Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:27 | mars 15, 2020

Hemma!

Hej min vän. Hoppas du mår bra.

Nu har jag kommit hem igen. Kom precis innanför dörren med en demolerad resväska och massor av matkassar.

Tog ett stopp på vägen hem från Arlanda och fyllde kylen.

Orkar dock inte laga nån mat nu så det fick bli nån färdig pasta som jag värme i micron.

Ligger på soffan med benen högt, äter och skriver till dig.

Mina ben har förvandlats till elefantben efter flygresan. Men Mår toppenbra utöver det.

Har iaf haft en underbar vecka med massor av roligt jobb, djupa samtal, skratt, lite sol och bad samt magiska solnedgångar.

Men det känns skönt att vara hemma. Pojkarna är här och få känna närhet till barnen. Flickorna är iofs i Spanien men det känns ändå inte lika omöjligt långt ifrån varandra.

Har dock lite panikångest över när vi ska ses igen. Vet inte hur det blir med dom inplanerade resorna och påsklovet.

Ringde Liv på FaceTime igår från stranden och hon fick vara med och se eldshowen vi alltid såg där tillsammans hos Pas på restaurang Indianen.

https://hannahgraaf.com/wp-content/uploads/2020/03/809a0439dbc441269face52c06679464.mov

Koh Lanta har verkligen dom vackraste solnedgångarna. Hela luften glittrar och man får inte nog. Satt och bara insöp känslan och synen igår, min sista kväll.

https://hannahgraaf.com/wp-content/uploads/2020/03/img_2109.mov

Syrran, Mumin och pojkarna stannar kvar i flera veckor till. Härligt.

Här kommer lite bilder från mina sista dagar på Lanta. Min ♥️-ö.

Sis ”the dog whisperer”.

Här hade jag kunnat gå med fötterna i sanden för alltid… om jag hade haft alla jag älskar där 🙂

Visst är min baddräkt snygg?! Fick flera frågor om den på IG.

Baddräkten och väskan är från Kaanda Beach Life

Även denna snygga kimonon är från Kaanda.

Shortsen är H&M.

Mår du bra??

Berätta gärna hur du tänker och känner runt allt som händer nu!

Jag tycker allt känns otäckt men känner ändå ett lugn. Jag som är en katastrofmänniska borde vid det här laget ha bunkrat och hittat ett skyddsrum men har inte kommit så långt… och kommer inte göra det heller.

All Kärlek ♥️


22 kommentarer22 kommentarer om “Hemma!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag är också lugn i detta… Jag tror att media o många förstorar upp detta kring Corona. Tror inte att det är så farligt som det verkar, om man inte är riskgrupp vill säga o har nån grundsjukdom. Jag är inte orolig för egen del men jag har vidtagit vissa åtgärder iallafall. Pga andra i min närhet. Nu kommer jag säkert få massa påhopp o skit på mig. Detta är som sagt bara vad jag tror. Jag är ingen läkare eller forskare. Däremot, vad jag vet är att vi inte ska drabbas av panik. Ha det bäst snygging o ta hand om dig och de dina❣️

  Svara
 • Jag känner likadant som D. Jobbar och dottern är i skolan. Vi är friska och lever efter det.

  Svara
 • Jag som är i riskgrupp på flera sätt är inte rädd men känner viss oro.
  Hamstra behöver vi inte göra på något och affärer går ut med att det inte behövs. Än så länge kommer det ju leveranser av varor var dag.
  Hamstringen innebär att en del helt enkelt blir utan och en del kanske inte har råd att hamstra. Undvik resande, håll avstånd i köer osv, var noga med hygien, det kommer man långt med.
  Vi kommer nog inte att hamna i nån total karantän utan skulle det bli så kommer man nog fortfarande ha livsmedelsaffärer och apotek öppna, som i Frankrike och Spanien.
  Vilken tur att du inte skulle till Thailand nu för då hade du fått sitta i karantän i 2 veckor efter vad jag hört.
  Jag lever ”som vanligt” och har gu’skelov inget behov av socialt umgänge.
  Ta hand om dig.

