Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:40 | november 15, 2017

En vit jul

Hej min vän. Hoppas du mår bra och känner dig vid gott mod. Onsdag och lillelördag kan ju betyda väldigt mycket godis och gott i soffan framför en film. Det ska iallafall jag anamma.

Men först måste jag få hem Peter. Ska hämta honom på Arlanda strax. Han har varit i Spanien sedan tidigt i måndags. Han fixar med huset där och jag fixar med huset här i Sverige.

Jag ser dock inget ljus i tunneln ännu. Känns som ett evighetsjobb att sortera, rensa och packa allt som jag (mest jag) har samlat på mig genom dom senaste 20 åren. Allt har ett affektionsvärde för mig. Allt från en liten miniblöja (som tur är oanvänd) från då William var bebis till teckningar och kläder 🙂

En sak som jag har lite panik över när det kommer till flytten är att jag inte kommer kunna titta på Netflix, HBO Nordic och Viaplay i Spanien! Spanska Netflix är inte alls bra. Väldigt stora problem just nu 🙂

Dagen har gått alldeles för fort. Har inte hunnit med hälften av allt jag ska. Lämna barn, psykologen, möten, åka till banken med Mio som äntligen ska få ett eget kort, hämta barn och kompisar till dom, snart hämta Peter på Arlanda, laga mat och sen hinna klart med en massor innan jag somnar.

När jag kom hem väntade dock ett bra budskap utanför dörren som jag vill sprida vidare. Gör det du också… men framför allt ge ditt/dina barn en varm och trygg jul.

Tjejerna gjorde slime för glatta livet igår.

Ser ut som ett djurskinn. Stort och fullt av glitter blev det.

Till middag blev det en god pastagratäng med recept från min middagskasse.

Ikväll blir det fish fingers, kokt potatis samt ärtpuré… om jag hinner, annars får jag köpa hem pizza. Det är ju ändå lillelördag.

Vill ha en stor hejdå-fest här hemma. Helst när huset är tomt på allt och alla vänner bara sitter på kuddar/filtar på golvet käkar pizza ur kartongen och dricker vin ur plastmuggar och dunk 🙂 Vet inte när jag ska få till det bara. Det är saker och planer varje helg. Men nåt kul att se framemot iaf när det nu blir av.

Stor Kram ❤️


31 kommentarer31 kommentarer om “En vit jul”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej, så spännande med flytt, modiga är ni tycker jag! Tänkte tipsa dig om att faktiskt fota sånt som du inte ”kan” spara. Så finns det kvar på något vis ändå. Spara bara på usb sticka eller gör ett fint album med massa ”krafsbilder” .

  Svara
 • Stort lycka till i Spanien. Vilket fantastiskt äventyr. Jag har bott utomlands med barn i två omgångar och det har gett oss minnen för livet.
  Ni kommer säkert hitta på massa spännande saker i Spanien och jag vill tacka er för åren med Femme. Har flera av kläderna och mina favoriter som jag fortfarande använder hela tiden (har den ljusgrå idag faktiskt) är de finstickade klänningarna från första kollektionen. Och leopardscarfen i mjukt material är också en stor favorit.

  Hoppas allt går bra med flytten!

  Kramar,
  Victoria

  Svara
 • Testa Astrill! Det har fungerat toppen när vi bott i Thailand. Går att köpa som test men även längre perioder på typ ett år. Då ser det ut som att datorn befinner sig i Sverige och du får tillgång till alla svenska streamingtjänster

  Svara
 • Skulle vilja vara hos dig mitt hjärtebarn ❤️

  Svara
 • Och jag vill att du är hos mig min älskade pappa ❤️❤️❤️

  Svara
 • Kom hit vetja 🙂

  Svara
 • Lycka till med packandet. Och även om det är så tufft att tömma ett helt hus/liv så kommer det att bli bra. Det kommer inte vara nåt kvar när ni flyttar ut.
  Vilken mascara gillar du bäst, Vertige Longueur eller Volym?

  Svara
 • Tack 🙂 Longueur är min favvo.

  Svara
 • Ni borde köra lite ”garage” loppis…;)
  Men du har varit omöjligt att komma in på din blogg idag den hänger sig å ”fryser” och det gör den inte på andra bloggar som jag läser… riktigt i-landsproblem ;O)

  Svara
 • Vill också flytta till Spanien! Så avis Vad modiga ni är – älskart! Vi tyckte vi var modiga när vi sålde huset och flyttade till lägenhet i stan Hur gör ni med alla prylar och möbler, transporterat ni med det mesta eller magasinerar ni här hemma och köper nytt på plats? Ska bli så roligt att följa er resa ❤️

  Svara
 • Ja det ska bli kul. Känner mig så modig 🙂 Vi kommer köra över hela bohaget. Kram

  Svara
 • Svenska Netflix i Spanien är ung problem, funkar utan problem hos oss. Och om det inte funkar där ni är, kör via VPN

  Svara
 • Netflix är inget problem i Spanien, när jag loggar in direkt på TV:n på mitt konto så är det på svenska Netflix, det finns inställningar i Netflix som bestämmer vilket textspråk du skall ha. Jag har dessutom fixat ett abonnemang på NordVPN för VPN anslutning som låter din dator (ipad etc) bete sig som den är uppkopplad i Sverige, då funkar SVTplay och alla andra kanaler som kräver att man ”är i Sverige”. Jag tror jag betalade typ 700 SEK för 2 års abonneman, funkar klockrent.

