Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:33 | mars 10, 2014

Lice is bajs

God kväll i stugan. Här har lugnet lagt sig. Det är alldeles stilla och tyst. Ute lyser månen upp havet och den djupt svarta himlen pryds av glittrande stjärnor utströdda likt diamanter. Så vacker kväll.
Barnen sover och jag ska strax lägga mig och titta på ett avsnitt av Grey´s Anatomy och Sons of Anarchy. Om jag inte somnar så ska jag även läsa ut min spännande deckare.
Dagen började vidrigt. Jag har några fobier i livet. Saker som äcklar mig och ger mig illamående och mardrömmar i veckor. En av fobierna är löss. Min rädsla har alltid varit att barnen ska få löss. Idag hittade jag det på Liv.
Men efter min framfart med lusschampo och luskam, alla kuddar, filtar, snoddar och borstar in i frysen så lär inte en enda lus överleva. Alla huvuden har jag gått igenom och trots att bara Liv hade löss så ska ALLA luskammas i minst tio dagar.
Har googlat och läst allt om denna vidriga parsit. Kan numera kalla mig för lusexpert 🙂

Död åt lössen!


Hela min förmiddag gick åt att utrota löss men resten av dagen var mysig och fin.

Ikväll for jag, Peter, Lenita och barnen till Thai Cat och åt middag. Vi njöt av en vacker solnedgång, god mat och varandras trevliga sällskap 🙂
Jag och Peter tog en bil hem med flickorna eftersom Peter ännu inte kan gå längre sträckor. Lenita och pojkarna promenerade hem längs stranden. De stannade på tre olika ställen och körde fireshow. Lenita är numera manager till The FireBrothers 🙂
Hur mår Du?
Vi far hem om en vecka imorgon. Vårt 2,5 månaders äventyr börjar lida mot sitt slut. De känns lite vemodigt men med en touch av hemlängtan. Hade kunnat stanna längre men vill samtidigt hem.
Jo, jag har fått massor av frågor om var jag köpt mina strandklänningar. Alla färgglada klänningar jag haft på mig har jag köpt här på Koh Lanta. De har kostat mellan 20-100 kronor. Riktiga kap. Får väl köra en bloppis när jag kommer hem 🙂
All Kärlek ❤
 


16 kommentarer16 kommentarer om “Lice is bajs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så vackra och poetiska de två första raderna i detta inlägget är 🙂 Fint, kan se det framför sig…..Mindre fint med lice, vidrigt, men det går ju att få bort, mycket jobb och sååå tråkigt. Hör väl till att barnen får det nån gång i livet. Njut av den sista veckan, och, stället ligger ju kvar till er, till en annan gång. Kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Egentligen så sprids huvudlöss mycket sällan via kuddar eller sängkläder…Lusen överlever inte utan blod och dör ofta så fort de lämnat huvudet om det inte får kontakt med ett nytt huvud…
  Ett tips när du luskammar:
  Torka av luskammen med bomull eter varje tag. Då ser du direkt i bomullen om det finns lus. Mycket lättare än att kamma över vitt papper.
  Lycka till!
  Tina i Åhus

  Svara
 • Jag vet redan allt det men jag vill ta det säkra före det osäkra. Lusexpert med svår lusfobi 🙂 Jag måste ha full kontroll. Kram!

  Svara
 • Hej hannah! Tråkigt att resan lider mot sitt slut. Tror du att du kommer återvända med familjen nästa säsong? Kram

  Svara
 • Det är en av mina stora fobier också, tack och lov har vi än så länge klarat oss.

  Svara
 • Hej vackra Hannah! Lät som en superbra plan att ha bloppis när du kommer hem! Har sett bilder på dig i klänningar som jag inte kan släppa riktigt :p. Så shoppa loss du så får jag buda sen 🙂 Kram på dig!

  Svara
 • Hej Hannah, så härligt att läsa om din vardag och ditt liv som 4-barns mor. Härligt för er alla att uppleva ett annat land under så lång tid, fantastisk erfarenhet för barnen. Själva flyttade jag med min man och barn till Florida för några månader sedan. Har ni tänkt på att ni kan hyra en villa här nästa vinter? Florida är både billigt och varmt. Jag har lagt upp lite restips på min blogg (www.floridaliv.se). Ha det gott och hoppas ingen mer får löss i familjen!

  Svara
 • Skönt att få läsa om hur ni har det och du låter mig glömma min vardag för en stund!!
  Tack!
  Jag har en ledsam vardag då min kärlek har lämnat mig!
  Det är hemskt, ofattbart och otroligt ledsamt!
  Jag vill inte vara utan honom men har fått inse att så kommer det bli.
  Vi kommer alltid vara knutna till varandra då vi har barn! Jag hoppas allt kommer bli bra.
  Det får ta tid helt enkelt.
  Jobbigt jobbigt jobbigt!
  Njut och ta hand om varandra!!!
  Kramar

  Svara
 • Vad tråkigt att läsa. Ett krossat hjärta gör så ont. En smärta som inget kan ta bort… Mer än tiden. Trots att allt känns smärtsamt, tomt och sveket som får en att känna sig den ensammaste och obetydligaste människan i världen så kommer det bli bra. Jag lovar. Men det tar tid. Gråt massor det kan vara skönt. Du är värdefull glöm aldrig det ❤️ Styrkekramar!

  Svara
 • Jag avskyr verkligen också löss. Stora tjejen fick det förra året och jag höll på att få panik , klökas och funderade starkt på att raka av håret på alla…men, det löste sig med medel, kamning och ännu mer kamning. Nu har jag 5 st oanvända kit med lusschampoo hemma…om i fall att……
  Kram Jess
  http://www.annorlundaunderbara.com
  I am out

  Svara
 • Känner igen mig i det du skriver. Stod redo med rakapparaten 🙂 Kram

  Svara
 • Fy för Löss! jag tycker dom är vidriga!

  Svara
 • Jag har löss fobi & så glad att vi klarat oss!!!!!så en dag kliade dotter så mycket i håret och jag såg nått som såg ut som en blomfluga uiiiiih PANIK!!!!!!!! Och dem är stora oxå jag trodde de bara var svarta prickar, efter 3 behandlingar är de äntligen borta men det var inte förrens vi hade medlet i längre än va det stod ist för 10 minuter hade vi i det 30 minuter…vi behandlade hela familjen räcker ju bara att man kramats så sprids det. Det stod i Aftonbladet för någon vecka sen att just nu sprids det löss som 17 pga att ungarna tar kort tillsammans & lägger ut på instagram & fb 😉 kliar i huvudet bara jag pratar om dem :)jag kammar emellanåt än fick lössnojja och nu har alla i familjen egna borstar 🙂 var noga med dem kletiga vita äggen på hårstråna,, vad jag tycker är konstigt är varför dem inte dött av min plattång de måste tåla en del 😉

  Svara
 • Hej!Vad får man ge för ett par Converse i Thailand (vita & höga)? Har någon som kanske kan köpa hem ett par till mig.

  Svara
 • Jag vet tyvärr inte. Kram

  Svara
 • Oh noooo, hoppas ni har blivit kvitt dem nu då! Magsjuka och löss kan vara något av det vidrigaste!! 🙁 Vilken mysig dag ni ser ut att ha haft och vad härligt att höra att Peter är på bättringsvägen i alla fall!
  Här hemma har vi fått inslag av vår, underbart! Det ger mig massor av energi och gör att jag känner mig piggare efter en rätt så grå vinter 🙂
  Ha det fint!
  Kramar

  Svara