  Svara
 • Välkommen hem. Klart man är lite orolig, speciellt då jag haft lite tjorv med luftrören och lunginflammationer efter tidigare influensor men vad ska man göra?
  Har två döttrar i 21 och 23 års åldern som är oroliga till och från. Det jag guidar med är att man måste göra det man måste. Stanna hemma om man är sjuk, undvika större folksamlingar, TVÄTTA HÄNDERNA, jobba och sen vara rädd om sig själv och de sina. Definitivt INTE träffa sina gamla föräldrar bara för att man SJÄLV vill. Det hjälper då rakt inte dem. Man kan hjälpa till med att handla och lämna varorna utanför. Man MÅSTE inte utsätta dem för risk nu. Till sist är det två viktiga saker…åter igen TVÄTTA HÄNDERNA och inte minst….glöm inte att skratta! Det är OK att ha roligt tillsammans nu när vi inte rår på situationen. All kärlek….och glöm inte nya restrektionen för idag. Karantän i 14 dagar när man kommer hem gäller nu för ALLA länder.

  Svara
 • Du är breathtaking! Antar att stället ger dig mycket positiv energi!
  Kram Dennis

  Svara
 • Är du i karantän nu? Eller gäller det inte från Thailand? Det är så mycket information nu så man hänger inte med längre

  Svara
 • Välkommen hem till Sverige! Jag känner mig lugn för egen del men tar situationen på allvar och är noga med handhygienen. Arbetar på förskola och har varit hemma från jobbet pga lite snuva… Svårt att avgöra vad som är vad men just nu har vi tydliga direktiv att vara hemma även vid milda symtom. Barnen är i skolan om de är friska, hör dottern hosta just nu så hon blir nog hemma i morgon. Hoppas allt snart känns lugnare. Följer presskonferenser men bunkrar inte mat. Ser till att ha lite extra om vi skulle bli hemma en vecka, fast annars får någon handla åt oss. Tar det med ro men bor nära norska gränsen och där är det betydligt strängare. Ha en fin vecka

  / Marie

  Svara
 • Om det du äter är en pasta som jag brukar äta så bara måste du prova deras Risotto med saffran – to die for! 🤗

  Svara
 • Susanne, var har du fått informationen ifrån att alla som varit utomlands måste vara i karantän i 14 dagar om man inte är sjuk? Kan du länka till din källa för det har jag inte hört talas om.

  Svara
 • Använd sunt förnuft och tvätta händerna med tvål och vatten det kommer vi gå långt med.
  Att sluta leva och isolera sig är inget som jag kommer göra så länge jag eller någon i min familj inte uppvisar några symtom.
  Skulle jag inte våga åka till jobbet så skulle många av er stå utan medicin eftersom jag jobbar på ett stort läkemedelsbolag.
  Glöm inte tvål och vatten

  Svara
 • Använd sunt förnuft och tvätta händerna med tvål och vatten det kommer vi gå långt med.
  Att sluta leva och isolera sig är inget som jag kommer göra så länge jag eller någon i min familj inte uppvisar några symtom.
  Skulle jag inte våga åka till jobbet så skulle många av er stå utan medicin eftersom jag jobbar på ett stort läkemedelsbolag.
  Glöm inte tvål och vatten

  Svara
 • Jag är väldigt orolig eftersom jag tillhör riskgrupp. Blir riktigt irriterad på folk som är nonchalanta och anser sig ha rätt att leva på som vanligt i detta läget. Att leva mer restriktivt en tid borde vara ett litet pris att betala för andras liv.

  Svara
 • Jag är inte orolig men vi bör nog ha respekt för det som händer. Jobbar och tränar som vanligt, tänker på handhygien och att ha lite avstånd till andra i affären. Jag förutsätter att folk, som vanligt, inte tränar sjuka men i affärer mm känns det mer osäkert. Förstår inte hamstrandet många gör.
  Måste kännas urjobbigt med tjejerna i Spanien men detta går över förr eller senare ❤
  Var rädda om er alla. Kram ❤

  Svara
 • 💤…svenskar i ett nötskal.
  Vanlig förkylning som sprider sig som en löpeld land för land.💤💤

  Svara
 • Ja, jag är lite orolig då jag har reumatisk sjukdom och nu slutat med viktiga mediciner en då dom sänker mitt immunförsvar. Detta är ingen vanlig förkylning som någon skrev. Spanien har karantän nu. Kram

  Svara
 • Så otroligt Tacksam att alla barnmorskor, poliser, ambulansförare, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och många fler som faktiskt är Friska kan lämna sina Friska barn till en öppen skola och barnomsorg för att åka till sina arbeten. Vi behöver alla friska människor mer än någonsin nu! Så vi kan hjälpas åt i samhället och vårda de mycket svaga och sjuka.
  Visa respekt för rädslan men låt den inte ta över.

