Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:21 | juli 14, 2014

Äckliga parasiter

Hej igen vacker.
Som jag misstänkte så visade sig att Vida har borrelia. Läkaren sa att stoppar man det i tid så sprids det inte och stannar vid infektionen i huden. Men man vet aldrig med borellia tillade hon också.
Så här skriver Vårdguiden om borrelia,
Borrelia är en bakterieinfektion som sprids via fästingar. Oftast ger den bara ett för infektionen typiskt hudutslag, som är lätt att behandla med penicillin. Ibland kan infektionen sprida sig till lederna eller nervsystemet och då kan det ta längre tid för kroppen att läka infektionen. Borrelia kan också orsaka mer bestående inflammationer i huden och lederna, men det är ovanligt.
Otäckt när den kan sätta sig på nervsystemet. Men jag vet att det kommer bli bra med Vida.
Sådan otur alltså. Först fästingen för henne och hon får borrelia. Hatar dessa äckliga parasiter. Vad fyller fästingen för funktion i kretsloppet. Inget djur äter den och den sprider bara sjukdomar. Vidriga kryp.
Tänk på att skydda dig och ditt barn så gott det går. Finns bra medel på t ex Apoteket som hjälper mot fästingar. Undvik högt gräs och kolla kroppen noga om du varit i skogen.
Har vaccinerat de stora barnen mot TBE och nu är det Vidas tur.
Var noga med att titta där fästingen har suttit. Det kan ta allt från en vecka till fyra innan det visar något. Det var två veckor sedan Vida fick sitt fästingbett och det var i förrgår som jag började se hudrodnaden.

20140714-141931-51571785.jpg
Lilla tussen är hängig men glad. Hon verkar inte allt för medtagen mer än att hon avskyr penicillinet hon måste ta 3gg/dag i tio dagar.

20140714-142042-51642593.jpg

20140714-142111-51671828.jpg
Har inte sovit mycket inatt så kaffekoppen hänger med mig idag.
Var rädd om dig.
Stor kram ❤️


20 kommentarer20 kommentarer om “Äckliga parasiter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Min mamma fick också borelia av en fästing, men hennes hudrodnad kom på ett helt annat ställe på kroppen än där fästingen satt. Så det kan vara bra att vara uppmärksam på hela kroppen och inte bara runt själva bettet. Skönt i alla fall att borelia är relativt lätt att behandla.

  Svara
 • Ja, det var ju viktigt att veta. Tack ☺️

  Svara
 • Hej! Enligt läkemedelsverkets rekommendationer ska erytema migrans, som sitter i huvud-hals regionen hos barn yngre än 8 år, behandlas med amoxicillin 3 ggr/dag i 14 dagar ist för den vanliga behandlingen med kåvepenin 3 ggr dagligen i 10 dagar. Alla läkare har inte koll på att rekommendationerna skiljer sig när borreliainfektionen sitter just runt huvud och hals.

  Svara
 • Tack snälla för detta. Har pratat med läkemedelsupplysningen nu men fick inget bra svar så imorgon ringer jag läkaren som skrev ut Kåvepenin och ber henne ändra. Kram

  Svara
 • Skönt att du upptäckte det så tidigt med rodnaden så att borelian inte hann sprida sig så mycket i kroppen.

  Svara
 • Tänk om man kunde skydda sina barn från allt ont! Åh stackars söta Vida! <3 Ja dessa vidriga kryp! Krya på liten! Kramar Petra

  Svara
 • Vår sønn fikk borrelia når han var 2,5 år, rakk å bli skikkelig dårlig, men fikk antibiotika og ble helt frisk igjen! Det er tre år siden nå. God bedring til datteren din!

