Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

04:33 | februari 16, 2013

En dag på skolan

God morgon min vän. Hoppas att allt är väl. Det har känts konstigt att inte ha kunnat skriva till dig men internet låg nere här hela dagen igår för att en ledning gått sönder någonstans i Thailand. Och på måndag stänger de ner all ström på hela ön. Ingen internet, kyl, fläkt eller AC. Hemskt. Känns lite stenålder 🙂

Igårkväll hade vi fullt hus här hemma. Vi bjöd på mat och dryck och bjöd in vänner med deras barn. Det badades och skrattades till långt in på natten. Väntar på bilder från Linn som var den enda som fotade. Jag glömde helt.

Lovade att berätta om barnens skola och visa bilder. Jag var där i torsdags och tog lite bilder.

Den heter Sanuk Svenska Skolan och ligger på Klong Dao. Barnen trivs så bra och det är verkligen en fin skola med varm och duktig personal.

För oss var det inga problem att ordna med skolan i Sverige så att vi kunde fara hit. Barnen fick med sig sina studieplaner och några böcker. Det är lite olika från kommun till kommun. Vissa är mer medgörliga än andra. Kan inte förstå varför vissa vill motarbeta. Här får barnen bra undervisning och tar mycket eget ansvar. I pojkarnas klass är det nio elever vilket innebär att Stefan, deras lärare, har full koll och hinner med allas lärobehov.

Det är lugn och tyst i klassrummen och alla barnen jobbar på riktigt bra. Pojkarna har hunnit längre med sina planeringar och studier än vad de egentligen behöver.

Tänk också vad spännande och lärorikt att varje tisdag få åka på roliga utflykter. Besöka Mangroveträsket, gummiträd-odlingar, matlagningskurser, få mata apor, och så mycket annat. Lära sig thailändska och mycket om kulturen här.

Varje torsdag är det storsamling med föräldrar och barn i den stora salan. I torsdags var det teater och Mio spelade en av huvudrollerna.

Salan där alla samlas varje morgon inan de går in i respektive klassrum.

På rasterna är det king eller fotboll som gäller för många.

Liv på väg på utflykt med sin grupp Elefanten/Chang.

Här diskas allt efter en god lunch. De äter lunch utomhus.

Skolkorridoren.

William och Mio sitter i samma klassrum. De är nio stycken och Stefan deras lärare.

De lär sig dagarna, räkna och olika användbara fraser på thai.

RAR är en viktig del av skolan som alla måste sträva efter.

Repekt för andra.

Ansvar för mina handlingar.

Respekt för mig själv.

Bra va?!

Det får barnen ta med sig hem 🙂

Livs schema.

Önskar dig en fin dag. Nu väntar sol och bad.

All Kärlek ❤


14 kommentarer14 kommentarer om “En dag på skolan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Tur man går in här och läser så man vet vad händer här på Koh Lanta;) Har inte hört att det ska vara strömavbrott. Då kanske vi ska åka ut till någon ö, men vilken? Kan du rekommendera någon? Vi bor på Klong Dao och igår gick vi till long beach, det var så fint där också 🙂

  Svara
 • God Morgon Hannah.Skönt att höra från dig blev nästan lite orolig.I dag har vi sorg här :(( Min dotters Ridgeback fick somna in igår.Jag trodde aldrig det skulle göra så fruktansvärt ont men det gör det.Lilla Jamie hade en blödande tumör i buken som inte gick att operera.Det värsta är nog att det gick så snabbt.Från att ha blivit dålig till att inte finnas med oss längre på mindre än 3 dagar ;( Livet är skört.Önskar dig en fin helg vännen.Puss o kram <3

  Svara
 • Jag tycker alla föräldrar kan samla ihop lite pengar så skolan kan köpa en diskmaskin!! Att diska för hand är ju vanligtvis spytråkigt och att göra det så där på marken kan inte vara så roligt. Tidskrävande också.

