarligen tjänar han väldigt bra, annars skulle ni inte ha råd. Svårare mattematik än så är det inte, och det är väl bara att gratulera. Jag är avis precis som säkert de flesta, men absolut inte missunnsam. Ha det så underbart 🙂

  Svara
 • Så tråkigt med folk som letar fel. Hittar på fel.
  De måste må så dåligt själva.
  Jobbigt att känna sådan avundsjuka.
  Kom igen nu alla gnällspikar, gör nåt åt ditt eget liv, sluta hacka på andra!

  Hanna du verkar vara en riktigt genombra människa.
  Bra värderingar, omtänksam mamma.
  Vet att det är svårt att inte bry sej men låt de inte få förstöra er semester.

  Kram

  Svara
 • Hej Hannah,
  Det gör du rätt i att helt och hållet skita i allt som tar ens energi!! Det är inte värt det.
  Vad solbränd du blivit 🙂 jättefint.
  Här hemma är det snö och dis, så sitt du och drick ett glas vitt i solen och njut!!
  Kram från mig

  Svara
 • Vilken bra människa du är Hannah, som inte låter små missunnsamma, avundsjuka typer förta något. Jag förstår att du känner ett behov av att ibland förklarar eller försvara men framför bör dessa illasinnade människor bara ignoreras. Dock så bra att du även sätter dem på plats!

  Tack för all glädje du sprider, du har fått mig att börja titta på en längre vistelse i Thailand också. Älskar landet och tycker det verkar så underbart för barnen att få uppleva skola/förskola under några veckor där, tillsammans med lugn, lyx och familj.

  Kram, Catharina

  Svara
 • Avundsjuka människor är så tråkiga. Det verkar vara vanligt att denna typ av personer, mest kvinnor, ger sig på kända personer i deras bloggar, med missunsamma och trista kommentarer. Hur orkar man undrar jag. Men de mår nog inte bra och trivs inte med sig själva. Det är nog så man får se det. Det är synd om dem.

  Härliga bilder. Ni ser ut att ha det fortsatt underbart. 🙂

  Svara
 • Jag tror det handlar om att man är missnöjd med sitt eget liv när man kommer med onödiga, obefogade påhopp på andra. Missunnsamhet och avundsjuka är vad det bottnar i. Typ om jag kan/har möjlighet ska minsann ingen annan.

  Fortsätt ha det så underbart som ni verkar ha det! <3

  Kram Malin

  Svara
 • Jag brukar inte vara inne och kommentera för att jag alltid läser genom telefonen och den vill inte riktigt skicka iväg dom. Men såna här gånger så tar jag mig tid att få iväg den. Tycker det är så otroligt tråkigt att andra inte kan glädjas för andras möjligheter utan att försöka krossa den i tusen bitar. Kan aldrig tanken gå tillbaka till en själv? tänk om det var någon som istället hoppade på den anklagades familj och anklagade dom för allt tråkigt som kommit upp här? tänk om det var ens barn som råkade ut för det? Hur ont och hur hjälplös hade man inte känt sig? man hade bara velat hålla om sitt barn och aldrig släppa taget. Även ni är någons barn fast ni är vuxna och era barn är fortfarande bara barn. Är det svartsjuka? vem vet men den här resan kan vem som helst göra bara man arbetar hårt för att nå sitt mål. ”det är svårt att kunna älska någon annan innan man älskar sig själv” har jag hört en klok dam säga engång.

  Hoppas ni har en fortsatt trevlig resa och njut! koppla bort det tråkiga och se resultatet av erat hårda arbete för att ta er dit där ni är idag med eran familij.

  Kram

  Svara
 • Heja dig Hannah.Avundsjuka människor finns det gott om.Sverige i ett nötskal;) tyvärr som inte kan glädjas över andras framgångar.Bra att du sätter ner foten Hannah. All respekt för det.Jag tycker det är jätteroligt för dig och din familj.Jag kan inget annat än att glädjas för er skull.Vilka underbara bilder på dig Hannah. Du är en otroligt vacker kvinna och jag menar det av hela mitt hjärta.Ha en fin dag.Idag håller vi tummarna för Anna och Jens som snart ska få sin lilla bebis, spännande.Puss och kram på dig.