  Svara
 • Vilken tur att du har sådan koll och gick till doktorn! penicillinet brukar inte vara så gott men det finns dom sorterna som är mycket godare än andra. Hoppas hon blir bra fort nu lilla tussan.
  KramKram

  Svara
 • Hej Hanna! Var inte för orolig. Jag har trots idog kontroll haft 2 barn med Borrelia och de är helt friska igen. Kram

  Svara
 • Åh, finaste Hannah. Jag sänder en stor styrkekram och hoppas och tror att lilla Vida blir bra efter penicillinkuren. All kärlek till dig ♥

  Svara
 • Lilla gumman… hoppas att hon blir bra snabbt! Hoppas det går bra med penicillinet, det är inte så lätt att få i de små liven. Svårt att lyckas dölja smaken…
  Krya på sig-kram till Vida <3

  Svara
 • Ett tips som funkar klockrent på våran tvååring är att belöna med exv. ett klistermärke när medicinen är intagen! Då blir det tom lite roligt! Hoppas hon mår bättre snart!

  Svara
 • Hej. Det finns hjälpmedel på apoteket som vi köpte till vår 5 åriga son när han var tvungen att ta kåvepenin. Det är som en ”kondom” man trycker tabletten igenom så den blir hal (lätt att svälja ) och smakar citrus. Min son ville ta tabletter hela tiden efter detta och behövde inte ens dricka vatten till. Finns i 10 pack för ca 50:-. Räcker till en hel kur. Guld värt!

  Svara
 • Det är helt otroligt att det är 2014 och att medicin måste smaka så vidrigt. Vår lille Gabriel fick ju öroninflammation och halsinfektion här i Florida. På apoteket fick man fylla i en lapp om önskad smak på antibiotikan – vi valde bubbelgum och när vi kom till kassan betalade vi endast 2.99 dollar för smaksättningen, antibiotikan var gratis. Krya på din sötnos. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/07/14/att-ha-oronen-fulla-av-hubba-bubba/

  Svara
 • Bra att du ringer och ändrar medicinen! Av 2 anledningar, den andre är att Amimoxillin är mycket (MYCKET!) godare!
  Lycka till! <3

  Svara
 • Hej! Min lilla kille fick borrelia i oktober -12 o hos han började det med en halv ansiktsförlamning. Dom säger att när bettet sitter på huvudet eller i ansiktet så är det väldigt vanligt med förlamning hos barn. Han fick äta sin penicillin i två veckor men det dröjde minst en månad innan förlamningen släppte helt. Oftast ser det värre ut än vad det är för barnet med förlamning. Hoppas lilla Vida snart bli kry o pigg. Kram kram

  Svara
 • Stackars liten <3 Ja hemska djur det där, har också undrat vad dom fyller för funktion, ingen vad jag kommer på 🙁
  Hoppas hon snart är bättre.
  Kram på er

  Svara
 • Stackars lill-älsklingen! OCH hennes mamma <3
  Min mamma hade Borrelia men det hade gått väldigt långt och hon var så dålig förra året. Usch..
  Stor kram och kärlek till er alla

  Svara
 • Jag fick inget rött märke men det spred sig till nervsystemet på mig så jag har tinnitus och hörselskada på ena örat. Blev svag, trött, illamående, stel i kroppen och fick influensasymtom. Är inte helt frisk efter 19 år. Neuroborrelia . Läkarna visste inte vad det var men en förskolelärare visste att det var borrelia. Fick för lite penicillin som jag blev frisk av men det kom tillbaka. Det gäller att inte snåla med penicillinet så att det inte blir kroniskt som för mig. Läkarna misstrodde mig i elva år. Jag vägde som minst 46,7 . Jag rasade i vikt p.g.a sjukdomen men läkarna trodde ändå att det var psykiskt typ panikångest. Jag har kämpat mot sjukdomen och mot läkarna. Jag är inte nöjd med vården . Hade dom lagt in mig med penicillin i dropp ett par veckor så hade jag säker sluppit bli kroniskt sjuk. Hoppas att det går bra för Vida.

  Svara
 • Hoppas att hon snart blir bättre! Ett tips är att blanda penicillinet med oboy pulver, så försvinner den otäcka smaken 🙂

  Svara