Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:48 | oktober 1, 2018

Korvgryta

Hej igen! Har ju lovat att ge receptet på den där korvgrytan jag lagade förra veckan. Jag har fått frågor och önskemål om det i alla fall 🙂

Har bara höftat med det mesta. Mängden beror ju på hur mycket du lagar. Jag lagar alltid till ett helt kompani och har rester i dagar framöver.
Har inget direkt recept utan har bara blandat i sånt som barnen gillar.
Stekte gul lök mjuk i smör och även röd paprika och morötter i mindre bitar (halverade mynt). Kyckling- eller kalkonkorv använder jag hellre än gris och denna gången blev det kyckling.
Stekte ihop löken, paprikan samt morötterna och kycklingkorven med några matskedar tomatpuré… sen hällde jag över fet härlig grädde samt créme fraiche (50/50), kryddade med salt, peppar, lite ketchup och paprikakrydda. Ibland behöver jag pyttelite socker i också för en perfekt balans.
Sen kokade jag jasminris till. Jasminris är tjejernas favorit.
Kram ♥️


5 kommentarer5 kommentarer om “Korvgryta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack, Hannah <3! Jag var en av dem som efterfrågade receptet 😀 Tycker att i princip all mat du fixar till ser så god ut. Kramar

  Svara
 • Nu gjorde du mig allt glad 🙂 Tack ♥️

  Svara
 • Mums! Tack för receptet!

  Svara
 • Mmm,så gott! Håller med Mia här ovanför, du verkar laga så god mat!

  Svara
 • Finhackad saltgurka och creme fraiche är goda tillbehör till en korvgryta med lite chili i 🙂

  Svara