Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:52 | augusti 6, 2018

Två dagars konfafest

God måndag min vän. Hoppas att din vecka har börjat bra.

Många som är tillbaka på jobbet kanske?

Jag har haft en underbar helg med familj, släkt och vänner.

En helg där Mio varit i centrum.

Två dagars konfafest har vi haft.

I lördagsmorse var det dags för konfirmation och dop för Mio efter tre veckors konfaläger i Trosa.

Han var så modig och stor. Han hade vuxit flera centimeter både på insidan och utsidan.

Jag var så stolt när han och en tjej ensamma gick fram inför hela kyrkan och blev döpta.

Ingen av barnen, förutom Mio, är döpta.

För mig som troende är det ett stort steg samt ett eget val så jag har valt att vänta och låtit dom själva få bestämma. Mio valde nu att bli döpt och gå med Jesus.

Efter dopet kom alla konfirmander in och det var en rolig, gråtfull och fin ceremoni.

MioVida.

Efter kyrkan så åkte alla föräldrar och konfirmander till det mysiga stället som lägret hållits på.

Stensund.

Vi åt i solen och pratade. All grät och kramade om varandra. Tror ingen av ungdomarna ville att lägret skulle ta slut. Mio sa att det var dom bästa veckorna i hans liv. Så livsomvälvande och roligt. Nya vänner för livet och en djupare tro.

En sån glädje.

Blöjbyte. Mios pappa och hans tjej Alicia har fått en bebis. Alla ville vi gosa med honom och Liv och Vida vill nu prompt ha en lillebror. Dom vägrar ge sig. Orkar jag inte vara gravid så kan ju adoptera. Man fyller bara i några papper så får man en bebis som ingen annan vill ha berättade dom 🙂

Vi bodde kvar i Trosa hela familjen.

Peters brors dotter Ella konfirmerades också så Peters familj var där och vi åt middag tillsammans på kvällen och det hölls tal och Ella och Mio blev så uppvaktade.

Ella och Mio.

Igår var det dags för ännu en mottagning hemma hos mamma och Gunnar med mina mostrar, annan släkt och vänner.

Lagade Mios favoritköttfärssås.

Alva-Leigh och Livan.

Mimmi höll tal och vi hade en fin eftermiddag och kväll tillsammans.

All Kärlek ♥️


29 kommentarer29 kommentarer om “Två dagars konfafest”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Verkligen mina trakter du vistats i! Jag springer runt Stensund när vi är på landet här i Trosa.

  Svara
 • Du verkar ha en så fin och kärleksfull familj precis som jag själv ❤️❤️❤️ Blev rörd till tårar av detta inlägget. Gud är god! Många kramar 🙂

  Svara
 • ja detta inlägg berörde mig mycket, började nästan gråta så fint….

  Svara
 • Så fint!

  Svara
 • På Stensund har jag varit många gånger,min syster med familj var lärare där.Det började på senare delen av 50 talet
  och sen fortsatte det med vegetariska matlagningskurser,frisksportarläger och sen har vi bara åkt dit för att blicka tillbaka! Så fint därute med hav och härlig natur.Jag har så många minnen därifrån!!

  Svara
 • Åh; så härligt och fint. Ett stort grattis till Mio som väljer väg i livet.

  Svara
 • Vad fint att läsa! Och vad fint att han ville döpa sig.

  Svara
 • Så fina barn ni har. Grattis till sonen!

  Svara
 • Men åh så fint! Blev väldigt berörd av inlägget ❤❤❤

  Svara
 • Så fint du skriver om något så vackert och livsavgörande. God bless you!

  Svara
 • Vad fin han är, Mio
  Jag skulle verkligen VERKLIGEN uppskatta receptet på köttfärssåsen, har blivit lite trött på min

  Kram på sig

  Svara
 • All lycka och Guds välsignelse till Mio ❤️

  Mina föräldrar barnvälsignade mig när jag var liten för att jag själv skulle få välja dopet om jag ville. Jag valde också att döpa mig efter min konfirmation. Stort att få välja själv

  Svara
 • Hej!

  Köttfärssåsen såg smaskig ut, vad har du i den?

