Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:04 | september 15, 2019

Möte med Björn

God söndag vacker. Hoppas du har en fin helg.
Vi har haft underbara dagar här i Kvikkjokk. Vilat, läst, vandrat och umgåtts. Bara luften här gör att man känner sig hel och frisk.
Nu har vi städat vår stuga, packat våra väskor och ska bege oss ner till Boden och Luleå. Där ska vi träffa moster och mina kusiner, äta middag tillsammans innan vi far vidare hemåt.
Här kommer bilder från gårdagen båttur på deltat och vår vandring.

Vi väntade på stranden att bästa Björn skulle hämta upp oss igår morse.

Sagolikt vackert bara precis vid fjällstationen.

Du förstår vilket lugn det är här!
https://hannahgraaf.com/wp-content/uploads/2019/09/img_1208.mov

Som en tavla.
Makalöst vackert är det.

Björn lämnade av oss vid en vandringsled längs med Pärlälven.

Samt visade på kartan vart vi skulle gå och hängde upp en flytväst så vi skulle hitta tillbaka 🙂


Efter flera kilometer tog vi ett fikastopp i solen vid en tjärn.

Nu ska du får höra. Min största skräck är att möta en björn. Bara tanken får mitt hjärta att rusa. Igår såg vi en. Den var dock räddare än mig och sprang iväg. Men vi såg en björn!!!
Vi gick lite vilse från stigen och hamnade mitt i skogen och där stod en brun varelse som jag såg i ögonvrån. Sen sprang sen fort iväg.
Jag utrustade mig med ett ”vapen” om vi skulle bli attackerade. Som sagt så var nog björnen lika rädd för oss men ändå. Man vet aldrig.

Men vi såg inte björnen nåt mer. Dock tyckte Jag mig höra morr och brummande överallt 🙂 Var beredd med min påk.

Vi hittade tillbaka till flytvästen med livet i behåll 😉

Drack varm choklad och värme upp oss när vi kom tillbaka till fjällstationen.

Älgskav till middag gjorde dagen fulländad.
Berätta om din helg.
All Kärlek ♥️


21 kommentarer21 kommentarer om “Möte med Björn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så häftigt med en björn! Fast jag skulle nog björna i byxan av rädsla..😮

  Svara
 • Vilka fina bilder😍
  Det där med att möta en björn är min värsta mardröm. Närmaste jag kommit är i Sälen på sommaren då jag var ute och sprang själv i skogen och möte på helt färska ramspår, såg ingen björn men hörde hur det prasslade och knäcktes grenar lite längre bort i skogen. Ändå så har jag sådan dragning till fjällen och skogen, väldigt rofyllt och som grädde för själen❤️

  Svara
 • Vilka underbara bilder, börjar längta uppåt jag med av att bara titta på fotona 🙂
  Har varit med mina barnbarn i helgen, och det gamla vanliga, tvättastrykastädalagamat 🙂 Gillar att varva helt obokade helger med roliga saker däremellan. Ha en trevlig resa till Spanien! Kram från en trogen ( beroende ?? 😉 bloggläsare

  Svara
 • Så vackra bilder! ❤ Ni verkar ha det så mysigt ihop, du och din Mamma.
  Jag bor i Luleå och älskar att vistas i naturen, men har också värsta ”björnfrossan”, hade nog ”dött” av skräck om jag sett en skymt av en björn…skönt att ni ändå bara såg skymten…
  Såg för övrigt Anders knackar på, och så mjuk, fin och naturlig du verkar vara ❤ En genuint fin människa både fin på ytan och som person.

  Svara
 • Hej.Min helg har varit bra skönt ibland bara vara hemma.Titta serie med en kopp te & tända ljus..
  Äta god mat blev pasta och köttfärssås 🍽
  Många fina bilder i naturen du har fotat,Möta en Björn oj skulle nog bli väldigt rädd av mig..
  Hösten är vacker med färgerna på bladen🍁
  Ha en fin söndag och kör lungt hem 🚙😃

  Svara
 • Åh jag älskar fjällvärlden, kommer själv ifrån Tornedalen och längtar ofta dit så det värker i bröstet. Så vackra vyer och magisk luft, underbart att ni får ta del av detta!
  Igår hade vår granne 40-års fest vilket var så himla trevligt och smidigt för när jag kände att jag ville gå hem så hoppade jag bara över från deras altan till min egen och vips var jag hemma på mindre än 1 minut. Måste vara de perfektaste festerna när man är bjuden till någon på samma gata, jag verkligen älskar när det är nära hem hahaa 🙂 Kram!

