Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:07 | januari 8, 2019

Kalas och stök

God morgon min vän. Har precis vinkat av mina pojkar på väg till skolan. Första dagen efter jullovet och väldigt pigga trots knappt nån sömn. Det felvända dygnet kommer bli kämpigt i några dagar. Jag får hålla dom vakna så länge det går ikväll.
Just nu bor vi hos Ewa men jag jagar en lägenhet att hyra i Stockholms innerstad eller Sigtuna. Satt halva natten på Blocket och på olika uthyrningsställen. Nu börjar det droppa in lite svar.
Livet blir inte alltid som man tänkt sig och just nu är det väldigt stökigt. Pojkarna är inte kvar på internatet och jag måste fara framochtillbaka till Spanien till mina flickor. Inte en långsiktig lösning men just nu så får det bli så.
Måste ha ett boende tills radhuset är klart. Dom veckor jag är i Spanien så får jag hitta hjälp med pojkarna i lägenheten vi förhoppningsvis kommer hyra. Allt löser sig. Så är det. Just nu känns det bara piss och skit men bara att dra på sig skyddskläderna och kämpa på.
Har sagt till pojkarna att tillsammans är vi starka och kommer klara detta. Det gäller bara att ha tålamod och hjälpas åt. Trots ilska och sorg så måste vi hålla ihop och inte låta det gå ut över varandra. Lättare sagt en gjort men vi gör vårt bästa.
Igår fyllde mamma år. Hon blev firad med mycket kärlek.
Hon är allt!

Grattis mamma på din dag! Älskar dig mer än livet.
Syrran, Filip, Louie, hundar, William och Gunnar. Så mysigt. Mio missade allt för han kom inte upp ur sängen trots att han fick sig en dusch vatten på sig 🙂
Vi åt Gunnars kinamat, som mamma, jag och Gunnar redan smygfrossade på kvällen innan, och glass och hade en fin kväll.

Mammi och Filip.

Sigge. Han blir så lycklig när vi ses. Är tacksam till Ewa och syster att dom kan hjälpa till med honom nu när det är stök. Han älskar att hänga med brorsan Sten också så ingen nöd går det på honom.

Liv skickade precis den här bilden till mig 🙂 Goa, nyvakna tjejer på väg till skolan. På fredag ses vi igen!

Idag ska jag på bankmöte, sen iväg på möte för samarbete här på bloggen. Ska hinna med ett till möte angående en rolig inspelning. Håller tummarna lite extra för det.
Ska inte gnälla här hela tiden. Men det är ju mitt liv så just nu är det så. Ska allt klämma in lite glatt också snart 🙂
Nu kör vi tisdag (en liten uppdatering då jag trodde det var måndag alldeles nyss) 👊🏻
What doesn’t kill you Makes you stronger-melodin…. går på repeat inne i huvudet.
All Kärlek ♥️


73 kommentarer73 kommentarer om “Kalas och stök”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Beundrar verkligen din styrka genom detta och din inställning till att allting kommer lösa sig. Jag är en person som ”gärna” går in i nattsvart tänk tyvärr.
  Har killarna slutat helt på skolan och bytt till annan, eller bor dom bara inte på skolan längre? Man kan vara elev men bo hemma va? 🙂

  Svara
 • Ja, dom går kvar på skolan men inte på internaten.

  Svara
 • Varför inte?

  Svara
 • Kanske för att det kostar en hel del att bo på internatet

  Svara
 • Det kostar ca 285 000 per år i avgifter för en gymnasie elev att bo på internat på den skolan

  Svara
 • Wow Hannah som du kämpar! En förebild för oss andra mammor, du är fantastisk och jag hoppas att dina möten går bra!
  Många kramar och all lycka till dig!

  Svara
 • Beundrar dig, du gör det så bra och är så kärleksfull Mamma och person, det märks.
  Sköt om dig själv också nu bara ❤ och när allt detta är över och allt fallit på plats, då är du starkare än nånsin.
  Och efter jobbiga tider, då kommer ALLTID solsken.

  Svara
 • Då du och dina barn och Sigge sitter i erat radhus samlade
  då kommer du känna dig stolt Hannah. Och eran sammanhållning kommer vara starkare än någonsin. Det jobbiga du har nu kommer att ta slut snart. Livet är alltid en prövning men då ni
  flyttat in så kan du lättare se framåt och inte bakåt. Kram ❤️

  Svara
 • Du behöver inte känna att du måste leverera glatt, livet levererar ju både och…Hoppas du hittar bostad och att allt känns lättare snart. Stor Kram

  Svara
 • Stor, stor kram!!