  Svara
 • Så himla kul med flytt! Jag har ett tips när det gäller minnessaker. Ta kort på sakerna som du har svårt att kasta så finns de bevarade utan att ta plats, enkla att titta på. Jag brukar göra så och tycker att det funkar bra. Man tittar ju aldrig nånsin igenom de där sakerna i förrådet/vinden ändå, mycket lättare att ha de på bild i datorn/mobilen/fotoalbumet

  Svara
 • Lycka till med flytten ser fram emot alla bilder sen. Kan du inte lägga ut receptet på gratängen såg jätte mumsigt ut kramar Bella

  Svara
 • Jag är sååååååå nyfiken & läääängtar tills ni flyttar hi hi 😉 så spännande det ska bli att få se på alla kort du kommer visa på ert hus & omgivningar <3 att se er i sommarkläder när vi har "istid" mohaaaa ha ha 😉 🙂

  Varm Kram till hela fina familjen!! <3 <3

  Svara
 • Herregud Hannah, jag känner mig nästan lite ledsen över att ni ska flytta; som om vi känner varann irl . Ni kommer få ett fantastiskt liv där borta och vi ser framemot att följa er där!

  Svara
 • Min dotter bor i Barcelona och dom har då Netflix 🙂

  Svara
 • Du kommer ändå inte ha tid och lust med att kolla serier, man lever ett helt annat liv i Spanien, man är ute länge på kvällarna, barnen får vara med överallt utan att någon kollar snett på dig. Jag bodde på Solkusten i flera år men längtade sedan tillbaks till Sverige för mycket. Men än idag saknar jag lunket, värmen, kulturen, maten, siestan, sangrian, dramatiska högljudda spanjorer mm mm.. ❤️

  Svara
 • Vi har samma matkasse och idag gjorde jag fisken. Jättegott men jag bytte ut ärtpurén mot en ”gurksallad i sås.
  Blanda ca 1 dl fil med en klick majonnäs, salta och kläm i en vitlöksklyfta. Hyvla ner gurkslantar. Mums!

  Svara
 • Hej! Du kan skaffa ett konto via Tunnelbear och då kan du se och följa alla svenska streamingtjänster!

  Svara
 • jo men ja blir ju galen utav allt slime=)
  alltså ja vet hur du har det så vi flyttade för ett år sen ja är en såån samlare enekorre vill spara allt barnen gjort o för små kläder o oj oj så massa de blev

  lycka till o du sesr tunneln det är ju ändå spännade me flytt
  kram ullie

  Svara
 • Har du något bra slimerecept att dela med dug av ? Vet inte hur många olika recept jag och sonen provat men vi får inte till den rätta stretchen

  Svara
 • Vi har skaffat en VPN tjänst, vilket gör att vi kan nyttja alla svenska streamingtjänster här nere på Teneriffa

  Det jobbet du gör nu, gjorde vi i somras. Gigantisk och stort, men så befriande och skönt, när allt är över

  Lycka till!

  Svara
 • En vit jul är ett mycket fint och viktigt budskap att sprida tycker jag.

  Tänker att när du kommer till det där härliga varma och LJUSA klimatet, så kommer du vilja vara ute mycket oftare. Då kan du ju läsa massa bra böcker utomhus istället för att titta på TV-serier :). Jag är så avundsjuk på dig. Tror det kommer bli ett fantastiskt liv.

  Svara
 • Va gott det såg ut, hur kan man få tag på de receptet till pastagratängen?

  Svara
 • Har precis lagt ut det i mitt senaste inlägg 🙂

  Svara
 • Ladda ner en VPN tunnel, då kan du se alla svenska kanaler/streamingtjänster.

  Svara
 • Hej, så lovely att ni flyttar till Spanien!! Vpn fixar du till datorn (fråga mig inte hur man gör dock…) men det gör att du kan titta på svenska kanaler mm. Lycka till med rensning och flytt!! Nu ska jag se Wahlgrens värld! Man behöver lite svenskt när man bor utomlands. kramar

  Svara
 • Hejsan Hannah

  Ni kan köra på Netflix och samma abonnemang som här hemma via Apple TV.

  Vi har det nere i Spanien och det funkar finfint.

  Svara
 • Ladda ner en VPN – antingen betala för den – astrill… eller gratisversioner. Men väljer du t.ex astrill kan du välja Sverige och då få in Sveriges netflix.. även titta på svt och tv4 på sånt som bara är begränsat till Sverige.

  Jag använde detta när jag bodde i Schweiz.

  Svara