  Mia

  Svara
 • Så otroligt fint och vackert allting ❤️ Alva-Leigh sååå lik sin Mamma helt otroligt , barnen börjar bli stora Hannah , tycker inte alls det är längesedan jag började följa dig och då låg lilla Liv i magen mycket har hänt på dessa åren ❤️

  Svara
 • Hej Hanna! Vad kul att Mio hade så roligt på sitt läger och vilken fin avslutning. Är det i Betania församlingen som din egna mamma är pastor? Såg nämligen henne där genom en vän som är pastor i församlingen. Du verkar så god och genomsnäll, alltid mjuk och respektfull i dina svar här på bloggen. Jag tänker många gånger när jag läser din syrar blogg hur olika ni är och svårt att tro att ni är uppfostrade av samma mor. Jag har tex svårt att smälta att hon kallade dem som inte kan få barn eller förlorat ett barn för ” era barnlösa jävla svin” det är i min värld helt oacceptabelt att säga något sådant…Önskar dig och din familj en fortsatt fin semester i Sverige

  Svara
 • Konstigt, dina bokstäver bara blir suddiga. Måste vara mitt program som går in och stoppar internettroll.

  Svara
 • Håller med, inte bara ” era j-la barnlösa svin” utan Magdalena svarade tillbaka och frågade en av sina läsare om hon var ”helt jävla förståndshandikappad?” tidigare inlägg. Kan inte tro att det är en vuxen 43-årig kvinna 5-barns mamma som skriver så till sina bloggläsare.

  Svara
 • Ja! Fast med så mycket efterblivna kommentarer hon får så är det inte konstigt. Tog du åt dig?
  Om du gjorde det så är du förmodligen en av dom som skrivit nått korkat.

  Svara
 • Har följt Magdalena i flera år men efter hennes fylleutbrott på bloggen där hon kallade oss bloggläsare för idioter m.m samt att det är vi motherfuckers som betalar hennes räkningar så har jag slutat följa henne, tänker inte bidra till hennes räkningar!

  Svara
 • Allt handlar inte om uppfostran, olika personligheter har syskon.

  Någon gillar Magdalenas ”fräsiga, tuffa” stil/ blogg, andra gillar Hannahs mjuka, kärleksfulla stil/blogg.

  Alla är vi olika…

  …ledsamt med munhugg och fula, respektlösa ord mot sina medmänniskor…så jag har slutat läsa Magdalenas blogg, även pga kommentarerna är på så låg nivå.

  Själv gillar jag Hannahs blogg…❤ tycker den har stil och klass, känns varm och respektfull.

  Om man nu ska/behöver jämföra, förstås…

  Svara
 • Men vad uppnår ni med att skriva och slå ner på Hannah syster på denna blogg? Jag tror säkert Hannah vet hur hennes syster uppfattas men hon har ju inget ansvar över det. Det är hennes syster och jag är säker på att hon älskar henne samtidigt som hon inte håller med om allt hon gör alla gånger. <3

  (Å Magdalena själv kanske inte alltid håller med sig själv om allt hon själv gör alla gånger heller. 🙂 )

  Svara
 • Det håller jag med dig om Karin helt och hållet.

  Svara
 • Men snälla! Varför tror du hon skrev det? Det var förmodligen något efterblivet gnäll i kommentarsfältet av bittra idioter, som inte vet hur man uppförsig. Tacka fan för att Man tappar det inland. Men var inte du en av dom!? Hur fan jkan du då gå runt och känna dig kränkt av det…även om du inte kan gå barn! Maj gadd!!!!

  Svara
 • Petra: Nej, det var ”inget efterblivet gnäll”, och det var inte jag som skrev det om du syftade på min kommentar. Det var en mamma som gav saklig kritik på ett inlägg sedan frågade Magdalena om ”hon var helt jävla efterbliven?”. Som följd på det så skrev en annan att hon hade ett barn som var”efterbliven”. Där har du bakgrunden.

  Svara
 • Glömde att lägga till i rättvisans namn: att Magdalena sedan raderade sin egna kommentar som hon själv skrev, efter att fått kritik av andra som kommenterade det. .

  Svara
 • Hur ofta går ni i kyrkan?
  Är ni alla troende i din familj?

  Svara
 • Så fint skrivit!

  Vi har också valt att inte döpa våra barn, utan istället barnvälsigna dem. Vi resonerade också så att vi vill att de själva ska få ta det beslutet och att det är viktigt att det får vara ett eget val även om vi som föräldrar är troende.

  Känns bra att du berättar om din tro. Ibland känns religion nästa som ett tabubelagt ämne eller så stämplas man som ”konstig” eller fanatisk när man berättar att man tror på Jesus. Så tack för att du är öppen med det!

  Svara
 • Tack! Är stolt över min tro. Jag har också bara haft barnvälsignelse. Stor kram ♥️

  Svara
 • Kram

  Svara