  Svara
 • På jobbet turas vi om så halva styrkan jobbar hemifrån, och nästa vecka byter vi så vi som är på kontoret den här veckan jobbar hemma då.
  Jag har köpt hem lite extra och lagt i frysen, men jag har inte bunkrat en hel massa. Tar bilen i större utsträckning nu, annars brukar jag oftast ta tunnelbanan. Och så tvättar jag självklart händerna ännu oftare än vanligt.

  Svara
 • Jag är inte orolig för min egen skull. Men för mina föräldrar o min gravida dotter. Förändringen jag känner i mitt eget beteende är att jag tänker mkt på vad som verkligen är viktigt i livet o det är ju sina nära o kära. Älskar vanligtvis att shoppa. Känns oerhört oviktigt nu. Det viktiga är mat o ev mediciner. Tror det här kommer pågå ett tag. Blir omskakande för alla på olika sätt. Men kommer ngt gott i slutändan, vi kommer förhoppningsvis värdera livet på ett annat sätt. Vi måste hjälpas åt nu. Ha en fin dag. Kram

  Svara
 • Jag är inte det minsta orolig för min egen skull eftersom jag inte tillhör riskgrupperna. Enligt WHO dör mellan 300 000 och 650 000 människor varje år av säsonginfluensa och då är det ingen som lyfter på ögonbrynen eller stänger gränserna, den årliga januari- och februariinfluensan har ju till och med ett namn ”vabuari”. Det här är visserligen ett nytt virus som kroppen måste lära sig känna igen, men det är inte första eller sista gången det sker. Jag tvättar händerna oftare än vanligt och varken nyser eller hostar rätt ut (har aldrig gjort det:-)), men går på gym och restaurang precis som förut. På mitt gym finns det dessutom desinfektionsmedel i varje hörn som man kan använda för sin egen och andras skull. Jag är lyckligtvis inte hysteriskt lagd, mental stress försämrar dessutom immunförsvaret och gör en mer mottaglig för sjukdomar, något att tänka på.

  Svara
 • Hej Hannah! Det är ju inte helt ovanligt att få blodpropp efter flygresa. Kan verkligen rekommendera stödstrumpor om du ej testat det. Motverka både svullna ben o fötter samt proppar. Både min man o jag har alltid det då vi flyger ☺️. Finns i snygga färger o hjälper verkligen! ❤️

  Svara
 • Här i Finland ska alla vara 14 dagar i karantän när man kommer hem från resa från utlandet nu. Oberoende på om man har symptom eller inte. Man ska heller inte vistas på allmänna plaster i onödan eller i grupper på mer än 10 personer. Skolorna kommer stänga från och med onsdag 18.3 till 13.4. Endast förskolan och åk 1-3 får vara på plats tillsvidare i skolan om föräldrarna som måste arbeta inte kan ordna vård hemma. Alla museér, bibliotek, biografer mm kommer stängas och evenemang likaså. Äldre över 70 år som är i riskgruppen ska stanna hemma så långt det går och det är förbjudet att besöka åldringshem, undantag kan ske där man har en nära anhöriga i livets slutskede. Samma på BB, en följeslagare får man ha med. Du ska inte heller åka till sjukhuset om det inte är brådskande/akuta fall..

  Svara
 • Jag tycker allt det drar med sig är jobbigt. Att man känner sig begränsad. Allt ställs in, sammankomster, barnens aktiviteter/träningar. Går man på stan är det spöklikt, knappt en människa. Affärer och restauranger riskerar att få stänga igen för de har inga kunder. Sonen har fått vara hemma nästan två veckors tid och missat massor i skolan bara för att han har hosta ( som ju kan sitta i länge och som i vanliga fall inte varit något hinder för skola). Man kan inte planera något, sommarsemester, något att se fram emot. Å det värsta, man vet inte hur länge det ska vara såhär…
  Där jag bor är det relativt lite smitta, men ändå denna påverkan.

  Svara