  Svara
 • Men hallå vad underbart trevligt ni ser ut att ha det. Själv sitter jag vid datorn med grått och snöslask utanför fönstret (i Stockholm) – så njut! Angående missunsamma människor så finns det alltid sådana och kommer väl tyvärr alltid göra det. För är man inte nöjd med sitt eget liv så är det ju svårt att glädjas över andras framgångar och trevligheter. Fast man tycker ju att dessa människor borde foksera på att ta tag i det som de är missnöjda med och försöka ändra detta till det bättre, istället för att lägga sin energi på att skriva/säga/göra elakheter för att trycka ner andra.

  Kram

  Svara
 • Hej Hannah, jag har följt din blogg i flera år. Jag tycker du verkar vara en super goo kvinna, som gör allt för din familj. Du är en kämpe. Och en bra förebild. De finns så många människor ute i vår värld som är avundsjuka på folk som lyckas. Som jag har läst i din blogg, så har du och din man kämpat för att ni ska få er fina resa till Thailand. Och ni är värda den du och din fina familj. Ha en fortsatt trevlig semester

  Svara
 • Visst är det tråkigt när avundsjukan tar över folks liv och förstör för andra .Det är oftast de som själva är missnöjda med sitt liv som håller på.Jag och min familj har själva drabbats av avundsjukan.
  Det ligger ca 20års hårt slit med många tuffa stunder för att vi är där vi är idag men det är det inte många som minns i omgivningen.Ingenting har kommit gratis.
  Det viktigaste är att man som familj har det bra tillsammans och struntar i de avundsjuka typerna,undvik de.
  Önskar er en fortsatt trevlig resa gläds för din och er skull!
  Känner dig inte men skulle gärna vara din vän.
  Kram
  Ska nu boka tid hos tandläkaren min son lyckades dyka i poolen och slå ut en tandflisa i framtanden när vi var i Thailand …apropå dina barns ”olycksfall”..alltid händer det nåt när man är ute och reser..
  Ha det bra! Mia

  Svara
 • Hej Hannah!

  Tänk att missunnsamhet kan vara så stor…
  Jag hoppas du fortsätter skriva när du och din man har egentid osv, blir glad i hjärtat varje gång jag läser om det.
  Jobbar med föräldragrupper och egentid är verkligen något jag betonar när jag möter småbarnsföräldrar. Glada föräldrar..glada barn.
  Fortsätt vara den du är och njut av underbara Thailand! Kram till dig

  Svara
 • <3

  Svara
 • Vilka fina bilder, jag kan känna värmen ända hit till snöiga Skåne :D. Idag landar min svägerska och familj på Koh Lanta för att bo 1 månad 😀 . Balsam för själen.

  Önskar dig och din familj en härlig dag.

  Varm kram

  Svara
 • Det är den svenska avundsjukan. Men som du vet det som inte dödar det härdar. Mina älsklingar har nu kommit hem från Kho Lanta denna ljuuuuvliga ö. Fortsätt o njut. Kramar Babs

  Svara
 • Fy vilka hemska anklagelser!!! Det är konstigt att de orkar lägga energi på sånt. Jag ser på bloggen här och bilder på insta, och får energi av det. Det ser underbart ut!! 🙂 fina barn & fin familj. Styrkekramar!!!

  Svara
 • KRAM fina Hannah med familj !

  Svara
 • Hej
  Du skrev för ett tag sedan i bloggen att du var lite deppig,under isen.
  Mår du bättre nu? I värmen? Hoppas det!

  Svara
 • <3

  Svara
 • Vad är det för SJUKA människor som ens orkar hålla på såhär…. De kan inte ha mycket glädje i livet och måste därför skapa lite onormal dramatik för att krydda sin tillvaro, stackars människor!
  Till dig Hannah säger jag bara håll huvudet högt och var stolt för vi är många som älskar det du skriver och att följa dig…. Jag gör just för ditt jordnära och fina sätt! Försöker i bland läsa andra bloggar, men fastnar aldrig

  Svara
 • Men fy, det är väl klart att inte Malin kunde vara med att tävla, så fånigt att anklaga er för fusk 🙁
  Men jag letar som en tok efter sidan där vinnaren presenteras men hittar inte, kan du länka till sidan?

