Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:10 | april 5, 2017

Kyckling på Sous Vide-vis

I samarbete med Electrolux 

God kväll min vän. Minns du att jag var i en matstudio häromvecka och lagade mat? Jag fick prova flera olika produkter och hjälpmedel till köket från Electrolux.

Har själv Electrolux hemma sedan 9 år och nu vill jag uppdatera mig med bl a en Sous Vide. Att kunna briljera vid bjudningar hemma eller bara enkelt kunna laga nyttigt och fräscht, men framför allt smidigt, till familjen.

Med en Sous Vide så ångkokar du kött, fisk och grönsaker i vakuumförseglade påsar, på låg värme tillagas maten. Köttet blir saftigt och mört, fisken perfekt tillagad och inte det minsta torr och grönsakerna blir krispiga och goda samt att näring, vitaminer och mineraler bevaras. Det försvinner annars i kokvattnet när man kokar som vanligt. Grönsakerna behåller både färg och smak med hjälp av ångan så den ser lika god ut som den smakar.

Jag tycker den var helt fenomenal. Jag tillagade en kyckling i Sous Viden. Lade i kycklingen med färska kryddor, salt, peppar, olivolja och citron i den speciella vakuumpåsen… sen tjoff in i Sous Vide-ugnen. Lätt som en plätt ställde jag in den på att vakuumförsegla kycklingen sen tillaga den på låg värme (65 grader) tills den var klar.

Har du provat laga mat så?


e3


När den var färdig så stekte jag på den lite snabbt för att få en fin ytfärg.

En Sous Vide-ugn borde finnas i varje kök! HÄR! Kan du läsa mer om den.

Stor Kram ❤️
Advertisement


2 kommentarer2 kommentarer om “Kyckling på Sous Vide-vis”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Låter bra men behöver vi verkligen mer plast i
  världen. Och hur är det med Bisfenol A (BPA) som
  utsöndras ur plastprodukter när de värms upp.
  Är de BPA fria? Finns det möjlighet att ånga utan
  plastpåsar.

  Svara
 • Jag har kollat på Sous Vide från Electrolux sen en tid tillbaka och vill absolut ha en när vi gör om köket. Längar efter att få installera en.

  Svara