  Svara
 • Dina vänner här inne finns med dig i vårt och torrt. Livet är så. Ibland positiva inlägg och ibland mer lite sorgliga osv. Inget du alls ska känna något över ♡ Tycker man något kan man sluta läsa!
  Önskar och hoppas att allt löser för dig/er snart.
  Stor kram

  Svara
 • Du är så företagsam och ser möjligheter, beundransvärt! Lycka till med alla dagens möte! Se till att du får återhämtning emellanåt så att du håller.

  Svara
 • Hej du fina!
  Tänk inte på att du måste blanda in lite roligheter här i bloggen för att vi läsare ska tycka det är intressant. Livet går hårt åt ibland och då måste man landa och sörja i det. Inte konstigt utan djupt mänskligt och visar att du är en riktig människa och inte en ytlig som tramsar bort allt.
  Jag känner med dig och hoppas att du snart mår bättre och känner dig stark.
  Härlig bild på dina underbara flickor. Verkar vara trygga barn och det är din förtjänst.
  Kram

  Svara
 • Hej !
  Upplever inte alls att du gnäller, ibland berättar bara du runt de olika turer som är livet, och när det krånglar till sig. Som det gör för alla lite då och då. Har full förståelse för att det är extra krångligt med barn i två länder, men det kommer du och familjen också att lösa, på ett eller annat sätt.Det är jag övertygad om. Några viktiga steg är klara snart, ex ert nya radhus. Vi som bloggläsare uppskattar när det inte bara är glatt och yta, eftersom man läser och följer en person genom en blogg, vill man även veta lite om vad som är ” på riktigt”. Sen förstår nog de flesta att man inte delger allt, och det är ju bara sunt. Men i alla fall jag får ju svar på mina funderingar, ex i och med er skilsmässa, var ni ska bo osv. Och det är inte nyfikenhet, utan omtanke, då man följer en bloggare man får sympati för, vill man att det ska gå bra och lösa sig med allt 🙂
  Stort lycka till, en dag i taget ska du se att du snart är genom det ! Kram 🙂

  Svara
 • Så du kämpar! Tänker mycke på dig. Allt blir bra. Många kramar

  Svara
 • Allt kommer att bli bra för dig och barnen. Ps 23 …

  Svara
 • Den läser jag högt nästan varje dag. En sån tröst.

  Svara
 • Allt kommer lösa sig till det bästa. Kommer du att bo varannan vecka i Spanien och varannan vecka i Sverige?
  Tycker mycket om din blogg, du har så fin ton i allt du skriver och dela med dig.
  Kram och lycka till med allt.

  Svara
 • Vet ännu inte hur det blir. Jag har ju mina pojkar i Sverige för Mio trivdes inte i Spanien… vilket gjorde det jobbigt för mig också. Kram ♥️

  Svara
 • Hej Hannah,
  Jag har läst din blogg i flera år men tror aldrig jag har kommenterat, men just idag kände jag att jag bara måste sända en stor kram din väg! Du kommer klara detta, livet är fullt av upp och nedgångar. Kroppen/huvudet klarar det mesta och efteråt så tittar man tillbaka och tänker ’shit, hur f*n tog jag mig igenom det?’Du är stark och en fantastisk förebild för dina barn! Ta vara på livet för vi har bara ett, förhoppningsvis kommer du må bättre när allt har fallit på plats. Jag hejjar på dig! 😉
  STOR KRAM
  S.

  Svara
 • Tack ♥️ Värmer alltid.

  Svara
 • Du är fantastisk. Allt kommer falla på plats tillslut. Tycker inte alls att du gnäller. Du har det tufft just nu. Det är fint att du orkar dela med dig av livets alla skeden. Det skulle bli en tråkig och oäkta blogg om du bara gick omkring och log hela tiden. Stor styrkekram i ditt fantastiska pusslande. Var rädd om dig. Du är värdefull. ❤️

  Svara
 • Varför är inte killarna kvar på intenatet??

  Svara
 • Av olika anledningar. Varken vill eller kan skriva allt här utan att lämna ut den ena och den andra… så jag håller mig på en nivå där jag kan berätta hur jag känner.