  Svara
 • Klart hon skulle kunnat vara med och tävlat men hon hade inte vunnit 😉

  Alla tävlingar, reportage, vinnare, recept mm ligger uppe i en vecka på sidan. När det uppdateras så försvinner det tyvärr.

  Kram

  /H

  Svara
 • Åh min goa Hannah!!! TAck… det är så skönt att veta att man har ryggen fri! Och fina Jessica som vann har kommenterat hos mig. Jag vet att Vi på FEMME är totalt motståndare till fusk på alla sätt och det är jag stolt över.

  Nu kommer vi till Thailand och njuter! Och förhoppningsvis får vi till en kram!!

  Love u!

  Svara
 • Världen är full av människor som måste vara elaka mot andra,dessa ska vi förminska och inte bry oss om.

  Svara
 • Folk har för mycket fritid och inbillar sig saker. Kanske för att göra sin vardag lite mer innehållsrik? Förstår inte <3 Kram till er

  Svara
 • Hannah med familj!
  Det är makalöst vad människor kan komma med anklagelser hit och dit utan grund.
  Men Låt dem inte påverka er överhuvudtaget.
  Vi är trots allt många fler som tycker det är härligt
  att få följa er semester och se era fina bilder<3

  Har själv fyra barn och hade vi åkt iväg hade vi absolut sett över möjligheten att ta med
  ett par "extra" ögon:) Det betyder Inte att man umgås mindre som familj,
  men att man faktiskt också får möjlighet att komma iväg på tu man hand. Den tiden behöver man!
  Strunta i alla dumheter, ni vet själv hur allt ligger till, det har ingen annan med att göra.

  Kram!!

  Svara
 • Du är såå gudomligt vacker..som en ängel Hanna!Fantastiskt fiin!Ha d superbra med din härliga,goa familj!Kraaamar från Småland!!

  Svara
 • Hej vilken underbar klänning från Ilse, är den nyss inköpt? Trevlig semester njut

  Svara
 • Pinsamt att någon slänger ur sig en sådan sur anklagelse utan att kontrollera fakta först… Än är den sista dummern inte född.

  Tyckte bilden med handhjärtat var så fint… Tills jag läste din kommentar, då skrattade jag rakt ut och ja nu kan jag inte heller se något annat än chimpansfötter! 🙂

  Svara
 • Så fin du är i din vackra klänning, förstår att den är en favorit 🙂

  En av orsakerna till att jag sällan kommenterar din blogg är att jag då ser alla elaka, plumpa, oförskämda inlägg folk skriver till dig och det gör mig så nedstämd. Inte ens i min vildaste fantasi kan jag förstå missunnsamheten bakom dessa människors inlägg.

  Du bjuder på din vardag och vi som mottagare/läsare av bloggen har varken rätt eller tillstånd att kräva dig på mer.

  Jag tycker du ska radera alla inlägg med fula påhopp så både du och vi andra, normala människor slipper läsa dom! Sätt dom där dom hör hemma – i sopkorgen!

  All styrka till dig och din familj – fortsätt njuta!

  Svara
 • Hej Hanna!
  Det är första gången jag kommenterar, känner att det är läge nu.
  Så tråkigt med dessa missunnsamma, avundsjuka människor. Man fattar inte hur dom tänker. Men tänk såhär, vad mycket negativ energi dom går och bär på, kan inte vara kul. Vi snälla människor har nog ett roligare liv helt enkelt. Deras förlust!

  Sen undrar jag vilken strand ni bor på? Jag har varit på Koh Lanta förr men inte med barn som jag har nu. Funderar på att åka snart och vill bo på en barnvänlig strand. Förra gången bodde vi på Long Beach och det blir djupt vatten ganska fort där…

  Ta hand om dig och din fina familj. Det är det viktigaste man har.
  Kramar Camilla

  Svara
 • Idioter som inte har någe bättre för sig! Ta hand om dig fina! Kram

  Svara
 • Och om det nu skulle vara så att du ”bara” har pojkarna varannan vecka. Spelar det någon roll? Det är ju väldigt vanligt!

  Svara
 • […] och sa Tack! Det är inte svårt att skriva sanningen… Och på tal om sanningar, Hannah har skrivet om påhoppet om resan […]

  Svara