Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:33 | oktober 2, 2013

Rosa Bandet – Kampen mot bröstcancer fortsätter

Hej min vän. Hoppas att du mår bra. Här är allt helt okej. Dagen har bjudit på en vacker höstmorgon. Det friska höstvädret verkar hålla i sig. Klarblå himmel och strålande sol.

Åt en ordentlig frukost, ägg och gröt, så nu står jag mig nog länge.


Den här månaden är en rosa månad, Cancerfondens Rosa bandet-månad. Vi slår ett extra slag för att uppmärksamma Rosa Bandet och många kvinnors kamp mot bröstcancer.
Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år och bekämpar bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och driva opinion. Det finns flera olika sätt att engagera sig i kampen mot bröstcancer.

Mina nya snygga rosa hörlurar. Mönstret är designat av Elsa och Helene Billgren.


100 kr av priset (299 kr) går oavkortat till Rosa bandets kampanj.Fick häromdagen ett mail om en bok av Andreas Hasselberg & Vera Mulder som handlar om en pojke som förlorat sin mamma i cancer.
En bok som kanske kan hjälpa andra barn med sjuka föräldrar eller som har förlorat någon till denna djävulska sjukdom.
För varje såld bok går 10 % till cancerfonden.

Fellan ska spela sin första innebandymatch någonsin och han är nervös. Hans pappa måste jobba men hans mamma har lovat att komma och titta. Det är bara ett problem. Hon kommer att se på uppifrån himlen. Fellans mamma finns nämligen inte längre. Hon är död, i cancer.
Hur ska tioårige Fellan klara sig i innebandymatchen och i livet med en mamma uppe i himlen?
Författaren hoppas att boken ska kunna användas som ett verktyg i samtal med barn om svåra ämnen som cancer, döden och livet.

HÄR! kan du läsa mer om boken och även beställa den.

Mina tankar går till er som på något sätt drabbats.

All Kärlek ❤


6 kommentarer6 kommentarer om “Rosa Bandet – Kampen mot bröstcancer fortsätter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • ❤️

  Svara
 • En fråga bland allt annat som är så viktigt! Hur ställer Du dig till Djurfrågor, då man ser att det är skinn på Joolz vagnarna? Vilket skinn är det, vilket djur behöver gå döden till mötes för att sitta på vagnarna? Plågas de? Är det från någon otäck djurfarm som man sett florera på diverse sidor. Vilket land kommer djuren ifrån? Gillar din Sida men tycker skinn är såååå onödigt. Tycker synd om de stackars djuren som måste offra sig för vårat mode/saker.

  Svara
 • Det är inte äkta skinn. Bara skinnimitation. Så det behöver du inte oroa dig över. Oavsett så tycker inte att man är djurplågare eller inte värnar om djuren om man bär skinnjacka, läderskor eller äger en mockaväska. Så det argumentet att det skulle vara fel håller jag inte med om. Älskar djur och blir riktigt förbannad över hur illa djur kan behandlas och plågas. Jag är nästan mer på djurens sida än människans. Hatar allt som har att göra med att djur far illa. Djurplågare borde gå ordentliga straff. Typer som ger sig på försvarslösa barn eller djur har jag inte mycket till övers för.

  Svara
 • Hej,
  jag vill bara informera om att vi på Cancerkompisar hjälper anhöriga till cancerdrabbad att få någon att prata med, någon som är i samma sits, någon som förstår. Välkommen att ta kontakt med oss.

  Svara
 • Hej Hanna
  Det är såå mysigt att kika i. Här hos dig ibland det är den enda bloggen jag läser
  Du ger inspiration ett litet andrum i vardagen
  Tusen tack för att du finns för mig är du värdefull för du får mig att känna att jag duger.
  Tack tack

  Svara
 • Hej!
  Primärt sponsras Rosa bandet av den farmaceutiska jätten AtraZeneca, tidigare Zeneca innan sammanslagningen med svenska läkemedel Astra,som ägs av Imperial Chemical Industries (ICI). ICI är en ledande internationell tillverkare av industriella kemikalier och cancerframkallande bekämpningsmedel. ICI tillverkar en plast klorid ingrediens, polyvinyl, som har direkt samband med bröstcancer…
  Vad ar dina tankar om dettta? Samt om alla granskningar det gjorts om Rosa bandet och om alla cancer patienter som tycker att deras sjukdom exploateras pa ett smaklost satt? Samt att ingen verkar ifragasatta hur mycket pengar som egentligen gar till forskning.

  Svara