  Svara
 • Ina, att som ensamstående mamma klara av att betala pojkarnas
  internatskola ter sig helt orimligt.

  Svara
 • Hannah Du klarar detta, hade en liknande historia förra århundradet
  och här sitter jag idag och reflekterar hur det gick till.
  Ibland är det andra krafter som lyfter,finns ingen annan förklaring!

  Svara
 • Vad jobbigt och kämpigt för er just nu:(
  Fint dock att se att ni hjälper varandra och jag hoppas du kan tanka energi från dina nära!
  Det kommer kännas bättre när ni alla kan bo i ditt fina nya radhus.
  Jag hoppas allt löser sig så enkelt och smidigt som det bara går.
  All kärlek till dig Hannah❤️

  Svara
 • Livet är en Berg och dalbana inte alltid lätt. Förstår inte riktigt..ska du ha radhus i Sverige eller Spanien? Har du inte mäklarjobbet kvar ? Mycket omställningar för er..Men ni är starka.

  Svara
 • Känn tillit till att allt kommer lösa sig till det bästa. Bara lite tufft just nu. Så är livet ibland. Tack för att du delar med dig.

  Svara
 • Sååå duktig du är som fixar och trixar för att allt ska bli bra för alla. Det kommer bli bra tillslut. Kram

  Svara
 • Skickar en styrkekram till dig fina Hannah ♥ Som du kämpar! Det kommer bli bra för er allihop, det märks verkligen att ni har sån kärlek till varandra som övervinner allt ♥

  Svara
 • Stackare, vilken sits du sitter i. Kan inte killarna bo hos pappa Daniel så länge? Styrkekramar

  Svara
 • Jodå, han hjälper till i den mån han kan. Men ansvaret ligger på mig. Kram

  Svara
 • Ansvaret kan ju inte bara vara ditt! Du var väl inte ensam om att skaffa barnen. Du måste tänka på dig själv med.

  Svara
 • Hejar på dig! En separation är ju jobbig i sig, och kan tänka mig att när man har boende i två länder OCH barn är det inte direkt lättare. Kämpa på, allt kommer lösa sig, det gör det alltid. Var öppna med barnen och ge massa kärlek så kommer det nog inte gå nån nöd på dem. Du verkar ha många fina människor runt omkring dig, ta hjälpen de erbjuder! Följer dig här på bloggen och skickar lite styrka! Kram!

  Svara
 • Största Kramen till er!
  Önskar att jag kunde hjälpa er på något sätt.

  Svara
 • Brukar inte kommentera på bloggar men jag känner så för dig i din livssituation. Såklart att allt löser sig och du verkar var en fantastisk människa och mamma och man gör allt för sina barn. Finns ju inga råd att ge men jag förstår att du har det kämpigt. Vill bara ge dig en styrkekram

  Svara
 • Hoppas det löser sig med allt fina hannah, kram ❤️

  Svara
 • Hej Hannah..n
  Oj jobbigt att bo i två länder.
  Men ta en sak i taget du verkar leva lite impulsivt gör och tänker sen.
  Hur kan man dra ner till Spanien och leva i ett skakigt äktenskap och tro att det räddar kärlek en. Förlåt mig men hur tänkte ni där ?
  Sen att slita upp barn som är lite större är svårt du borde ha frågat runt lite grann.
  Jag skulle också vilja flytta utomlands och kan göra det imorgon…men jag vill inte dra upp min flicka på 10 år från skola och kompisar och tryggheten,nä..man måste tänka och överväga när man har barn. Vi vuxna tycker vad då hur lätt som helst och Gud vad härligt och lyxigt…men barn tänker tyvärr inte så.
  Så du får nog tåla röran det är du själv som skapat den.
  Lider med dig och barnen … men du måste nog bestämma dig vart du ska bo först.
  Det kommer ta tid men allt brukar falla på plats när man fattat rätt beslut.

  Svara
 • Man måste inte skriva eller säga allt man tänker högt.

  Svara
 • Fy vad onödigt att skriva så! Varför sparka på någon som redan ligger ner?! Vi människor (de flesta av oss) är våra egna största kritiker och behöver inte fler som ger oss dåligt samvete och använde pekpinne (eller vad det nu heter).
  Var rädd om dig Hannah så du inte bränner ut dig!❤

  Svara
 • Vart trivs flickorna bäst i Spanien eller Sverige?

