Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:35 | augusti 11, 2014

Paradiset

Hej igen. Här har det spruckit upp och solen skiner. Marken är torr igen och barnen har ätit glass ute på terrassen. Jag mår äntligen lite bättre. Skönt.

Jag är så oerhört glad och tacksam över vårt underbara hem. Mitt paradis. Särskilt under sommaren. Men vintern slipper jag gärna. I alla fall de värsta månaderna januari och februari.
Nu känns ju vintern väldigt avlägsen men snart är den här igen. Huvva.
Vi har två år i rad haft möjligheten att lämna kalla vintern här hemma i två och en halv månader och fått uppleva paradiset på Koh Lanta i Thailand. Magiskt!
Vi har hyrt hus där och William och Mio har gått i skolan och Liv i förskolan. De har älskat det. Tänk själv att få sitta med sand mellan tårna när du räknar ut ett tråkigt mattetal, få uppleva en ny kultur, möta nya vänner, bada och snorkla i klarblått hav.
Som familj har vi fått så mycket mer tid med varandra när vi varit där.
Har du själv gått i tankar eller drömt om att göra en liknande resa så vill jag bara ge dig tips på boende och skola. Vi har bokat hus genom JoJo Lanta Rental, som hjälper dig att hyra vackra hus och lägenheter, och drivs av ett gäng svenskar som är genomgoa.

Vi har alltid varit lika nöjda med deras service, fina bemötande och all den hjälp man får av dem. Inte bara när det kommer till hyra av hus eller lägenhet utan de finns där och ger tips och råd om det mesta. Känns väldigt tryggt.
Nu är huset som vi hyrde, A1 på Malee Seaview, ledigt vissa datum. Under September och oktober är det t.o.m. halva priset.

Vill man hyra lägenhet, på Long Beach som är min favoritstrand, till bra pris då både frukost och träning ingår så finns det också. Kolla HÄR!
Barnen har gått i Sanuk Svenska Skolan. Fantastiska lärare och pedagoger.
RAR är en viktig del av skolan som alla måste sträva efter.
Repekt för andra.
Ansvar för mina handlingar.
Respekt för mig själv.
Det gillar jag!

Vi skulle åkt dit igen nästa år. Skola, hus och allt var bokat i två månader, januari och februari, men vi lanserar Femme Collection just den perioden så vi har fått boka av och planera om. Vi sticker dit i två veckor istället och firar Peters 40 årsdag. Kanske blir det en långresa dit igen 2016 🙂
Tittar ofta på bilder från våra tid där. Så underbart!


Kärlek ❤
 
 


9 kommentarer9 kommentarer om “Paradiset”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • underbart skulle med vilja bo utomlands på vintern och slippa den värsta smärtan

  Svara
 • Vilket otroligt lyxlliv du lever, pool, utlandsresor, flotta kläder, mkt egentid, ja det mesta!avundsjuk?självklart är jag det!

  Svara
 • Mia: Visst kan man vara avundsjuk det är mänskligt tyvärr, men det gör inte gott på sikt. Hannah levde inte så här vad jag förstår innan hon träffade sin man eller var ensamstående. Ibland träffar man ngn som kanske kommer från en annan bakgrund än en själv och har det gott ställt, eller så träffar man ngn från samma klasstillhörighet.
  Det har liksom inget med kärlek att göra, utan det är ju personen man blir kär i 🙂

  Svara
 • Vad härligt att få åka och bo i Thailand och ha skola och allt som vanligt. Vilken lyx, vilken bra grej att kunna göra. Tack för tipset.

  Svara
 • Hej tjejen! Har inte läst din blogg på länge men nu har jag en lugn stund för mig själv. Sorgligt att ni bokat av Lanta! Vi åker den 13 sep och hem i slutet av april. Vi kommer helt klart att sakna er! Ska jag låta er säck med badprylar stå kvar i huset? Ta hand om er och stort lycka till med kollektionen, den ser strålande ut! Stor Kram Ulli

  Svara
 • Hej Hannah. Har planer på att åka till Koh Lanta under 2016 för då fyller min sambo 50 år + att vi faktiskt tänkte gifta oss där. Har kollat på villorna som Jojolantarental hyr ut och dom är ju fantastiska. Undrar lite över hur ni brukar flyga dit. Reguljärt, vilket bolag eller med ett charterplan och till vilken flygplats?? Vet du hur det är i Koh Lanta runt höstlovet dvs början av november, får man räkna med regn??
  Hoppas du har tid att svara! Kram Mart ina

  Svara
 • Ja, åk dit. Så lugnt och fint. Perfekt att fira sin käreste 🙂
  I år är vi där två veckor och har köpt flygstol hos Fritidresor och flyger direkt till Crabi. Tidigare har vi flygit reguljärt med flera byten så i år blir det skönare.
  Vad jag hört så ska november vara helt okej. Regnperioden är som värst vår sommar och tidig höst. Kram

  Svara
 • Hej Hanna
  Jag tänkte få höra med dig varför ni valde Sanuk istället för Lilla svenska skolan? jag är jättesugen på att åka ner en längre tid ( vi träffades 2014 på Sai naam )ni har verkligen inspirerat mig och nu sitter jag och funderar på vilken av skolorna som jag ska kontakta. Jag tar tacksamt emot alla tips och goda råd jag kan få 🙂
  med vänliga hälsningar
  Anna från Härnösand

  Svara
 • Martina
  Vi gifte oss nedanför Slow down ( klong dao beach 2012) och det kan jag verkligen rekommendera. Vi anlitade Ulf och Maj-Britt på Lanta diver och det finns även en till svensk som hjälper er med alla papper 🙂
  Hör gärna av dig till mig om du behöver tips
  / Anna från Härnösand

  Svara