Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:03 | juli 13, 2018

Gaddar och förskottsfirande

Happy Friday min vän. Hoppas du mår bra och känner dig vid gott mod.

Idag åkte Lenita och hennes barn hem så det blev plötsligt väldigt tomt. Jag tycker alltid det är lika jobbigt när vänner och familj åker. Gråter varje gång. Avskyr farväl.

Igår kväll bjöd Lenita ut oss på middag på Picasso i hamnen. Barnen ville så gärna dit och så ville vi fira Vida lite i förskott. Vida önskade så mycket ett litet minifirande när Lenita och barnen var här.

Vi lovade dock oss själva och varandra att ALDRIG mer gå på restaurang med barnen. Man romantiserar det alltid innan hur trevligt man ska ha. Men det slutar oftast med irritation pga otacksamma, bråkiga och gnälliga barn.

En glad prick.

Ser du den blyga lyckan som bara vill ut? 🙂 Hon blev så överraskad när det släktes ner, musiken höjdes på högsta volym och alla sjöng Happy Birthday. Det tog en stund innan hon förstod att det var för hennes skull.

Du måste kolla min Instastory. Så Gulleunge.

Min underbara och högt älskade vän!

Igår på förmiddagen var jag i Mijas hos min tandläkare.

Livan följde med mig och var bästa stödet… jag är ju lite skraj för tandläkare 🙂

Smile Makeover!

Här ska det börja smilas.

Har alltid haft svårt för mitt leende och minitänder. Sukketer som jag har fått höra genom åren. Inte för att jag bryr mig så mycket om vad folk tycker Idag som snart 40 år men som osäker tonåring så satte olika människor sina spår i mig.

Ler i stort sett ALDRIG med tänderna. Bara stängd mun.

En programledare sa en gång live i TV, när jag var 19 år och jag och syrran hade vår musikkarriär, ”Vem är egentligen snyggaste av syrrorna?! Inte Hannah iaf för hon har så fula tänder!”

Märkligt sagt och egentligen borde jag inte tagit åt mig. Men ung, osäker och inte mer än människa så blev jag ledsen.

Oavsett så har min framtand blivit mer och mer sned och den lär ju inte bli bättre, så nu har jag bestämt mig för att göra fasader hos Dr. Ace. En svensk kille här i Spanien som känns så bra, trygg och duktig.

Så igår påbörjades min resa till ”nya gaddar”. Ska egentligen bara justera så framtanden inte ligger på den andra och fixa till så dom blir aningens större. Vill behåll min form och utseende. Vill inte ha kritvita jämnstora sockerbitar istället för små sukketer 🙂

Men vi sitter tillsammans och pratar och bestämmer hur fasaderna ska se ut. Så galet High Tech med en 3-D skrivare som printar ut mina nya tänder på en gång.

Nu har jag provisoriska som ser ut som mina egna och nästa vecka blir det nya. Ska bli sååå spännande. Den här maskinen printade ut mina gamla gaddar i plast som jag nu har efter att ha fått slipat ner mina en aning.

Ser framemot nästa vecka. Tjohoo! Hade så mycket bedövning att jag dreglade resten av dagen och Liv tyckte jag såg ut som en gubbe som snusar. Man tackar.

Nu sitter jag med datorn och jobb. Väntar svar från en kund så jag passar på att skriva till dig.

Nästa vecka på söndag tar jag semester och far till Sverige i tre veckor. Jag har aldrig helt semester för jag är alltid redo och uppdaterar min mail flera ggr om dagen. Är man egen så är man aldrig riktigt ledig men har fördelarna att kunna jobba överallt ifrån… förutom vid visningar så klart 🙂

All Kärlek ❤️


42 kommentarer42 kommentarer om “Gaddar och förskottsfirande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken fruktansvärt plump och elak kommentar av programledaren!! Hoppas han/hon skäms!
  Vad härligt att du fixar till det du vill nu, grattis!!

  Svara
 • Äh, hon var också ung och tänkte väl inte till ordentligt. Jobbigt att man var så påverkbar i ung ålder när det kom till utseende mm. Skönt att bli äldre och inte bry sig om andras elaka ord på samma sätt 🙂

  Svara
 • Och jag som alltid tyckt att du har ett fantastiskt leende och gör dej till den vackra du är

  Svara
 • Tack. Men nu hoppas jag på att vilja le mer med tänder. Kram

  Svara
 • Inte så snällt sagt av programledaren!! Tycker du är vacker hela du. Massa kramar
  https://lotte4.blogspot.se

  Svara
 • Det är förlåtet men inte glömt 🙂

  Svara
 • Hej! Vart kommer klänningen ifrån?

  Svara
 • Lenitas? Den är från Spell och min är från Plainvanilla.se. Kram

  Svara
 • Det är väl klart att man tar med barnen på restaurang! Att dom inte uppför sig är väl ändå en fråga om uppfostran?! Naturligtvis har mina barn som alla andras försökt med fasoner men det gjorde dom bara en gång. Blir så less på alla släpphänta föräldrar som inte kan tygla sina egna bortskämda barn. Vem har tillåtit att dom uppför sig illa?