  Svara
 • impulsiv hm..att göra först och tänka sedan verkar snarare vara den som fäller kommentarer här utan att veta orsaken till att saker och ting hänt
  kram till dig Hannah
  du och barnen finns i mina böner

  Svara
 • Hej! Brukar sällan skriva ngt. Vill bara skriva att jag tänker på dig och imponeras av din styrka. Du är en fantastisk mamma som gör allt för barnen. Skickar energi.
  Hälsn Hanna

  Svara
 • Skickar en stor varm kram till en kämpe!! Du är grym!

  Svara
 • Kan ni inte bo hos mamma och Gunnar några månader? Du verkar ha tillräckligt utan att behöva leta lägenhet med.

  Svara
 • Jag tänkte likadant.Borde underlätta mycket för Hanna.

  Svara
 • Jo men tyvärr så är det väldigt svårt att ta sig till skolan för pojkarna därifrån. Inga bra förbindelser men där är ALLTID dörren öppen så klart. Har min gamla avdelning kvar där sen då jag och William bodde där för 17 år sedan 🙂 Sen jobbar min mamma fulltid och reser väldigt mycket. Vill inte lägga ansvaret på dom som är över 70 år heller. Tillräckligt tufft när man bara är 40 med tonåringar 😉

  Svara
 • Hej Hannah! Nu var det längesen jag skrev en kommentar till dig. Vill skicka dig en stor styrkekram och säga att jag tycker du verkar göra en otrolig och krävande insats just nu med att finnas där för alla och samtidigt försöka ordna ett liv här i Sverige igen för dig och dina barn. Du är verkligen en kämpe och månar så om dina nära oh kära❤️ Försök vara snäll mot dig själv och var stolt över den fina mamma som du verkar vara och för allt du gör för dina barn. Det är så lätt att dåligt samvete och känsla av otillräcklighet tar över när barn kommer i kläm. Men du fixar det här! Se tillbaka på allt du gjort med barnen den senaste tiden och alla upplevelser ni varit med om tillsammans. Förhoppningsvis förgyller det tillvaron lite för er och ger er styrka att ta nya tag bland ovisshet äen och sorgen❤️ Snart ses du och flickorna igen och killarna har dig nui närheten, som en trygg famn. Du är fantastisk!

  Svara
 • Det kommer att bli bra❤️❤️❤️

  Svara
 • Hoppas att det löser sig jag vet hur jobbigt det är med en separation. Hur gör du med jobb nu när du flyger emellan? Lycka till med allt❤️

  Svara
 • Får man fråga vad har hänt? Menar då varför skiljer ni er? Varför går inte killarna i Sigtuna längre?

  Svara
 • Kontakta Manuela på Beautiful Aparments så kommer hon garanterat att kunna hjälpa dig med tillfälligt boende. [email protected]

  Svara
 • Du behöver inte klämma in något glatt. Det är ju så här livet är, upp och ner… Du är väldigt generös med att dela med dig och det ger nog många människor stöd. Var snäll mot dig själv och ta hand om dig. ❤️

  Svara
 • Allt kärlek och styrka till dig. En dag vänder livet och allt blir ljusare. Fattas bara annat. Du får @trösta” dig med att du har det viktigaste i livet, fyra fina barn, vänner och familj. DET är högsta jackpot. Kram till dig

  Svara
 • Jobbigt just nu men kommer bli bra ska du se.Ska Peter bo kvar i Spanien?
  Lycka till

  Svara
 • Varför är pojkarna inte kvar på internatet? Hoppas allt blir bra för er tillslut ❤️ Önskar dig lycka till

  Svara
 • Bästa Hannah, ledsen för din skull att du / ni har det tufft. ❤ Kramar från en okänd människa som kommenterar här hjälper förmodligen inte ett dugg, men här kommer en STOOR styrkekram ändå. Har inte med det att göra och du berättar säkert när allt är klart, men ska du och flickorna bo i Sverige på heltid när allt ordnat sig? När får ni tillgång till nya radhuset? Lycka till med allt, hur ni än löser det. Känns kanske futtigt, men det viktigaste är att ni är friska och har varandra. KRAM igen!

  Svara
 • Kan inte pojkarna bo hos mormor i en övergångsperiod?

  Svara
 • Hej fina Hannah,
  Hoppas du låter idioter och dumma kommentarer rinna rätt av dig. Du verkar vara en så varm person och en otroligt kärleksfull mamma. Har följt dig i alla år. Vill skicka en styrkekram och hopp om att allt kommer att lösa sig till det bästa.

