Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:53 | april 4, 2014

Barnmat

God fredag min vän. Hoppas att din vecka har varit bra och att din fredag börjat på bästa sätt.
Jag är ju ett stort fredagsfan så jag är glad 🙂
Sjukstugan är snart ett minne blott. Bara det är värt att fira. Vida är fortfarande smårisig men börjar bli sitt vanliga glada jag.

Innan Mio gick till skolan visade han Vida lite roliga klipp på Youtube.I förrgår lagade jag en rätt som barnen älskar. Riktig barnmat.
Ett tips om du vill slänga ihop något fort och enkelt.

Skiva kassler och lägg i en ugnsfast form. Lägg kokt broccoli och champinjoner över kasslern. Kasslern är salt i sig så man behöver inte salta men lite grovmalen svartpeppar är gott.


Blanda grädde och ketchup. Vispa ihop det så grädden blir aningens fluffig. Häll gräddblandningen över så nästan allt täcks.


20 minuter i ugnen på 225 grader och den är redo att serveras med jasminris.


Gott, hälsar barnen 🙂
Nu ska jag och Vida hitta på något.
Var rädd om dig och kom ihåg att Du är värdefull.
All Kärlek ❤


19 kommentarer19 kommentarer om “Barnmat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ska göra vad jag kan för att ta till mig din sista mening, men det är svårt när man känner sig som den mest värdelösa av alla.. Hoppas du får en bra dag o en underbar morgondag!
  Kram

  Svara
 • Tara, Du är värdefull. Ta det till dig och låt ingen få dig att känna eller tro något annat. Styrkekram ❤️

  Svara
 • ALLA är värdefulla, hur man än känner sig ibland, även jag. Ingen är värd mer värd en någon annan som människa. Ibland känner man sig väldigt ensam fast man har många runt sig, tror det hör till människans natur, att det är lite dur och lite moll då och då, i synnerhet vår och höst kanske. Tack för en fin och vacker blogg om vardags- och festlivet och de fina barnen, den andas ödmjukhet och skönhet och man blir glad av att läsa. Kram från Skåne

  Svara
 • Ett tips är att byta ut champinjonerna och broccolin mot valfria nötter (jag brukar köra på cashewnötter eller jordnötter) och ananas. Det är en stor favorit här i huset! Man kan även byta it kasslern mot kycklingfilé.
  Tack för en super fin och bra blogg <3
  Kram

  Svara
 • Ha en skön dag! Här i Skåneland skiner solen!! Tack för bra tips med kasslern, har en bit i frysen som måste användas. Kramis

  Svara
 • Tack för tipset! Det är alltid kul med nya recept, vardags som festmat! Ha en kanon Fredag med massa gotta och mjukiskläder 🙂 kram

  Svara
 • Hur mycket grädde tar du till en sån form Hannah? Vispgrädde eller?
  Trevlig helg 🙂

  Svara
 • Ca 4 dl vispgrädde. Gillar mkt sås. Kram

  Svara
 • Tara all kärlek till dig ❤️

  Svara
 • Vi har med en kassler favorit här hemma:
  Varva kassler, tomat och annanas i en ugnsfast form. Gör en sås på vispgrädde (eller matgrädde) och chilisås + lite salt och häll över. Lägg några ostskivor på och in i ugn 15min, ris till! Supergott!
  Krya på er! Kram från mig

  Svara
 • Visst är det underbart med fredag?! Älskar’t! 🙂 Vad skönt att barnen är på bättringsvägen, hoppas minstingen får bli helt frisk snart också ❤️
  Ha en god helg!
  Kram kram

  Svara
 • Hej Hannah! Tack för en bra blogg. Jag älskar dina nya brillor. Vet du vad modellen från Ray Ban heter?

  Svara
 • Hej Hannah!
  Vilket bra tips på barnmat, måste testas här hemma 🙂
  Känner mig inte heller speciellt värdefull. Fast att jag vet att jag är de innerst inne. Flyttade till Västerås för 5 år sedan och har ännu inte kommit in i nån riktig bekantskap här. Har bjudit till massa men får aldrig nått tillbaka. Hör jag inte av mig så blir det inget. Funderar hela tiden om det är nått fel på mig eller vad jag gör för fel. Känner ,mig så ensam iblan. Har tre underbara barn och en underbar sambo som jag lever för och har börjat träna en hel del nu för att fly från ”ensamheten” 🙁
  Tack för en underbar blogg
  Kram Therese

  Svara
 • Hannah! Man blir så glad av din blogg! Kram från en tant i Göteborg

  Svara
 • Ser gott ut..brukar göra samma fast bara med lök o kassler o så grädde blandat med ketchup o potatis till det såå gott, men ska testa med broccoli o champinjoner med ris till..inte klokt så gott grädde o ketchup blir ihop..så enkelt det kan va 😉 Tack Hannah för en trevlig blogg!

  Svara
 • Grattis på Bröllopsdagen! Önskar er långt och lyckligt liv ❤️

  Svara
 • så gott 😛 måste man prova mina barn älskar kassler
  du är en så fin person 🙂 älskar o läsa din blogg o får namn tips för mitt kommande barn i magen 🙂 pojkvännen vill ha William om det blir en kille 🙂
  hur mår Peter?

  Svara
 • Grattis på bröllopsdagen!
  Önskar er ett friskt o lyckligt o långt liv.
  Har lagat kassler efter ditt recept idag. O hjälp vad uppskattat det blev!
  Tack för att du delar med dig lite av ditt liv.
  Du är värdefull för mig och säkert många många fler.
  Kram från en som alltid läser din blogg men är usel på att kommentera.

  Svara
 • Hej och tack för din blogg! Jag kan verkligen inte komma på vad vår dotter ska heta. Känner mycket för Wilda och Iris men sen började jag testa denna lilla app http://www.dagensnamnsdag.nu/namngenerator/ och fick namnet Tuva som förslag. Men på något sätt gillar jag att testa runt ett tag för vår dotter kommer först om 2 månader. Tack igen och trevlig helg

  Svara