Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:59 | april 20, 2015

Bethel Childrens Home

Nu sover alla och jag har själv krupit ner under täcket med datorn på magen. Peter kommer strax hem från Malmö där han har varit och sett MFF möta Hammarby. Snacka om hardcore supporter 🙂

Äntligen känner jag lugnet att skriva och berätta om resan. Det är alltid omvälvande att fara till Indien. Man mötS av en ofattbar fattigdom och misär. Det som gör ondast i hjärtat är att se alla barn som far illa. Stora mörka ögon fyllda av sorg som tittar på en med utsträckta händer och ber att man ska rädda dem. Rädda dem från ett liv ingen ska behöva leva. 

Varje gång jag ser dem så vill jag samla ihop dem, krama dem och säga att allt kommer bli bra. Men det kan jag inte. Hur mycket jag än vill så kan jag inte. MEN jag kan rädda några. Jag kan se till så att många får ett fint liv och en framtid. Ett liv med omsorg, trygghet, en varm säng, mat, vård och utbildning. Det som alla vill ge sitt barn. Jag har ett ansvar. Jag har ju lovat att vara med och se till att framtiden blir ljus och ögonen fylls med glädje och hopp, och deras utsträckta hand inte är en bön om hjälp utan kanske för att hjälpa någon annan i nöd.

  

Nu är det 22 flickor på barnhemmet men snart kommer det ännu fler. Det finns plats för minst tio till. Kliniken har äntligen börjat ta form. Där ska inte bara dessa flickor få vård utan även de människorna  som bor i slumområdet runt barnhemmet. I samma byggnad som kliniken kommer ett stort rum finnas, en ateljé, där kvinnor i området samt flickorna på hemmet ska få lära sig sy. 

De är så lycklig. Det lyser om dem. Önskar så klart att fler fick känna den glädjen och hoppet. Men som sagt jag försöker hela tiden tänka att man kan inte hjälpa alla men man kan alltid hjälpa någon. 

När vi kom fram i fredags så var de flesta flickorna i skolan men några hade kommit hem. De kramade oss och hoppade upp och ner av glädje. När alla var samlade så satt vi i en ring på golvet i samlingsrummet och pratade. De äldsta flickorna pratar bra engelska och översätter till de minsta. De berättade om sina drömmar och vad de ville utbilda sig till. Där satt det plötsligt 22 stycken blivande doktorer, sjuksköterskor, lärare och arkitekter. 

Resten av dagarna var vi ute och lekte. De älskar att leka. De är precis som barn ska vara. Inga iPhones och iPads att glo i. Vi lekte burken, spökboll, hela havet stormar, hade dragkamp och bröt arm. De skattade så hjärtligt och var som vilda av lycka, lek och bus.

Vi hade med oss godis från Sverige och sista kvällen köpte vi glass, läsk och chips och hade myskväll.  

  

 

  

  

  

  

Här sitter de med vår dator och tittar på bilder från Sverige och på William, Mio, Liv och Vida. Det var spännande för dem och de blev så förtjusta i barnen och ville att de skulle följa med och hälsa på nästa år då vi far dit igen.

 

  

Vi hade med sjalar och tröjor från FME till alla flickorna. De fick även fina armband från FME. Åh, vad glada de blev. 

 

Vår vän Bo-Göran följde med oss från Sverige. Han är fotograf och tog så många fina bilder på flickorna, hemmet och omgivningarna. Dem ska du få se så fort jag får dem. 

Vi bodde i volantärbyggnaden och var då nära flickorna hela tiden. Det var så mysigt att bo där med dem. Sista natten skulle vi egentligen bott på hotell vid flygplatsen pga att vi flög så hiskeligt tidigt men vi ville inte åka därifrån så vi sov på barnhemmet sista natten ändå. Istället gick vi upp omänskligt tidigt och åkte till flygplatsen mitt i natten. Vi ville få vår sista kväll med dem. 

Klockan halv fyra på natten/morgonen när vi smög ut för att åka till flyget så satt alla flickorna på vår trapp i mörkret och väntade. De hade stigit upp bara för att få säga hej då en sista gång och krama oss 🙂

Behovet är så klart fortfarande stort trots att de har tak över huvudet, mat på bordet, trygghet och skolgång. För att de ska fortsätta att ha det så måste det samlas in mer pengar. För att fler flickor ska kunna flytta in på Bethel Childrens Home och få en framtid så måste vi hjälpas åt. Det är tack vare många här i Sverige som detta har kunnat bli verklighet. Privatpersoner och företag som skänkt. Även den lilla gåvan gör stor skillnad. Många bäckar små…

Vill du vara med?

Nu samlar vi till ett reningsverk för vattnet. I dagsläget måste de hämta vatten ute i en brunn utanför barnhemmet. Där kan alla i området under en timme på morgonen och en timme på kvällen hämta rent vatten i flaskor och dunkar. Med ett reningsverk på barnhemmet så har de rent vatten i kranarna som de kan dricka. De behöver också fler nya sängar. Det kommer snart fem ny flickor och de måste ha sängar att sova i.

Kliniken måste bli klar samt trädgården och lekplatsen för de minsta barnen. 

 

Jag köpte med en vattenspridare för att Elisabeth (”mamman” på barnhemmet) ska slippa vattna allt för hand. 

Det kommer bli som en kärleksfull oas när allt är klart. En oas i slummen dit många kan komma och få hjälp och vård.

Vill du vara med att bidra eller kanske bli fadder?

Om vi tillsammans lyckas samla ihop 25.000 kr så matchar Femme Collection den summan. 

Sätt in din gåva till Lyft ett Barn BG 900-1934 och glöm inte att märka den med FME. 

Här! På Lyft ett Barn kan du läsa mer om barnhemmet. 

