Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:59 | mars 24, 2021

Rädsla och skam

Hej min vän. Allt väl? Hoppas det.

Den vackra vårdagen igår har bytts ut mot blåst och grå himmel men det vänder. Snart vänder det.

Då ska jag dricka min kaffe ute på altanen varje morgon och njuta av vårsolen. Idag, inte så mycket 🙂

Har ätit gröt med banan och kanel på till frukost. Samtidigt som jag lagt wordfued och läst nyheterna.

Blir så arg och frustrerad men också ledsen över så mycket skit som händer. Idag läser jag om en Äckelgubbe med pengar, makt och inflytande som krossar en kvinna.

Har som ung varit med om vidriga saker och inte vågat berätta eller anmäla just för rädslan att inte bli trodd och själv stå där med skammen och dumstruten på sig. Rädd och liten, skadad och sargad för livet men äcklena som gjort mig illa går vidare i livet som om ingenting hänt.

Jag som har två flickor gråter inombords och våndas över hur jag ska kunna skydda dom och rädda dom från all ondska.

Knäpper mina händer varje dag och ber om beskydd. Gör iaf allt i min makt.

Den här synen varje morgon gör att lejonmamman i mig väcks till liv starkare och starkare… om det ens är möjligt.

Ska sluta läsa nyheterna på morgnarna. Det tar bara sån energi. Vill hellre lägga min energi och dag på annat. Som att vi verkligen är nära nu med vår podd jag och syrran!

Igår hade vi ett väldigt bra möte och nu kickar vi igång på riktigt inom kort. Vi gör om och gör rätt. Ibland vill man så mycket så det blir helt enkelt för mycket för att sy ihop säcken bra.

Men den som väntar på nåt gott… 😉

Ämnena är många och det finns så mycket som ingen vet om. Saker som vi vill dela med oss av, högt och lågt, glatt och sorgligt. Livet helt enkelt.

Igår åkte masken på för frukostmöte i stan och ett besök hos Catta på CreativeHeadz.

Givande möte och mycket god frukost.

Håller de flesta mötena digitalt över teams eller zoom annars men detta gick helt enkelt inte.

Nu är jag utan utväxt och fräschare och finare i håret. Livet är inte perfekt men håret kan gott vara det 😉

Nu ska den här tuffsen få sig en skön långpromenad. Kakan fyller ett år idag så idag ska hon skämmas bort lite extra med godis och kel.

Stor Kram ♥️


36 kommentarer36 kommentarer om “Rädsla och skam”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Grattis söta Kakan 💖💖

  Svara
 • Åh vad roligt med podd, följt dig länge och blir roligt att följa i ett nytt format! Och du och Maggan är ju såå roliga tillsammans, fick många skratt i ert tv-program 🙂

  Stort grattis till gulliga Kakan idag! 🐶🥳

  Svara
 • Håller helt med! Den podden kommer jag att följa kan jag lova 💕

  Svara
 • Hanna, ber med dig för alla flickor ❤️ Men ber också för att vi föräldrar uppfostrar våra söner att respektera sig själva och tjejerna. Det är där det börjar – all lycka o välgång till dig ☀️☕️

  Svara
 • Jag har slutat läsa nyheterna helt, har Såå mycket mer inre ro nu. Så det är ett tips. Ta bort det helt en månad och känn efter.
  Är det något akut som vi måste veta så får man reda på det ändå genom sociala medier eller folk som pratar.
  Kram till dig

  Svara
 • Känner precis som du när det gäller våra döttrar! Min dotter hörde dessutom hans förklaring till varför det hände.. blev själv chokad när jag hörde orden. Att TV väljer att släppa detta reportaget är under all kritik.. vad säger man till ens barn när äckliga gamla farbröder utrycker sig så?? Är själv en lejonmamma och kämpar för att göra skillnad! Hur in pojkar om och om igen få kalla både klasskompisar och vänner för hora från lågstadiet – utan konsekvenser.. stäng av ungarna säger jag! Kommentarer om utseende, vikt osv i ung ålder ärrar en för livet. Har man själv kämpat med ätstörning vet man. Kommentarerna i låg ålder lägger grunden och är början på våldstrappan för dessa pojkar (och ibland flickor) Får beteendet inte konsekvenser eskalerar det om man inte har föräldrar eller skola som agerar.. fy vilken tid vi lever i! Har även en son som bryter normen och leker med tjejer, gillar tights, rosa osv… Vill låt honom blomma som den underbara person han är. Än så länge är han oerhört trygg i sig själv.. men kommentarer börjar komma om ex tights, färgval osv. Han väljs bort av killar osv.. är bara 6 år och redan börjar det 🥲

  Svara
 • Hej finaste Hannah,älskar att läsa din blogg.Du är så jordnära och verkar vara en helt underbar tjej,mamma till dina barn. Uppskattar din ärlighet i det du skriver. Önskar dig en riktigt fin dag,och var rädd om dig. Stor kram.