  Svara
 • Verkligen otroligt vackert där uppe 🥰 Men möta björn!? Jag hade förmodligen skitit knäck och börjat stortjuta 🙈

  Svara
 • Hej det ser härligt nästan overkligt vackert ut 🙂
  Är det 3 tatuerade prickar du har på tummen? Vad betyder det? Hoppas ni får en fin Söndag <3

  Svara
 • Vilka underbara foton!
  Vad använder du för kamera 💕

  Svara
 • Hej. Underbar tripp ni gjorde, verkligen magiskt natur vi har i Sverige. Det gör gott i själen med en sådan tripp.Du har tankat 100 %energi innan du åker tillbaka till vårat fina Sigtuna.

  Svara
 • Vilka fantastiska bilder, magiskt 😍
  Älskar att det ofta är orber i dina foton, som en härlig hälsning från ovan, för de är oftast med på dina himlabilder🤗💕.
  Här har vi firat en 18-åring, helt galet vad tiden går fort 😱….vad hände liksom 😳😆❤️
  Önskar Er en trevlig resa hem 😊💕

  Svara
 • Jag vet… Det känns så varmt i hjärtat ♥️ Grattis till 18-åringen. Kram!!

  Svara
 • Såå vackert det ser ut. Varje år du är där blir jag så avundsjuk. Måste dit någon gång. Önskar att man kände någon så att man, som ni kan åka båt o få hjälp med vandringsleder 🙂 Haha ja ni såg 2 Björn med andra ord i skogen då. Läskigt men häftigt 🙂 Kram fina Hannah!!

  Svara
 • Vår fantastiska fjällvärld!
  Har varit på höstboost med Care of Gerd och Lofsan i Jokkmokk hela helgen. Träning, bastuspa, fantastisk mat, skratt, nya vänner och inspiration. Genomgår en separation, slitsam och utdragen, så det här var verkligen vad jag behövde.

  Svara
 • Jag har gått och köpt mig ett radhus i helgen och tänker inreda det med dina fina Jotun-färger. 😊

  Svara
 • Hej!
  Då härligt och fridfullt det ser ut att vara! Mysigt!
  Vi har hängt i Slottskogen här hemma i Göteborg. Kikat på lite djur och lillen lekt på plikta sen bar det av mot lite fika. Vi skulle in på nyöppnade Mr Cake men kön ringlade sig utanför i kylan så det blev Tintin 🙂
  Trevlig resa!

  Svara
 • Hej fina Hanna!
  För några år sedan var jag, min man och våra barn ute på en cykelutflykt. När vi lämnat samhället vi bor i kom vi in på en grusväg. Då såg vi en stooor björn komma lufsande mot oss men efter några sekunder fick den syn på oss och sprang då in i skogen. Det var en mäktig men också skrämmande upplevelse. Ha det gott! Kramar

  Svara
 • Glöm nu inte att megalånga duschar och element på högvarv ger vinterns hemska el räkningar;);):) som grannen berättade om.Råkade se repris på Arga snickaren. Finns plastöverdrag hos ÖoB,Rusta mm. att skydda saker, typ cyklar när vintern sätter igång. Berättade Anders att alla tvättmsk. ju har liten lucka vid golv med ludd/ skräpfilter? Mynt ,ludd…. Första check när ej tömmer ordentligt:((( Får magont ,var 20 år sen ja va i den fasen men streetsmart blir man….till slut.kram ps. många har nog gråtit o kännt igen sej, kram på er:)

  Svara
 • Sagolikt❣️❣️❣️

  Svara
 • […] I ett inlägg på sin blogg berättar Hannah om en utflykt hon gjorde under sitt besök. Men promenaden i det gröna slutade inte riktigt som Hannah hade tänkt sig. […]

  Svara
 • Åh vilka vackra bilder.Jag älskar fjäll och brukar besöka dem Jämtländska.I lördags var jag i Sigtuna faktiskt😄Carola hade Höstfest i ladan.
  Det var så bra.🤩
  Bjöd mammsen på biljett å resa fr Gävle.Vi ska även dit på julkonsert 30/11.
  Fint hem du har, blev toppen när Anders och co var där och fixade med rum till grabbarna.

  Svara