  Svara
 • Åh ad ni verkar ha det underbart! Har två barn och är så enormt sugen på att göra samma som er någon gång. Livs schema fick mig nästan tårögd för tycker det var så fantastiskt!!
  Njut , här hemma är det snö och grått, grått, grått

  Svara
 • Tiden har gått fort! Vad kul det ska bli för barnen när de kommer hem och får visa och berätta för alla klasskamrater. Minns själv när man gick i skolan och om någon kompis varit iväg på något lite “annorlunda” och man fick se bilder och saker, det var spännande.
  Samla lite snäckor och klistra runt en ram som har ett foto på er där i Thailand, fint minne (man kan ju ta lite sand och klistra fast om det är en bild från stranden)…om man nu gillar att pyssla (vilket jag gör därför kunde jag inte låta bli att nämna det);)
  Snart är det vår här, underbart ! 🙂

  Svara
 • Hej Hanna
  Så underbart ni ser ut att ha det.
  Har en fråga då ja funderar att ta med familjen till Thailand i 2veckor,vart ska/bör man åka då?
  Vi har 2 barn på 3 och 5 år..
  Ser ju underbart ut där ni är,finns det bra hotell där eller har du något barnvänligt att rekommendera i slutet av mars?
  Jätte fin blogg.
  Med vänlig hälsning, Christina

  Svara
 • Förstår inte heller att vissa kommuner motarbetar. Tänk så mycket barnen lär sig, de får se världen och en helt annan kultur vilket är sååååå lärorikt!

  Svara
 • Lite konstigt och förvånanvärt att vissa kommuner och lärare är så emot att familjer reser iväg ett par månader under barnens uppväxt. Tror det är jätteviktigt för barn att få se och uppleva andra kulturer och att hindra det låter märkligt i mina öron. Är helt övertygad om att dina barn kommer ta med sig den här tiden för resten av livet och minnas den som något av det bästa i sin barndom.

  Kramar Bella

  Svara
 • Låter som spännande dagar i skolan för barnen, både att lära sig ”det vanliga” som man ändå läser i skolan hemma, få mer hjälp/stöd om det behövs då läraren har få elever, lära sig ny kultur och språk och hur man behandlar sig själv och andra, låter prima i mina öron! 🙂

  Kram kram

  Svara
 • Åh vad kul att få hänga med till skolan hos er. Jag verkligen älskar skolan och att få ta del hur andra löser ”skola” är så häftigt. Jag driver en friskola sedan 1998 och vi har haft många diskussioner med vår kommun kring skolpeng för elever som inte fysiskt befinner sig på vår skola. Väldigt irriterande! Särskilt eftersom jag ivrigt förespråkar ”den andra dagen” – dvs vad man lär när man inte är i skolan för att lära sig saker. (Och ja, det finns skolor som nästan förespråkar att skolan är det enda bra läostället. Hahaha!)Just för tillfället har vi en av våra elever i Svenska skolan i Thailand.
  Tusen tack för titten…….Kram Mia

  Svara
 • Hur länge ska ni stanna i Thailand?

  Svara
 • Drygt två veckor till. Åtta veckor sammanlagt.

  /H

  Svara
 • Hej Hanna

  Jag blir förvånad att du vågar lämna barnen att åka i den trafiken och i ett sådant fordon,som du visar på bilderna.

  Jag hade aldrig låtit mina barn åka med i ett sådant fordon.

  Kram och var rädda om er

  Svara
 • Hej Hannah! Jag jobbar själv som lärare och detta inlägg är jag mycket tacksam för! Jag har varit jättenyfiken på att se hur de löser undervisningen i svenska skolan i Thailand och jag är imponerad! Det märks att det är välutbildad och professionell personal som arbetar där – för barnens bästa! Se till att njut av de sista två veckorna innan kylan kallar igen. Ändock, borta bra men hemma bäst! Kram,

  Svara