  Svara
 • Ledsen att du och många andra råkar illa ut, skulle så gärna vilja att alla får växa upp med stark självkänsla och vågar anmäla alla Äckel som utnyttjar, förnedrar och skadar andra. Önskar ännu mer att alla människor växer upp och INTE utnyttjar, förnedrar eller skadar sina medmänniskor. Skammen bör hamna hos den som skadar, inte hos den skadade !!
  Ser fram emot att lyssna på er podd, stort lycka till ! 🙂

  Svara
 • Jag tog bort Aftonbladets app för över ett år sedan, har inte läst en artikel där sen dess och det känns underbart!
  Istället håller jag mig uppdaterad via seriösa nyhets kanaler, sådana som inte livnär sig på reklam och antal klick som de får tack vare säljande rubriker.
  Mer frid i själen åt folket 🤗🙏

  Svara
 • Hur ofta går du till frissan?

  Svara
 • Ca var 7:e vecka.

  Svara
 • Gillar för övrigt din kopp, pussy power ✌️

  Svara
 • Hej ❤️
  Måste bara fråga, är det inte jobbigt att förklara för sina barn att du duger som du är, och så kommer de hem med en Slizt tidning med dig naken på första sidan, ihop med din syrra?
  Kram S

  Svara
 • Tror inte så många har en Slitz-tidning framme från -98.

  Svara
 • Hahahahaha, härligt svar 🙂

  Svara
 • Glömde fråga förresten, möte på möte på möte jämt. Hemliga möten men sällan man får veta något? Boken som vi väntar på?

  Svara
 • Hej igen Sanna. Det är möten om boken (som vi skriver ihop med en annan) vilket är ett evighetsprojekt, möten med min agent om samarbeten, podd, ja sånt som gör att jag kan tjäna pengar och överleva som dom flesta andra.

  Svara
 • Du funderar inte på att utbilda dig till något? Många som tar den chansen/vändningen nu i dessa tider!

  Svara
 • Å jag tycker du verkar vara en underbar mamma som ger dina barn så mycket kärlek och verkar finnas där för dem. Det är säkert det bästa sättet att ge dem styrka och tro på sig själva. Att visa att man älskar dem i vått o torrt. Stor kram till dig

  Svara
 • Stor Kram tillbaka och tack Emma ♥️

  Svara
 • Hej Hannah!
  Nu har jag följt din blogg och Instagram konto i ungefär 2 år. Det har lett till att jag nu kan börja förstå den känslan som jag upplevde den gången vi träffades.(drygt 20 år sedan) Missförstå
  mig inte nu😉 jag var kär i en annan person. Men i alla år då ditt namn har dykt upp i ngn rubrik lr liknande i tidningar, så har jag ändå alltid tänkt i mitt stilla sinne o sagt till mig själv ”hon var verkligen speciell”
  Det jag kommer ihåg också av den kvällen är att jag tänkte att du hade ett sånt fint och ödmjukt sätt mot alla de personer som var runt omkring dig.
  Sanningen är faktiskt att det var på ett djupare plan än utseende mässigt om man uttrycker sig så. Tänkte faktiskt säga ngt till dig den gången vi satt i min bil och skulle åka till ditt Hotell.(men jag förstod inte själv och det var bara en kort biltur på ngr minuter så jag blev nog ganska tyst den gången. 😀. Insåg väl att att det skulle nog falla i dålig jord och troligtvis också missuppfattas, sen ville jag inte att du skulle känna dig obekväm i den situationen du befann dig i. När vi kom fram till Hotellet frågade jag dig om du ville att jag skulle följa dig upp till dörren, för att kolla allt var Ok
  Du svarade: det behövs inte, det går bra
  OK, svarade jag.
  Kollade när du gick in, och sa för mig själv o skrattade lite lätt ” det där med att följa med upp till dörren, kan tänkas att det missuppfattades 😀(ville bara vara en Gentleman för jag var ändå ditt personskydd under hela den kvällen).
  Sen kom jag ihåg att jag tänkte” hon var speciell”(på ett bra sätt) och sen sa jag
  ”hon ser man nog aldrig igen”.
  Så här drygt 20 år sedan,
  Ser jag nu en Kvinna,som har en
  #En otrolig härlig humor (lite sjuk kanske, 😉)
  # En Godhjärtad o vänlig o känslig själ.
  # Ett fantastiskt vackert och milt sätt att uttrycka sig i sina texter.Vill aldrig såra någon.
  # Verkar vara en fantastisk Mor
  # Vågar visa sig sårbar.
  # Är öppen med mycket,men har ändå den goda smaken att vara privat om vissa saker.
  #Vackrare än någonsin med eller utan smink
  # Världens härligaste Skratt.
  # Levnadsvis och klok
  # Gör det enastående bra som ensamstående Mor.
  # Grundad i tron.
  # Bra på WF. 😉 (47).
  Så nu efter alla dessa år senare, förstår jag känslan jag hade men inte förmådde att sätta ord på., En kväll för över 20 år sen
  Till sist : Den här texten är 100% sann.
  Min känsla om dig var rätt!❤️
  /Bodyguard för en kväll.