  Svara
 • dummare och onödigare kommentar får man leta efter..
  stackars dina barn om de brås på dig säger jag

  Svara
 • Ursäkta vad menar du nu? Om barnen betet sig illa måste man väl markera att det är fel.
  Idag vågar inte föräldrar säga till sina barn. Har barn mellan 25 – 8 och har märkt stor skillnad.
  Märks i skolan bl a.

  Svara
 • rimmar lite illa när man vill framstå som expert på barnuppfostran men vet inte själv hur man ska uppföra sig, det vi inte vet bakgrunden till ska vi inte heller lägga oss i , Tror Hannah klarar av att uppfostra sina barn själv och det är helt normalt att barn inte alltid uppför sig korrekt, trötthet ja allt möjligt kan få vem som helst ur spel

  Svara
 • Är du Hannahs självutnämnda försvarare? Har inte nämt Hannah eller hennes barn överhuvudtaget. Expert?
  Har jag skrivit det?

 • suck…syftade naturligtvis på kommentaren kl 17.15

 • Susanne, Du vet att barnaga är förbjudet i Sverige va?!

  Svara
 • ja, låter som man tagit till med hårdhandskarna bokstavligt talat

  Svara
 • Vad tror du? Har aldrig burit hand på mina barn, men har klart markerat hur man beter sig i alla sammanhang. Fler borde kanske fundera på detta. Tycker verkligen inte att barn (eller vuxna) kan bete sig hur som helst. Tycker du det?

  Svara
 • ok. ber om ursäkt för detta ej genomtänkta korkade inlägg från mig

  Svara
 • Det är ju en betydlig skillnad på barn o vuxna,, låt barn va barn. Sen visst finns det en gräns på allt, men det borde väl alla normalbegåvade föräldrar veta. Genomsnittet på de flesta barn har spring i benen och bus i tanken,, för att dem är barn. Att fostra ungarna med pekpinne så att de står som små soldater gynnar ingen. De växer upp med en gnagande ångest och sannolikheten att de har agg mot dig i tonåren/vuxen ålder är stor… sen får du tillbaka det i knät genom att de förmodligen inte vill ha så mycket med dig att göra.

  Svara
 • Tänkte skriva ett svar till dig men jag avstår. Du har självklart rätt, folk som betalar dyra pengar för att unna sig ett restaurangbesök ska naturligtvis acceptera skrik, spring och högljutt tjafs från de ouppfostrade barn som stör omkring dem! ( Obs ironi)

 • Allvarligt? Kan du inte en normal diskussion utan komma med något så löjligt som att någon som vill att deras barn ska uppför sig där med slår sin barn, du borde ju skämmas. Hur svårt kan det vara att håll en god ton när man är en vuxen människa. Inte 2018, nu få få man kläcka ur sig vad man vill• sen undras det varför barn och vuxna mår psykisk dåligt mycket högre grad nu än för några år sedan…konstigt. Nej knappast

  Svara
 • ta det lugnt tanten, ifall man uttrycker sig så provocerande får man väl tåla lite

  Svara
 • Jag är 36, kalla det tant om du vill. Du är tydligen en av alla människor som njuter och roas av att vuxna människor är elaka emot varandra.

  Vem hade trott det för 20 år sedan att människor, vuxna männsikor, 2018 med vilje försöker trycka ner, vara elaka, föremjuka varandra genom media och sociala medier, gömda bakom en skärm istället för ansikte mot ansikte) Människor behandlar inte längre varandra som människa, med tankar och kännslor, Den som är elak vet sällan särskillt mycket om personen den är elak emot, den försöker inte sätta sig in i hur andra menar, hur man tänker och hur den känner.
  Andras åsikter är alltid fel, andra människor är fel, inte bara det som den säger utan hela personen, hela människan.

  Själv är det naturligtvis inget problem, själv Har man rätt, själv gör man rätt, själv är man så lätt för andra/det här samhället att leva. Gör jag fel så beror det såklart på någon annan, ”hade inte den”, ”så hade inte jag”. Inte mitt fel. Vuxna människor som kläcker hur sig elaka saker om anda OCH i råga på allt är lite ( enormt mycket) stolta över sig själva att de ”lyckades” så bra att vara elak, ibland riktigt elaka och föremjuka någon annan.

  Vuxna (!!!) 2018. Är det ett sånt samhälle vi vill ha. Människor som tar ut sin frustration genom att vara elaka mot varandra. (Verbalt)våld föder (verbalt) våld

  Det kanske är du som behöver se dig i spegeln och tänka på vilka avtryck DU gör i samhället och vilken förebild Du är för den unga generationen. Börja med dig själv.
  Vad så mot andra som du vill att andra ska vara mot dig.

  Du vet ingenting om mig och vem jag är, ändå kallar du mig ”tanten”
  Det säger en del om internets utveckling. Sociala medier har utvecklats snabbare en än en den mänskliga hjärnan. människans förmåga att hantera internet och socialmedier.

