Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:31 | maj 10, 2013

Var med och rädda liv!

Hej min vän. Hoppas att din dag har börjat på bästa sätt och att du är på gott humör.
Det är långt från alla som har det bra. Den fattigdom och misär som råder runt om i världen är fruktansvärd.
Driver man en blogg med tusentals läsare så har man möjlighet att nå ut med viktiga budskap. Engagera människor i kampen om att hjälp andra, i Sverige, Indien, Afrika, ja, överallt i hela världen.
Det tänker jag göra nu och hoppas på att någon vill vara med.

Jag har själv varit i Uganda. Bland de första missionsresorna jag gjorde, till Afrika, med min mamma och Gunnar. Vi besökte aids-byar där föräldrarna dött och nästan alla barn som överlevt levde med aids och även ett stort barnhem/barnby som min mamma varit med och startat. Vi hade med oss kläder och leksaker. Mitt första starka minne är när jag hjälpte en liten pojke med att prova sina första par skor. Hans fötter var såriga och smutsiga. Jag fick hjälp att plåstra om dem och satte på honom ett par mjuka strumpor och skorna. Hans ögon var så stora och fyllda av lycka. Vi dansade och sjöng med barnen, fick dem att skratta, vi hade stora lådor med mat med oss som vi delade ut i slummen. Jag fick vara med och ge flera barn ett bättre liv.
Det grep hårt om mitt hjärta och har man en gång hållt ett nyfött litet barn med aids i sina armar, ett litet barn som inte har någon framtid utan människor som vill hjälpa, då kan man inte blunda.
Hittade en bild från 1992 då jag var i Uganda och höll i ett föräldralöst litet flickebarn.

Minns att jag grät.
Det finns en kvinna som heter Emma Kock som tillägnat sitt liv åt att hjälpa gatubarnen i Uganda.
Min vän Lotta Gray skickade ett mail till mig igår om en nödsituation.
Läs detta och var med.
Svenska Emma Kock som bor och driver barnhem i Uganda har nu ett stort och akut problem. Lasten som jag och många andra fyllt med blöjor, leksaker, välling, sängkläder, skor, fotbollar etc har nu äntligen efter flera månader anlänt i hamn. Men tullen vägrar att släppa ifrån sig den och kräver Emma på en orimlig införselskatt på 20 000 kronor. Emma har sedan några dagar försökt prata med ministeriet om att slippa tullskatten eftersom det är pengar hon inte har samt gåvor till gatubarn som annars levt på gatan.
Den höga kostnaden kan eventuellt sänkas mot betalning till enskilda tjänstemän eller handläggare (ren korrumption) men Emma vägrar gå den vägen. Nu när containern kommit fram kostar den även pengar varje dag att ligga i hamn.
Tanken är att vi, med gemensamma bloggkafter kan lyfta frågan virtuell på alla våra sociala plattformar. Att vi faktisk kan hjälpa de här barnen som väntar och längtar efter sin saker och att Emma och alla de som kämpat för att fylla den här lasten kan pusta ut. Tanken på att inte ska få sina saker gör mig helt knäckt.
Om vi alla kan kopiera detta inlägg eller själv formulera om det med egna ord (det bästa) och länka till bloggen ”Våra skitungar) barnens egna namn på sig själva, eller skriva ut Emmas kontonummer till Handelsbanken direkt kanske vi, som sitter här hemma i vår trygga värld och med stor cybermakt, kan vända den här skutan.
Du skulle höra mig så oerhört glad om du vill hjälpa till.
Det är snabba ryck. Men du kommer bli belönad i känslan av att förändra utsikterna för någon annan.
Stor kram, Lotta Gray AKA Vimmelmamman
Blogg: http://skitungarna2011.blogspot.se/2013/05/nodsituation-extra-insamling.html
Emma: HANDELSBANKEN 6759 KONTONUMMER: 726 881 732
Märk ”Container”
……………………………………….
All Kärlek ❤


2 kommentarer2 kommentarer om “Var med och rädda liv!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tänk om alla blogganhängare kunde skänka vi säger 20 kr var, ingen stor summa för oss som följer din blogg, eller hur? Tullen betald.
  Jag känner med för barn som är utsatta och önskar göra en god gärning!
  Bara en tanke…

  Svara
 • Sätter in en peng med en gång! Hoppas det löser sig fort så barnen kan få sina saker!
  Kram Emelie

  Svara