Vill du skänka till något specifikt så får du gärna göra det också. Maila isåfall till [email protected] och berätta det. Då kan du få ett personligt tack av flickorna och även en bild på tex sängarna, symaskinerna eller annat och ett gäng glada tacksamma barn 🙂 

För några år sedan behövde flickorna cyklar för att kunna ta sig till skolan. Jag skrev det här på bloggen och en kvinna hörde av sig och ville ge pengar till just cyklarna. Hon skrev senare och berättade att hon hade gått till banken med sin dotter och satt in pengarna och förklarat för dottern vart pengarna skulle. Några veckor senare fick de en bild skickad till sig på flickorna och deras nya cyklar. Det blev mer på riktigt då och de kunde se att pengarna verkligen kom fram. 

Hoppas du vill vara med.

Glöm inte att du kan se bilder och följa bygget på vår barnhemsblogg här på Femme.

All Kärlek ❤️


21 kommentarer21 kommentarer om “Bethel Childrens Home”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh Hannah, det värmer i hjärtat när du beskriver er resa och allt omkring barnhemmet. Jag brukar inte kommentera här så ofta men tycker att det passar just nu med det. Det är roligt att läsa om hur flickorna har det, skulle kunna tänka mig att hjälpa till på något vis i framtiden.
  Lycka till med ert arbete.
  Många kramar
  (från mig som föll och halkade förra vintern)

  Svara
 • Ni är ju helt fantastiska!! ❤️

  Svara
 • Härligt att läsa om er resa. Hjälper gärna till när plånboken tillåter det. Skulle därför tycka det skulle vara intressant att få veta på ett ungefär i alla fall vad cyklar, sängar och symaskiner kostar där nere. Sen även vad det kostar med att vara fadder. Har ett fadderbarn Afrika men kanske kan ha ett till.
  Ska läsa barnhems bloggen lite mer grundligt. Kram <3

  Svara
 • Ni gör ett fantastiskt jobb!

  Svara
 • Vilken underbar insats ni gör, heder och respekt! En liten slant är nu insatt!

  Svara
 • Är du bland dom absolut finaste personerna som finns på den här planeten eller?! Fan vad du är bra, fan vad du är enormt bra. Tack för att du finns Hannah, tack för att du utvecklats så bra och utnyttjar det du har på ett bra sätt. Stor kram till dig!!

  Svara
 • Helt fantastiskt vilken insats ni gör för flickorna!
  Jag undrar lite hur man ”väljer” vilka flickor som får flytta in på barnhemmet?

  Svara
 • Hej Emmeline. Det är genom organisationer i Indien som känner till olika flickors situation som bl.a. Indian justice mission, Mothers of charity (koppling till Moder Theresias arbete). Kram

  Svara
 • så fint det ni gör! <3

  Svara
 • Så oerhört härligt att läsa. Det värmer mitt hjärta att se hur bra flickorna har det. Du/ni är fantastiska!
  Kram och ha en fin dag.
  /Helena

  Svara
 • Jag blir så glad i hjärtat när jag läser. Så fantastiskt att dessa barn får en bra start på livet. Tänk om alla kunde bidra med litet kunde världen bli så mycket bättre.
  Just nu har jag skralt i kassan, är ensamstående och arbetslös. Men det hoppas jag snart ändra på och då kommer jag att skicka en slant till ert fina arbete. Fram till dess är jag glad att jag kan fortsätta stötta mitt fadderbarn på Haiti jag har via Erikshjälpen.

  Svara
 • jag blir alldeles varm inuti när jag läser vad du, din syster och hela familj gör för andra!!!
  Ni är såna otroligt fina förebilder!

  Svara
 • Hejsan!
  Ert engagemang och kärlek är fantastiskt att se! Jag är så glad att få följa er till Indien emellanåt. Det var nog jag som gav bidrag till cyklarna och det är de bäst spenderade pengarna någonsin. Tillsammans med känslan att lära mina flickor att dela med sig. Att ge till de som behöver om man kan. Och det ni gör är fantastiskt! Jag har kvar Tack-kortet, försiktigt sparat bland viktiga papper och minnessaker. Återigen, tack för den kärlek och omtanke ni sprider och att vi som läser för följa med på resan och möjlighet att bidra ekonomiskt! Ni gör världen till en vackrare plats! <3

  Svara
 • Ni är fantastiska! Blir varm i hjärtat! Kram❤️

  Svara
 • Varför har ni valt att bara hjälpa flickor?

  Svara
 • I Indien far just flickorna väldigt illa och nöden hos flickor är mycket större där. Det första barnhemmet jag var med och startade i Indien var för flickor och pojkar 🙂 Gå in här http://www.lyftettbarn.se/start/hit-går-pengarna/byggprojekt och så klickar du på bildspelet Indiens förlorade döttrar så förstår du varför.

  Svara
 • Helt fantastiskt projekt! Är redan fadder åt en liten flicka i Tanzania, annars hade jag gärna blivit fadder. Men har satt in en gåva! Lycka till med insamlingen, ni är riktiga förebilder! Kram Frida

  Svara
 • Underbart initiativ! Jag vill och ska vara med. Inspirerad av någon som hade kommenterat de hade involverat barnen -det ska jag absolut göra. De får välja vad vi ska bidra med. Återkommer!

  Svara
 • Wow! Vilket engagemang ni har. Vill jättegärna sponsra! Tycker om när man vet vad sin sponsring går till!

  Svara
 • Jag blir helt varm o lycklig inombords!!
  Vad kan de mer tänkas behöva om man vill ge nåt specifikt?
  Nu har jag inte möjlighet att ge så jättemkt men om man ger ena halvan till kliniken o andra
  Halvan till ”nåt kul till barnen”. Tips?

  Svara
 • Kan man swisha?

  Svara