Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:25 | oktober 24, 2015

Genova Italy

Hej vacker. Vad har du för dig denna lördag?

Jag och Peter har precis kommit tillbaka till båten. Vi fick höra från en del vänner och av några här på bloggen att Genova inte var något särkilt men vi bestämde oss för att ta en tur här ändå. 

Vi googlade och hittade ett café i gamla stan som enligt recensioner skulle vara bra. Vi visade taxichauffören adressen men frågade samtidigt om han hade tips på någon trevlig restaurang. Han berättade då att dit vi tänk åka är en riktigt nedgången del av Genova och inget ställe han skulle sätta sin fot på. Istället tipsade han oss om att åka till en vacker plats vid havet istället. Vilken tur att vi lyssnade på honom annars hade vi missat denna pärla och suttit i en mörk gränd istället.

Här var husen inte i perfekt skick men det var så genuint och mysigt. Fasaderna på husen hade nog sett många år av blåst och havets salta vatten men det var just det som gjorde det så charmigt. Långt bort från de flotta gatorna med stela restauranger och butiker som Valention och Gucci. Vilket också är kul att se ibland så klart.

Här låg människor och solade (i tjocktröjor och mössa 🙂 ), det skrattades och som många italienare pratade de väldigt högt. Ibland tror man att de är arga när de gestikulerar och skriker, men plötsligt så brister de ut i skratt. Barn sprang runt och lekte, folk promenerade förbi med sina hundar. Det var liv och rörelse på ett sett som jag vill uppleva Italien. 

  
   
    
 Vid ett bord med denna utsikt åt vi en god lunch och tittade på folk.  

Vi beställde baby fish med ruccola, att dela på, och fick detta. Höll på att spy. Inte precis vad jag tänkt mig. Mina tankar gick till allt från spring- och binnekemask till spermier. Sorry men det såg inte trevligt ut. Kolla ögonen på de små vita babyfiskarna. De dock smakade ingenting men pressade massor av citron på och åt snällt upp det vi beställt.

  
Varmrätten däremot var så god. Handgjord pasta med pesto och lite potatis i ett skal av ost. Genova är pestons stad. Här kommer den bästa peston ifrån. Och det kändes.  

På båten igen med Genova i bakgrunden.

Stor Kram ❤️


7 kommentarer7 kommentarer om “Genova Italy”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det där stället såg verkligen mysigt och charmigt ut. Förutom maten då . . .
  Vilken häftig resa du fått göra, Hannah.

  Kram ♥

  Svara
 • Ser mysigt ut! Jag tänkte först: Så gulligt, peppar har hamnat så att det ser ut som ögon… Men det var ju ögon! Uuuäh, förstår att de fick svårt att äta. Men pesto, mmm…

  Svara
 • Vilken härlig semester ni har. Helt underbara foton. Vi har tänkt att åka till Miami och där kryssa runt i Karibien. Men detta ser ju helt fantastiskt ut och resvägen till Italien är ju betydligt kortare…….nu får vi fundera.

  Svara
 • Genova är fantastiskt! Synd att jag inte såg detta tidigare för då hade jag kommit med fler förslag. Jag uppskattar Genova långt mer än de flesta typiska turist ställen i Italien. Människor är om möjligt ännu vänligare och hjälpsammare och kontrasten mellan den historiska delen och den mer modernare hamnen (som påminner mig lite om Sydney) är fantastisk. Hur kan någon säga att det inte är något att se!? Ha en fortsatt skön resa. Kram Mia

  Svara
 • Det ser så otroligt vackert ut!!

  Svara
 • Åh…sweet lord, dom där små springarna hade jag aldrig kunnat få i mig..med ögon och allt….Puh.
  Kram J

  Svara
 • Staden heter Genua!

  Svara