  Svara
 • Men wow! Vilka fina ord. Vet knappt vad jag ska svara på detta ☺️ Men tackar ödmjukast och börjar genast undra var detta var?! Tack J. Nu gjorde du min dag 😁

  Svara
 • Åh, jag älskar när känslomässigt grundade män hör av sig efter många år med hur de upplevt oss kvinnor som unga, och hur vi fortfarande är. För vill vi leva med fullt och öppet hjärta grusar sig inte vårt inre, utan snarare öppnas upp för MER kärlek, tro och hopp:) Det är en sådan vacker kärleksförklaring att få detta av någon! Jag har själv upplevt det med två män ifrån min tid i USA. Jag har träffat min stora kärlek i min fransman efter 40, vilket är så härligt att dela med dessa gamla kavaljerer och önska de allt gott på vägen. För jag vet de kommer hitta kärleken igen:) Divine love from Barcelona, J.

  Svara
 • https://swebbtv.se/w/622e090c-6aa1-4ef6-97d5-7e16e95b1ecc

  Svara
 • https://swebbtv.se/w/622e090c-6aa1-4ef6-97d5-7e16e95b1ecc

  Svara
 • En hemsk man med usla låga hemska värderingar kommer nu att med lagens rätt i ryggen promenera bland oss kvinnor.
  Vad i helsike är det som händer…..eller inte..!! Du gjorde min dag idag som reagerade och kände djup oro. Upplevd verklighet och ångest rädsla inför vilken värld dina älskade små ska få möta. Morra på nu som värsta lejonet!! Det är din röst som kan förändra. Du har erfarenhet av media och det ”stora fina tillrättalagda livet” gör något om du vill bomba på den här enormt viktiga frågan. Snälla fina Hanna, du har rösten…….Morra NU

  Svara
 • Ja! Här ska morras!!!!

  Svara
 • Jag är som du, vågade inte anmäla, hans kontaktnät är stort och jag skulle inte bli trodd.
  Tack vare honom och hans grova brott mot min kropp ledde till hepatit c.
  Tack vare honom äter jag nu en revolutionerande medicin i 8 v som kostar 125.000 kr som staten står för.
  Han paja mig totalt.

  Nu har jag en liten dotter på 5 månader. Jag är livrädd, men jag ska skydda, guida henne I resten av mitt liv.

  Svara
 • Svara
 • Man blir arg och ledsen över att det är så många som blivit utsatta för övergrepp av olika slag. Och att det många gånger är offret som skäms istället för gärningsmannen.
  Stor kram till dig❤️

  Svara
 • Hej fina ♥️ Alla mina kommentarer kommer inte med. Undrar varför? Speciellt dem med lång text och många emojis 🙈 Det är inga konstigheter jag skriver… Kram på dig ♥️

  Svara
 • Vad är kakan för ras? den är så otroligt fin:-)

  Svara
 • Heja dig. Jag hoppas på fler reflektioner kring det här med kvinnorätt.
  ”Girl just wanna have fun
  ..demental rights”.
  Jag känner ibland att det vore så jäkla gött om alla kvinnor bara ett år röstade på Fi.
  Då skulle det hända saker.
  Sen kan alla återgå till sina partier.
  De flesta läser ju inte ens partiprogrammen men undrar ändå varför inget förändras.

  Men det är ju sånt man kan roa sig med att tänka när mn ser ännu en äckelgubbei media. Det är alltid nån, är det inte Timell så är det Paolo osv osv. De skrämmer sin omgivning och tar sig allt fler friheter.

  Jättebra att du nämner detta. Vi är sååå många.

  Idag var det mer sol! 🙂

  Svara
 • Gud vad er hund är söt. Jag också råkat illa ut. Och oftast går dom s k männen bara vidare. Och kvar står vi kvinnor med sår i sig. Tycker inte vi kommit så långt med rättvisan i Sverige. Hoppas på en bättre framtid. Kram.

  Svara
 • Du är grym! Vi måste göra allt från våra sidor. Som en skrev vi måste uppfostra våra killar till de bättre <3 OM du orkar se så finns en bra serie på Netflix "Bombay Begums" Jobbig men tyckte man fick se lite mer verkligheten och hur Indien har kommit längre med starka kvinnor.

  Ha en fin helg! Va rädd om dig och dina kära <3

  Kram Mitta

  Svara
 • Trevlig helg Hannah o var rädd om dig o de dina❤️

  Svara