  Svara
 • Håller med

  Svara
 • Läser din blogg men har aldrig kommenterat tidigare. Jag blir så berörd och känner värk i mitt egna mammahjärta när jag förstår hur påfrestande den här situationen måste vara. Känslan av otillräcklighet fast man gör allt man kan och lite till för att sätta barnens bästa i första rum, ständig längtan och saknad åt något håll som ger själslig värk som om kroppen håller på att brista i bitar, ensamhet,… Hoppas du orkar fortsätta hålla ihop dig och att saker och ting faller på plats snart så ni får landa och få en bra tillvaro och att alla syskonen kan få fortsätta växa upp ihop, om än på halvtid. Du är en kämpe! Stor, stor styrkekram!!

  Svara
 • Hoppas dina möten gick bra ! Tycker inte att du ska känna att du gnäller, jag tycker vi läsare ska vara tacksamma att du delar med dig av ditt liv i både med- och motgång ❤️

  Svara
 • Du behöver inte känna att du måste klistra på någon glad fasad eller underhålla oss som läser din blogg.
  Ibland går livet i moll då det kan vara en kraftansträngning att bara kliva upp ur sängen.
  Jag är så tacksam för att få kika in i ditt liv och läser troget din blogg för att den är äkta och autentisk.
  Jag förstår att det känns oerhört tungt nu men försök att hålla ut för du kommer att landa.
  Skilde mig för 11 år sedan från min man och blev ensam med allt ansvar för vår då 5-åriga dotter.
  Bodde då i USA sedan 13 år tillbaka och packade väskorna och flyttade hem till Sverige igen.
  Blev med nöd och näppe klar med min universitetsexamen.
  Eftersom jag varit utlandsboende så länge var det som att börja från scratch.
  Söka jobb, ordna boende, rodda vardagen som ensamstående.
  Allt hamnade på plats efter mkt om och men och idag är min dotter 17 år och pluggar på
  Svenska skolan i Nairobi där hon bor på internat.
  Hade ngn sagt då jag stod med en 5-åring på Arlanda med ett berg av packning att allt skulle ordna sig hade jag undrat.
  Men det gjorde det vilket det kommer att göra för dig med❤️Stor kram och massor av pepp från Charlotta

  Svara
 • Grym du är!!! Ja allt löser sig alltid. Stor kram och kärlek

  Svara
 • Tack! Glöm inte att det är du med❤️
  Ser hur du sliter för att barnen ska vara prio ett.
  Stor kram tillbaka!

  Svara
 • Fina Hannah,
  Livet kan liknas vid en lång pilgrimsvandring.
  Vi vandrar och vandrar genom olika faser i livet.
  Den sista fasen är vår vandring mot en bättre och ljusare värld, där allt är godhet. Den som tvivlar och som vågar visa sig svag samt ledsen, det är den som är starkast!
  Kom ihåg var du finner dörren till harmoni: den finns inom dig!
  Styrkekramar

  Svara
 • Önskar dig all lycka. Det kommer att bli bättre. Även fast det just nu känns väldigt tungt. Vi som läser din blogg finns här och stöttar dig på alla sätt. Massor med kärlek till dig och din familj❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  Glömde fråga varför pojkarna inte går kvar på internat. William trivdes ju jättebra där skrev du

  Svara
 • Stor kram till dig! Jag tycker du är stark som vågar dela med dig. Tror även det är därför jag gillar din blogg för att den är ärlig. Så som livet ser ut för alla emellanåt. Det stärker nog alla att dela både lycka och sorg. Du är grym!

  Svara
 • Finns en 3:a uthyres i Pilsbo. Sök på Sigtuna anslagstavla på fb

  Svara
 • Men hjärtat, ser att du inte mår bra nu, men allt blir bra till slut. du är en grym mamma med stor kärlek till dina barn, det betyder allt.
  Hoppas din ex-man hjälper till med sin del.

  Svara
 • All kärlek och styrka till dig Hannah! Du klarar detta!! Kram <3

  Svara
 • Fina Hannah, skickar en styrkekram!! ❤️ Du verkar vara en underbar människa och en mamma som verkligen finns där för dina barn. Jag är övertygad om att allt kommer lösa sig till det bästa. Tack för att vi får följa dig och din familj här på bloggen.

  Svara