  Och det är ett problem som behövs lösas för vuxna och barns psykiska ohälsa. För vad saker värda om VI inte har hälsan?

 • Blev själv kallad tant en gång när jag var runt 25 av en man i 65-70 årsåldern med sitt barnbarn
  i en hiss. Flytta på dig så att tanten kommer fram , haha,
  Har skrattat åt det många gånger efteråt. Första och enda gången hittills jag blivit kallad detta,
  Individuellt om man tycker detta är ett nedsättande ord eller inte.

 • Här i det här i det här sammanhanget var det troligen menat att vara nedlåtande. Jag har också blivit kallad för tant när jag varit på stan, av vänliga människor. Människor på stan är ofta trevliga och glada och har ett vänligt syfte. ( iallafalldär jag bor) Människor på nätet har tyvärr ofta inte så vänligt syfte.

  De kanske ska börja gå på café och lämna mobilen hemma så kanske de blir vänliga.

  Eller gör jag som Hannah, flyttar ner till marbella. Där har man fullt upp med att lev och njuta livet och har inte samma tid och behov av att vara nedlåtande mot någon annan.

 • Jag tänker mer att om jag flyttar till utomlands så kommer jag kunna ge och få positivt energi och ha fullt upp med det.

  Och en del av gänget här inne kommer kunna fortsätta att sprida sin negativa energi och elakheter dem emellan ifred. Och ha fullt upp med det.

  Jag menar vuxna som vill hålla på med ”pajkastning” kan väll få hålla på sin ”pajkastning,” varför ska egentligen behöva bry mig?

  De måste inse själv hur dumt det är och göra något åt det. Eller hur

 • Snark

  Svara
 • Den programledaren var uppenbarligen avundsjuk på ditt utseende och försökte hitta något fel på dig.
  Egentligen den högsta formen av smicker då det signalerar att hon kände sig i underläge och gav sig på dig.
  Du har helt normala tänder, väldigt få har en ”perfekt” tandrad.

  Svara
 • Vilken snygg tandläkare åh jag är kär.

  Svara
 • Är detta ett reklamsamarbete? Hur mycket rabatt får du i gengäld för att du gör reklam för hans praktik i din blogg?

  Svara
 • Hade det varit ett samarbete så hade jag skrivit det och det hade framgått klart och tydligt som alltid. Detta är något som jag väljer att skriva om, och jag betalar som vilken annan patient som helst. Med tanke på att mina tänder kommer se helt annorlunda ut så är det väl självklart att jag skriver om det. Ett stort steg för mig samt att jag gärna tipsar om företag och kläder mm som jag gillar utan att få betalt. Det gör väl alla människor. Detta Är min blogg om mitt liv inte bara ”jobb”.

  Svara
 • Kan du ordna frågestund?

  Svara
 • Bara att fråga på så svarar jag. Ibland missar jag att svara som du tidigare påpekade men jag är inte 20 år och bara bloggare 🙂 Har jobb och barn men gör mitt bästa. Ställ frågor här så ska jag svara.

  Svara
 • Första frågan är till dig och den lyder: Hur gammal är du ?

  Svara
 • Fyller 40 (google är bra)

  Svara
 • Jag känner igen mig så i ditt restaurangbesök då jag har två söner som är lika gamla som dina döttrar. Man tänker aldrig mer men nästa vecka så besöker man en restaurang igen och hoppas att pojkarna inte ska bråka etc. 😀
  Jag känner även igen mig i att inte ha ”perfekta” tänder, jag har stora tänder, så jag hade gärna haft dina tänder istället 🙂
  Tack för en bra blogg, fina du!

  Svara
 • Hej!

  Undrar hur det går till att göra tandfasader? Slipas inte den egna emaljen ner då och blir tunnare? Sedan har jag läst någonstans om att man måste göra om detta ungefär vart 10:e år? Stämmer det? Är det kostsamt?

  Svara
 • Japp, som jag skrev så slipas ens tand ner och man fäster fasader på den nerslipade tanden. Vet inget om var tionde år, det tror jag inte. Det här har man hela livet vad jag hört. Ja, det kostar. Kanske olika från ställe till ställe men här ligger det på 4-5 tusen/tand.

  Svara
 • Tack för svar!

  Svara
 • Äkta Reductil till salu.. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi.

  Vid seriöst intresse hör av er hit [email protected]

  Svara
 • Glöm inte att markera att det är i ” samarbete med”. Du ” glömmer” alltid det…

  Svara
 • Nu blir man ju helt nyfiken! Hur ser dina tänder ut egentligen? Har mycket svårt att tänka mig att något på dig skulle vara fult så det är säkert bara en ”hang up” från ungdomen. Men jättebra att kunna göra något som får en att känna sig nöjd!
  En liten undran:såg din instastory från restaurangbesöket, du uttalade Lenita som ”Lenajta” uttalas namnet så? (Har nog inte hört namnet innan)

  Svara