Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:15 | juli 1, 2016

Kräftsoppa á la Kavli

God fredag min vän. Hoppas du har en underbar semester eller vad du än gör. Några särskilda planer i helgen?

Det ska ju bli lite småtrist väder med regn och grå himmel, det perfekta soppvädret tycker jag. Vi har inte varit i närheten av soppväder i Spanien. Men med denna goda soppa så välkomnar jag nästan lite regn 🙂

Vill dela med mig av ett grymt gott recept på soppa som är vansinnigt enkel att laga. Jag har gjort den så många gånger, både till vardags och till fest som förrätt på nyårsafton eller mätta hungriga barn som kommer från en dag ute. Den funkar till allt.

Jag har känt mig som en riktig mästerkock när jag bjudit på den. De som smakat den har lovordat både mig och soppan vilket jag verkligen tar åt mig av. Du som följt mig vet ju om mitt svaga självförtroende i köket 🙂

På nyårsafton för några år sedan när jag bjöd på den så undrade de hur jag gjort för att få så god kräftsmak. Om jag gjort fonden på färska räkor och kräftor. Kokat skalen och gjort grunden. Nope, bara Kavli Kräftost.


Kräftsoppa á la Kavli Kräftost (ca 4 personer)

Fräs detta i en kastrull med smör;

400 gr morötter (superfinhackade)

Ca 10 cm purjolök (hackad)

Tillsätt 2 fiskbuljongtärningar och 1 liter vatten.

Låt koka några minuter.

Rör ner 2 dl kokbar créme fraische och en ask Kavli Kräftost (400gr)

Låt koka upp.

Svartpeppar och ev. lite salt. Jag brukar ha i mycket cayennepeppar i min portion. Ger ett gott sting.

Ett paket dill (fryst) eller hacka i en kruka färsk dill.

En skvätt vitt vin är också gott att ha i.

Toppa med några kräftstjärtar eller grovhacka i några och ha i soppan.


Servera gärna bröd till soppan.


Vida ville även ha Kräftost på sin baguette. Kan aldrig bli för mycket tycker hon. Personligen väljer jag hellre Naturell mjukost på min baguette.

Smaklig spis.

All Kärlek ❤️

Reklamsamarbete med Kavli


3 kommentarer3 kommentarer om “Kräftsoppa á la Kavli”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Den soppan är fantastiskt god och enkel, bra kombo:)
  Här firar vi sonen som fyller 17 år i helgen, dessutom ska vi påbörja vårt altanbygge. Späännade!
  Njut och ha en fin helg.

  Svara
 • Har följt din blogg att tag och har för mig att din svärmor gjorde en variant på kavli räkost som du la ut på bloggen för ett långt tag sen

  Svara
 • Ja, det är den. Godaste soppan som hon gav mig recept på för några år sedan. Har gjort den flera gånger och tåls att tipsas om igen och igen 🙂

  Svara