Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:07 | augusti 21, 2013

Underjordisk restaurang

God morgon min vän. Hoppas att allt är väl. Jag har legat vaken ett par timmar och bara lyssnat på alla ljud som New York bjuder på.
Snart ska vi äta frukost på ett mysigt litet ställe i närheten av vårt hotell. Har fått massor av bra tips på mitt Instagram så jag vet vart vi ska gå.
Igår var vi ute och gjorde New Yorks gator hela dagen. Promenerade flera mil känns det som. Köpte presenter till mamma och betade av några av alla beställningar som jag har fått från vänner. Vi glömde helt bort tiden och kom tillbaka till hotellet en timme innan vårt bokade bord på ett av stadens hemligaste och populäraste ställen. La Esquina.
Så coolt ställe med helt fantastiskt god mexikansk mat. Där mötte vi upp Boyne som vi åt middag och samtidigt pratade om ett projekt som vi drar igång till våren. Han och Peter pluggade tillsammans och har haft detta projekt i tankarna i flera år som nu blir verklighet.

Utifrån ser det ut så här. En skavigt pyttelitet deli. Väl inne sitter det en person vid en stor rostig dörr. Där får man uppge sitt namn och släpps sedan ner i källaren. Folk som inte vet om detta måste undra vart alla finklädda personer tar vägen när de går in.


Vi gick ner för flera mörka trappor, genom ett kök och in i en ”grotta” som var restaurangen.


Det var helt magiskt. Så fint. Svårt att fånga på bild för jag ville inte sätta på blixten och fota likt en galen turist. Som jag visserligen är 🙂Alltså maten var gudomligt god. Jag kunde knappt sluta äta. Vill dit igen men man måste boka bord flera veckor i förväg så det är nog kört. Såg några välkända ansikten där inne. Inga som jag vet till namn men ha sett i tidningar. Jo, Martha Stewart satt bordet bakom oss 🙂

En snabb blixtbild för att få med väggen.


Efter middagen for vi tillbaka till hotellet och åkte upp i dess skybar. Satt ute i den varma kvällsluften och tittade ut över staden, alla ljus och skyskrapor.
Ännu en magisk upplevelse.

New York by night.


Nu kurrar min mage. Måste väcka Peter, som somnat om, och äta frukost.
All Kärlek ❤
 


11 kommentarer11 kommentarer om “Underjordisk restaurang”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Får lite flashbacks när jag va där 2011. Visserligen va det över lucia och aningens kallare än nu, men sååååå fint!!
  Kram

  Svara
 • Vilken fantastisk överraskning!!! Grattis Hannah! 😀
  N.Y. är ett av mina drömmål att få resa till!! Så jobbigt med flygresan dit bara… Jag blir mer o mer nojig över det ju äldre jag blir och ju mer jag reser. Men det är ju ett illa måste för jag vill ju verkligen resa!
  Bara njuuuut nu!!! Så får vi njura av alla bilderna… 😉
  Många kramar

  Svara
 • Häftigt med hemlig restaurang!
  Åh vad kul det är att få ta del av er resa – i maj åker vi två par (lämnar barnen hemma) till New York för en shoppingweekend så vi suger åt oss alla tips. 😉
  När ni är hemma igen hoppas jag att du avslöjar hotellet – vi är just nu på jakt efter det perfekta hotellet för vår resa.
  Yotel och Grand Hyatt är två av de jag funderar på.
  Vill verkligen ha den där utsikten ni har!
  Ha det underbart fina ni. 🙂 ❤

  Svara
 • Vad får man betala för en middag där?

  Svara
 • Hej fina du!!
  Underbart med New York, undrar bara ingår det inte frukost på hotell där?
  Njut av din present!

  Svara
 • åh, ska till NY nästa vecka och nu blev jag nyfiken på den där restaurangen! Ligger den på kenmare street?
  vilken supergullig man du har förresten som överraskade dig med en resa till NY!

  Svara
 • Åå härligt. Vill gärna ha tips på frukostställen i NYC!

  Svara
 • Hejsan! Restaurangen ser underbar ut! Tror du att det kan vara samma restaurang som är med i filmen The Great Gatsby? Där fanns ju också en underjordisk hemlig restaurang!

  Svara
 • Hej Hanna!
  Jag läser din blogg varje dag och följde den när du var i Thailand. Vi bodde också på Koh Lanta, och jag såg dig vid flera tillfällen på restauranger m.m men ville inte störa dig och din fina familj. Det här stället i NY har jag också varit på , så häftigt. Jag var där med jobbet och en kollega hade skrivit upp oss på listan. När vi gick in i ”Korv mojjen” trodde vi andra att det var ett skämt. MEN blev glatt överraskade när vi kom till denna underbara Mexikanska restaurang. Ha en fortsatt härlig resa ! <3

  Svara
 • Gud så läckert, lite maffiakänsla:-)
  kram jess
  http://annorlundaunderbara.wordpress.com/2013/08/22/fri-sjal-alternativ-halso-massa-i-malmo-31-aug-1-sep/

  Svara
 • Men woooow, vilken restaurang, häftigt!! Man ser i alla fall att atmosfären är outstanding med alla levande ljus. Kan tänka mig att det var en häftig upplevelse 🙂

  Svara